Bence yapman gerek enleri yapamadığın için diyetisyene ihtiyacın var. Bi düzen sağlar belki diyetisyen.Serum fizyolojik damla şeklinde değilde, sprey şeklinde kullanıp, bebeği yan çevirip üst burun deliğine sıkıca alttan çıkıyor. Yada oğlun müsade ederse, bebeğin başını one eğ, ağzını aç, bir burun deliğinden sık, diğerinden boşalsın.
Ben çalışırken çok tıkanan çocuklara yapardım, elim biraz alışkın, istersen dene, burnu tamamen açar. Açılmayınca busefer ağızdan nefes almaktan boğaz iltihabı da oluyor .
Doktora 11 de gideceğim, haber veririm. Açıkçası dünden anladigim aynen devam diyecek. Antibiyotik vermemesi güzel ama bazen de aha kolay geçecekse versin diyesim geliyor, kiyamiyorum yavruya.
Diyetisyene gidip emek, para verince listeye uyarsın, uyduğun için spor yaparsın, yaptığın için diyete sağdı k kalır ve Kilo verirsin. Yani düzenin olur. Senin eksiğin düzen çünküHaklısın aslında, diyetisyen fikrim sadece çok yemiyorum, bu gruba baslayali da gece yemeyi bıraktım, oğlum gece uyumadigindan en büyük derdim oydu :)
Ona ragmen kilo veremiyorum. Ennszjnda tahliller yapılır bir şey olmadığını görürsem rahat ederim diye düşünüyorum.
Ama şu var, spor konusunda gerçekten suçluyum. Aslında 1 hafta atlatmadan her gün Leslie yapsam, yapmazsam kulaklarını cekseniz olmazsa diyetisyene gitsem mi? Nasıl yapayım :)
Bence yapman gerek enleri yapamadığın için diyetisyene ihtiyacın var. Bi düzen sağlar belki diyetisyen.
Sprey şeklinde serum fizyolojik mi sorayım eczaneye yoksa deniz suyu gibi bi şey mi
Ya antibiyotik gerekir derse kullan sonuçta artık gerekli görmedikçe vermiyor doktorlar.
Diyetisyene gidip emek, para verince listeye uyarsın, uyduğun için spor yaparsın, yaptığın için diyete sağdı k kalır ve Kilo verirsin. Yani düzenin olur. Senin eksiğin düzen çünkü
canım çok teşekkür ederizKizlar hepinize günaydın, hayırlı sabahlar
Çoğu arkadaşların bebisleri hasta galiba.hepinize çok geçmiş olsun.Rabbim şifa versin
canım bunlar bahalı serum var aynı işi görüyor 2.5 TL bize dr onu söylemişti biz onu kullanıyoruzDeniz suyu da olur sprey gibi olan. Bir de böyle tüp tüp olanlar var, resmi ekledim, muhtemelen senin olana yan yatırarak daha kolay olur, bunu öyle yapabilirsin.
Eki Görüntüle 1801534
Evet haklısın düzen konusunda. Bakalım. Neresi var gidebileceğim.
Evet açıkçası sadece bunun ağzı bebek burun deliğine uygun ve sıkıp boşaltmak için tüpleri uygun. Yoksa içerik olarak bir şeyi yok. Aynı işi siringayla yapan da var, ama hem ilk kez deneyeceği için hemde bebek olduğu için kullanımı daha kolay. Bu veya benzeri bu şeyle yapmayi öğrenirse sonraki siringayla ve dediğin serumla olur.canım bunlar bahalı serum var aynı işi görüyor 2.5 TL bize dr onu söylemişti biz onu kullanıyoruz
Bunu da damla gibi kullandım daha iyiydi ama sprey tarzı alayım olmadıDeniz suyu da olur sprey gibi olan. Bir de böyle tüp tüp olanlar var, resmi ekledim, muhtemelen senin olana yan yatırarak daha kolay olur, bunu öyle yapabilirsin.
Eki Görüntüle 1801534
Evet haklısın düzen konusunda. Bakalım. Neresi var gidebileceğim.
Şırıngayla büyük şişedeki serum fizyolojik yaptım daha önce ama midesi bulanıyor. bazı doktorlar şırıngayı boşalt diyor bazıları damlat diyor. Bazı doktor çekme diyor bazısı çek. Kafam karıştı yaEvet açıkçası sadece bunun ağzı bebek burun deliğine uygun ve sıkıp boşaltmak için tüpleri uygun. Yoksa içerik olarak bir şeyi yok. Aynı işi siringayla yapan da var, ama hem ilk kez deneyeceği için hemde bebek olduğu için kullanımı daha kolay. Bu veya benzeri bu şeyle yapmayi öğrenirse sonraki siringayla ve dediğin serumla olur.
Biraz beceri işi, ilk seferde yaparım derse siringa :)
evet canım herkesin uygulaması farklı eğer burnu tıkalıysa çek ama tıkalı değilse günlük olarak yap ama çekme çekince burunları çok tahriş oluyor zaten çok hassaslar küçük kurbişlerŞırıngayla büyük şişedeki serum fizyolojik yaptım daha önce ama midesi bulanıyor. bazı doktorlar şırıngayı boşalt diyor bazıları damlat diyor. Bazı doktor çekme diyor bazısı çek. Kafam karıştı ya
Zor olmustur senin icin de ama zaman nasilda alistiriyor insani degilmi ...Evlenerek geldim canım. 14 sene oldu.burali sayilirik artii
Gecmis olsun canim ya senin de dinlenmen lazim tabiki ....Herkese merhaba arkadaşlar, yığınla mesaj var ama hepsini okumaya vaktim yok :) malesef iyilesemedi bizim küçük. Bir de kusma,ishal eklendi. Ateşi dusmedigi için bir kaç gündür neredeyse hiç uyumadim. Bugün de anneme geldim artık. Biraz benim de dinlenmem lazım diye.
Bir iki gün kalırım, çocuk toparlar, ben dinlenirim döneriz inşallah evimize.
Dışarıda kalmayi pek sevmiyorum anne evi bile olsa. Çocuğun yatağı, mama sandalyesi her şey lazim oluyor ister istemez. Gerçi yavrum kaç gündür yemek yemiyoryediğini de kusuyor.
Kuruluk için damlama evet ama temizlemeye yaramıyor. Ben çekmeyi hiç yapmadım açıkçası. O yüzden fikrim yok. Tok karnina yapma, midesi bulanirsa yüzünü yıkar, emzirirsin. Hem burnu açıldığı için daha rahat emer, hem o kötü tat giderŞırıngayla büyük şişedeki serum fizyolojik yaptım daha önce ama midesi bulanıyor. bazı doktorlar şırıngayı boşalt diyor bazıları damlat diyor. Bazı doktor çekme diyor bazısı çek. Kafam karıştı ya
Canim kafani pek karistirmak istemem ama ben soyle yapiyorum dogunca serum fizyoljik almistim hani kucuk siselerde satiliyo ya pahali olan sonra yakin bi arkadasim cam serum sisede serum fizyoljik oldugunu soyledi 4 liraya aldim 1 litre nerdeyse onu siringayla cekip daha onceden aldigim kucuk bos fizyolojik sisenin icine enjekte edipburnunu cekmem gerektiginde burnuna sıkıp cekiyorumŞırıngayla büyük şişedeki serum fizyolojik yaptım daha önce ama midesi bulanıyor. bazı doktorlar şırıngayı boşalt diyor bazıları damlat diyor. Bazı doktor çekme diyor bazısı çek. Kafam karıştı ya
Canim bence sen kendini bizden daha iyi biliyosun sahsen ben diyet kavrami icine giremiyorum bana uygun olan herseyden azar azar yiyip spor yapmak bunu soylemistim herkesin durumu farkli daha once diyetisyenle kilo verdiysen git benceKaçırdığım zamanin bir kısmını okudum.
marlin18 hoşgeldin. Aynı zamana denk getiremedik sanırım, sevdim kız seni :) çok canayakın ve cabuk kaynaşmış gorunuyorsun:) severim girişken insanları :)
Bir kaç gündür velet le uğraşmaktan pek bir sey yediğim söylenemez. Biraz dengesiz beslendim, tartı değişmedi ama ya yorgunluktan ya da kolestrol tansiyon şeker vs gibi bir şeyden inanılmaz bir baş dönmesi ve görme bozuklugum oldu bugün 8 9 saat süren. Muhtemel ki yorgunluktan.
Burası bana iyi gelmekle birlikte, diyorum ki acaba diyetisyene mi gitsem. Bir yerlerde yanlış yaptığım kesin, az hareket ediyorum ve düzenli bir hayatım yok. Ama yine de gün boyu yediklerimi yazsam kilo vermem gerek gibi geliyor :) belki de benim Hüsnü kuruntum. Bunu kendime bahane etmemek için 1 ay süreyle diyetisyen denesem iyi olur gibi. Ama kararsızım.karamellim06 bizim burada bir tanesini suratsiz buldun ben biraz bakınayım medilife a falan diye düşünüyorum.
Aslında karatay var aklımda ama o derece protein gerçekten bana göre degil.
Spor konusunda da sınıfta kaldığıma göre en azından diyet konusuna profesyonel yardım alayım diyorum.
Diyetisyen tecrübem hiç yok. Ne dersiniz? Düşünce doğru mu, yoksa boşa mi vakit/para/emek olur?
Evet dun resmini gordum super gorunuyosun karamel masallah diyelim yorum yapaacaktim dun araya biseyler girince olmadi ;(Canım profildeki dünkü halim. Ben nerdeyse 9 kilo verdim bu grup sayesinde. Yani 5 kilo daha verirsem ideal kiloma kavuşuyorum.bi de boyum çok uzun olduğu için belli olmuyor dar giymeyince. Leslie için Mislisse sana cevap yazmıştı.
Canım bence diyetisyene git. Hem nerde yanlış yaptığını görürsün ki bence Düzenli saatlerde yemiyorsun ve düzenli spor yapmıyorsun
Hem de kan tahlili yaptırırsın belki başka sorun vardır. Kolona gitme de nereye gidersen git:) kolanda paket program vardı 100 TL ilk muayene ve tahliller. Daha sonra 60 lira muayene ücreti. Haftalık gitmen gerekiyor ve 10 gün kontrol süresi var. Mukayese etmen için yazdım canım
Cekmenin disinda burun temizleme.yontemi bilmiyorum ben benimkide izin vermiyor ama mecbur yapiyorum elini kolunu tutup ...Günaydın canım doktora bugün gideceksin her halde. Haber ver bize de, merak ettim. Benimki de dün gece hiç uyumadı. Burnu dolu. Iki kere de çok az kustu.ateşi 37.7 oldu. Gözleri çapaklı kaç gündür damla damlatıyorum. Acaba diş belirtileri mi yoksa deniz havası mı çarptı anlamadım.
Burnunu açmanın kolay bi yolu yok mu ya serum fizyolojik damlatıyorum bazen de çekiyorum Burun aspiratörüyle, oğlum çok sinirleniyor
Kulagini cekmeyiz de destekleriz seni hergun sorariz yaptin mi ettin mi diyeHaklısın aslında, diyetisyen fikrim sadece çok yemiyorum, bu gruba baslayali da gece yemeyi bıraktım, oğlum gece uyumadigindan en büyük derdim oydu :)
Ona ragmen kilo veremiyorum. Ennszjnda tahliller yapılır bir şey olmadığını görürsem rahat ederim diye düşünüyorum.
Ama şu var, spor konusunda gerçekten suçluyum. Aslında 1 hafta atlatmadan her gün Leslie yapsam, yapmazsam kulaklarını cekseniz olmazsa diyetisyene gitsem mi? Nasıl yapayım :)
Yatarken bas ucuna yarim sogan koy nefes almasini kolaylastiriyo ben ikisininde yataginin basina koydum odamiz buram buram sogan kokusu içinde ama en azindan hiriltilari kesiliyo burunlari aciliyoTamam canım geçmiş olsun size de. Turuncu oğlu da hasta. Zaten gruptakiler bile sırayla hasta oldular. Biz önemli değiliz de onlar hasta olmasa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?