Haddini bilmeyen insanlar

Tarifedilemez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
195
180
33
Bu insanlar sayica cok fazla ama ailenin icinden olunca cok zor. Sevgili kayinvalidem tanidigim en hadsiz insanlardan biri. Cok sukur ki esimin isi nedeniyle farkli sehire tasindik aylarca gorusmuyoruz. 3 yildir henuz cocugumuz olmuyor bu konuda cok hassasim zaten ama insanliktan nasibi almamis olan kayinvalidem bu konuda imalar yapmayi her firsatta Allah herkese nasip etsin diye beni ezmeyi, dogan cocuklari hamileleri vs bana konusmayi cok seviyor. Kac kere bozdum onu saygi cercevesi icinde kac kere tersledim hatta saygisizlikta etmisimdir belki ama anlasa bile devam ediyor kendini bilmez insan cunku. Esimin yaninda yapmiyor esimde kiziyor annesine ben soyledigimde hatta annesiyle konusmak istedi ama bu konuda yuz goz olmayalim konusma zaten sen konussan bile yaptigindan geri kalmayacak biliyorum dedim. 1 ay sonra bir araya gelecegiz bu sefer dayanamayip kendimi tutamayip tatsizlik olmasindan cekiniyorum. Laftan sozden anlamayan bir kadin ayda yilda gorusup tatsizlikta yasamak istemiyorum. Butun bana imalari sozleri aklima gelip beni delirtti bugun bu aksam yine cunku sosyal medyada evlat olmadiktan sonra canimin tadi var mi diye gonderiler begenmis, gorunce herseyi yine yasadim bende kendi icimde.

Birde gecen hafta ne dedi biliyormusunuz yegeni 6 aylik oglu var biraz depresyon gibi bunalimdaymista kizim demis neyi dert ediniyosun kendine bak kocan var evin var cocugun var... cocugun var derkende boyle sesini demesini duymaniz gerek sanki desem mi demesem mi boyle yaramiza tuz bastigini bilercesine ama nasil desem iste ... bu arada ben bir dusuk yasadim onceden bunu biliyor ve cocuk istedigimizide biliyor

Kizlar icimi dokmek istedim, yorumlariniz bana herzaman iyi geldi bugune kadar, derdim olunca buraya yazmak beni rahatlatiyor iyi ki varsiniz

Son düzenleme:
Benim de bebeğim olmadı , tedavi ile bebeğimize kavuştuk ama onu beğendi buny beğendi diyede herşeyden nem kapmadım hiç bir zaman .
Vardır bir zamanı vakti , dünyanın sonu gibi davranmayın. Kayınvalidenize ya da başkasına da hesap vermek zorunda değilsiniz . Şu an istemiyoruz diyin olsun bitsin

Valla çekinmeyin tersleyin siz dert sahibi olacağınıza o olsun. Ne kadar terbiyesiz insanlar var hakikaten hayret ediyorum.

Benim kayınvalide de evlendikten iki ay sonra bize geldiğinde hamile misin diye şüphelenip sevinmişti. Ben de hayır şu an çok yeni zaten demiştim ilk geceden kalanlar da var demişti densiz. Kendisinin iki yıldan fazla çocuğu olmamış bu arada.

Sonra noldu o ay hamile kalmışım hapa rağmen, düşük oldu ama. Allah her şeyin hayırlısını versin.

O insanı değiştirme gibi bir imkanınız yok ne yazık ki. O yüzden duymamazlıktan gelin, aldırış etmeyin. İnanın sağlık sorununuz olmasaydı ve kendi tercihinizle bebek fikrini erteleseydiniz aynı imalar devam ederdi, çoğu insan çocuksuz evlilik olmaz kafasında ve bu insanlar değişmez. Kendinizi üzmeyin, konuyu açtıkça umursamayın.

Seni nasıl anlıyorum bilsen... Canı veren Allah ama alan da Allahtır bunu bilmiyorlar işte. Yarın bir gün evlatsız kalacaklarının garantisi mi var bu konuda can yakmamalı kimse ya insan yaşattığını yaşatmadan ölmezmiş hiç korkuları yok

Allah herkese nasip etsin diye beni ezmeyi,

Sizin cocugunuzun olmadigini bilmiyor ve bu sözü söylüyorsa..ozaman sizi ezmek icin söylemiyor bunu.
Ama siz olmadigini bildiginiz icin ezmek olarak algiliyorsunuz bunu.

Kadin dualar ediyor size bir cocuk nasip olsun kendisine de torun diye.
Tabi biraz ileri görüslü bir kayinvalide sürekli dillendirmez. Ama art niyet yok.
Sizi ezdigini dusunmuyorum..hatta tam tersi sizin akliniza cocuk fikrini sokmak istedigini dusunuyorum... yani olmadigindan haberi yok..hatta olmuyor diye aklina kötü birsey bile getirmemis gibi duruyor burdan.
Icinizi ferah tutun.

Insallah en kisa zamanda bir evladiniz olur.
Hayit otunu arastirin...hormonlari ve adeti düzenliyor...bu bitki sayesinde hamile kalan kadin cok olmustur. Hem türkiyede hem yurtdisinda.

Boz gitsin ne tatlı canını üzüyorsun.
Gerginlik çıkarsa da çıksın.
Evlat sahibi olmak için yıllarca uğraşmış, ciddi ameliyatlar olmuş, tüp bebek denemiş insanım.
Eşimin ailesi bu süreçleri kesinlikle bilmiyordu.
Bı gün eşim kardeşi ile yazisirken ameliyat olduğumu ama ne ameliyatı olduğumu yazmadı. Kızın umru değil, ilgilenmeyi bırak abisini aramadı bile ne oldu diye.
Sonra da eşimle bigün yazışırken abi çocuk varmı diye sorular sormuş. Ve benim hala sizin için umudum var yazmış.
Ay inanılmaz sinir oldum.
Öyle böyle değil.
Neyse gel zaman git zaman ben doğal yolla gebe kaldım.
Eşime rica ettim kesinlikle ailenden kimseye söyleme diye.
Bu süre de de abisini arar konuşurlae eşim hiç söylemedi.
Bı akşam Instagramda abisinin profilinden hoş geldin canım oğlum yazısını görünce öğrendi.
Çünkü bunu hak ediyorlardı.

Biliyor istedigimizi bilmez olur mu
Bu arada ilk yil ben bir dusuk yasadim bunuda biliyor

Bunu bilerek soylemek yazmak istememistim beni cok uzdugu icin

Biliyor istedigimizi bilmez olur mu
Bu arada ilk yil ben bir dusuk yasadim bunuda biliyor

Bunu bilerek soylemek yazmak istememistim beni cok uzdugu icin

Hmm ozaman durum farkli.
Ama kendi patavatsizligi. Sizlik bir durum yok. Üzerinize alinmayin hic.
Bunun icin üzülmeye degmez.
Zaten uzakmis. Esiniz yaninizda yok iken teke tek kayinvalidenizle basbasa kalmamayi bakin. Esiniz yaninizda iken yüzü olmaz belki okadar böyle sacma sapan konusmalara.

Bakin mesela benim annemin de 6 yil boyunca cocugu olmamis. Sonra ardi ardina ben ve kardeslerim dünyaya geldik.
Hayit otunu arastirin gerekirse doktorunuza danisin. Belki vesile olmus olurum. Insallah cok tatli bir bebeginiz olur en kisa zamanda.

Kayinvalideniz cok caninizi sikarsa da sen yap cok istiyorsan diye tersleyin..icinize atmanizdan daha iyi.

Benım anlamadığım, cocugu olmayan kadınların yanında, cocugu olan veya hamıle olan kadınlardan bahsedilmez mı? Bu kotuluk mudur?.
Allah size de nasip etsin sozunun neresi had bilmezlık?

Kuzene sukretsın diye elindeki nimetleri saymıs kadın. Bende diyorum arkadaslarıma bazen, cocugu olmayan kadın olarak aynılarını diyorum ustelık? Nimet cocugun kıymetini bil diyorum.

Kaynana cocugun var ı nasıl soyledi acaba, pavorottı gıbı mı?

Benim dostlarım kuzenlerim ablam dahil, sosyal medyada daima kutsal annelik cennetlik evlatlar temalı seyler paylaşıyorlar Cocugumun olmadigini bile bile hıc ustume alınmıyorum tabiki de paylasip begenecekler. Dunya benim ve olmayan Cocugumun etrafında dönmüyor neticede. Hatta hamılelıklerını ilk benimle paylasıyorlar. Dunyanın en mutlu insanı oluyorum o an.
Beni ezıyorlar diye mi dusunmelıydım acaba? Sevinmek yerine?

Cocugu olmayan, hatta olmayacak olan bir kadın olarak en cok bunu merak ediyorum ben.

Son düzenleme:
Alınganlık gösteriyor olabilir misiniz acaba? Anlattığınız kadarıyla bana size özellikle yapılan bir şey var gibi gelmedi. Size çocukla ilgili konuşulması sizi rahatsız ediyorsa bu sizin bu konuyla ilgili psikolojik açıdan sıkıntınız olduğunu gösterir. Bunu sorgulamanız lazım herkes mi hamileden, çocuktan bahsettiğinde ezilmiş hissediyorsunuz sadece kayınvalide mi? Allah herkese nasip etsin cümlesi de kötü değil aksine gayet iyi bir temenni. Beğendiği gönderilerin de sizinle ilgisi olduğunu sanmıyorum kendi sayfasında istediği şeyi beğenir. Kusura bakmayın ama ben sizi bu konuda alıngan buldum. Bunu belli ederseniz herkes üstünüze gelir. 3 yıldır evlisiniz sanırım yoksa 3 yıldır çocuk mu istiyorsunuz yoksa ikisi birden mi orasını pek anlamadım ama 10 yıl sonra çocuğu olanlar var onlar ne yapsın? Bu kadar takmayın kafanıza stres en önemli etkenlerden biri

Cocuk sahibi olmak isteyip henuz olamayan birinin yaninda hamilelerden bebeklerden vs bahsederken insan biraz empati kurarak bahsetmeli herkes guclu olamayabilir bu hayatta. Ben hassasim, evet agriyan yerim orasi oldugu icin aciyor belkide ama ornek verecek olursak saclari dokulen neredeyse kel kalan bir kadinin yaninda benim saclarim ne guzel, filancanin sacida soyle boyle, bilmem kim uzun uzun guzel olan sacini kestirmis bak diye konusmam. Kimse yapmasin bunu. Ince dusunmek halden anlamak bukadar zor olmamali.

Bana cok garip gelmedi,kadin uc bes gonderi begenmis sadece. Allah herkese nasip etsin demek sadece bir duadir,dilektir,altinda kotu bir sey yoktur. Hayatta her konuda bu kadar da hassas olmamak lazim,neler yasaniyor herseye kirilirsaniz sizin sorununuz. Biraz daha sakin,daha normal olmak icin yerinizde olsam once psikolojik durumumun uzerine egilirdim,cocuktan once. Herkesin de illa ki bir cocugu oluyor bu kadar abartacak bir sey yok,ruh sagligi daha onemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…