Haddinden fazla evliyim.

Sahsen bende mesafeliyim esimin ailesiyle gorustugumuz de muhabbet ederiz selam selam ama cok sk bulusup dedikodunun dibine vurmayiz mesafe iyi bisey herkes nerede durmasi gerektigini biliyor
Bende ilk baslarda cok mu sogugum diye dusunuyodum ki bunu da dile getiriyolardi ama simdi diger eltilerin yasadiklarina bakinca ve burada yazilanlari okudukca iyi yapmisim diyorum :)

Reactions: Den

Yok öyle değil bu arkadaşım için “mesafeli” hafif kalır :) Yoksa ben de hep mesafeliyimdir. O yüzden benim için sessiz diyorlar annesi ve ablası.

Arkadaşım normalde çok kibar sessiz sakin bi kızdı ama nişanlısının annesiyle laf yarışına giriyordu bildiğiniz :)

Biraz sesini çıkarmayı dene. İstemediğin şeyi yapma mesela. Gitmek istemiyorsan gitme kendisi gitsin istiyorsa. Ama sende bir bireysin unutma unutturma. Ha buaradada çocuk yapma bence

Ben de cevap versem bu konuşmalardan sonra nasıl çay koyup içmeye devam edilecek diye düşüne düşüne susuyorum.
Merak etme çayda koyulur içilirse hiç bişey olmaz alışırlar daha erken. Bende ilk etapta gel gel git git dim. Ama zamanla baktım olmuyor. Güzel biraz da imalı bir dille söylemeye başladım herşeyi. İçimde kalmadı oh iyi oldu. Gayette iyiyiz bu arada ama kv o mesafeyi biliyor nerede durması gerektiğini

Benim ailemde kimse kimsenin sınırlarını bu kadar zorlamaz. Bir rahatsızlık varsa kesinlikle daha düzgün konuşulur. Ağır konuşulursa bağların zedeleneceğini hepimiz biliriz. Ama dediğim gibi baştan zaten ağır konuşturacak bir şey yapılmaz pek. O yüzden düşünemedim ben bunları. Onlar kendi aralarında da birbirlerine sayıp sövüp ertesi gün bir şey olmamış gibi devam ediyorlar. Barışırsak oturup ailesiyle konuşmak istiyorum önce. Bugüne kadar sustuğum her şeyi. İçim soğumuyor yoksa. Konuşunca soğur mu bir anlamı var ya da halim var mı onu da bilmiyorum.

Ay benim okurken içim sıkıldı çok sinmiş gibi görünüyorsunuz üzerinize oynuyorlar.Annenize laf etmeye kalktıklarında ağızlarının payını verseydiniz keşke buna müsade etmeyin.Görümcenizin ciddi sorunlu bir kişilik olduğunu düşünmeye başladım, bir kk atasözü derki bir cinnet çözer bunu ezdirmeyin kendinizi lütfen eşinizide sert bir dille uyarın böyle yürümez diyin.Kendinize iyi davranın.. Allah kurtarsın.

Reactions: Den
Yanlış mı değerlendiriyorum diyorum bazen ama demek ki 10da 1ini anlattığımda da böyle düşünülüyormuş.
Eşimi özlerim. Eşimi seviyorum. Ama kendimi de seviyorum. Çok kararsızım.

hayatta her zaman önceliği kendiniz olsun
2. sırada olursanız sizi çok kullanırlar

Evet kk atasözünü öğrendim :) Teşekkür ederim.

Kendimi her zaman esimden daha cok severim bu bir gercek. Dolayisiyla da once kendi menfaatimi dusunurum. Siz fazla sindirilmissiniz. Hepsi bu. Sessiz kalip aldirmiyor gorunecekseniz gercekten aldirmamalisiniz. Ama umrunuzdaysa da sesinizi cikaracaksiniz. O kadar kolay. Ama siz en basindan yapmaliydiniz bunu simdi olmaz kavgaci durumuna dusersiniz. O nedenle sinirlerinizi saglam tutup yavas yavas cevaplari vermeye baslayin.

Ahh canım benim yaa çok zor bi durum seni anlayabiliyorum. Evliliğin basında herkes bu tarz durumlar yaşıyor ne yazıkki ama önemli olan bu durumu devam ettirmemen yoksa hayatının sonuna kadar sürüp gidiyor. Bence yapman gereken bi ise girip boa vakitlerinde de eşinle plan yapman seninle vakit geçirmenin güzelliğinden oraya gitme isteği azalmalı. Erkekler ne yazıkki evliliği geç idrak ediyor hemen o moda giremiyor senelerini alıyor. Ailesine gelince de daha açık sözlü olursan dinlemek istemediğini gelmek istemediğini ima edip bazende açıkça söylersen bunu kabulleneceklerdir. Erkek annelerini valla anlamıyorum madem bu kadar seviyolar evlendirip kızın günahına bari girmeyin yaa. Bende kısa bi süre yaşadım bu tarz şeyler ama biz ayrı sehirlerdeydik. 7 yıl geçti aile ilişkisini yoluna koyup öyle geldim onların yaşadığı şehre ve şimdi bize gelmezler bile gelirse arar müsait misin der. Bizi cagirirsa gitmek istemiyorsam söylerim bunu yanlış anlamaz. Ama tabii bunları açık açık sürekli konuştum ben hoşlanmam böyle şeylerden. Eşim gitmek isterse de gider önünde durmam. Uzun oldu ama demem o ki net ol hayatım açık sözlü ol ne istediğini kendin değil herkes bilsin.

Doğru. Öyle yaparım. Sağlam sinir gerekiyor gerçekten. Benim gibi evde oturup kpss’ye hazırlanan bir insanın hayatanın böyle stresli olması çok saçma. Evde otururken stres sahibi oluyorsunuz. Daha ortada mobing yapan patron yok, hastalık yok, çocuk yok, her şey yolunda. Ama adamın öz annesi ablası bize zarar veriyor. Yazık.

Bundan sonra kesinlikle daha açık sözlü olurum devam edebilirsek. Ben de anlamıyorum. Keşke evlenmesine engel olsalardı madem yanlarından ayırmak istemiyorlardı.

Annem hakkında böyle şey söylese ilk diyeceğim:" bu çocuğunun kendinden ayrı bir birey olduğunu ve artık kendi evi olduğunu anlamış bi annelik. Yani normal olan bu ." Derim. Belki anlar o zaman. Niçin susuyorsunuz ki? Gitmeden eşinize de 'artık dayanamıyorum, bir şey söylerseler cevabını da alırlar' deyin. Böylece bir araya getirmemeye çalışır belki

:) Öyle yapayım işe yarar umarım.

Canim bir zamanlar yeni gelinken bende bu fanusun icindeydim kavgali gürültülu hemde..bende de bir gorumcr var aynu seninki gibi simarik riv riv öter..onla cok.kavga yaptim.hatta kocasiyla bile..inan bende senin kadar masumdum ama.tek derdimiz gelin gelin gelin.di...he şu da var ilk 8 ayim.onlarla.beraber oturuyoduk biyere oturmaya gitseler gelin diye baski yapiyolardi .ya bi degolun gidin de yalniz kalalim ama dimi...kavga gurultu cinnet derken 5 senedir kendi evimdeyim ve 4 ay da 1 falan gorusurum cok sukur kimse üsteleyemiyor suan gel diye....tadi kaçsin gerektigi yerde o çay da icilmesin ...

ya nasıl diyebiliyorsunuz ablasıyla küssün annesi sütümü helal etmem desin.kötü veya iyi..bu aile onun ailesi..bencilleşmeyelim bu kadar ya..evlendik diyw hemen hoop ben senin yeni ailen, aileni at şimdi mi dıyecegiz yani.yazık günah emeklere

4 ayda 1 mi? Hayal bile edemedim. Mutluluklar
İnşallah eşimin ailesi de kendilerine başka bir uğraş bulurlar. Annesi ev hanımı zaten, babası yeni emekli oldu, ablası da boşandı herkes boş şu anda.
Kendine ait bir hayatı olmayan insan hep başkasına sarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…