Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

kızım evli, oğlum da umarım yakın zamanlarda evliler kervanına katılır....

ben kızımın eşi için her zaman bir anne olmaya çaba harcadım ve harcamayada devam ediyorum....Allah nasip eder de oğlumdan da görürsem Onun eşi için de aynı olacaktır....Şu an için gelin adayımı çok seviyor ve gelinim olmasını her ikisi içinde hayırlı olacaksa çok istiyorum....
Onlar bizim canımız çocuklarımız onların mutluluğu bizim mutluluğumuz olacaktır.. bu nedenle her daim büyüklerin küçüklere çok fazla hoşgörü, sabır ve anlayış göstermeleri gerektiğini düşünüyorum....ve de bolca SEVGı.....
Hayat hızla akıp giderken, Çocuklarımızın mürvetini görmek, torun sevgisini tatmak kadar haz verecek ne olabilir ki......:smiley-cool:

sevgili desibel,
kusura bakmayın ben sizin yazdıklarınızı okurken rahatsız oldum özelliklede annesinin kuaför parasını ödediğinize kadar yazmanıza....nişan bohçası hazırlamışsınız söz elbisesi almışsınız bayram için bişeyler vs...
tabiiki alacaksınız tabiiki yapacaksınız bu işin adetidir bu siz bahşettiğinizden yada gelininiz sizin deyiminizle 'hakettiğinden' değil

ben nısanımda kuafore tek basıma gıtmıs parasınıda ben vermıstım.nısanda studyoda cekılen fotografların parasıda benden cıkmıstı.ıkı ablamda nısan kuafor ve foto masraflarını enısteler odemıstı.bız oyle gorduk bıldık.esımede o zaman soylemıstım tabı aılesınden karsımızda muattap bulamayınca ama esım bızde kız tarafı oder dedı sıyrıldı ısın ıcınden.aılemede bısey dıyemedım zaten aılesınden dolayı pek sıcak degıllerdı evlenmemıze.pasa pasa odedım paraları

neden rahatsız oluyorsunuz ki her kaynana yapmıyor bunları yapabilmiş ne mutlu ona
benim düğünümde kuaför paramı ablam ödedi çünkü muhatap yoktu karşımızda
helal size ablacığım yapabileceğinizin en iyisini yapmışsınız daha da yapın sonuçta bu oğlunuzun mutluluğu

siz muhattap bulamamış olabilirsiniz o sizinle alakalı, ama adet böyledir anlatılan şeyler zaten yapılması gerekenler ve önemli bişeymiş gibide anlatılmaması gerekenler...
dikkat ettinizmi yazılan yapılan şeyler hep maddi...gelinim gelecek diye şöyle hazırlık yaptım veya kızım gibi seviyorum evladımdan ayırmıyorum gibi bişey yazsa anlarım...

Sizin neden rahatsız olduğunuzu anlamış değilim...:uhm:Benim sizinle ilgim nedir? :1no2:ben forumda içimden geleni yazdım dürüstçe...yapılması gerekenler tabii ama kimse yapmıyor görüildüğü üzere...ben kendimi övmek için de yazmadım...Hem buradaki üyelere neden övüneyim ki? Verilen değer maddi ve manevi olarak ölçülür. burada nişan veya düğün hazırlıklarında bazı erkek tarafının hassas olmadığından bahsedildiği için ben onları yazdım.Tabii ki çok sevdim sevmesem zaten niye çaba göstereyim ki...annesinin kuaför parasına gelince bu da niye dert oldu size anlamadım...:jeyyar:ben onu övünme vesilesi fln diye de yazmadım...kimsyei ayırmadan ödediğimi belritmek için yazdım.Tabii ki onlarda ellerinden geleni yaptılar kız tarafı olarak...Bakınız bazılarının gelin saçı ücreti bile ödenmiyor erkek tarafından...Kızım gibi sevmesem boşuna kürek çekmez bir çoğunun yaptığı gibi yapardım...

valla benim de herşeyimi eksiksiz yaptı erkek tarafı ne istediysem alındı yapıldı 2edilmedi..şimdi de burnumdan getiriliyor...aman eksik olsun parayla pulla huzur olmuyor bi gün kayınvalide olursam sadece şunu yapıcam çenemi kapıycam gerisi boş...

sen üzülme ablacım arkadaş önemsiz şeylere fazla takıyo...üzülme hiç yaptığın herşey çok güzel.düşüncelerin çok güzel.seni tebrik etmesi gerekirken seni eleştiriyor.kız çeyizi gibi çeyiz yaptın oğluna.değer vermesen sevmesen neden yapasın bunları...o kızı kızın yerine koymasan neden ilgilenesin....kıskanılacak kadınsın vesselam:dilcikar:a.s.

Son düzenleme:
Sağol gamzecim..Şenizsen biliyorsun zaten gerisi boş...hem yapıp hem de önüne sürecek değilim temcit pilavı gibi...Allaha şükürler olsun ki karşımıza çıkardı böyle birini...

ne demek hakettiğinden değil yaaa.. bende bi gelinim benimde kaynanam var o kadarda kötüdür.yüzünede derim bunu arkadan konuşmam hiç bi zaman.
bana bi dükkan açacak eşim askerden geldikten sonra neden mi?
eşim askere gitmeden evvel edebimi bozmadım her zaman eşime destek oldum annesi naparsa yapsın laf dedirtmedim ... eşim askere gitti elişi yaparak ona yük olmayacağım eşime para yollayacağım diye sabahlara kadar elişi yapıyorum
en önemlisi edebimle otrup kocamı bekliyorum.namusuma laf getirtmiyorum.kocamın başını öne eğmiyorum.bana geçmiş zamanlarda çok eziyet etmesine rağmen asla karşılık vermedim.orsp demesine rağmen genede bişi demedim.
nolursa olsun kocamın annesi diye onun yanında oldum. şimdi oda bunları anladı
hakettiğimi anladı ve bana eşim gelince dükyan açacak.
bi düşün bakalım bu saydıklarımı yapsaydım haketmeseydim yaparmıydı ?

bi laf konuşurken boş konuşmayın...gerçi bu zamanda ağza eden başa geçiyo diyolar
ama haketmeden ne maddi nede manevi değer göremezsin ben bu düşüncedeyim

arkadaşım sen burdaki kişilere muhalefet yapmak içinmi yazıyosun allah aşkına.yapılan şeyler hep maddi şeyler diyosun.kusura bakma ama kimse sevmediği değer vermediği birine para dökmez .özenmez hiçbirşeyine.gelinim demiş kızım demiş bağrına basmış özenmiş parasınıda dökmüş o parayı dökmüş biri olarakta söylemek hakkıdır tabiki.

vereliniortakvereliniortak kaynana olarak seni ayaktan alkışlıyorum egem gel bi öpemmmopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

benimde anlamadigim sey nisani kiz tarafi yapar,neden erkek tarafinin herseyi odemesi beklenir???ben ona guveniyorsam bastan konusurum odemeyeceksede nisan yapmam..hem annem babam var benim onlarin hic mi eli degmeyecek??ben mi yanlis dusunuyorum bilmiyorum..madem odemiyorsa siradan bir nisan yap..zaten kiyafet falan aliniyor gereksiz masraf bence..tabi herkesin ayri dusuncesi sahsen ben utanirim parami odesin diye beklemeye...versede almam...cok cok ozeniyorsa kaynanam versin onada birsey demem..

Son düzenleme:
mors canım kız tarafı ödesin diye bişey yok...ben mesela ödedim ama onlar ödemiyor diye değil, özenli olduğum için sadece...yoksa bize bırakmış değillerdi tabii ki...ne çıkar ben verdim onlar berdi, bu olay hayatta bir kez olacak, kimin verdiği çok mu önemli yani...onlar da başka bişeyi öderler (foto vs..)...bu adetleri, sen-ben ikilemini sevmiyorum ben...Gençler hepimizin çocuğu sonuçta...

hayir size katilmiyorum surada sahsen ben nisan sacimi ve nisanligimin parasini istemeye utanirim benimde ailem var..eger ailem elini cebine atmazsa ben kaynanama degil aileme laf ederim.ben sizin durumunuz icin birsey yazmamistim...erkek tarafina yuklebildigi kadar para yuklemeye kimsenin hakki yok..nisan yapma ozaman..ailemin durumu yoksa yada istemiyorsam ben yapmazdim..sonrada cikip parami odemedi demeleri yanlis bence..ha bohcaymis,bayramlikmis vs.bunlari yapmak zorunda kaynanamlar...oh ne iyi hem nisani yapsin hem dugunu..biz ailelerimize yuk olmadik..ne yapiyorsan bekledik biriktirdik kendimiz yaptik ben aileme bile cok para odetmedim kendi paramdan yaptim..onunda ailesinden istemedim..gerekeni istedim okadar..
sizin konunuza gelirsek arkadas sac parasini odedim deseydiniz eminim sizi yadirgamazdi ama siz ayriintiya girip annesi,kardesini odedim demeniz,bohca,bayramlik ben aldim demeniz zaten bunlar sizin yapmaniz gereken demis bence dogruda demis bende aynisini savunuyorum..

Son düzenleme:

kusura bakma kendine o küfrü ettirip sustum onun için bugünümü hakettim diyen birinin benim söylediklerimi anlayabileceğini sanmıyorum....

ohooo ben ne dedim iş kız tarafı ne yapar erkek tarafı ne yapara dönmüş

desibel

tabiiki yaptıklarınız çok güzel ne mutlu benim rahatsız olduğum konu yaptığınız herşeyi tek tek anlatmış hatta annesinin kuaför parasını bile ödedim demeniz gelininiz görse eminim oda kırılır yoksa bana ne dert olacak o sizin gelininizin derdi... hekes herşeyi yapmakta özgür madem burası fikir ortamı eleştirilerede açık olup nedenlerini anlayıp tartışabilelim değilmi
ben gereken herşeyi elimden geldiğince yaptım kızım gibi severim deseydiniz daha şık olurdu bence
nacizane fikrim böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…