Habersiz gelen yatılı misafirler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.812
548
31
Kızlar selam,

Yine ben yine bir dert.

Şimdi eşim aradı. Köyden akrabaları (kuzen sayılırmış) anne baba çocuk 3 lüsü bulunduğumuz şehre gelecekmiş. Hemde 3 yada 4 gün kadar kalacaklarmış hastane işleri vs varmış. Size geleceğiz demişler. Eşimin annesi de köye gitti haftasonu o kadar aksi ki durum. normalde ona gelirler ama kaynanamın da annesi biraz ağırlaşmış o yüzden köye gitti. oğluma da bi aile dostumuz bakıyor bu arada karman çormanız yani.

Evde yemeğim yok ve 7 gibi burda olacaklarmış bende işten 6bucukta çıkıyorum. eşim erken çıkıp karşılayacak ve bize götürecekmiş. Kabul etmesine çok kızdım ama gelme diyemezdim diyor. düşününce haklı. bende olsam diyemezdim. evde olduğumuzu biliyorlar. ama kızlar ben ne pişiricem bu aileye 3 4 gün boyunca. kuru erzağım var sadece. bana yardımcı olur musunuz ucuz yollu hemde misafire uygun ne yapabilirim?
mahçup olmakta istemiyorum ama napacağımı da bilmiyorum. kahvaltığı ayrı dert yemekliği ayrı dert. bana bi yardımcı olur musunuz nolurr..

bu arada gelen anne baba yaşlı çocuk dediğim de erkek ve o da en kötü 32 33 vardır yaşı. ya çok canım sıkıldı bu işe ya.

Evde ne varsa pişirin masraf yapmayın kendinize .açıklarsınız geç çıktım kusura bakmayın diye . Bence kuru fasulye,nohut ne varsa yada sebze yemeği dolapta varsa eğer, yanında pilav ve salata yoğurt yeterli :)) et falan şart değil bide çorba tarhana mesela bitti gitti :)) akşamda çay mis gibi

At bir baget fırına yanına pilav salata. Düdüklüye mercimek çorbası kapat 2 gün yesinler. Bir günde nohut yada kuru pilav yaparsın. Bir günde zıkkım yesinler habersiz geliyorsalar. Bu arada zıkkım dediysem bizde acukaya zıkkım derler yanlış anlaşılma olmasın Patates yemeğide iş görür. Bu devirde etlisi sütlüsü aramasınlar bir zahmet

Ezogelin çorba yapın doyurucu olur. Yanına tavuk haşlama (yahni) yapabilirsiniz hem kolay da olur. Pirinç pilavı da yaptınız mı tamam. Yemek en fazla 40 dakikada hazır olur. O sırada da çorba ve pilavı yapmış olursunuz. Ya da mercimek yapın sadece. Blenderdan geçirirsiniz. Tatlıyı da onlar gelirken alsın. Akşama da çaydan sonra bir meyve yeter.

hafta içi habersiz geliyorlarsa yemek olmaması onların problemi. düşünen insan yemeğini alır da gelir. bence hiç bunaltma kendini. fırında türlü vs kolayına ne geliyorsa onu yap.
haklısınız da işte mecbur kurucam bi sofra.. yoksa siz doğru söylüyosunuz

Böyle konuları okuyunca ben mi kötüyüm acaba diyorum.

Çalışıyorken haftaici özellikle anne baba gibi birinci derece dışında kimseyi kabul edemem yatılı misafir olarak. Hatta bazen onlar için bile müsait olamıyor insan ama aile sonuçta, yardımcı olur yemeği de annelerimiz yapar en azından insanın kendi ailesi olunca.

Fırında tavuk, kuru fasülye pilav gibi pratik yemekler yapabilirsiniz. Hatta ilk geldikleri gün köfte patates kızartın pratik olur. Tabi uygun fiyatlı bir şeyler olsun demişsiniz o zaman da sebze yemekleri önerebilirim.

Fırın poşetin de tavuk yaparsın, tavuk pişene kadar çorba, pilav salatanı hallet, ertesi güne nohut veya kuru fasülye gerisini bende bilemedim. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer, hele habersiz gelen yorganları yesin bi zahmet...

Ayy misafir en sevdigim
Calisan insan oldugun icin aslinda senden hazir yemek beklememeleri gerekir yani isten gelip onlara yemek mi pisireceksin, orasini da benim aklim olmuyor.
Misafirlige gidiyorsam muhtemelen kaldigim süre icinde yemegi ben hallederdim
ama iste herkes ben degil
bazi market zincirlerinde firinda pisen cok güzel peynirli, ispanakli börekler var, onlardan al birkac tane, kahvaltida da yerler
Aksam yemegine de makarna ya da pilav esliginde, hazir corba ve kizartmalik elinde ne varsa hizlica yapabilirsin
aklima ilk gelenler bunlar, normalde hizli yemek söz konusu olunca makarna ve salata yaparim ben de evde

Hazır köfte kizartin.Yanina patates kızartması+ayran+pilav bence yeterli bu kadar kasmayin.
İki gün kuru fasulye, pirinç pilavı. İki gün patates yemeği ve bulgur pilavı. Çorbalar şehriye ve mercimek bence kolay menü hepsi düdüklüde 10 dkda pişer. Çalışan kadınsın daha ne olacak
Bak kafalar aynı

kızlar markete gidecek param yok maalesef. o yüzden sordum ne yapabilirim diye.

önerilere göre mercimeğim var ondan çorba yapayım bugün, yanına da patates ve bulgur pilavı yapabilirim onlarda var. yoğurt turşu vs yok ama havucum var ondan da salata yapayım artık. ayıplamazlar sanırım misafire bunu mu yaptı diye.

yarına da bakalım düşünüyorum şimdi. kuru fasulye yapayım olmadı akşamdan ıslarım bugün.

Sizi diğer konularınızdan hatırlıyorum. Dönemlik maddi sıkıntılarınız vardı. Bu aile bunu bilerek mi geliyor? Eğer öyleyse sizi bu strese sokmaları çok ayıp gerçekten.

Evde ne varsa onu çıkarın lütfen, ekstrası için kendinizi strese sokmayın. Sonuçta onlar için önemli olan hastane işini halletmeleri.

haklısınız da işte mecbur kurucam bi sofra.. yoksa siz doğru söylüyosunuz
bence kendinizi paralayıp yüz vermeyin ya boş yere.
geçen hafta içi ablam geldi misafirliğe ve habersiz vs değil. kadın gelirken nohutunu haşlamış da getirmiş yemek yaparız diye. doğru olan budur çünkü. kimse iş çıkışı eve gidip de haberis gelen misafire mükellef sofra kuramaz ki.
bence bu habersiz yatılı misafirlik çok oluyorsa kendinizi paralamayın. halinizden anlasınlar biraz.
dıdımın dıdısı dedikodumu yapmasın aman diye ben kendi evimde mutsuz olamam valla hiç.

Ben zaten evde kesin olacak malzemelerdir diye yazdım o menüyü

önerileriniz süper kızlar ama markete gitmeden halletmek adına sordum konuyu tam anlatamadım sanırım ben

kuru bakliyatım var evde onlarla bişeler yapmam lazım.

bugün mercimek çorbası patates sulusu ve bulgur pilavı yapıcam.

yarın da kuru fasulye pirinç pilavı yaparım artık. çorbasız da olur sanırım.

sizce ayıp olur mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…