Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

insanlar sevmedigi birinede para dokebilir elalem birsey demesin,gosteris yapalim vs diyee..
deger parayla olculmez asla..
kocam bana para dokmesede bilirim ki beni sever bana deger verir parayla deger vermek ayni olcude degildir..bazi bayanlarin hosuna gidebilir oh nisanima sozume dugunume para dokuldu diye..
benim bunlarr zerre kadar umrumda degill..kafayada takmam parami odemedi diye..
.para yigdi diye degerli olmam..degersizde olmam..
zaten konu bastan beridir sac param odenmedi nisan param verilmedi diye gidiyor..konu birseye donmedi yani zaten oyleydi..genelde maddi yapilan yapilmayanlardan erkek tarafinin ne yaptigindan ne yapmadigindan bahsedilmis..tabikide oyle ayrim yok ama yapilmis yapiliyordaa yapilacakta bu..bircok bayaninda isine gelen birsey nisanida erkek yapsin elini cebine atsin..sanki kendi ailemiz yok gibi..sizin icinizden gelmis yapmissiniz..ama ayrintiya gerek yoktu..bende kaynanamdan duysam uzulurdumm..demekki neymis herkes kendinin yaptiklarindan bahsediyormus..

Son düzenleme:
ne yapsaydım yani o bana öyle dedi die bende mi öyle deseydim yada öyle dedi diye eşimle kavga mı ettirseydm.ozamanda ana oğulun arasını bozdu.kötü gelin denilirdi.ben kendimi biliyorum en önemliside o ne derse desin herkes herşeyi söylüyo dilin kemiği yok şekerim.öyle dedi diye kıyameti mi kopartsaydım yani.sonuçta o yaşlı .ben oldukça sabırlı bi insanım.sabrımın mükafatınıda yavaş yavaş alıyorum.unutma sakın söz gümüşse sükut altındır.ben ona küfrettiğinde bişi demedim diye ne oluyorum şimdi.aptal mıyım.salak mıyım.saf mıyım.neyim ne demek istiyosun yani.öyle bi insan demekle açıklada bilelim bizde.seni hangi nedenden dolayı anlayamam kaçak güreşme söyle açıkça

Nasıl yazacağımı biliyorum elbette...:jeyyar:ben 21 yıllık öğretmenim...herkes burada ayrıntıya girmiş te benimki mi size garip geldi...ben öyle düşünmüyorum... ben ödedim sen ödedin diye bir şey yok...gelinim de halinden oldukça mutlu...biz-siz ayrımı yapmıyoruz bizler aile olarak...erkek tarafı kız tarafına da dönüştürmedik konuyu...burada onlar tartışıldığı için ben de yazmıştım...herkes elinden geldiğini yapar ve yapmalı...ben kendi saçımı öderken onlarınkini de ödedim...bunu da söylemekte bir beis görmüyorum...onlar da foto vs ödediler...kırılsamaydım şimdi ben? eğer ben; nalet olası gelin, hiç sevemedim, o yüzden de bir şey yapmak istemiyorum deseydim tutumunuz ne olacaktı acaba? :uhm:Burası kayınvalidelerin söz platformu, her kayınvalide içinden geleni yazabilir...tartışmak için yazmadım ben de...bu kadar...:1closedeyes:

Son düzenleme:

bıraksana abla ya herkes herşeyi basit sanıyor .kaynanam bana küfretti bende sustum diye beni ne biçim bi insan olmakla itham ediyosa artık bilemiyorum.anlayamazmışım acaba kendisi benim yaşadıklarımı yaşasa benim gösterdiğim olgunluğu gösterebilir miydi merak ediyorum doğrusu.ben acıya duvar gibi durmasını öğrendim hayat bana öğretti bu yaşımda...neyin ne olduğunu kimin nasıl bi insan olduğunuda anlayabilecek seviyeye geldim.hanfendi kendini hangi seviyede görüyo bilemiycem.seviyesinede laf etmiyorum ama kendisi beni sustum diye seviyesiz olarak görüyo galiba.

Biz gösteriş için fln yapmadık...içimizden geldiği gibi davrandık...burada herkes yapılmadığından bahsetmiş...ben öyle olmayacağını bahsetmek için yazdım...herkes ayrıntı yazıyor da benim yazdığımı niye garipsediniz?saklı bişey değil ki bu gelinim de annesi de biliyor...ben evlenirken ev eşyaları nasıl alacaksam onları da vermişim çok mu? onlar da başka masrafları üstlendiler...kendi yaptığımı anlatmak, böbürlenmek için de yazmadım...bunlar çok basit şeyler...:1no2:

Seni de; aylardır asker yolu gözleyip, bu kadar cahil bir kayınvalidenin yanında oturup, elişi yapıp kazandığın parayı eşine gönderdiğin için kutluyorum Gamzecim...vereliniortakSenin yaşındakiler eften püften şeyler için soluğu mahkemede alıyor...Sabrın sonu selamettir canım...eşin çalıştırmadı kendisi yok iken diye yine de boş durmadın...Allah bunun mükafatını verecektir...:Saruboceq:Herkes yaşadığını bilir...Fazla söze gerek yok...lmaz:

desibel neden her yazdigimi uzerinize aliniyorsunuz???arkadas demiss deger veriliyorki para dokuluyor bende para dokmek illaki deger vermek demek degildir dedim..gercekten sizi kast etmedim..haddimede degil boyle birsey demek..sadece deger parayla olculemez dedim..
ewet erkek kiz yoktur ama evlenme hazirliginda mutlaka cikar bu erkek kiz tarafi geleneklerimizde kiz nisan yapar,yatak odasini,ev esyalarini vs alir..karsilikli bohca verilir alinir..bayramlik,taki vs alinir.
arkadas size kotu birsey demediki ne gerek vardi annesinide kardesininkini de verdim demeye dedi..ayrica bohca,bayramlik,cikolata zaten alinir dedi..ewet uzerinde duseni yapmayanlarda var bu da onlarin ayibidir..gelenekllerimize gore zaten yapilmasi gerek dedi..

Son düzenleme:
gamze sende cok sabirlisin bravo ben onu kaldiramazdim..yuzunede bakamazdim asla oyle birinin..
onlarin parasina tenezzul etmemissin en dogrusunu yapmissin..
sen affetmissin oda hatasini anlamiss ins.bundan sonrasi sizin icin guzel olur..:1hug:

Siz kendi fikirlerinizi beyan etmişsiniz ilk satırlarda...bu benim için yeterliydi...ilerleyen satırlarınızda başka birinin dediklerini yinelemeniz gereksiz olmuş...anlama kabiliyetim var sizin kadar...

Son düzenleme:
ben anlama kabiliyetiniz yok demedim sadece kirilmanizi istemedigim ve yanlis anlamalara sebebiyet vermemek icin tekrarladim gerekli yada gereksiz bu benim bilcegim sey icim rahat etmezdi yazmazsam cunku....lutfen alinganlik yapmayin..artik birsey yazamiyorum kiziyorsunuzzbenneyaptımki siz benim buyugumsunuz..sizi uzmek istemem..

canim arkadasimiz en mutlu oldugu gününü en icten en sevgi dolu bir sekilde anneligin verdigi bir duyguyla anlatmaya calismis icinden geldigi gibi duygularini paylasmis hic bir art niyet düsünmeden tek düsündügü evladi mutlu olsun diye yaptiklari güzellikleri gururla anlatmak bu niye bu kadar problem oluyor anlamadim bende olsaydim kesinlikle ne yazarim acaba diye düsünmeden icimden geldigi gibi yazardim fikrimizi yazmakta serbestiz fakat bir konuyada takili kalmayalim

Nedense siz anlatmak istediğimi anlamak istemiyorsunuz...siz kendi kendinize müdahil oldunuz olaya...sizinle bir alakası yoktu aslında...yine de böyle ince düşüncenizden dolayı teşekkür ediyorum...

Sağol arkadaşım nihayet anlayan biri çıktı duygu ve düşüncelerimi...opuyorumnanaktanbir saç ücreti mesele oldu çıktı nedense...oysa ben; dediğin gibi hiç bir art niyetim olmadan elimden geleni yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim...ılgisiz kaynana modellerini örnek almıyorum...ılgili olduğumu belirtmek için yazmıştım bütün bunları...her şey çocuklarım için...maddiyattan söz etmişim de falan filan...bu konulardan bahsedildiği için ben de yazmıştım...yoksa kim ne yapar, yapmaz benim derdim değil...ben gelinimizi kızım gibi seviyorum..belki bir kızım olsa bu kadar sevebilirdim...yok bahşetmişim falan filan...'nalet gelin, sevemiyorum bir türlü' yazsaydım neler denilecekti acaba? :uhm: Beni anladığın için teşekkürler biitoom...kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:

canim ben senin icinden gecenleri tahmin edebiliyorum hic kendine dert etme allahin izniyle süper bir anne olacaksin insallah ::lepipuyorumnanaktan

:lepi:vereliniortakdesi her yerin bi geleniği var yerimseniben takma kafana desiopuyorumnanaktan
bende oğlan annesi olarak her şeyi biz yaptık damatlığa kadar ben aldim çünkü burdaki gelenek boyle kız tarafı hiç bişeye katılmıyor oğlan evi karşılıyorrr yazsam burdaki sayfalar almaz boş veriyorum nedicede oğluma geliyor her şeyyy :1rolleyes::1rolleyes::1rolleyes:

amaaaannnn
yazdım yazdım sildim....nasıl olsa başkalarının düşüncelerini anlamayacak dünyaya tek pencereden bakmaya devam edeceksiniz....gerek yok kendimi yormaya
sağlıcakla kalın

amaaaannnn
yazdım yazdım sildim....nasıl olsa başkalarının düşüncelerini anlamayacak dünyaya tek pencereden bakmaya devam edeceksiniz....gerek yok kendimi yormaya
sağlıcakla kalın

sen kendini yorma şekerim.insanlar ne yaşadıklarını kendileri bilirler.seni anlayamıyoruz die bu kadar üzülme yaa biz sen gibi çok anlayışlı değiliz diye suçlumuyuz yani.sen çok seviyelisin çok yüksektesin bizi seviyene uygun görüpte cevap yazma.biz anlamayız seni.anlayamayız.sen anlarsın herşeyin en iyisini sen bilirsin.bizimle uğraşma sen.sen git kendine sen gibi çooooookkk seviyeli adamlar bul onlarla uğraş.hadi sende sağlıcakla kal

Ben biraz da olaya sosyolojik açıdan bakmak istiyorum.Kaynana-gelin çatışmasının en çok göürldüğü ülkerleden biri Türkiye diğeri de Yunanistanmış.İngilterede ve Batı ülkelerinin çoğunluğunda da böyle bir sorun yokmuş.Benim gözlemlerime göre bu sorun birkaç durumdan dolayı ortada:

1.si bizim Türk toplumu olarak KENDİ hayatını yaşama gibi bir durumumuz yok .Çocuk doğduktan sonra ona göre programlanıyoruz.Tatillerimiz,gezmelerimiz ona göre ayarlanıyor ama gönüllü bir ayarlanış değil bu.İşte şunları-şunları yapmak istiyorum ama çocukla d aolmuyo neyse o büyüyünce yaparız diyoruz.

Yemeyip yediriyor,giymeyip giydiriyoruz oysa azcık da bi yesek azcık da biz giysek ilerisi için bir beklentimiz olmayacak.Çocuklarımıza bizim kendi malımızmış,eşyamızmış gibi bakıyoruz.Onların her kararını biz alıyoruz.
Aslında onlar da evlenen kadar hep bizim hayatımızı yaşamak zorunda kalıyorlar.Evlendikten sonra da rahat bırakmıyoruz ki kendi hayatlarını yaşasınlar.Ne de olsa şimdiye kadar biz onlar için koşturmuş dumuşuzdur artık evlendiler onlar da bizimle ilgilensinler,ne dersek yapsınlar mantığında oluyoruz.Aslında sıfatlarımız sadece ANNE ve BABA bunu yaparken.Ama evlilik olunca işin içinde yabancıların hatalarını görmek de kolaylaşır.O yüzden annelerimizin aynı davranışını görmezken KAYINVALİDELERİN yaptıkları göze batar.Babalar yapsa da KAYINPEDER yaptı denmez.Çünkü maalesef hata ve fesat arama biz KADIN cinsine mahsus bir durumdur.O yüzden KAYNANA-DAMAT ya da KAYINPEDER-GELİN çatışması görülmez.Erkekler GELİNLERE ve KAYNANALARA uymazlar.

Benim de iki oğlum var.30lu yaşlarımdayım.Ve inanın Türkiyede büyük bir kültürel çözülme yaşanıyor.İster kıznız olsun ister oğlunuz evden uçacaklar ve belkş de sadece birkaç günlük ziyaretlerde görüşeceksinşz ya da sadce telefonla.Hayatın koşouşturması içind eonlar gelinlik-damatlık yapmaya siz kaynanalık yapmaya vakit bulamayacaksınız.

Çocuklarınızı iyi yetiştirin.Kendi kanatlarıyla uçtuklarında sevinin,alkışlayın ve bırakın hayatın içine.Yardım isterlerse imkanınız varsa koşun.

Bir de kayınvalidler gelinlerin hiçbişeyine koşturmuyo,gelin doğum yapıyo uzakta duruyo,çocuğuna bakılacak umurunda olmuyo.Herşey kızın annesine kalıyor.Haliyle kız da anneye daha çok gidiyor geliyor.Ama kaynanalar bunu da sorun edip kıskanıyorlar.Siz de zor zamanlarda yanımızda olun biz de daha yakın olalım size.

Anneme gidince beni oturuyo yediriyo içiriyo uyutuyo.Çocuğuma da bakıyo bana da.Daha rahat ettiğim için annemi tercih ediyom.Ne anlatsam dinliyo,onaylıyo.Kaynanama ne zmaan gitsem misafir çağrıyo,hizmetteyim hep.Oturamıyorum kendi başımıza olsa da.Çünkü huzur vermiyo.Haliyle çok gitmek istemiyorrum.

Sibel ablacım seni bir gelin olarak kutluyorum öncelikle...

Benim sözümde,nişanımda, düğünüm de kuaför paramı ailem verdi....
Beyaz eşyaları babam aldı....
Bayramlarda bile bir tane kıyafet alınmadı bana ki benim ailem eşimi alır en ünlü yerlerden giydirirdi...
(Bunu gösteriş için yazmıyorum bunu da bilin...)
Ev paramızın yarı parasını babam verdi.
Araba aldık parasını babam verdi...

Demek istediğim her erkek tarafı yapmıyor bunları ;ama yaptık oluyor...Bu yüzden hiçbir şekilde eşimin ailesini içimden gelerek sevmiyorum.Diyeceksiniz herşey para mı..Değil;ama herkes üstüne düşeni yapsaydı ya da işin ucundan tutsaydı her iki tarafta daha mutlu olacaktı...Çünkü eşimin ailesi gayet varlıklı...

benim kayınvalidemden hiçbir beklentim olmadı
herseyi eşimle ben yaptım bana ailemde destek çıktı
fakat eşime ailesi yardımcı olmadı ama sorsanız sunu yaptık bunu yaptık derler
oysa ki hiçbirsey yapmadılar
ne bir takı istedim nede baska birşey bana ne alındıysa eşimede aynı harcamalar tutarında aldım
annemim özene bözene yaptığı gelin bohçasına bile bir teşekkür edemedi
bu zamandan sonra hiç birşeyine tenezzülüm dahi olmaz
sadece insanlık adına bir gelinin üzerine düşen asgari vazifeleri yerine getiriyorum o kadar
çünkü kendisi yollarına halı olsanda asla kıymet bilmez
bu yüzden böyle birinede çok fazla değer vermek çok gereksiz olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…