Güzel Anneler Fit Olma Yolunda Beraber İlerliyor

Kızlar herkese merhaba,
Ben bir türlü şu yumurta işini çözemedim,
Normalde yumurtayı pek sevmiyorum, ama sabahları yiyince de bütün güne tokluk hissi oluyor gerçekten.
Oğluma kullandığım yumurtayı annemlerin yazligindan alıyorum, birkaç tavukları var her hafta getiriyor sağolsunlar. Ve aradaki fark inanılmaz. Resmen yediğimiz şeyler yumurta degil ve bile bile yemem de mümkün değil.
Organik yumurta yazanlarda farksız değil sanki. Kullandığınız memnun oldugunuz bir marka vs var mı?
Yada şu yumurtaya alternatif ne yesek bilen var mı?

yumurtaya alternatif ne var inan bilmiyorum... ki senin organik geliyormuş ne güzel şanslısın biz ne yapalım bizim öyle şansımız da yok malesef...yumurta önemli ben günde 2 adet yiyorum..

Arkadaşlar uzun bir yolculuktan sonra evimdeyim çok şükür malesef ilk üçgün dikkat edebildim sonra salıverdim yolculuk boyuncada annemin hazırladğı böreklerden yedim sabaha bir facia bekliyorm tartıda.bu hafta kilo veren arkadaşları tebrik ediyorm veremeyenlerde üzülmesin haftaya inşallah eksi görürüz..

yumurtaya alternatif ne var inan bilmiyorum... ki senin organik geliyormuş ne güzel şanslısın biz ne yapalım bizim öyle şansımız da yok malesef...yumurta önemli ben günde 2 adet yiyorum..
Gelen haftada 5 tane o da bebege. Dediğin gibi çok sukur, en azından o düzgün tuketsin diye düşünüyorum bende..

Gulicikkk canim ben bu karatay diyetiyle ilgili biraz bakindim da bu organik besin işini nasil hallediyorsun o konuda kesin kurallar var sanki??
Mesela kaya tuzu işlenmemiş diyor. E onu her zaman kullanmıyorum. Ama öteki organik kısımları bizim yediğimiz yağ, süt, peynir, ceviz, yumurta vs hep köyden geliyor kuzum. Hiç mevsimlik sebze almıyorum pazardan. Geliyor. Izmir'de bakarken parayla bile bulamazdim boylesini ama üç senedir var kıymetini biliyorum bilmeye çalışıyorum. Ama sen pazarda köylülerin sattığı ürünlerden alabilirsin canım. Bir de izmir tire köylü üretici odaklı bir yer. Süt et kooperatifleri var. Kooperatifler köylülerin yetiştirdiği hayvanları alıp kesiyor. Kayinbabam da senede öyle yaşını dolduran danalari türe süt Koop. Satıyor. Kesilirken yıllık kıyma payimizi ayırıyor bize 20 kendine 20 kilo ayırıyor kendi yetiştirdiği hayvanlardan. Bir ay sonra da kurbanlık kuzu bakacak yetistirecek bize bir tane. Et tavuk kısmı da köyden oluyor. Sen mandiralardan bulabilirsin canım. Şehir hayatı ne yazık ki hantallik tembellik ve bozulmuş ürün yemek demek ne yazık ki
Canim illa yumurta illa yumurta hem ne güzel organik buluyorsun tuket

Kızlarr herkese günaydınlarr bir hafta sonra artıyla döndüm ve artıyla dönersem bağıra bağıra ağlarm demiştim ama ağlayasım hiiiç yok o kadar kalabalıkta yapılan çeşitlerle yine iyi almışmbu hafta toparlıcama eminim inşallah sizlerle birlikte

Canim hosgeldin ara verdin diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…