Güzel Anneler Fit Olma Yolunda Beraber İlerliyor

Kaçırdığım zamanin bir kısmını okudum.
marlin18 hoşgeldin. Aynı zamana denk getiremedik sanırım, sevdim kız seni :) çok canayakın ve cabuk kaynaşmış gorunuyorsun:) severim girişken insanları :)

Bir kaç gündür velet le uğraşmaktan pek bir sey yediğim söylenemez. Biraz dengesiz beslendim, tartı değişmedi ama ya yorgunluktan ya da kolestrol tansiyon şeker vs gibi bir şeyden inanılmaz bir baş dönmesi ve görme bozuklugum oldu bugün 8 9 saat süren. Muhtemel ki yorgunluktan.
Burası bana iyi gelmekle birlikte, diyorum ki acaba diyetisyene mi gitsem. Bir yerlerde yanlış yaptığım kesin, az hareket ediyorum ve düzenli bir hayatım yok. Ama yine de gün boyu yediklerimi yazsam kilo vermem gerek gibi geliyor :) belki de benim Hüsnü kuruntum. Bunu kendime bahane etmemek için 1 ay süreyle diyetisyen denesem iyi olur gibi. Ama kararsızım. karamellim06 bizim burada bir tanesini suratsiz buldun ben biraz bakınayım medilife a falan diye düşünüyorum.
Aslında karatay var aklımda ama o derece protein gerçekten bana göre degil.
Spor konusunda da sınıfta kaldığıma göre en azından diyet konusuna profesyonel yardım alayım diyorum.
Diyetisyen tecrübem hiç yok. Ne dersiniz? Düşünce doğru mu, yoksa boşa mi vakit/para/emek olur?

F feyzax benim gibi uyanık bir anne daha :) nasıl bu hafta performanslar?
Evet uyanigim ama işin garibi dün gece4 e kadar agladi bebegm simdi uyuyo bende uyumam gerekirken nette dolasiyorum bütün gün vaktim olmadi girmeye ama annecim simdi uyumadigimi duysa bi güzel fircalar beni çok üzülüyor uykusuz kalmama :) benim bu hafta inisli çıkışlı bu aksam tutamadim kendimi birazda stres ve yorgunlugun etkisiyle cikolataya hayir diyemedim gec bi saatte hala vicdan azabi duyuyorm bi yandan da zayfladigimi duyuyorm cevremden acayip mutlu ediyor beni diyetisyene gitmeni kesnlikle öneririm bazen bazi vitamin eksiklikleri kan degerlerimiz vs vs kilomuzu vermemize engel oluyor. Misal ben hamilelik depresyonu geciriyordum sandim aylarca hem kendm cektm hem esim e cektrdim meger tek neden kansilikmis ilaclari icip 1 haftada moralim nesem enerjim hepsi yerine geldi bunu misal vermemin sebebi hiç aklimiza gelmeyen sebepler tahmin edemeyecegimiz sonuclar dogurabiliyor

Ayni ben :) uyumam lazım çocuk uyurken iyice yoruldum artık ama kafamı dağıtmadan uykuya dalamiyorum. Çocukken bile uyumadan önce Tetris falan oynadım. Gameboy lar vardı o zamanlar :) ah gençlik :)
Kan tahlili vereyim o zaman sağlık ocağına önce bakabildigi her şeye baksınlar. Muhtemelen diyetisyen tahlil isteyecek. En azından bir kısmı hazır ve bedavaya olur :)

Gunaydinlar herkese :)
Günaydın canım doktora bugün gideceksin her halde. Haber ver bize de, merak ettim. Benimki de dün gece hiç uyumadı. Burnu dolu. Iki kere de çok az kustu.ateşi 37.7 oldu. Gözleri çapaklı kaç gündür damla damlatıyorum. Acaba diş belirtileri mi yoksa deniz havası mı çarptı anlamadım.
Burnunu açmanın kolay bi yolu yok mu ya serum fizyolojik damlatıyorum bazen de çekiyorum Burun aspiratörüyle, oğlum çok sinirleniyor

karamellim06 . Canm ben sordum leslieyi ama henüz bakma firsatim olmadi bu arada gördüğüm kadarıyla gayet fit duruyosun maşallah kac kiloya düşmeyi planliyosun
Canım profildeki dünkü halim. Ben nerdeyse 9 kilo verdim bu grup sayesinde. Yani 5 kilo daha verirsem ideal kiloma kavuşuyorum.bi de boyum çok uzun olduğu için belli olmuyor dar giymeyince. Leslie için Mislisse sana cevap yazmıştı.

Canım bence diyetisyene git. Hem nerde yanlış yaptığını görürsün ki bence Düzenli saatlerde yemiyorsun ve düzenli spor yapmıyorsun
Hem de kan tahlili yaptırırsın belki başka sorun vardır. Kolona gitme de nereye gidersen git:) kolanda paket program vardı 100 TL ilk muayene ve tahliller. Daha sonra 60 lira muayene ücreti. Haftalık gitmen gerekiyor ve 10 gün kontrol süresi var. Mukayese etmen için yazdım canım

Günaydın güzel anneler
Dün olan ufak tatsıZlıkla ilgili çok üzüldüm.
@JoleYa Mislisse o niyetle yazmamıştır ama işte mimik ses görüntü olmadığı için insan tam anlamıyor mesajı ama Biz birbirimizi tanıyoruz ve iyi niyetli yiz Hepimiz. Üzüldüğünü, bozulduğunu anlıyorum. Ama sadece bi yanlış anlaşılma oldu. Bence kapatalım bu konuyu. Sen ve Mislisse olmadan bu grup anlamsız olur. Ben de geçtiğimiz hafta gaza getirmek için herkese meydan okudum. Hatta acaba yanlış anlar kırılır mı biri dedim ama kimse kırılmadı hatta kimse gaza bile gelmedi. Ben de JoleYa bu yarışta birinci olamaz dedim seni hırslandırmak için. Kimsenin kötü bi niyetli yok eminim canım. Mislisse özür diledi sen de kabul et ve bitsin bu tatsızlık olur mu??
Mislisse canım senin de üzüldüğünü yanlış anlaşıldığını anlıyorum. Ama böyle yazmamakla olmaz. Kötü niyetle yazmadığını kesinlikle biliyorum ama biraz sert bi mizaç olmuş ve sanırım buna kırıldı JoleYa ama bir daha sakinleşip okusa yazdıklarını aslında onun iyiliği için çözümler bulmaya çalıştığını görecektir.
Eğer @JoleYa ve Mislisse bu olayı tatlıya bağlayıp tekrar gelmezseniz ben de gruptan ayrılacağım. Ufak bir yanlış anlaşılma yüzünden bu sonuçlar yaşanmasın.

Canım geçmiş olsun burun spreyi var 5 gün kullanabiliyorsun sadece ama iki günde geçiriyor eğer burnu çok tahriş olduysa kesinlikle kullan ismini bilmiyorum ama akşam eve gidince yazarım canım ben sana bebekler için

Evet canım kullanmıştım bi kaç kere ama dr alışkanlık yapar diye en son raktede vermişti. Hemen kullanmak doğru olur mu acabà o ilaçları. Gece de hiç uyıyamadı Gerçi

canım zaten sürekli kullanmayacaksın burnu iyice tarhiş olduysa ve nefes alamıyorsa uyurken o zaman bir kere kullan ertesi günde bir kere kullan bak normale dönecektir yoksa inan bana çok zor oluyor cocuklar için

canım zaten sürekli kullanmayacaksın burnu iyice tarhiş olduysa ve nefes alamıyorsa uyurken o zaman bir kere kullan ertesi günde bir kere kullan bak normale dönecektir yoksa inan bana çok zor oluyor cocuklar için
Canım ismini akşam yaz da bakayım. İlladin kullanmıştım sağlık ocağı vermişti

TAMAM CANIM SAAT 6 GİBİ EVDE OLURUM O ZAMAN YAZARIM RAHATLAR OĞLUŞUN RABBİM ŞİFA VERSİN BENİM KIZIM VE OĞLUMDA HASTA BENDE HASTAYIM ŞU YAZ GELSİN BİRAN ÖNCE BÖYLE ZOR OLUYOR HERKES İÇİN

TAMAM CANIM SAAT 6 GİBİ EVDE OLURUM O ZAMAN YAZARIM RAHATLAR OĞLUŞUN RABBİM ŞİFA VERSİN BENİM KIZIM VE OĞLUMDA HASTA BENDE HASTAYIM ŞU YAZ GELSİN BİRAN ÖNCE BÖYLE ZOR OLUYOR HERKES İÇİN
Tamam canım geçmiş olsun size de. Turuncu oğlu da hasta. Zaten gruptakiler bile sırayla hasta oldular. Biz önemli değiliz de onlar hasta olmasa.

Bak ne guzel soyledin hepimiz takiliyoruz benim de amacim gercekten artik joleyanin kacamak yapmasini engellemekti zaten bunun icin burda degilmiyiz birbirimize yanlisi dogruyu soylemek icin hepimizin burdaki amaci bu...evet dun biraz kirici gibi konusmus olabilirim ama gercekten farkindaysaniz joleya icin elimizden geleni yapiyoruz onerilerde bulunuyoruz sadece onun icin degil herkes icin yapiliyor bu benim icin senin icin onun icin farketmez...ama joleya icin cok cabaladikca hala kacamak yaptim yedim falan diyince dayanamadim yani uzuldum emegimize sozlerimize harcadigimz zamana evet saka yolla takiliyoduk hirslandirmak icin ama artik gercekci konusmak lazimdi ben sozlerimin hala arkasindayim ama onu gruptan cikarma (ki bunu soylemek bile cok ayip)bi dusuncem yok ..farzdelimki oyle bi dusuncem var bu kadar dil dokmezdim bugune kadar....amaaaan salla derdim bunu dedim mi ? Hayir! Hatta gecen gun yine onunla ilgili bi oneride bulundum hatta hatirlamiyorum biriside duygularima tercuman oluyosun dedi joleyada yok simdi almiyim yarisa giriyorum dedi o sozlerimden dolayi bu kaniya vardi bence.
Ikincisi grupta ben kimsenin biseyi kaciripta yazmadigini dusunmuyorum herkes durust burda en azindan kacirdigi seyin ismini yazmiyo ama kacirdim diyo ben oyle goruyorum ve onemli olan hâftalardir yerinde saymak degil "bi ben degilim diyo" cunku ben onu kastetmedim herkesin metabolizmasi yasam tarzi farkli kimimiz hasta oluyoruz kimimizn cocugu hasta oluyo kimimizn misafiri geliyo kimi ozelgun diyo..... joleya eminimki abur cuburu kesse verir ben bu isi onemsemesi icin evet dost aci soyler misali aci konustum ama bazen boyle konusmak gerkiyor ki konusuyoruz yeri gelince...
Bu sozlerimin bu raddeye gelecegini hic tahmin etmezdim helede joleyadan boyle tepki alacagimi birdaha kimse hakkinda boyle bi yorum yapmayacagim ,en azindan durust oldugumu dusunuyorum ..Boyle bi konu yuzunden sizinde moralinizi bozdugum icin ben kendi adima sizlerden de ozur dilerim kusura bakmayin...

Sonuc olarak ben gerekli ozurleri diledigimi dusunuyorum bi kabahatim bi sucum olmadigini dusunerek (aciksozluluk suc sayilmadiysa) karar joleyaya kalmistir onun kararina da saygi duymak duser bu saatten sonra ....

Canım naçizane fikrimi söyleyeyim. Bence diyetisyene boş yere para verme.neleri yememen gerektiğini biliyorsun zaten.diyetisyende şana aynı seyi söyleyecek. Şunu yeme bunu yeme.şundan şu kadar ye bundan bu kadar yee.boğazını tutup yememek senin elinde yani.az ve dengeli yediğin sürece kilo verirsin bence.birazda hareket şart tabii.bence karatayibir dene derim.korkulacak kadar çok protein yok.proteinler seni uzun süre tok tutar ve kas kaybını önler. Ben bir ara yaptım Karatay ve kilo verdim.şimdi tekrar baslamak istiyorum.evde lesli falan yap faydasini görürsun. Bence diyetisyene ayiracagin zamanda spor yapsan daha faydalı olur

Serum fizyolojik damla şeklinde değilde, sprey şeklinde kullanıp, bebeği yan çevirip üst burun deliğine sıkıca alttan çıkıyor. Yada oğlun müsade ederse, bebeğin başını one eğ, ağzını aç, bir burun deliğinden sık, diğerinden boşalsın.
Ben çalışırken çok tıkanan çocuklara yapardım, elim biraz alışkın, istersen dene, burnu tamamen açar. Açılmayınca busefer ağızdan nefes almaktan boğaz iltihabı da oluyor .
Doktora 11 de gideceğim, haber veririm. Açıkçası dünden anladigim aynen devam diyecek. Antibiyotik vermemesi güzel ama bazen de aha kolay geçecekse versin diyesim geliyor, kiyamiyorum yavruya.

Haklısın aslında, diyetisyen fikrim sadece çok yemiyorum, bu gruba baslayali da gece yemeyi bıraktım, oğlum gece uyumadigindan en büyük derdim oydu :)
Ona ragmen kilo veremiyorum. Ennszjnda tahliller yapılır bir şey olmadığını görürsem rahat ederim diye düşünüyorum.
Ama şu var, spor konusunda gerçekten suçluyum. Aslında 1 hafta atlatmadan her gün Leslie yapsam, yapmazsam kulaklarını cekseniz olmazsa diyetisyene gitsem mi? Nasıl yapayım :)

Bence de canım sen tahlil yaptır. Kan değerlerin normal değilse doktora gider ilaç alirsin.ilk önce sporla bir dene kendin.hergün düzenli yarım saat , 45dakika spor yap. Fırsat bulursan dışarıda yürü temiz havada.çok iyi geliyo hem stres atiyosun hem spor oluyor. Kendin daha iyi bilirsin tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…