Güzel Anneler Fit Olma Yolunda Beraber İlerliyor

Benimde iştahm çok açık ama devamnetmemek için çabalıycam plateste iyi fikir zayfladkça yumuşadğmı hissediyorum keşke yapabilsem ama hiç spor yapamıyorm
Canim benim kilom bayadir ayni ama pantolonlarim rahatladi bile hemde daha 3 hafta oldu. Zayiflamak iyi ama fit bir vucutta insanin kendine guvenini yerine getiriyo. Lutfen basla cok iyi gelecek.

Günaydın guzel anneler .... nasılsınız ? Bende dun aksam inanılmaz bir açlık vardı ne kadar kendimi tutmaya calışsamda az az da olsa yedim iştah açıklığı vardı pişman olucam şeyler yemedim ama :))

Turuncu picama nasıl gidiyor ben kilo alırken sen kesin veriyosundur

+1 gördüm bu sabah tartıyı kaldırdım
Dün akşam sevgili eşim bana komplo kurdu, akşam geç geldi gelirken de asla Hayır diyemeyecegim bir şey getirdi. Sanırım içeri almamam gerekiyordu :))
karamellim06 bugün bu velet biraz rahat bıraksa da daha uzun yurusem dün sitenin bahçesini emekleyerek turladı :)

Hadi ya emekliyor mu seninki. Bizimki totosunu kaldıramıyo :) bugün yürüyelim güzel görünüyor hava. Bu ara benim eşimde önceki gün sütlü tatlı yaptı kandırdı beni ama dün de yemem için tahrik etmeye çalıştı Hayır dedim :) kıskanıyorlar bizi zayıf ve güzel olalım isremiyorlar :)

Oncelikle esin tatli yapmis valla ye bir parca. Erkekleri cesaretlendirmek gerek benim esim asla yemek yapmaz. Baska islerde yardim eder ama yemek yok :/
Benim kizda emeklemiyo daha bende poposunu kaldiramiyo diyorum :)

Oncelikle esin tatli yapmis valla ye bir parca. Erkekleri cesaretlendirmek gerek benim esim asla yemek yapmaz. Baska islerde yardim eder ama yemek yok :/
canım kızın kaç aylıktı senin benimkide emeklemiyor hatta hiç o ayaklarda da bezi yok gibi

Normalde yapmaz pek, öyle canı isterse. Kaynanam paşa gibi bakmış oğluna,eşim bazen beni de cariye sanmıyo değil:))
Bugün süründü ilk kez, turuncu pijamanın oğlunun maşşallahı var.benimki bebek onun ki çocuk ciddiyetinde:)) bey Efendi yürüdü yürüyecekmiş bile:)

Nasıl yürümeliyiz kilo vermek için, hangi tempoda ve ne kadar süre bununla ilgili bir yazı paylaşıyorum kızlar...
Yürümek önemli, evet biliyoruz. Ama aklımıza birçok soru takılıyor. Ne kadar yürümeliyim, hızlı mı olmalı, yavaş mı olmalı, geri geri mi olmalı, koşar adım mı? Ya da kilo verebilmek için nasıl yürümem gerekir gibi…

Sağlık için yarım saat

Uzmanlar, yetişkinlerin günde en az 30 dakika, çocukların ise 1 saat aktif olmaları gerektiğini belirliyor. Her gün olmasa bile haftanın 4-5 günü yapılması zorunlu. Bu seviyedeki bir aktivite, ortalama 150 kalori yakılmasını sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalık riskini azaltır. Tabii eğer extra şekerlemeler, tatlılar, börekler atıştırarak, attığınız toksinleri fazlasıyla yerine koymazsanız. Yine de ne olursa olsun, hareket kilodan bile önemlidir!

Tempo önemli

Kilo kaybı ve vücudun yeniden şekillendirilmesi ise ayrı bir konudur. Kilo vermek istiyorsanız, haftanın 4-5 günü birer saatlik yürüme programı yapmanız gerekir. Bu süre içinde sizi zorlamayan ortalama bir tempo ile yürümek, birikmiş yağları eritmenize yardım eder, metabolizmanızı hızlandırır ve daha fazla kas yapmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda sizi her türlü kalp ve damar hastalığından da korur. Beslenme şeklinizi değiştirmeseniz bile, bu aktivite extradan 300 kalori harcamanızı sağlar ki, bu 6 ayda 4 kg verebileceğiniz anlamına gelir. Yediklerinize biraz dikkat edip daha sağlıklı beslenirseniz ve gerektiği kadar su içerseniz, bu hayal değildir. Yürüyüşe başlarken, her şeyden önce, kaslarınızı uykudan uyandırmalı ve biraz hareket ettirerek mahmurluğunu atmasını sağlamalısınız. 5-10 dakika kadar yavaş bir tempoda yürürseniz kaslarınızı uyarmış olursunuz. Anlarlar ki öyle uyuşuk uyuşuk oturamayacaklar, stoklarındaki şekerleri yakmaya başlamaları gerekecek ve o da yetmezse yedekteki yağ depolarını yardıma çağırmak zorunda kalacaklar.

İpuçlarına fikkat!

* İşte tam da bu nedenle, ister yürüyüş bandında, ister açık havada gerçek ortamda yürümeye başlarken, metabolizma ayarlamasını yapmanız önemlidir. Kaslarınız sizin çok kararlı olduğunuzu ve sizi taşımak için elinden geleni yapması gerektiğini anlamalıdır.

* Kaslarınızın ısındığını hissettiğinizde ritmi arttırın. Ancak kalp atış hızı sizi rahatsız etmeyecek bir canlılıkta olmalı. Nefesinizin farkında olun. Ancak yanınızda birisi ile konuşabilecek kadar da dışa dönük kalın.

* Bu nasıl bir tempodur? Şöyle diyebilirim; Bir randevuya ucu ucuna, oyalanmadan yetişmeye çalışıyorsunuz ama içiniz rahat…

* Böylece yarım saat kesintisiz yürürseniz, vücudunuzdaki yağ stoklarının rahatı bozulmuş olur, aynı zamanda kaslarınız gelişir ve bazal metabolizma hızını yeniden ayarlar. Kuşkunuz olmasın vücudunuz gün boyunca daha fazla enerji üretmeye devam eder.

* Eğer hızınızı aldıysanız, rahatsanız, kendinizi enerjik hissediyorsanız ve vaktiniz de varsa, bu yürüyüşü uzatmayı deneyin

Evet tam saati geldi! Su anlarda tatlı çekiyor canım. Napsam olmuyor. Sonunda da neyse en azından akşam değil deyip yiyorum.
Bugün yürürken ki yorgunluk birazdan boşa gidecek. Gitmesin nolur
Ne yiyeyim? Ne içeyim?

Duuuur yapma ! Bir bardak süte tarçın at iç geçer tatlı isteğin. Boşunamı çıktık o yokuşu

Tatlı krizi az su içen ve meyve tükeyenlerde daha çok oluyormuş
Diyet sürecinde tatlı veriyoruz ama gündelik yaşamdan daha az olmasını istiyoruz. Günlük hayatımıza girmesin, tadımlık olsun istiyoruz. Bir dilim yaş pasta nereden baksanız 500 kalori yani bir öğün yemeğin kalorisine eşit. Ancak 1.5 saat sonra tekrar acıkma hissi başlayacaktır, yani kalıcı bir besin değil. Tatlı krizini atlatmanın yolu sudan geçiyor. Su tüketimi önemli. Uyandıktan itibaren 2 litre su gün içine yayılarak içilirse tatlı isteği azalır. Suyun tadını sevmeyenler içerisine tarçın karıştırabilirler. Bu karışım tatlı isteğini de azaltır. Ayrıca mutlaka taze meyve ya da en kötü ihtimalle kuru meyve yenilebilir. Hem kuru meyveden karbonhidrat ihtiyacı da karşılanır."

Duuuur yapma ! Bir bardak süte tarçın at iç geçer tatlı isteğin. Boşunamı çıktık o yokuşu
Yemedim. Su içtim yarım saat bekledim. Sonra baktim hala istiyorum yine su içtim :) sonra da yemek yapmaya daldım zaten. Hala canım tatlı bir şeyler istiyor ama o kadar çok değil. İnşallah aksami atlatayım yeter :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…