Habersiz gelen yatılı misafirler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
maalesef söyleyemem çok isterdim ama. patates sulusu yapıcam inşallah düdüklüde mercimek çorbası pişene kadar o da olur sanırım

olsun sizin fikrinizde güzel. valla biz bi yere habersiz gitsek yeri gelir evdeki yemeğimizi tenceresiyle götürürüz, yük olmayalım diye. düşüncesizlik. ama gelme de denmiyor.

lor alıp börek sarın derim bir de. buzlukta durur. kahvaltı vs destek olur.

akraba olduğu için gelmeyin diyemem ki . bende çok isterdim ama yapamam ayıp olur eşimede. pansiyon tutabilirler elbette ama akrabamız sonuçta tanıdık var diye bize geliyorlar işte.

Bir de hastane için geliyorlar belki de çoğunlukla yemeklerini dışarıda yiyebilirler o yüzden kahvaltı için dertlenme bence.Önemli olan güler yüz tatlı dil maddi sıkıntıdaysan yapacağın başka bişey yok

Bazı insanlar ne kadar düşüncesiz ya. Akrabalığı öne sürerek bütün nezaketi bi yana atıp dan diye birinin evine gidiyorsan bulduğunu yersin ancak. Sanki oteller bitti öldü kül oldu. Konu sahibi kendine ve eşine ne yapıyorsan onlara da yap. Olmadı dışardan pide felan söyle. Yanına bir corba salata yap.

Anne baba çocuk diyince orta yaş düşündüm 33 yaşında çocuk mu olur ay insan utanır gider bir otelde kalır ne bileyim valla şaşırdım
Sizn çalıştığınızı biliyorlardır mahcup olmanıza gerek yok hazır bişeyler söyleyin bence bugün

yarın sabah 11 de randevuları varmış kahavaltı yapıp çıkarlar sanırım. öğle dışarda yerler bencede ama akşam yine birlikte olacak mecbur.teşekkür ederim yorum için

akraba olduğu için gelmeyin diyemem ki . bende çok isterdim ama yapamam ayıp olur eşimede. pansiyon tutabilirler elbette ama akrabamız sonuçta tanıdık var diye bize geliyorlar işte.

as suratini yap salcali makarna cok isterlese cayin yanina da zikkimin dibini cikarirsin. ay cok sinirlendim valla

Ya üzüldüm, belki cebimde 100 liram kalmadı belki dolapta pişirmeye bir parça et bir parça sebze kalmadı. Olamaz mı olabilir. Her şey olabilir. Habersiz böyle hiç hoşlanmazdım ya
tam olarak hissettiğim şey de bu aslında. havucum var 4 yada 5 adet. oğlum seviyor diye akşamları birer tane veriyorum.
yoğurdum yok ceibmdeki son parayı bu market alışverişine verirsem ay sonunu edemem onu düşünüyorum çünkü ucu ucuna yaşyıoruz bir liranın dahi hesabını yapıyorum çünkü mecburum.

patates sulusu yapıcam etsiz tavuksuz.

kuru fasulye de aynı öyle.

dolapta oğlum için yaptığım köfte var sadece ama onu da veremem onlara zaten içine bi dünya ekmek katıp çoğaltıyorum. kıyamam oğlumun hakkı o.

teşekkür ederim

Niye dert ediyorsunuz ki.
Böyle pat diye birisine mi gidilir.
Hemde öyle yakınınız da değil.
Yerinizde olsam onların yemeği dert etmesini sağlardım.
Yanlız hastalıkları kanser felansa o zaman işler değişir. Sevaptır destek olurdum her türlü.

Acele etmeyin yahu. Gelir gelmez sofraya oturmak zorunda değiller. Kendi düzeninizdeki saatiniz nasılsa öyle halledin.
Böyle hafta içi, habersiz gelen misafire de param yokken kendimi zora sokup kahvaltılık almazdım. Pansiyon yerine evinizi kullanıyorlarsa bir market yapabilir 30 küsür yaşındaki oğulları gelince. Çok sinir oldum buradan

umarım bu nezaketisizlikleri üzerine elleri kolları dolu gelirler. en azından özür babında..

Çok sinir bozucu bir durum.

İlk gün köfte pilav çorba salata yapım geçin
İkinci gğn kuru fasulye pilav çorba cacık veya salata yapın geçin
Üçüncü gün kuru biber patlıcan gibi bişeyiniz varsa dolma yapın çorba filan geçiştirin
Dördüncü gün fırın tavuk pilav çorba salata yapın bitsin gitsin
Hatta kolayıma gelir diyorsanız hazıe kızarmış tavuk filan alabilirsiniz. Dondurulmuş bezelye filan da alıp yemek yapabilirsiniz.
Pide yaptırın bi gün bunlarda alternatif olabilir

Senelerdir yaşadığımız bir olguydu. Birde yokluk var ki sormayın dibin dibi. Arkadaşın halini çok çok iyi anlıyorum. Anneme hep sorarım nasıl oluyordu peki diye? Hep sözüdür bu kulağıma küpe. Misafir 9 kısmetiyle gelir 1'ini yer 8'i evde bırakır der. Oysaki bir çöp alıpta eve koymuşlukları olmazdı Allah sizede halil ibrahim bereketi versin inşallah

Canım inan birde maddi durumun sıkıntılıysa çok bile yaptıkların habersiz gelen misafire.

Kocaman insanlar gitsin bir pansiyonda kalsın, sana geliyorlarsa habersiz bir şekilde umduklarını değil bulduklarını yesinler.

Onlar otele para vermemek için sana gelmekten çekinmiyorsa sen niye yaptığım yemekler ayıp olur diye düşünüyorsun ki. Bende misafire özen gösteririm dikkat ederim güzel şeyler yapayım diye ama senin konun da son dakika gelen düşüncesiz misafirler var.

Hiç kendini strese sokma, kuru fasülye pilav çok güzel bir menü. Bugun de dediklerini yap, kahvaltılık da hiç bir şey alma ekstra.

Hastahane işleri için geldilerse çıkar dışarda yerler yemeklerini siz yokken. Zaten sabah siz işte olacaksınız, dolapta ne varsa onla kahvaltı yapsınlar. Dolabın boşsa da sabah görünce yiyecek bir şeyler alsınlar kendilerine bir zahmet. Böyle son dakika emrivaki yapıp yatılı misafirliğe giden kendi yemeğini de düşünsün artık. Tam ay sonu bir de 15 inde maaş alıyorsanız, zamanlama kötü olmuş. Hic zorlama kendini o yüzden .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…