Guzel bir kiz olmayi cok istiyorum :(

Kendini sevmeyen insanı sevmek de zor

Benim eskilerden beri arkadaşlarım ve sevdiklerim çirkin olduğumü soylediler. Kafama göre arkadaş da sevgili de bulamadim

Ya ilişki uzmanı değilim ama erkekler zaten bu tarz kadınlardan daha çok hoşlanıyorlar
Bir söz vardır, yüzü güzel olana 40 günde doyulur da huyu güzel olana 40 yılda doyulmaz diye.
Dış güzellik bir yere kadar etkili sonra insan samimiyet arıyor
Bende neşeliyimdir, mutluyumdur en önemlisi pozitifimdir.
Gülerim, güldürürüm. İnsanlara negatiflik yaymam yani.
Seninde en büyük +ın budur, çünkü gerçekten erkekler bu tarz kadınlara daha çok değer veriyorlar.
Bir insan kendine güveniyorsa,bir insan kendisini kusurlarıyla sevip kabul edebiliyorsa o insan zaten güzeldir.
Benim şuan şeklim şekil değil, kaşlar desen o biçim, bıyık benimkinin bıyıklarına 5 kala.
Ama mesela adam bugün kahkahalarla güldü yanımda, etrafımda pır döndü.
Ne biliyim öyle işte, ben şuanki kızlardaki güzellik algısını da anlamıyorum gerçekten.

hani dünya değişecek diyoruz ya bence bu süreçte güzellik algıları da değişecek. insanlar bilgili olana eğilimlenecek. sulu romantizmlerin yada keskin güzelliklerin yerini akıl ve sohbet alacak.
her insan kendini neşeli kişilerin yanında mutlu hisseder. sürekli birşeyler takıntılı, sürekli somurtkan biriyle kimse - ailesi bile olsa - yanyana kalmak istemiyor.
bir arkadaşımın annesi demişti, insan ayçiçeği gibidir, o nasıl güneşe dönerse insan da yüzü gülene döner diye.

Çok güzel bir sözmüş.
Bende bir sözle cevap vereyim:
Bir insan dünyanın en güzel/en yakışıklı insanı olmasa da "dünyasının" en güzel/en yakışıklı insanı olmalıdır.

Konu sahibi umarım bu yorumlardan birşeyler çıkarırsın.

Yok estağfurullah kimseyi tersleyip kalbini kırmak istemem. Ama hiçbir zaman sevilmemek insanı çok yıpratıyor
Kendinizi guzel hissedince etrafada pozitif enerji sacacaksınız gıbı geliyor o yuzden estetikle duzelecekse olun tabi. Ama kendinizi sevmekle baslayın ise gerisi zaten gelır

Bu zamanda güzel olmak zor değil bence, estetik operasyonlar, saç baş kuaför işlemleri, makyaj, kilo varsa biraz diyet. Biraz da şık bişeyler giyinince abartısız kaliteli giysiler iyi bi görünüm çıkar diye düşnüyorum.

Sevgili konu sahibi, geçenlerde açtığınız konuyu da verdiğiniz cevapları da tek tek okumuştum. Psikoloğa gidin demeyeceğim çünkü bunu kötü bir şey gibi düşünüyorsunuz belli ki hazır değilsiniz. Ama lütfen değersizlik şeması nedir, sebepleri nelerdir, nasıl başa çıkılır bunları araştırın. Mümkünse bununla ilgili bir kitap okuyun, değilse en azından internetten araştırın.

Bir de burda yorum yapanların sizi linçlediğini söylemişsiniz. Eminim ki özgüven probleminizi fark etmeseler hepsi size estetikle ilgili tavsiyelerde bulunurdu. İnsanlar sadece çözmeniz gereken daha öncelikli konularınız olduğunu fark edip size göstermek istiyorlar. Dilleri belki size ağır gelmiş olabilir o ayrı bir konu. Ama siz de bu kadar insan neyi anlatmaya çalşıyor acaba diye bir düşünün lütfen objektif olarak. Bazen kendimizde düzeltmemiz gereken tarafları göremeyebiliriz, bazen görmek istemeyiz. Emin olun hiçbirimiz mükemmel değiliz. Ne görünüş olarak, ne psikolojik olarak. Hepimizin korkuları, endişeleri, bazı olumsuz duyguları, travmaları var. Önemli olan bunlarla başa çıkmayı öğrenmek. Bunların hayatımıza etkisini en aza indirmek. Eminim siz de hazır hissettiğinizde kendinizle yüzleşeceksiniz. Ve bahsettiğiniz karaktersiz erkeklere üzülmeyi hak etmeyecek kadar değerli olduğunuzu fark edeceksiniz.

Benim eskilerden beri arkadaşlarım ve sevdiklerim çirkin olduğumü soylediler. Kafama göre arkadaş da sevgili de bulamadim

Size bunu bu sekilde soyleyen insanlarin zaten hayatinizda olmamasi daha guzel bi durum

Istediğiniz yuz sekline kavuştuğunuzu varsayalım bu insanlarla yine mutlu olamazsiniz ki

Sizi sevmelerini istiyorsunuz bunun da dis gorunuse bagli oldugunu ama sadece sizin degil o kisilerinde duygu durumu pek saglikli degil

Guzellik sonsuza kadar suren bi kavramda degil zaten

Zaman diye bi kavram var omrumuz yeterse 40 yasina 50 yasina giricez muhtemelen o zaman asil guzelligin parlayan ici gulen gozler, diri bi cilt oldugunu dusunecegiz

Yakin zamanda kirpik dibi iltihabı, goz cevresi egzamasi ve yuzde de egzama gecirdim. Gozlerim sisip derim pul pul soyuldu. Yaklasik 6 ay civarinda surdu bitti derken tekrarladi. Hic geçmeyecek bile zannetmistim bi ara.

Yuzunun seklinin semalinin degismesi 2 dk lik mikrop kapmasina bakar .

O zaman farkettim cidden bu durumu garipseyen hatta fotograflari gosterdigimde ahh vaahh vaahh nolmus boyle diye hoslarina giden bazi arkadaslarim oldu. Sevgilimi sorup o napti senin bu halini gordu mu falan bile dediler shsbshsh biz normal her seye devam ediyorduk

Simdi benim yuzumun oyle olmasi ve bu arkadaslarin boyle geri donusler yapmasi benim sadece o kisilere olan bakis acimi degistirdi. Hala yasamimdalar ama eskisi gibi cok yakinim degiller. Neden? Cunku iclerinde kotucul bi ego var belki kendileri de farkinda degiller.

Yuzum tekrar egzama atagi geçirebilir mi?evet. Ama yine ben benim. Beni seven insanlar yine sevecek. Sevmeyen kisilerin sevmeme sebeplerinin yuzumle zerre alakali bi durum olmadigina eminim.

Seni sevmeyen kisilerinde sevmemelerinin sebebi yuzun degil. Bir cok sebebi olabilir. Ama yazdıklarına bakinca surekli kendini birilerine sevdirmek icin çabalıyorsun. Sen cabaladigin icin onlar senden ustun olduklarini dusunuyorlar ve iclerindeki kotucul yonu ortaya çıkartıyorsun sadece.

Kendi yasamina baksan, kendi iyi versiyonunu yaratmak amacin olsa emin ol tüm yasamin kokten degisir.

Insan icten kuvvetli olmadigi surece distan guclu gozukmesi hicbir ise yaramiyor. Bu sadece kendini kandirma oluyor. Tek kaldığında beyninle basbasasin unutma yuzunle degil sadece

Allah in verdigi yuzu begenmeyip estetikle guzel oldugunu sananlar siz iflah olmazsiniz ozguveniniz olmayinca akliniza direk estetikmi geliyor

geçmiş olsun öncelikle..

ben de şunu ekleyeceğim, sevgilisinin tüm vücudu yandığı halde beraberliğini bitirmeyen hatta evlenen insanlar var. çünkü gerçek sevgi bedeni değil ruhu sevmektir.

bir sürü insan için fiziksel görünüm önde gelebilir. ama zaten fiziğini mükemmel hale getirip o insanın seni sevmesini sağlamak, aslında kendine bir serap yaratmak değil mi ?
estetik olanlar kaza geçirip yine yüz veya beden güzelliklerini kaybetmiyorlar mı ?
bence sevgiyi doğru kişilerde aramayı öğrenmek gerek önce dediğiniz gibi.
dış görünüş için dalga geçen, kıran döken insanların dostluğu da sevgililiği de bir sivilce kadar değerli.

28494993 kere buradaki konulara verdiğim bir örnek var. Üniversitede obez bir kız arkadaşım vardi. Kızın model gibi yakışıklı bir sevgilisi vardı. Kızı da öyle bir el ustunde tutardı ki.
Senin dediğin gibi olsa bu kızın bırak bu kadar sevilmeyi, etrafında erkek sinek bile olmaması lazım.

Güzel giyin, saçlarını güzel yap ne bileyim makyajınla dikkatleri gözlerine çek. Kimse burnunla, çenenle ilgilenmez.

Normal bir hatunum. Bunu böbürlenmek için söylemiyorum lakin bu zamana kadar hangi erkeği istediysem onunla oldum.

Bence bu sıralar vaktin varken kişisel gelişimine odaklan. Kendini nasıl daha çok sevebileceginle, değer verebileceginle ilgili araştırmalar yap. Bir sürü psikoloğun videoları vs var.

Hiç kendine değer vermiyorsun sen üzgünüm ki. Değer versen kimse sana gelip de çirkinsin vs demez, diyemez.

Allah in verdigi yuzu begenmeyip estetikle guzel oldugunu sananlar siz iflah olmazsiniz ozguveniniz olmayinca akliniza direk estetikmi geliyor
Bir burun bile insanı çok değiştiriyor
Ne yalan söyleyeyim güzel olabilenler var
Burnu çirkinse yaptırmak istiyorsa kendini iyi hissedecekse yaptırsın kişi
Bunu yargılamakta bizim haddimize değil

Bir burun bile insanı çok değiştiriyor
Ne yalan söyleyeyim güzel olabilenler var
Burnu çirkinse yaptırmak istiyorsa kendini iyi hissedecekse yaptırsın kişi
Bunu yargılamakta bizim haddimize değil

Bu yargilamak degil ki elestirmek estetik olanlara bir bakinsana hepsi ayni fabrikadan cikmis gibi
Gercek suki guzellik goreceli bir kavram size gore cirkin bana gore guzel o yuzden ozguven onemli estetik olunca guzelim diye ozguven yukselmeyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…