Ben de kayınvalide oldum diyebilirim...Oğlum 15 gün önce nişanlandı...Benim şöyle bir felsefem var; kayınvalidemin bana yaptıklarını yapmayacağım, yapmadıklarını yapacağım'örnek vermek gerekirse, ben kayınvalidemden hiç bir hediye almadım, ben gelinime çok alacağım, kayınvalidem arkamdan konuştu, ben konuşmayıp bir şey varsa kendisine soracağım'...nişanlığını ayakkabısını, çantasını biz aldık...kuaför parasını kardeşi ve annesi de dahil olmak üzere ben ödedim...Elimden geldiğince nişan bohçası,söz bohçası hazırlayıp götürdüm...Sözde giyeceği elbiseyi ve ayakkabıyı da aldık (Benim var giyeceğim, almayın dediyse de)Sözde yaptırdığımız çukulata ve çiçekleri bizzat seçtim...konacakları vazo ve tabağı takım olarak almıştım ki kullanabilsin diye...Nişan bohçası için güzel bir valiz aldım...kalıcı olsun diye...daha bugün abiye bir bluz aldık birlikte...bayramda takmak üzere kol saati aldım...şimdilik böyle...kendisi de hakkediyor ama...daim olur inşallah...:Saruboceq:her şey karşılıklı tabii ki...benim görüşüm böyle...oğlumla mutlu olsunlar, onu sevsin yeter...kimse annesiyle babasıyla yaşlanmayacak...
sevgili desibel,
kusura bakmayın ben sizin yazdıklarınızı okurken rahatsız oldum özelliklede annesinin kuaför parasını ödediğinize kadar yazmanıza....nişan bohçası hazırlamışsınız söz elbisesi almışsınız bayram için bişeyler vs...
tabiiki alacaksınız tabiiki yapacaksınız bu işin adetidir bu siz bahşettiğinizden yada gelininiz sizin deyiminizle 'hakettiğinden' değil
neden rahatsız oluyorsunuz ki her kaynana yapmıyor bunları yapabilmiş ne mutlu ona
benim düğünümde kuaför paramı ablam ödedi çünkü muhatap yoktu karşımızda
helal size ablacığım yapabileceğinizin en iyisini yapmışsınız daha da yapın sonuçta bu oğlunuzun mutluluğu
siz muhattap bulamamış olabilirsiniz o sizinle alakalı, ama adet böyledir anlatılan şeyler zaten yapılması gerekenler ve önemli bişeymiş gibide anlatılmaması gerekenler...
dikkat ettinizmi yazılan yapılan şeyler hep maddi...gelinim gelecek diye şöyle hazırlık yaptım veya kızım gibi seviyorum evladımdan ayırmıyorum gibi bişey yazsa anlarım...
Sizin neden rahatsız olduğunuzu anlamış değilim...:uhm:Benim sizinle ilgim nedir? :1no2:ben forumda içimden geleni yazdım dürüstçe...yapılması gerekenler tabii ama kimse yapmıyor görüildüğü üzere...ben kendimi övmek için de yazmadım...Hem buradaki üyelere neden övüneyim ki? Verilen değer maddi ve manevi olarak ölçülür. burada nişan veya düğün hazırlıklarında bazı erkek tarafının hassas olmadığından bahsedildiği için ben onları yazdım.Tabii ki çok sevdim sevmesem zaten niye çaba göstereyim ki...annesinin kuaför parasına gelince bu da niye dert oldu size anlamadım...:jeyyar:ben onu övünme vesilesi fln diye de yazmadım...kimsyei ayırmadan ödediğimi belritmek için yazdım.Tabii ki onlarda ellerinden geleni yaptılar kız tarafı olarak...Bakınız bazılarının gelin saçı ücreti bile ödenmiyor erkek tarafından...Kızım gibi sevmesem boşuna kürek çekmez bir çoğunun yaptığı gibi yapardım...
Sağol gamzecim..Şenizsen biliyorsun zaten gerisi boş...hem yapıp hem de önüne sürecek değilim temcit pilavı gibi...Allaha şükürler olsun ki karşımıza çıkardı böyle birini...sen üzülme ablacım arkadaş önemsiz şeylere fazla takıyo...üzülme hiç yaptığın herşey çok güzel.düşüncelerin çok güzel.seni tebrik etmesi gerekirken seni eleştiriyor.kız çeyizi gibi çeyiz yaptın oğluna.değer vermesen sevmesen neden yapasın bunları...o kızı kızın yerine koymasan neden ilgilenesin....kıskanılacak kadınsın vesselam:dilcikar:a.s.
sevgili desibel,
kusura bakmayın ben sizin yazdıklarınızı okurken rahatsız oldum özelliklede annesinin kuaför parasını ödediğinize kadar yazmanıza....nişan bohçası hazırlamışsınız söz elbisesi almışsınız bayram için bişeyler vs...
tabiiki alacaksınız tabiiki yapacaksınız bu işin adetidir bu siz bahşettiğinizden yada gelininiz sizin deyiminizle 'hakettiğinden' değil
siz muhattap bulamamış olabilirsiniz o sizinle alakalı, ama adet böyledir anlatılan şeyler zaten yapılması gerekenler ve önemli bişeymiş gibide anlatılmaması gerekenler...
dikkat ettinizmi yazılan yapılan şeyler hep maddi...gelinim gelecek diye şöyle hazırlık yaptım veya kızım gibi seviyorum evladımdan ayırmıyorum gibi bişey yazsa anlarım...
Sizin neden rahatsız olduğunuzu anlamış değilim...:uhm:Benim sizinle ilgim nedir? :1no2:ben forumda içimden geleni yazdım dürüstçe...yapılması gerekenler tabii ama kimse yapmıyor görüildüğü üzere...ben kendimi övmek için de yazmadım...Hem buradaki üyelere neden övüneyim ki? Verilen değer maddi ve manevi olarak ölçülür. burada nişan veya düğün hazırlıklarında bazı erkek tarafının hassas olmadığından bahsedildiği için ben onları yazdım.Tabii ki çok sevdim sevmesem zaten niye çaba göstereyim ki...annesinin kuaför parasına gelince bu da niye dert oldu size anlamadım...:jeyyar:ben onu övünme vesilesi fln diye de yazmadım...kimsyei ayırmadan ödediğimi belritmek için yazdım.Tabii ki onlarda ellerinden geleni yaptılar kız tarafı olarak...Bakınız bazılarının gelin saçı ücreti bile ödenmiyor erkek tarafından...Kızım gibi sevmesem boşuna kürek çekmez bir çoğunun yaptığı gibi yapardım...[/
tebrik ederim canim a.s.ne mutlu sana yapabilmek cok güzelve önemli biz görmedik birde yaptik denildi:çok üzgünüm: neyse bravo sanaki oglunun mutlulugu icin elinden geleni yapiyorsun hic canini sIKma herkez senin gibi yapabilse bende oglumu evlendirirsem elimden geleni yapacam gurur duyarakta anlatacamkaydirigubbakcemile5 rabbim o günleri göstersin insallah herkeze:Saruboceq puyorumnanaktan
ben bu gelinleri birde kaynana oldeukları zaman okumak istiyorum.inşallah o günleri görürüm.kaynanalar bilgisayarı bilmedikleri için şu anda etraf gelinden geçilmiyor, kaynanaları istedikleri gibi eleştiriyrlar,çünki karşılarında kendini savunacak kaynana yok.denmişki gelinler kötü olmakiçin evlenmiyor,bence kaynanalarda kötü olmak için oğlunu evlendirmiyor.
vereliniortakvereliniortak kaynana olarak seni ayaktan alkışlıyorum egem gel bi öpemmmopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
aynen katiliyorum sana canimalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.opuyorumnanaktan
ne demek hakettiğinden değil yaaa.. bende bi gelinim benimde kaynanam var o kadarda kötüdür.yüzünede derim bunu arkadan konuşmam hiç bi zaman.
bana bi dükkan açacak eşim askerden geldikten sonra neden mi?
eşim askere gitmeden evvel edebimi bozmadım her zaman eşime destek oldum annesi naparsa yapsın laf dedirtmedim ... eşim askere gitti elişi yaparak ona yük olmayacağım eşime para yollayacağım diye sabahlara kadar elişi yapıyorum
en önemlisi edebimle otrup kocamı bekliyorum.namusuma laf getirtmiyorum.kocamın başını öne eğmiyorum.bana geçmiş zamanlarda çok eziyet etmesine rağmen asla karşılık vermedim.orsp demesine rağmen genede bişi demedim.
nolursa olsun kocamın annesi diye onun yanında oldum. şimdi oda bunları anladı
hakettiğimi anladı ve bana eşim gelince dükyan açacak.
bi düşün bakalım bu saydıklarımı yapsaydım haketmeseydim yaparmıydı ?
bi laf konuşurken boş konuşmayın...gerçi bu zamanda ağza eden başa geçiyo diyolar
ama haketmeden ne maddi nede manevi değer göremezsin ben bu düşüncedeyim
arkadaşım sen burdaki kişilere muhalefet yapmak içinmi yazıyosun allah aşkına.yapılan şeyler hep maddi şeyler diyosun.kusura bakma ama kimse sevmediği değer vermediği birine para dökmez .özenmez hiçbirşeyine.gelinim demiş kızım demiş bağrına basmış özenmiş parasınıda dökmüş o parayı dökmüş biri olarakta söylemek hakkıdır tabiki.
kusura bakma kendine o küfrü ettirip sustum onun için bugünümü hakettim diyen birinin benim söylediklerimi anlayabileceğini sanmıyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?