Güzel değilsin denildi

Hayır o çirkin demedi. Millet gelinlerin güzel değil demiş dedi ve büyük ihtimalle eşimin halaları demiştir bunu. Bir yanım takma diyor ama bir yandan çok kırgınım gözlerim doluyor şu an
Yavrum sen biraz salak misin? O dememis o dememis diye kayinvalideni savunup duruyosun. Iyi niyetli olsa bunu senin duyacagin yerde soyler mi? Ya kendi de oyle dusunyo ya da hic oyle bisey yok kendi fikrini baskasi demis gibi sana duyuruyo. Bu kadar da saf olmayin ama artik ya. Muge Anli gibi isyan edicem simdi

Haklısın konu sahibi. Ben olsam ben de içerlenirdim. Ama milletin çirkin demesine değil çatır çatır savunmamasına sinirlenirdim. Benim gelinime kimse çirkin diyemez haddini bilsin herkes

Kayınvalidemi savunmuyorum yeni istediği gelin yani kardeşinin kızı için herkes güzel değil dedi çok laf döndü. Bir yere oturmaya gidince gelinin hayırlı olsun ama iki gelininde güzel değil demişler yani bende arada kaynadım insanları anlamıyorum yaradan Allah ne hadle rabbimin yaratttığı kula çirkin diyorlar. Eşim yanımızda değildi dündendir neyin var diyip duruyor bir yanım anlat diyor bir yanımda neden kendimi çirkin kabul edip sitem edercesine eşime anlatayım diye düşünüyorum anlatırsam demek üzülmüşüm çirkin olduğuma der gibi

Haklısın konu sahibi. Ben olsam ben de içerlenirdim. Ama milletin çirkin demesine değil çatır çatır savunmamasına sinirlenirdim. Benim gelinime kimse çirkin diyemez haddini bilsin
Söylemiş bunu iki gelinimde gayet güzel boylu poslu hanım hanımcık demişim cevabını vermişim dedi. Sonrasında önemli olan güzellik değil insanlıktır demiş.

Kaynana da öyle düşünüyordur bu bır.
Patavatsız kadın bunu sıze söyleme geregı neden duymuş?
Herkes herkese birşey der.
Herkes kendini bulunmaz hınt kumaşı sanıyor dönsünler kendılerıne baksınlar.
Annemin bır komşusu da bana mahallede bırı için senin eşini çok ıyı bulmuş o şahıs dedi.
Bende tanımıyor ne alaka dedim?
Sonra tip olarak herhalde dedi
Aynen dedım bende

İşte insanda bir kırgınlık oluyor dündendir acaba gerçekten çirkin miyim diyorum ve inanır mısınız eşimin ailesine melek gibiyim hepsi de beni çok sever bunu görüyorum ama dün o kadar kırıldım ki beddua değil fakat Allahım öyle gelinler gelsin ki daha çirkin olsun huy olarak da kıymetimi anlasınlar çünkü çok kırıldım ahımı aldılar

İnsan duygusal bur varlık.Uzulmenızı anlıyorum ama başkalarının fikirlerini çok da onemsemeyın.
Herkes herkese birşey der.

Güzel olmak ne demek çok gerekli birşey mi güzel olmamanız kötü birsey değil.Bir insanın belli kalıplara uygun olması onu üstün yapmaz.Siz kendinizi geliştirin zekanızı diksiyonuzu kulturunuzu konusturun ve kimse sizi elestiremesin Güzellik kişiye göre değişen birsey ve sizin elinizde olan birşey değil ama ispat edeceğiniz şeyler daha kıymetli.

Kesinlikle haklısınız sinir olduğum nokta güzelliğe önem veren bir aileler biri evlendi mi kız güzel değil şöyle böyle derler ama kimse de insan olsun yeter demez. Evet eşim çok yakışıklı Allah özenerek yaratmış ama sonuçta birbirimizi beğenip evlendik ve ailesine de iyiliğim insanlığımın haddi hesabı yok beni seviyorlar mı çok ama güzellik konusunda laf duyunca sinirim bozuluyor üzülüyorum halası geçenlerde bizim erkekler çok yakışıklı gidip çirkinleri alıyor diye ortaya laf attı

Bizim insanımız cahil yok illa beyaz ten olacak yok uzun boylu olacak yok gözü şöyle olacak Bunuda en çok cahil kadinlarimiz yapıyor ne yazık ki.tek amaçları güzel ve doğurgan olmak.Beyin yok egitim yok hedef yok bir kadın hiç mi kendine değer vermez.Sizi yaratıcı özenle yaratmış o kim ki eleştiriyor kim o yaratılanı beğenmiyor.Bence siz çok zeki ve güzel bir kadinsiniz bu ve bunun gibiler sizi üzmesin malesef o işlevli beyinlerini sadece bu gibi gereksiz konularda kullanabilen insanlar.

Şimdi teyzesinin,amcasının,dayısının,halasının oğluyla evli olanlar beni linçlemesin ama,böyle sapıkça evliliği normal görmüşler de sizin güzelliğinizi mi yorumlamışlar? Hiç kalbiniz kırılmasın.

Ve üstelik kaynım istemiyordu teyzesi hep böyle yaptı yani kızın annesi. Daha bugün bile kaynım evlilik içimden hiç gelmiyor dedi üzüldüm

Ay ne g.rizekalılarmış. bence verin cevaplarını.
Benim bir yeğenim var sarışın renkli gözlü bir erkek. Onu beğenmiyor bizim akrabalar da ilk duyunca şok oldum. Dışardan kime sorsan yakışıklı der. Bunlar köyden çıkmamış , güzellik algıları bir garip bence.
Yine bir ev arkadaşım vardı zamanında. Nisanlısının annesi gelmişti bize. Arkadaşım çok güzel bir kızdır bu arada , cidden güzeldir yani. Bu kadın oturdu iki saat bana iltifat etti sen ne kadar güzelsin kardeşlerin de mi bu kadra güzel falan. Hayatımda yasadığım aşırı saçma anlardan biriydi. Normal bir insanım bu arada. Herhalde esmerim diye öyle dedi esmer seviyor kadın galiba. Arkadaşım kumral. Aklıma gelen tek açıklama bu. Her türlü yaptığı çok ayıptı toplu olarak verilmiştir evde.
Ama dediğim gibi kırsal çok başka insan görmeyen yerlerin güzellik algısı farklı oluyor. Hep akraba gördiklerinden mıdır nedir bilemiyorum .
Yine bir erkek kuzenim var , tipi de iyi değil oturuşu davranışı konusması da iyi değil yani tutulur yanı yok. Bizim akrabalar da onu över durur mesela.
Garip gerçekten. Sonuç olarak verin ağızlarının payını hadsizlik yapanların

Yine halamın eşi bence gayet yakışıklı bir adam. Çocuktum o zamanlar. Etraf nisanlın çirkin falan dedi sürekli. Halam soğudu adamdan evlendiler ama alısmam birkaç yılımı aldı dedi. Eşi de nasıl iyi biri anlatamam yani.
Bu lafların önünü kesmek lazım o yüzden. Eşiniz de uyarsın ciddi bir şekilde

Halanızda biraz bahaneyle bakıyormuş soğumak için sanki

"Güzel olup aldatan bir gelini ya da sizi insan yerine koymayan bir gelin mi alsalardı yoksa hala? Sen kendine öyle bir gelin al." deyin. Size laf sokana arada sizin de aynı şekilde karşılık vermeniz lazım ki devam etmesin hadsizler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…