- 1 Ekim 2014
- 661
- 588
- 78
Himmm msji birz gec gordum galiba arkadsim dun gitmis olmaliydin sen naptin gittinmi?Anladım canım çok sağol aynı doktor olduğu için tedavi sürecinde benzerdir.biraz evvel hastalandım şükür 2.gün gel demişti ama az başladı ne gün gitmeliyim acaba çok sordum ama birde 2.gün gidince hemen başlıyormuyuz telaşlandım şimdi
yok gitmedim .aradım doktor beye sordum yarın gitcem.asıl bugün başladı fazlacaHimmm msji birz gec gordum galiba arkadsim dun gitmis olmaliydin sen naptin gittinmi?
Gittim bugün tedaviye başlıcam diye düşünüyordum ,canım çok sıkkın ,adetin 2.günü muayenede bir kıstım var ve hiç yumurta görmedi Dr.estrodoil ve progesteron du galiba testi yapıldı estradiol <5 çıktı ,çok kötü bu ay başlamanın anlamı yok dedi Güvenç bey,çok yüksek doz tedavide yapsak sonuç alamayız diye cyclo-progynova verdi bugün itibariyle içicem 21 gün sonra ilaç bitire adet olunca gitcem ,ama şuan adetim zaten adetliyken içilirmi bu ilaç,kullanan varmı,2,3 ay bakıcaz yumurta olursa tedaviye başlıcaz,hiç başlayamayabilirizde :-((
Doktora gidecektin ,aynı durumdaydık tedaviye başladınmı,Dr kimdi,sende durum neydimalesef böye şeyler yaşanabiliyor canım....
zor olsa da moralini yükset tutmaya çalış.
bende yarın gidicem bakalım neler olcak gene bende bir başyamadım aynı senin gibi.
hepsi bir süreç....
hazırlıklı olmalıyız...inşh tez zamanda bizde tedavilerimize başlayabiliriz.
Doktora gidecektin ,aynı durumdaydık tedaviye başladınmı,Dr kimdi,sende durum neydi
bende Güvenç beye gidiyorum,bende rezerv az,amh:0,42 idi,fsh 13,50 eylülde,ultrasonda hep 2-3 yumurta görünüyodu,bu ay adt 2.günki muaynede kist vardı,yumurta hiç görmeyince tahlil istedi .sadece e2(5 den küçük çıktı),progesteron(0.4 çıktı)tahlilleri görünce cyclo progynova verdi ( takviye olsun diye)21 gün içicem bırakıp adet olunca yine gitcem,o zamanda bu testlere bakcak ,uygun olursaki İNŞALLAH başlıcaz ama 3-4 ay bu şekilde giderse tedaviye başlamaya gerek yok dedi bana,sen ne içiyorsun ilaç,benim anlamadığım bu yumurtalar bir ayda yok olurmu dedim,dr.onada yok diyo bir anda bitmez dedi,sen biliyomusun bu yumrta bu ay yoltuya,öbür ay olabiliyomuki?Güvenç bey doktorum
gittim canım bende
başladık hayırlısıyla inşh
çarşamba günü belli olcak
yumurta oluyor az da olsa ama büyümüyor bende
sen ne yaptın?
ben kistlerin gitnesı icin ginera kullandım verdibende Güvenç beye gidiyorum,bende rezerv az,amh:0,42 idi,fsh 13,50 eylülde,ultrasonda hep 2-3 yumurta görünüyodu,bu ay adt 2.günki muaynede kist vardı,yumurta hiç görmeyince tahlil istedi .sadece e2(5 den küçük çıktı),progesteron(0.4 çıktı)tahlilleri görünce cyclo progynova verdi ( takviye olsun diye)21 gün içicem bırakıp adet olunca yine gitcem,o zamanda bu testlere bakcak ,uygun olursaki İNŞALLAH başlıcaz ama 3-4 ay bu şekilde giderse tedaviye başlamaya gerek yok dedi bana,sen ne içiyorsun ilaç,benim anlamadığım bu yumurtalar bir ayda yok olurmu dedim,dr.onada yok diyo bir anda bitmez dedi,sen biliyomusun bu yumrta bu ay yoltuya,öbür ay olabiliyomuki?
Ben Dr.a kürlerin faydası olurmu diye sordum rezerv azlığı için,ona göre yok ama bukadar kişi uyguluyor bana mantıklı geliyo ama ben şu anda tedaviye başlamadım daha ama Dr.kontroldeyim 21 gün cyclo progyynova kullanıp gitçem tekrar,yumurta bu ay görmedi,geçen ay 2,3 vardı.amh 0,42 benim,fsh 13,50 dört ay evvel,e2 de<5 çıktı,vahim durum yani,kür uygulamak istiyorum ama bu ilaçla olurmu ki,çörek otu,bal,tarçın. Deniyor,incir kürü deniyor.keten tohumu deniyor,bilgisi olanlar yardımcı olurmu ...ben aynı zamanda sle (lupus)yim,bide üstüne kanda pıhtılaşma var,yaş 35,panik atak.rezerv az ,..psikolojim alt.üst resmen,eşimlede hergün kavga...hayat çok çekilmez benim için bu aralar,heriçtiğim,içeceğim ilaçtan korkuyorum lupusu etkilermi diye.anlayacağınız MUTSUZ bi tüp bebek tedavi aday adayıyım...
bende Güvenç beye gidiyorum,bende rezerv az,amh:0,42 idi,fsh 13,50 eylülde,ultrasonda hep 2-3 yumurta görünüyodu,bu ay adt 2.günki muaynede kist vardı,yumurta hiç görmeyince tahlil istedi .sadece e2(5 den küçük çıktı),progesteron(0.4 çıktı)tahlilleri görünce cyclo progynova verdi ( takviye olsun diye)21 gün içicem bırakıp adet olunca yine gitcem,o zamanda bu testlere bakcak ,uygun olursaki İNŞALLAH başlıcaz ama 3-4 ay bu şekilde giderse tedaviye başlamaya gerek yok dedi bana,sen ne içiyorsun ilaç,benim anlamadığım bu yumurtalar bir ayda yok olurmu dedim,dr.onada yok diyo bir anda bitmez dedi,sen biliyomusun bu yumrta bu ay yoltuya,öbür ay olabiliyomuki?
aynen öyle kabul ederek elimizden geleni yapmak bize düşenSabirla birkac ay bakmak gerekiyor,bir ay tek yumurta alindi dollenmedi sonraki ay iki tane aldi ve dollendi,sonuc ne olacak bilmiyorum ama denemekten baska yapabilecegimiz birsey yok,yumurta donasyonu cok daha kisa yol ama karar vermek zor,cift olarak kabul etmek gerekiyor...
Arkadaşlar ben Güvenç beyde başlayacağım kısmetse,daga önce mesajlarım olmuştu,yumurtalık rezervi az olupta Güvenç beyde tedavi gören,olumlu sonuç alan varmı aramızda?doktor olarak Güvenç bey çok tavsiye ediliyor diğer Dr.gibi ama herkesin sorunu farklı neticede erkek faktörü olan var,kadın faktörü olupta farklı sebepleri olan var aramızda,benim doktorlardan duyduğum kadarıyla ve nette okuduğum kadarıyla kadında olabilecek en kötü durum rezerv azlığıymış çünkü artırmak için bi tedavi yok,doğuştan olan bişey,yani Güvenç beyin uzmanlığı içinde rezerv azlığı varmı acaba,yada bu konuda başarı oranı nedir diye meraktayım açıkçası,yoksa doktordan memnunum .35 yaş bua arada,amh 0,42. E2 <5 fsh. 13.
Gittim bugün tedaviye başlıcam diye düşünüyordum ,canım çok sıkkın ,adetin 2.günü muayenede bir kıstım var ve hiç yumurta görmedi Dr.estrodoil ve progesteron du galiba testi yapıldı estradiol <5 çıktı ,çok kötü bu ay başlamanın anlamı yok dedi Güvenç bey,çok yüksek doz tedavide yapsak sonuç alamayız diye cyclo-progynova verdi bugün itibariyle içicem 21 gün sonra ilaç bitire adet olunca gitcem ,ama şuan adetim zaten adetliyken içilirmi bu ilaç,kullanan varmı,2,3 ay bakıcaz yumurta olursa tedaviye başlıcaz,hiç başlayamayabilirizde :-((
aynen öyle kabul ederek elimizden geleni yapmak bize düşen
yarın gene gidiyorum kontrole büyüdüler mi var mı bakalım?
hayırlısı Allahtan.
Inşallah olumlu sonuç alırsın arkadaşım,bana cyclo gynova verdi 12.tablettiyim peki bu ilacı içerken bu bal çörekotu yada narsuyu kuru üzüm yapsam olurmuki,ilaç alırken kür yapmayın yazıyor bazı yerde güvenç bey bişey diyormuş bu konu hk,benim ilk tedavim olacak daha ve ultrasonda geçen ay bi tarafta 2-3 yumurta gördü,bu ay hiç görmedi başlamadı tedaviye birde kist vardı büyükçe,benim anlamadığım 2-3 yumurta vardı,sonraki ay yoktu böyle hemen bitermiki bu?bide ultrasonda gördüğü ile opudaki rakam aynı mı oluyo yumurta sayısıMerhaba kelebek bende guvenc beyin hastasiyim uzun zamandir gidiyorum benimde rezerv az ve yas 40 yas ..durumumuz zor evet ama moralini sakin bozma inanki benimde bu yumurta konusunda cok sorunlar yasadim ya buyumedi ya kist oldu birinde opudan once catladi en sonda zaten bir yumurta buyuyor oda ice dogru catlamis folikulun ici kanlanmis bu yumurtadan bize bir sey cikmaz dedi doktorum 3 embriyom vardi dondurulmus transfer edildi bekliyorum sonucu bir haftam kaldi hayirlisi allahtan..sabirli ve mucadeleci olman lazim ben birde adanadan gidiyorum kendimde calisiyorum..ostrojeni artirmak icin nar suyu ada cayi kuru uzum cekirdekli tuket..benim embriyolardan biru natural oldu bal tarcin corek otu digerleridi sadece 5 gun klomen icmistim..yolun acik olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?