Size yine haber vermişler. Geçtiğimiz pazartesi akşam 9da kapı çalıyor, benim 46 yaşındaki hayatımın kabusu bekar görümce yatıya şehir dışından gelmiş. 7, 3 ve1,5 yaşlarında 3 çocuğum var. Evin her yeri her yerde, yemek yok, birşey yok... Neymiş 8 saat yolculuk yapmış da telaş etmeyim diye haber vermemiş beyinsiz. İki ayağımı bir papuca soktu, daha nasıl telaş edeceksem.Herkese merhaba
Konumu objektif olarak değerlendirilmesi için açıyorum
Sinirlenince herkes gibi yanlış düşünüyorum o yüzden
Ben pek misafir sevmem maalesef kuyum kurusun
Ne giderim ne gelirim
İki küçük çocuğum var
Saat 19:30 evde oluyorum yemek bulaşık derken yoruluyorum
Kapatıyorum kapımı çocuklarımla ilgileniyorum
Eşim bugün izinli
Az önce aradı halasının oğlu gelmiş 45 dk mesafeden
Kv kalacakmış eşimde ısrar etmiş bizde yemeğe ve yatıya kalması için kızlar
Eşime bir şey demedim ama acayip kızdım
Kendisi bütün gün gezdi kim bilir iki çocukla ev ne halde
Ne yemek yenecek bu kız 19:30 evde oluyor neye nasıl yetişsin demi
O kadar kızgınım ki ama hiç birşey demedim
Sonuçta haksız da olabilirim demi
Sizce peki?
Ben cocuklarla daha cok ilerlettim.. yesinler diye ugrasinca bi bakmissin herseyi yapmaya basliyosun. Kendini kocani doyuruyosan simdilik yeter:)Ben yeni gelinlikten çıktım artık 5 sene olacak.Ama yine de ilerleme var bende de en azından harbiden güzel yapıyorum dediğim eşimin de beğendiği bikaç çeşit yemek oturttum artık ve yenecek seviyede yemekler yapiyorum yeni evliyken kendi yaptığımı midem almayip yiyemedigim çok oluyordu.
Bunu yapmicaktin ya
Tamam da evde yemek yok ki yemeğe kalsınlar. O zaman çocuklara eşiniz baksın kv yemek yapsın. Kur kaldırı da siz yaparsınız.Dışardan söylenecek pek birşey yok maalesef
Ve beni beklerler
Şimdi siz yiyin desem eşim trip atıyorsun misafir istemiyorsun diye başlar
Bide kv bakıyor çocuklara onlara da demiş kalın yemeğe diye
Evet pek olmuyor arada sırada
Ama çok yoruluyorum
Bütün sofrayı kurma toplama bulaşıklar çay servisi bende oluyor
E iki tanede çocuk ilgi bekleyince 40 yılda bir de olsa istemiyorum yaaa
Ya ama olacak iş mi bu şimdi
Çocuklara kayınvalide bakıyorsa annesinin de yorulmuş olabileceğini düşünmüştür. Ayda yilda bir ise takmayın bu kadar. Bir çorba, bir etli yemek bir pilav, tatlı olarak da kek yeter. Özel bir şey yapmanıza gerek yok.Dışardan söylenecek pek birşey yok maalesef
Ve beni beklerler
Şimdi siz yiyin desem eşim trip atıyorsun misafir istemiyorsun diye başlar
Bide kv bakıyor çocuklara onlara da demiş kalın yemeğe diye
Evet pek olmuyor arada sırada
Ama çok yoruluyorum
Bütün sofrayı kurma toplama bulaşıklar çay servisi bende oluyor
E iki tanede çocuk ilgi bekleyince 40 yılda bir de olsa istemiyorum yaaa
Yalnız burada konu misafir gelmesi değil. Konu sahibine emrivaki yapılması. Ayrıca da kendi ailemiz olursa aaa tabii kızım ne olacak denir ama eş ailesi olunca öyle olmuyor pek19.30 da evde olcagınız için kimse 4 çeşit yemek beklemez heralde.
hem kuzeni oldugu için yabancı değil.
bi kızarmış bütün tavuk -pilav
yada dışardan lahmacun ayran salata
yada en kötü a101 bim falan vardır heralde tepsi böreği yada pizza falan
börek alıp kahvaltılık çıkarıp çay koysanız bile yeter hem dahafda tatlı gelir şahsen bana:)
hem kv çocuklara sizin evde bakıyorsa yemek yapmazmı siz gelene kadar ?
40 yılda bir oluyorsa trip yapmayın bence
Aslında pısırık değilimdir.
Ama şimdi surat asıp trip atınca
Bir şekilde yeğenini annesine yollar bütün gece trip atar
kişiye göre değişir canım ya ne biliyim kimse 7 buçukta işten gelecek birinden yemek beklememeli benceYalnız burada konu misafir gelmesi değil. Konu sahibine emrivaki yapılması. Ayrıca da kendi ailemiz olursa aaa tabii kızım ne olacak denir ama eş ailesi olunca öyle olmuyor pek
işte heves etmiş eşinize de talimatları vermişsiniz boşverin :)Halamlarda kalıcam demiş
Oda bizde kal dedim diyor
Kv yi aradım onlarada bu gece bizde yiyelim demiş
Yemek kısmını hallettik
Kv dede yardımcı olacak
ama inanın hazır yemek bile olsa hazırla topla yıka valla zor geliyor
İnanın bazen kendi ablamla annemle görüşmüyorum
Kaldıramıyorum
Vicdansız :) lahmacunla pek aram yoktur ama şimdi yerim olsa :)
Eşimin tayini nedeniyle ben bahsedilen gibi bir yerde 4 ay durdum. Ilaçlari bakkaldan alıyorduk. Çünkü eczane yoktu. Sağlık ocağı vardı ama hastane. En yakın hastane başka bir ilçedeydi. Orası da 1 buçuk saat mesafedeydi.. haftasonlari eşm beni başka bir ilçeye götürürdü. Orda a101 vardi. O zamanki sevinçlerimi hiç unutamıyorum. K.ç kadar bi a101de her ürüne bakıyordum. Gitmek için süsleniyordum. Hey gidi zaman :)kocana görev vermezsen aklına estikçe her gelene bizde yemeğe kalın der ,
nasıl bir ilçede yaşıyorsunuz ki dışarıdan yemek söyleyecek bir yer olmasın ,
bazen merak ediyorum böyle yerleri ,
Eşimin tayini nedeniyle ben bahsedilen gibi bir yerde 4 ay durdum. Ilaçlari bakkaldan alıyorduk. Çünkü eczane yoktu. Sağlık ocağı vardı ama hastane yoktu. En yakın hastane başka bir ilçedeydi. Orası da 1 buçuk saat mesafedeydi.. haftasonlari eşm beni başka bir ilçeye götürürdü. Orda a101 vardi. O zamanki sevinçlerimi hiç unutamıyorum. K.ç kadar bi a101de her ürüne bakıyordum. Gitmek için süsleniyordum.
Tek başıma dışarı cikamiyordum. Her tarafta çoban köpekleri vardı. Korkudan aklim cikiyordu.
Ilçe ya da kasaba adı altında bir yaylaydı...
Köy kahvesindeki yaşli amcalar bize uzun uzun bakarlardi .
Hey gidi zaman :)
Şimdi kendi memleketimdeyim. Şehir merkezindeyim. Önüm arkam sağım solum market migros. Ama artık cazip gelmiyor.
Bazı yerlerde yoktur. Ben yasadım oyle bi yerde 4 ay :)İlcede de olsa mutlaka bir yer vardır yemek yenilebilen. Yoksa soyle yeri ben gelip gıda üzerine bir yer açayımKuaforle gıda her zaman iş yapar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?