- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.812
- 548
- 31
- Konu Sahibi kackaloribu
-
İki gün kuru fasulye, pirinç pilavı. İki gün patates yemeği ve bulgur pilavı. Çorbalar şehriye ve mercimekbence kolay menü hepsi düdüklüde 10 dkda pişer. Çalışan kadınsın daha ne olacak
haklısınız da işte mecbur kurucam bi sofra.. yoksa siz doğru söylüyosunuzhafta içi habersiz geliyorlarsa yemek olmaması onların problemi. düşünen insan yemeğini alır da gelir. bence hiç bunaltma kendini. fırında türlü vs kolayına ne geliyorsa onu yap.
E aklın yolu birBak kafalar aynı
Hazır köfte kizartin.Yanina patates kızartması+ayran+pilav bence yeterli bu kadar kasmayin.
Evde ne varsa pişirin masraf yapmayın kendinize .açıklarsınız geç çıktım kusura bakmayın diye . Bence kuru fasulye,nohut ne varsa yada sebze yemeği dolapta varsa eğer, yanında pilav ve salata yoğurt yeterli :)) et falan şart değil bide çorba tarhana mesela bitti gitti :)) akşamda çay mis gibi
İki gün kuru fasulye, pirinç pilavı. İki gün patates yemeği ve bulgur pilavı. Çorbalar şehriye ve mercimekbence kolay menü hepsi düdüklüde 10 dkda pişer. Çalışan kadınsın daha ne olacak
At bir baget fırına yanına pilav salata. Düdüklüye mercimek çorbası kapat 2 gün yesinler. Bir günde nohut yada kuru pilav yaparsın. Bir günde zıkkım yesinler habersiz geliyorsalar. Bu arada zıkkım dediysem bizde acukaya zıkkım derler yanlış anlaşılma olmasınPatates yemeğide iş görür. Bu devirde etlisi sütlüsü aramasınlar bir zahmet
Bak kafalar aynı
Ezogelin çorba yapın doyurucu olur. Yanına tavuk haşlama (yahni) yapabilirsiniz hem kolay da olur. Pirinç pilavı da yaptınız mı tamam. Yemek en fazla 40 dakikada hazır olur. O sırada da çorba ve pilavı yapmış olursunuz. Ya da mercimek yapın sadece. Blenderdan geçirirsiniz. Tatlıyı da onlar gelirken alsın. Akşama da çaydan sonra bir meyve yeter.
bence kendinizi paralayıp yüz vermeyin ya boş yere.haklısınız da işte mecbur kurucam bi sofra.. yoksa siz doğru söylüyosunuz
Ben zaten evde kesin olacak malzemelerdir diye yazdım o menüyükızlar markete gidecek param yok maalesef. o yüzden sordum ne yapabilirim diye.
önerilere göre mercimeğim var ondan çorba yapayım bugün, yanına da patates ve bulgur pilavı yapabilirim onlarda var. yoğurt turşu vs yok ama havucum var ondan da salata yapayım artık. ayıplamazlar sanırım misafire bunu mu yaptı diye.
yarına da bakalım düşünüyorum şimdi. kuru fasulye yapayım olmadı akşamdan ıslarım bugün.
Böyle konuları okuyunca ben mi kötüyüm acaba diyorum.
Çalışıyorken haftaici özellikle anne baba gibi birinci derece dışında kimseyi kabul edemem yatılı misafir olarak. Hatta bazen onlar için bile müsait olamıyor insan ama aile sonuçta, yardımcı olur yemeği de annelerimiz yapar en azından insanın kendi ailesi olunca.
Fırında tavuk, kuru fasülye pilav gibi pratik yemekler yapabilirsiniz. Hatta ilk geldikleri gün köfte patates kızartın pratik olur. Tabi uygun fiyatlı bir şeyler olsun demişsiniz o zaman da sebze yemekleri önerebilirim.
Fırın poşetin de tavuk yaparsın, tavuk pişene kadar çorba, pilav salatanı hallet, ertesi güne nohut veya kuru fasülye gerisini bende bilemedim. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer, hele habersiz gelen yorganları yesin bi zahmet...
Sizin çalıştıgınızı biliyorlar sonuçta çokta gerilmeyin keyfi gelmiyolarmış. Yaşları da var diyosunuz. Hemen bi çorba salata bide fırın yemeği tamam. Eşinizde tatlı alsın. Bide çay demlediniz mi oh mis gibi olur. Çokta memnun olurlar.
Ayy misafir en sevdigim
Calisan insan oldugun icin aslinda senden hazir yemek beklememeleri gerekir yani isten gelip onlara yemek mi pisireceksin, orasini da benim aklim olmuyor.
Misafirlige gidiyorsam muhtemelen kaldigim süre icinde yemegi ben hallederdim
ama iste herkes ben degil
bazi market zincirlerinde firinda pisen cok güzel peynirli, ispanakli börekler var, onlardan al birkac tane, kahvaltida da yerler
Aksam yemegine de makarna ya da pilav esliginde, hazir corba ve kizartmalik elinde ne varsa hizlica yapabilirsin
aklima ilk gelenler bunlar, normalde hizli yemek söz konusu olunca makarna ve salata yaparim ben de evde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?