Habersiz gelen yatılı misafirler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bilmiyorlar tabiki. kaynanam burda olsa ona gelirlerdi. ama yok diye bana geliyorlar. başka da kimse yok burda gidebilecekleri.

mecbur bu şekilde yapıcam zaten bakalım. teşekkür ederim :)

canım tatlı tarifin bnden o zman bime gidiyosun ve petibör bisküviyi alıyorsun.Sonra evinde puding hazırlayıp ya da 1-2 liraya hazır puding alıp bi kat biskuvi bir kat ouding koyuyorsun ve hazır.Biraz dondur zatn illaki biliyosndr bu tarifi bn ne zamn elim ayağım dolaşsa bu tatlıya koşarım..

çorba yerine ya salata ya ayran oh miss

ablanızı yürekten tebrik ediyorum. haklısınız fazla umursuyorum sanırım.

teşekkür ederim :)

misafir umduğunu değil bulduğunu yer. habersiz geliyorlarsa yapacak birşey yok zira siz de çalışıyorsunuz.
durumunuz varsa en azından bu akşam için dışarıdan pide vs gibi şeyler söyleseniz ? siz de hızlı bir çorba, salata yaparsınız yanına ?
diğer günler için sanırım ya gece geç yada sabah erken bişiler pişirmek gerekecek..

hastane vs işleri için son dk haber verip yatılı gelen insan ayıplamaz ayıplasa da umrumda olmaz. Önemli olan sizin güler yüzünüzle ortaya bi çorba salata yada sadece makarna menemen de olsa bişeyler koymanız. Buzlukta bi hazırlık varsa onları çıkarabilirsiniz. Stres yapmayın bence doğal, samimi ve güleryüzlü olmanızı tavsiye ederim.

Anadolu insanı bir de köyde yaşıyorsa böyle hassas düşünemez. Çünkü zaten k.valide k.peder beraber yaşadıkları ve her an çat kapı misafirleri oldukları için çalışan şehirli insan hassasiyeti olmuyor. Ama kötü niyetten değil, alışlanlıktandır diye düşünüyorum.

Arkadaş yazmış bu aksam için tavuk ve patetes ver fırına yanına pilav çorba salata sonraki günler içinde kuru fasülye ıslat ya da nohut ya da bütçen yetiyosa bir kilo kıyma al köfte yap köfte patates yemeği yaparsın.Olmayacak bir şey yok neticede

maalesef söyleyemem çok isterdim ama. patates sulusu yapıcam inşallah düdüklüde mercimek çorbası pişene kadar o da olur sanırım

Hiç ayıp olmaz. Herkes misafirini gücünün yettiğince ağırlar. Üstelik emrivaki ile geliyorlar, asıl ayıp bu. Otelde kalacak maddi güçleri yoksa bir şey diyemem elbette.

son cümleye kadar (yine saskinlikla) okudum ama yooook artik dedirtecek cinsten. ne yani kazik kadar insanlar bi otel bi pansiyon tutamiyor mu? siz evde yokken ne yapacaklar? bu sekilde evime kabul edecegim tek sahislar anne baba kardestir.

rahatliginiza hayran kaldim.

Hiç kasmayın bence ikinizinde çalıştığını biliyorlar. Umduğunu değil bulduğunu yer diye bir laf var. Mercimek çorbası yada tarhana çabuk pişer. Pilâv nohut yada fasulye salata yoğurt mis gibi akşam yemeği ıste. Kahvaltı da siz çalışıyorsunuz kendileri hazırlar biseyler diyedüşündüm

markete gitmeden halletmem gerek maalesef o yüzden fikir almak istedim açıkçası. teşekkür ederim yarın da kuru fasulye yapıcam inşallah

Çok bile bence boşuna denmemiş misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye.
Eğer birazda yol yordam biliyorlarsa elleri boş gelmezler. Yada ertesi gün sizin için birşeyler alabilirler. Ben şahsen kayınvalidemin evine bile gitsen dolapta eksik gördüğüm, ihtiyaç gözlemlediğim şeyleri alırım. Bide uzaktan birine gitsem olduki mecbur kaldım nerdeyse aylık alışverişini görür koyarım.

İnşallah misafirleriniz benim gibidir.

Hastane isleri varmış yani insanlarda keyfi gelmiyorlar. Habersiz geldikleri için yemek konusunda vs de hiç mahçup olmanıza gerek yok.

Hiç ayıp olmaz. Herkes misafirini gücünün yettiğince ağırlar. Üstelik emrivaki ile geliyorlar, asıl ayıp bu. Otelde kalacak maddi güçleri yoksa bir şey diyemem elbette.
kalacak güçleri illaki vardır bi pansiyon tutabilirler diye düşünüyorum ama adet örf vs. illa tanıdık varsa orda kalma mantığıyla geliyorlar tabi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…