Paylaşımın için teşekküruler karamellimNe zaman tartılmalıyız kilomuz neden bazen fazla çıkıyor bunların cevabını veren bir yazı paylaşıyorum
Diyetisyenler, sağlıklı kilo vermede sadece tartıda çıkan rakamı değil kilo kaybının kastan mı yağ oranından mı olduğunu önemserler. Çünkü fazla kilo demek fazla yağ dokusudur. Mesela saunaya giren kişi, saunadan çıktıktan sonra tartılırsa kilo kaybı görülebilir ama bu kilo kaybı yağdan olmadığı için kişi kilo vermiş sayılmaz. Çünkü eksilen sadece terle kaybedilen sudur. Tuzlu yemek yediğimiz bir gün, tartıda kendimizi bir kilo almış görebiliriz, bu da bizim yağlandığımız sonucunu değil; fazla tuzdan dolayı vücudumuzun su tuttuğunu gösterir. Ne zaman tartılmalıyız? Diyet yapan birçok insan neredeyse her gün tartılır. Bu yanlış kişinin diyeti erken bırakmasına ve hedeflenen kiloyu görememesine neden olabilir. Halbuki en doğru tartım sıklığı haftada en fazla bir gündür. Tartımın aynı gün ve saatte, mümkünse sabah aç karnına ve tuvalet sonrası yapılması, aynı tartının kullanılması, zeminin sert ve düz olacak şekilde ayarlanmış olması, kadınların adet dönemleri dışında tartılmaları doğru sonuç almak için çok önemlidir. Yoksa gün içinde sürekli tartılarak kilo dalgalanmaları görüp boş yere moralimizi bozmuş oluruz. Akşam saatleri tartıda yorgunluk sonucu oluşan ödemi kilo olarak görüp yıkılabiliriz veya içtiğimiz 2-3 bardak suyu unutup yarım kilo almışım diye umutsuzluğa düşebiliriz. Adet döneminde tartılmak doğru mu? Kadınların adet dönemlerinde tartılması da çoğu zaman bireyi yanıltır. Adet, vücutta su tutulumu yapan bir dönemdir. Bu yüzden çoğu diyetisyen danışanlarına bu günlerde tartılmamalarını, adet dönemi bitiminden 3 gün sonra doğru tartım yapılacağını anlatır. Bazı ilaçlar vücutta ödem yapabilir İlaçların yan etkilerinden biri de ödemdir. Kullandığımız ilaca bağlı ödem ve sonuçta tartıda fazla kilo görebiliriz. Bu bizim kilo yani yağ aldığımızı göstermez. Tedavi bittikten sonra bu yan etki bittiğinde ödemlerimizden kurtulup eski kilo değerimize dönebiliriz. Yani kullandığımız ilaçların yan etkilerini bilip ona göre tartım zamanımızı belirlemeliyiz
Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/sizin-i...m=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url
Şartlarımızı okuduğuna sevindim kontenjan açığımız var Şartlarımıza uyman halinde aramıza alırız seni:)merhaba kızlar kontenjanınızda boşluk varsa ben de aranıza katılabilirmiyim. *Gruba Katılım sartlarinizi okudum ,grubunuza katılmak istiyorum .
Katilim Tarihim: ..21\..02.\2016 {sayfamıza gruba katılmak için mesaj attığı tarih}
Başlangıç Kilom: .66.8kg {sayfamıza başladığı gunku kilosu) çocuk sayısı:1 boy: 168cm
Canım tebrik ederim. Sütün azalacak diye düşünme artık. Tatlı da yeme. Benim emziren anne diyet listemle çok güzel kilo veriyorum ki sütümü etkilemeyeceğini söylemişti doktor. Oğlum emiyor kilo alıyor ben zayıflıyorum:) deneyebilirsin diyet listesini. Bir de aklıma geldi sekizinci aya kadar 2 çay bardağı daha sonra 3 çay bardağı ek gıda vereceksin.fazla ek gıda verince de emmediği için azalabilir sütün.Bende yazayim kizlar
Gecen hafta: 70,0
Bu hafta: 69,7
Fark: 300 gr
Aslinda sutum azalmasaydi guzel yapiyordum ama sut azaldi panigiyle biraz yedim. Korktum acikcasi. Neyse valla her hafta 500 gr versem bile mutlu olurum.
Canım çok sevindim harikasınGünaydın kızlar
Gecen haftaki kilo :86.0
Şimdiki kilo:84.9
Fark:-1100
Eki Görüntüle 1779040
Not: iki gundur tartılıyordum 84.5 geliyordum bugun boyle cıktı aslında fark 1500 ama bugun tartı neyi gösteriyorsa o değil mi ? Umarım herkes istediği rakamı gormustur sonunda 84 lü rakamı gordum hernekadar ucundan yakalaSam da :)
İnşallah canım bu arada tebrik ederim çok güzel kilo veriyorsun darısı başımıza inşallahTebrik ederim canım. Misafirlikte dikkat et şeytana uyma
Merhaba güzel ve azimli hanimlar ben de aranıza katılmayı istiyorum ama bebeğim çok küçük 5 gün sonra 4 aylık olacak ve inanılmaz istahliyim ama azimli birisiyimdir inşallah başaracagima inanıyorum evde koşu bandında var ama sezaryen doğum yaptim ne zaman başlayayım sizce bu arada bel fıtığim var ve sırt ağrılarım uykuda bile dinlememiyorum arkadaşım emziren anne diyeti demişsin sayfalar da geziniyorum ama bulamadım rica etsem hangi sayfada olduğunu yazarmisinCanım tebrik ederim. Sütün azalacak diye düşünme artık. Tatlı da yeme. Benim emziren anne diyet listemle çok güzel kilo veriyorum ki sütümü etkilemeyeceğini söylemişti doktor. Oğlum emiyor kilo alıyor ben zayıflıyorum:) deneyebilirsin diyet listesini. Bir de aklıma geldi sekizinci aya kadar 2 çay bardağı daha sonra 3 çay bardağı ek gıda vereceksin.fazla ek gıda verince de emmediği için azalabilir sütün.
Cok guzel canim masallah, paylasimlarin icinde tesekurlerEki Görüntüle 1779038 Günaydın kızlar:)
Tartıya bakıp çok şaşırdım. Regl çok yakın hiç beklemiyordum bu kadar vereceğimi.çok mutluyum:)))
Geçen hafta:75.2
Bu hafta. :73.6
Fark. : 1.6
Bencede canim az bile versek her hafta guzelBende yazayim kizlar
Gecen hafta: 70,0
Bu hafta: 69,7
Fark: 300 gr
Aslinda sutum azalmasaydi guzel yapiyordum ama sut azaldi panigiyle biraz yedim. Korktum acikcasi. Neyse valla her hafta 500 gr versem bile mutlu olurum.
Ekledim canim cok tesekkur ederim.Mesaj yazdığın kutu var onun altında cevapla yazıyo ya hemen yanında dosya yukle yazıyor orAdan resmi seçip yukluyosun
Canim yollasana bana listeni. Benim agbim ve esi cocuk doktoru bizim yemeklerimizi onlar ayarliyor. O konuda sorunumuz yok cok sukur. Kizim emmek istiyorda benim eskisi gibi dolmuyor goguslerim ama dun daha iyiydi cok sukur insallah bur daha azalmaz.Canım tebrik ederim. Sütün azalacak diye düşünme artık. Tatlı da yeme. Benim emziren anne diyet listemle çok güzel kilo veriyorum ki sütümü etkilemeyeceğini söylemişti doktor. Oğlum emiyor kilo alıyor ben zayıflıyorum:) deneyebilirsin diyet listesini. Bir de aklıma geldi sekizinci aya kadar 2 çay bardağı daha sonra 3 çay bardağı ek gıda vereceksin.fazla ek gıda verince de emmediği için azalabilir sütün.
Acaba su mu tuttu vucudun? Biraz fazla su tuketip maydonoz ye canm ode,ini atarsin.Kizlar bu hafta cok kotu benim 4 gundur korkudan cikamiyodum tartiya, korktugumda basima geldi. Bundan sonra bu tarti arti gosterirse bu kesinlikle yedigimden olmucak insallah eminim
gecen hafta: 78.7
Bugun: 79.7
Fark: +1000
Eki Görüntüle 1779092
İnşallah deniz hep birlikte veririz bu kiloları ..Kızlar kış mevsiminden dolayı zaten az su içen ben çok daha az içmeye başladım bu yüzen vücudumun ödem tuttuğuna inanıyorum 2 lt içmeye çalışıcam daha sonra kademeli arttırırım .geçen yıl burası sayesinde 7 kilo vermiştim ama çocuğu sütten kestikten sonra beraberinde ekmek olayını çok abarttım bu yüzden geri aldım ama geçen yıldan yaptığım en iyi şey çayı şekersiz içmek oldu umarım sizlerle beraber hedefime ulaşırım ideal kilom 58 ama 56 olmaya çalışıcam
Listeyi paylaşırım tekrar ama 5.5 aylıktı ben diyetisyene gittiğimde.altı aydan önce diyet önermiyorlar ama en azından hamuru işi tatlı gibi şeyleri kesebilirsin..Bence diyet için biraz daha bekleMerhaba güzel ve azimli hanimlar ben de aranıza katılmayı istiyorum ama bebeğim çok küçük 5 gün sonra 4 aylık olacak ve inanılmaz istahliyim ama azimli birisiyimdir inşallah başaracagima inanıyorum evde koşu bandında var ama sezaryen doğum yaptim ne zaman başlayayım sizce bu arada bel fıtığim var ve sırt ağrılarım uykuda bile dinlememiyorum arkadaşım emziren anne diyeti demişsin sayfalar da geziniyorum ama bulamadım rica etsem hangi sayfada olduğunu yazarmisin
Umarım haftaya daha güzel sonuçlar alırız
Rica ederim canım :)Cok guzel canim masallah, paylasimlarin icinde tesekurler
Umarım haftaya güzel sonuç alırsın kontrollü gitmeliyiz.bi diyet programın yok muydu?Kizlar bu hafta cok kotu benim 4 gundur korkudan cikamiyodum tartiya, korktugumda basima geldi. Bundan sonra bu tarti arti gosterirse bu kesinlikle yedigimden olmucak insallah eminim
gecen hafta: 78.7
Bugun: 79.7
Fark: +1000
Eki Görüntüle 1779092
Artar canım merak etme Ekliyorum listemi.Canim yollasana bana listeni. Benim agbim ve esi cocuk doktoru bizim yemeklerimizi onlar ayarliyor. O konuda sorunumuz yok cok sukur. Kizim emmek istiyorda benim eskisi gibi dolmuyor goguslerim ama dun daha iyiydi cok sukur insallah bur daha azalmaz.
Tebrik ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?