Habersiz misafir

Size yine haber vermişler. Geçtiğimiz pazartesi akşam 9da kapı çalıyor, benim 46 yaşındaki hayatımın kabusu bekar görümce yatıya şehir dışından gelmiş. 7, 3 ve1,5 yaşlarında 3 çocuğum var. Evin her yeri her yerde, yemek yok, birşey yok... Neymiş 8 saat yolculuk yapmış da telaş etmeyim diye haber vermemiş beyinsiz. İki ayağımı bir papuca soktu, daha nasıl telaş edeceksem.
İçtiği çayın bardağını bile yıkamaz. odtüden doktora derecesi almışım, bu ilkokul mezunu görümce kişisi utanmadan bana salak der. Bu istenmeyen misafir sürpriz yapmış. Kovmadan da gitmez kendisi. Nefret ettirdi cadı anası ile cadı görümce.

Ben cocuklarla daha cok ilerlettim.. yesinler diye ugrasinca bi bakmissin herseyi yapmaya basliyosun. Kendini kocani doyuruyosan simdilik yeter:)

Tamam da evde yemek yok ki yemeğe kalsınlar. O zaman çocuklara eşiniz baksın kv yemek yapsın. Kur kaldırı da siz yaparsınız.

Çocuklara kayınvalide bakıyorsa annesinin de yorulmuş olabileceğini düşünmüştür. Ayda yilda bir ise takmayın bu kadar. Bir çorba, bir etli yemek bir pilav, tatlı olarak da kek yeter. Özel bir şey yapmanıza gerek yok.
Eşinize de sakın söylemeyin. Ola ki sizin taraftan biri geldi. O zaman da eşin problem yapar.

Yalnız burada konu misafir gelmesi değil. Konu sahibine emrivaki yapılması. Ayrıca da kendi ailemiz olursa aaa tabii kızım ne olacak denir ama eş ailesi olunca öyle olmuyor pek

Aslında pısırık değilimdir.
Ama şimdi surat asıp trip atınca
Bir şekilde yeğenini annesine yollar bütün gece trip atar

Senin atacagina tripi, o mu atacak bide? Atarsa atsin. Sen daha fazlasini at, dersini ver. Ha bide "yegen gelmesin" deme sakin. "Yegen tabiki gelebilir fakat ben yemege felan hic karismam. Yemegi, cayi sen yapacaksan gelsin." diye konus. Yani yegenin gelmemesinin sorumlulugu sende olmasin, onda olsun.

Trip atarsa sen hakli olarak "Ben gelmesine birsey demedim ki, ki benden bagimsiz bu karari almistin. Yemegi yapmak istemeyen sensin. Tüm gün evdesin ve yemek yapmak sana cok geldi. Ben sabahin köründe kalktim, eve saat 7 bucukta geliyorum, senin yapmadigin yemegi bide benmi yapacam?" diye konus ondan sonra restini cek. Birak beyefendi trip atarsa atsin.

Bir daha iki defa düsünür böyle birseyi teklif etmeden önce.

Yalnız burada konu misafir gelmesi değil. Konu sahibine emrivaki yapılması. Ayrıca da kendi ailemiz olursa aaa tabii kızım ne olacak denir ama eş ailesi olunca öyle olmuyor pek
kişiye göre değişir canım ya ne biliyim kimse 7 buçukta işten gelecek birinden yemek beklememeli bence
ben konu sahibi haksız demedimki bende emrivakiden hoşlanmam ama. eşi bunu devamlı yapmıyormuş sonuçta kırk yılda birrr diyor konu sahibi o yüzden dedim kolay yoldan bişeyler ayarlanır diyee :)

Siz misafir sevmediginiz icin rahatsiz olmuşsunuz. Ama bana sorulmadan esim pat diye misafir cagirsa yatılı bende biraz kizardim ,o da hazırlığım yok diye

Yemek kısmını hallettik
Kv dede yardımcı olacak
ama inanın hazır yemek bile olsa hazırla topla yıka valla zor geliyor
İnanın bazen kendi ablamla annemle görüşmüyorum
Kaldıramıyorum

Ah iste böyle böyle yipranirsin. Esin disarda keyif sürüyor, istegini göre milleti davet ediyor.
Utanmadan calisan esi ve yasli annesini hizmet ettiriyor.

Simdi restini cekmezsen, degerin asla bilinmez. Sorun yemek yapmak, hizmet etmek degil. Istersen elbette en güzel yemekleri yapar, yorulup hizmette edersin. Sorun esin bunu senin görevin olarak görmesi, üstelik zerre yardim etmemesi. Niye? Kadinsin diye.

Adam tüm gün totosunun üstünde oturup, aksamda totosunun üstünde oturacak. Sen ondan sonra iki cift laf etsen neye yarar? Beyefendi hedefine ulasti. He he deyip gecer.

Yazik. Ogullarinda bu sekilde kadinlarin degersiz oldugunu ögreniyorlar. Ev iscinin kadin isi oldugunu ögreniyorlar.

Bende pek misafir sevmem, değil akraba kendi arkadaşlarımızı bile eve davet etmiyoruz, genelde dışarıda buluşuyoruz yani. O da çift çift buluşuyoruz genelde. Karşı tarafta eşi ile geliyor yani. Ben eve eşimin arkadaşını davet etmesini istemem ayda yılda 1 defa olursa olur. Maç falan izlerler, geçen sefer 1 tanesi sigara içmiş, balkonda içmiş ama kapıyı kapatmamış koku hep içeri sinmiş. Eşim kendisi sigara kullanmıyor oda çok kızdı sonradan arkadaşına birşey diyemedi ayıp olmasın diye ama böyle bir düşüncesizlik yaptığı için o arkadaşı ile de eski samimiyeti kalmadı mesafe koydu.
Oda benim arkadaşlarımı pek istemez zaten çok yakın 2 arkadaşım var. O da bize bir kere geldiklerinde bişiyler konuşmuştuk, eşime demiştim böyle böyle anlatıyorlar diye, oda çok kızmıştı, onlara neymiş, boş insanlar, saçma sapan dolduruyorlar kafanı, diye. Ama eşim gerçekten haklıydı. Arkadaşlarım biraz rahat maalesef, özel hayatımızla ilgili konuşmaya çalıştılar ben kestim önlerini. Eşimde bu duruma haklı olarak çok kızdı.

Bunların dışında eve kolay kolay misafir almayız. En azından birbirimizden habersiz almayız. Vallahi kitlerim kapıları. Benim evim özelim herşeyim çünkü

Misafir ağırlamak ev hanımlarının işi bence... Çalışan kadın bide anneyse bide çocuklar iki üç taneyse misafire falan uğraşmaz arkadaş.. Böyle bi dünya yok.

kocana görev vermezsen aklına estikçe her gelene bizde yemeğe kalın der ,

nasıl bir ilçede yaşıyorsunuz ki dışarıdan yemek söyleyecek bir yer olmasın ,
bazen merak ediyorum böyle yerleri ,
Eşimin tayini nedeniyle ben bahsedilen gibi bir yerde 4 ay durdum. Ilaçlari bakkaldan alıyorduk. Çünkü eczane yoktu. Sağlık ocağı vardı ama hastane. En yakın hastane başka bir ilçedeydi. Orası da 1 buçuk saat mesafedeydi.. haftasonlari eşm beni başka bir ilçeye götürürdü. Orda a101 vardi. O zamanki sevinçlerimi hiç unutamıyorum. K.ç kadar bi a101de her ürüne bakıyordum. Gitmek için süsleniyordum. Hey gidi zaman :)
Şimdi kendi memleketimdeyim. Şehir merkezindeyim. Önüm arkam sağım solum market migros. Ama artık cazip gelmiyor.

İlcede de olsa mutlaka bir yer vardır yemek yenilebilen. Yoksa soyle yeri ben gelip gıda üzerine bir yer açayım Kuaforle gıda her zaman iş yapar
Bazı yerlerde yoktur. Ben yasadım oyle bi yerde 4 ay :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…