Güzel Anneler Fit Olma Yolunda Beraber İlerliyor

Kızlar herkese merhabalar. . Hayırlı cumalar..
Hepinizden dua isteyecektim. Annemle ilgili ciddi sıkıntılarım var. Psikolojik olarak iyi olmadığını düşünüyoruz ailecek. Yardım almayi da reddediyor. Konuşmayı ben yapmak zorunda kaldım, cok ters tepti. Bi süre görüşmeyiz gibi görünüyor.
Aslında çok sosyal, arkadaşları olan,gezip tozan, yardım derneklerinde aktif, sohbete giden bir kadın.
Yani hobi edinsin oyalansin durumu yok.
Ama huyu mudur nedir bilmiyorum. Asagilamadan konuşmaz, her şeyi kendi istediği gibi anlar, fevri davranır, sesini yükseltir, bazen hakaret eder, memnun olmaz, mutlu olmaz... menopozla arttı bunların hepsi, kardeşimin evlenmesiyle tavan yaptı. Yardım alsa biraz iyi olur gibi geldi bizede. Bizi dinlemiyor ama belki başkasını dinler.. elime yüzüme bulaştırdım sanırım. Gerçi ben konuşmaya başladım devamını anlayınca lafları ağzıma tikti pek bir sey söyleyemedim.
Dua istiyorum :) varsa fikirleriniz o da olur..

Canim benim ya ne diyeyim ki ben kendi adima daha oncede boylemiydi hep peki?

Kizlar herkese hayirli cumalar rabbim kimin gonlunden ne geciyorsa eline versin Nasip etsin insallah..

Ay canm ne kadar rabbim yardmcin olsun
Amin. Allah razı olsun.
Bu hafta bir psikolog tanıdığımla görüşmeye gitmistim. Nasıl yardımcı olalım, nasıl söyleyelim diye. Dediklerini harfiyen yaptım, o şekilde konuşmaya çalıştım ama kovulmaktan beter oldum diyebilirim.
Tek zararı kendine olsa kendi haline bırakasım var. Erkek kardeşim yeni evli, geline sarıyor.. yapma etme demekten anlamiyor. Biraz sessiz bizimki, anne bizim evimiz dese, o evi sana biz almadik mı diyor. Çok çirkin hiç bize uygun laflar sözler değil.
11 aydır çocuğuma toplamda 10 saat bakmamistir o da hasta olmuştum o zaman.. doğum yapali bir hafta olmuştu arkadaşlarıyla tatile gitti, geçenlerde çocuğa bir meyve yedirdi, hep ben mi yediricem diyor :) güler misin Ağlar mısın. . Neyse ki çok emeği yok, yüzüme vuramiyor.
Ama ele güne karşı problem yok. Nedense bir tek bize böyle. Ne bitmez bunalımsa taraflı miyim diye çok ölçüp tarttım. Ama yansıtmamaya çalışsam da eşim soruyor artık, siz bu kadına ne yaptınız diye. Ki onun yanında pek söylenmez çekinir.

Uzun bir süre görmeyi gerçekten düşünmüyorum. Eşimi atlatabildigim kadar bakalım ne kadar sürer.

Canim yaa cevremde bu ozellikte bi kac kişi var bazilarinin çocukları annesini iyi tanıdığı için sessiz kaliyo ama cevresinede onu savunmuyo ama bazilarida anneme laf söyletmem deyip kendide kötü oluyo hatta ben malesef cok sevdiğim bi dostumu bu yüzden kaybettim. Zamaninda bana kendisi anlatiyodu annmle isimiz cok zor kardeslermle aramizi acacak diye bide onda kurgu huyu vardi biseyi kafasinda düşüne düşüne kurup var gibi anlatiyodu sonra ayni seyi bana yapti yok yere kiziyla aramiza mesafe koydu sonra ben kiza bak annen böyle böyle yapti cok kirildim deyince oda bana kizdi benim annem şöyle böyle diye savundu vee cocukluktan beri devam eden dostlugumuz bitti suan çok üzülüp agliyormus geldi benlede konustu bende bak annen hata yapinca bana savunma benm senle bi problemim yok diyorum ama malesef ben annemi atamam diyo ben at demiyorumki huyunu biliyosun sana bisey anlatmca sessiz kal ve bana yanstma beni kirincada bana savunma elimden bisey gelmiyo de gec bana savununca annesi gibi oda beni kirmis oluyo. Yani sana diyecegim gelininizi filan teselli et ki rahatlasin kızcağız bide biz gelinler kv lafina pek bi hassas oluyoruz biliyosun

Evet zor bir durum. Geçmiş olsun canım. Aslında bazen kişiyi degistiremiyorsak ondan etkilenme derecemizı değiştirmek gerekiyo. Benim de annemle ilgili sıkıntılarım var. Aslında sizinki gibi değil ama annemle ilişkimde fevri olan hep ben oluyorum. Çünkü hergün söylediğim şeyleri hiç soylememiş gibiyim. Kendi dünyasında yasiyo ne dersen de hiç bir faydası yok. Ne düşünüyorsa doğru olan o. Sakin bir kadın ama bazen diyorum ki kavga etsekdé bari beni biraz anladığını anlasam o derece sakin. Sankı ben hiç konuşmuyor gibiyim. Bazen diyorum ki ben Yokmuyum acaba :) ben en sonunda kendim gittim psikoloğa. Çünkü anneme göre psikoloğa gitmek deliler için ve boşa masraf. Psikolog bana annemi degistiremiyorsam ondan etkilenme derecemi kontrol altına almamı söyledi ve bunun üzerine tavsiyelerde bulundu

1.70 canım. Gelir tabi neden gelmesin ben 82 ile doğuma gitmiştim ve doğumda sadece 4 kg gitmişti 78 ile başladım
Vaavvvv superr bende. 80 le girdim 72 le basladim cok şükür yavas da olsa gidiyo. Söylediğine aynen katiliyorum takmamak lazim ve takanlarada teselli olmak ya üzülme o böyle vs gibi pskologunda çözüm olacagini sanmiyorum ben bu tip durumlar huy gibi bence teyzem heo derki insanda iki huy vardir iyi v kötü gencken ikiside kendini pek gostermez yaslandikca ikisinden biri agir basar gercektwn yaslilara bakiyorum ya tam pamuk dede pamuk nine oluyorlar yada huysuz ihtiyar ikisinin arasini görmedim pek :) 3nity sizde anneni ti ye alin gülün geçin bisey soyleynce benimde babam zor bi adamdir artk bizi kircak bisey soyleynce kardeslerimle aramzdaa gulerek anlatiyoruz birbirimize tabi oda disardan bakilinca hayran oluncak bi baba gibi gosterir kendini herkese yani derdi kahri bize ve pskonevroz hastasi yani teshisli bi hastaligida var ama ilac dr hepsi hikaye yine biz cekiyoruz yapcak bisey yok malesef

Canım Allah yardımcınız olsun ne denir bilemiyorum anne işte ne yapsa yutmak zorunda kalıyoruz bazen evlat olarak olduğu gibi kabullenmekte buldum ben çareyi.ama etrafa zarar verecek boyutta diyorsun o zor işte inşallah menopoz dönemini atlatınca sakinleşir .

Benim kvlidem de sorunlu birisi.çok kırıcı özellikle başkalarının yanında insanı rencide ediyor bilerek yapiyo yani.sonrada ben öyle söylemedim deyip çıkıyor işin içinden. Eltimler le iyi olunca kıskanır. Sana şöyle dedi böyle dedi deyip ara bozar.onlarıda aynısını yapıyor. Hiç bişey beğenmez herşeye bir kulp takar.bizimle yarışır resmen. Oğluna bile benim yemeğim daha güzel karilariniz benim gibi yapamaz der durur.her lafı söyler sonrada hiç birşey yok gibi onunla ilgilenmemızı ister.çok zor birisi.sırf eşimin hatrina katlanıyorum kizlar yoksa çekilecek gibi degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…