Güzel Anneler Fit Olma Yolunda Beraber İlerliyor

Öğle menüm kızlar makarna+ salata tabağımda vardı silinmiş malesef bu arada yemeğin önünden büyük bardak maydonoz suyu içtim az sonrada yürüyüşe çıkıyorum
 

Eklentiler

  • 20160226_134744.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 49
Evet bence de alalım zaten karamellim06 çok aktif maşallah herkese yetişiyor

Valla benden aktif masallah :)

Evet canim bencede alalim

Bende onaylıyorum mislisse
Teşekkür ederim arkadaşlar. Ben biraz bi şeyi kafama taktım mı takıntı yapıyorum. Bu iş de bende takıntı oldu hemen eski kiloma dönmek istiyorum. 9 ay oldu doğum yapalı.bence yeterli kadar. En kısa zamanda eski kiloma döneceğim. SiZlerin varlığı bana destek oldu o yüzden teşekkür ederim Hepinize :) bugün bir saat yürüdüm korulukta, insan doğaya ait kesinlikle sadece zayıflamayıp psikolojimize de iyi geliyor
 
Ya kizlar bende ogle yemegi aliskinligi yok kahvaltiyi zaten 11 de falan yapiyorun acikinca ne yiyecegimi bilemiyorum bunun icin oneriniz nedir ?
 
Ya kizlar bende ogle yemegi aliskinligi yok kahvaltiyi zaten 11 de falan yapiyorun acikinca ne yiyecegimi bilemiyorum bunun icin oneriniz nedir ?
Ya kizlar bende ogle yemegi aliskinligi yok kahvaltiyi zaten 11 de falan yapiyorun acikinca ne yiyecegimi bilemiyorum bunun icin oneriniz nedir ?
ne zaman acikiyorsun mesela
 
KİLO VERMEK İÇİN YÜRÜYÜŞ NASIL OLMALI?

http://1.bp.blogspot.com/_FjliHK_tp...00/lose-weight-walking-slowly-1.1-800X800.jpg

YÜRÜYÜŞ GENELDE TERCİH EDİLEN KARDİYO EGZERSİZLER ARASINDADIR.

SADECE ZAYIFLAMAK İÇİN DEĞİL SAĞLIKLI OLMAK İÇİN DE YÜRÜYÜŞ YAPMAK GEREKİR. UZMANLAR, YÜRÜYÜŞÜ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİRSEK KALBİMİZİN 15 YIL DAHA GENÇ OLABİLECEĞİNİ SÖYLÜYORLAR. BÜYÜK KAS GRUPLARIMIZI ÇALIŞTIRIR. ORTALAMA 150 ADET KAS DEVREYE GİRER.

YÜRÜYÜŞE BAŞLADIĞIMIZ ZAMAN VÜCUDUMUZ ÖNCE GLİKOJEN KULLANIR. KANDA GLİKOJEN MİKTARININ AZALDIĞINI FARKEDEN BEYNİMİZ GLİKOJENİ DURDURUR VE YAĞLARI PARÇALAYACAK OLAN KARNİTİNİ SALGILAR. BU SIRADA KASLARIMIZA OKSİJENGEREKİR. OKSİJENİN KASLARA TAŞINABİLMESİ İÇİN DE YÜRÜYÜŞ HIZIMIZ ÖNEMLİDİR. BUNUN İÇİN DE KİŞİ YAĞ YAKIM NABZINA GÖRE YÜRÜYÜŞÜNÜN TEMPOSUNU AYARLAMALIDIR.

YAŞA GÖRE YAĞ YAKIM NABZINI HESAPLAMA FORMÜLÜNÜ DAHA ÖNCE GÜNLERDE BU BLOGDA YAZMIŞTIM. YİNE TEKRAR EDELİM:

Formül = 220 - yaş = en çok nabız sayısı.

220 - 42 = 178
178 * 0.70 = 124.6
178 * 0.60 = 106.8

Bazı kaynaklar bu oranları 0.85-0.50 diye yazıyor.

YÜRÜYÜŞÜ YAĞ YAKIM NABZI ARALIĞINDAYAPMAK LAZIM. ÇÜNKÜ ANCAK BU ARALIKTAVÜCUT OKSİJEN EKSİKLİĞİNE GİRMEZ VE OKSİJEN DENGELİ ŞEKİLDE TÜM KAS VE DOKULARA İLETİLİR. SONUCUNDA DA YAĞ YAKIMI GERÇEKLEŞİR.

TEMPOLU, BOL NEFES ALARAK YÜRÜYÜŞ YAPILMALIDIR. GLİKOJEN KANDA YETERİNCE VE BELLİ BİR SÜREDE AZALMADIKÇA YAĞ YAKIMI GERÇEKLEŞMEZ.

YÜRÜYÜŞ SIRASINDA NABZIMIZ OLMASI GEREKENİN ALTINDA OLURSA GLİKOJENYAKARIZ, OLMASI GEREKENİN ÜSTÜNDE OLURSA DA AMİNO ASİT YAKARAK KASKAYBEDERİZ.

ÇOK TEMPOLU YÜRÜYOR VE NEFES NEFESE KALIYORSAK ŞU SORUYU SORMAMIZ GEREK: EVET ÇOK KALORİ HARCIYORUM AMA ACABA BUNUN NE KADARI YAĞ NE KADARI GLİKOZDUR? YAĞ YAKMAK İSTİYORSAK YÜRÜRKEN AŞIRI TEMPOYA GEREK YOKTUR.

YÜRÜYÜŞÜN İLK 12 DAKİKASINDA %80 ŞEKER, %20 YAĞ YAKARIZ. 24.DAKİKADA BU ORANLAR %50 %50 OLUR.

AYRICA NABIZ SAYIMIZA EK OLARAK YÜRÜRKEN DAKİKADAKI ADIM SAYIMIZIN 120OLMASIDIR. BU ŞEKİLDE DAKİKADA YAKLAŞIK 5-7 KALORİ HARCARIZ.

SONUÇ OLARAK; YAĞ AKMAK İÇİN AŞIRI TEMPOLU, EFORLU YÜRÜYÜŞE GEREK YOKTUR, OLMASI GEREKEN NABIZ ARALIĞINDA KALIRSANIZ YAĞ YAKABİLİRSİNİZ.
AYRICA VÜCUT YAĞ YAKMAYA 20-25.DAKİKADAN SONRA BAŞLAR. O YÜZDEN YÜRÜYÜŞLERİNİZİ MİNİMUM 45 DAKİKA YAPMALISINIZ. YÜRÜYÜŞLE GEREKLİ NABZI YAKALAYAMAZSANIZ HAFİF KOŞUYA GEÇMELİSİNİZ.
YÜRÜYÜŞ SIRASINDA SU İÇMEK DE KANIMIZDA DAHA FAZLA OKSİJENİN OLMASI DEMEKTİR. DOLAYISIYLA YÜRÜRKEN BOL SU İÇMELİYİZ.

YÜRÜYÜŞÜ AÇ KARNINA YAPMAYINIZ. YÜRÜYÜŞ SONRASINDA DA MUTLAKA BİR MEYVE VEYA YOĞURT YİYİNİZ. İNSÜLİN SEVİYESİ DENGELENSİN Kİ VÜCUT YÜRÜYÜŞ SONRASINDA DA YAĞ YAKMAYA DEVAM ETSİN
 
Ya kizlar bende ogle yemegi aliskinligi yok kahvaltiyi zaten 11 de falan yapiyorun acikinca ne yiyecegimi bilemiyorum bunun icin oneriniz nedir ?
Bence her gün aynı saatlerde yemek ye. Yani ben sabah 8 de kahvaltı 11 ara öğün meyve 12 de öğle yemeği 15 de ara öğün Ceviz Hurma fındık akşam 18 de ve Son olarak 22 de bi meyve yada süt.
Bu programdan öncesini soruyorsan tam fiyasko. Acıktığımı unutup sonra birden farkedip be bulursam onu yerdim ne ka da r sağlıksız besleniyormusum
 
Ya kizlar bende ogle yemegi aliskinligi yok kahvaltiyi zaten 11 de falan yapiyorun acikinca ne yiyecegimi bilemiyorum bunun icin oneriniz nedir ?
Sabah kahvaltıda ve öğlen mutlaka salata ye.sebze yemeğin mutlaka olsun dolapta.böylece hemen yersin. Ekmeksiz diyet bence iyi değil. Ekmek yerine daha zararlı şeyler yiyiyorsun bu sefer doymadığın için
 
Cok guzel bilgiler canim cok saol
Canim ailevi sorunlar. 1 aydir mucadele icindeyiz. Biraz duzeldi gibi ama bakalim.
Allah yardımcın olsun cnm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…