Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

o kadar güzel özetlemişinizki üstüne söze gerek yok, anne ve kayınvalide fark burada, nlar bizi evladı sayamazsa bizde onlara öz anne muamelesi yapamıyız,keşke annem gibi yakınlaşmama izin verse

bilmezler hemde hiç bilmezler,yyazık böylesine

Valla bende gelinim bende görümceyim eltiyim 2 tanede görümcem var kayınvalide değilim ama annem adına bişeyler yazmak istedim 2 tane gelini var küçüğü yine su götrür ama büyüğü çok fena ocağımıza incir acağı dikti valla saygısızlıkları, patavatsızlıkları ile düşünün anneme gelince kapıdan girer ki annem kapıda ayakta karşılar gider yemek masaının sandalyesine oturur ( 8 yıldır aynı şekilde kapıya yakın diye heralde deriz geç koltuğa yok iyi böyle) ne selam ne el öpmek ne hatır sormak saatlerce otrur annem 60 yaşında çay koayım mı der sırf herkese çay getirmesin diye içmez sofraya oturmazz ayy daha neler neler merak eden olursa yazarım yinee çokkkkkkkkk şeyler varr

bu yazıyı daha önce nette tesadüfen okumustum ve hmn copy-paste yapıp arkadaşlara mail atmıştım.sizinlede paylaşmak istedimsenağlama

Kaynanam Benden Nefret Ediyor!
Kaynana ile kayınvalide arasındaki farkı arkadaşım evlenince öğrendim. Çaçaron kaynanalar ve gelinlerine anne gibi davranan kadınlar arasında dünya fark varmış. Sizin ki hangi gruba giriyor?

Kaynanam Benden Nefret Ediyor!

İki evlilik yaptım ama hiç kaynana derdim olmadı. Şanslı kulum herhalde. İlk evliliğimde kayınvalidem ile farklı dini ve siyasi görüşlere sahip olmamıza rağmen, birbirimize saygısızlık etmedik. Zaten evliliğim de kısa sürdü, didişecek vaktimiz olmadı. Ben hala adını saygıyla anarım. İlk eşim evlendi, sanırım şimdiki gelin ile de arası iyidir. İkinci eşimin annesi, bir melekti. Ona anne demek, zorunluluktan değildi. Yüreğimden gelerek söylerdim, hala konuşuruz, hala söylerim. Yaşımın gençliği elbette hata yapmama sebep olmuştur. O hatalarımı örter, hiç yüzüme vurmaz, beni her ortamda yüceltirdi. Gerçek bir anneydi. Velhasıl, kaynana ne demek, can dostum evlenince öğrendim.
Bahar dalı gibi kızdı. Bir bakan bir daha bakardı. Hayat dolu, cıvıl cıvıl, güzel yürekli, gittiği her ortama güneş doğardı. Geçmiş zaman fiilleri kullanıyorum çünkü arkadaşımın artık gözünde ışık yok. Mutsuz, huzursuz, birçok psikolojik sorunla uğraşıyor. Kocasını çok sevdi, sanırım bu kadar eziyete katlanmasının tek sebebi bu. Kaynanası, ona annesi demek içimden gelmiyor, zulüm etmek için yaratılmış. Bundan zevk aldığına bahse girerim. Ne yapıyor diyeceksiniz değil mi? Nereden başlasam bilmiyorum ki?
Evlenmelerine iki gün vardı. Oğlunu da yanına alıp, kızın ailesinin evini bastı. Evet, yanlış okumadınız, bastı. Kısa zamanda evlilik kararı almış olduklarından, arkadaşımın kendine aldığı birkaç eşyanın taksiti vardı. Müzik seti ve yemek masasının son beş taksiti için gece evde kavga çıkardı. Bu taksitleri oğlu ödeyemezmiş. O ufacık kadından, bu desibelde ses çıksın inanılır gibi değil. Bu arada arkadaşım çalışıyor ama, kendi kazanıyor, zaten evini çeviriyor. Kızın ailesi bu tepkiyi gereksiz ve terbiyesizce bulduklarından, şaşırmışlar önce. Sonra biz kızımızın borçlarını öderiz gibi cümleler söyledilerse de, kaynana tatmin olmuyor. Notanın en tiz yerinden bas bas bağırıyor. Damat son derece efendi, vur kafasına al lokmasını bir adamdır. İşin kötüsü o da arkadaşım. Çocuk çileden çıkıyor, yeter anne diye bağırıp, elini kapıya bir vuruyor, salonun cam kapısından kolu içeri giriyor. Hastane falan koşturuyorlar. Acil serviste kaynana, oğlumu siz öldürüyorsunuz diye bağırıyor bu sefer. Nikaha kalmış iki gün, gençler aşık, arkadaşıma soruyor babası, evlenmekte kararlı mı diye, bizimki evet diyor. Arada bir sohbet ettiğimizde, o gün babasının sözünü dinlemediği için hala pişman olduğunu söylüyor.
Nikah günü gelip çatıyor. Takılan altınlara kaynana daha nikah çıkışında el koyuyor. Çocukların sesi çıkmıyor, gariplerim susuyor. Ah! Bana denk gelecekti ki! Neyse, ilk gece çocukların evinde kalıyor meşhur kaynanamız. Yahu, bunlar yeni evlendi, senin kalacak evin var, yok inatla orada kalıyor. Sabah kalkınca arkadaşıma, gece 4 kere tuvalete gittiğini saymış, onu söylüyor. Bizimki alı al, moru mor, ne desin kız?
Bunlar sadece birkaç küçük örnek. Saygısında hiç kusur etmeyen, ne yapsa boyun eğen gelininin hayatını mahveden bu kadın, hiç durmadı, hiç usanmadı, eziyet etmekten zevk aldı. Şahit oldukça anladım ki, bu kaynana gelinini kendine düşman olarak görüyordu. Hatta kendine kuma gelmiş gibi hissediyordu. Bunun ciddi bir ruh hastalığı olduğunu düşünüyorum. Oğlunu sevdiğine de inanmıyorum. Bana göre, bir anne evladı mutlu olduğu sürece mutludur.
Siz nasıl bir kayınvalideye sahipsiniz bilmiyorum. Ancak, ufak tefek sorunlarınız varsa, halinize şükredin. İnsanların başında neler var bilin diye yazdım bu hikayeyi. Yazsam daha neler var, sayfalar sürer. İyi bir kayınvalideniz varsa kıymetini bilin. Ben olsam çoktan ayrılırdım diyorsanız, emin olmayın, hayat çok ince ipler üzerinde duruyor, bazen boşanamayabilirsiniz. Eğer bu yazıyı okuyan bir erkek annesiyseniz ve daha kayınvalide olmadıysanız, lütfen şimdiden içinize sindirin. Doğurduğunuz erkek kocanız değil, oğlunuzdur! (işte bu son cümle herşeyi özetliyor)

valla bence kaynana eltı gorumce gelın hıc farketmez herkez ustuen dusen gorevı yapmak zorunda..
ben sessız sakın guler yuzlu bırıyım asla kımsenın kusuru aramam gorsem bıle suratına vurmam cunku bana yapılmasını ıstemedıgım seyı asla bırıne yapmam keske herkes boyle olsa benım kayınvalıdemı ben pek anlayamıyorum bır gun dunya ıyısı bır gun offfffff

yanı acıklarımın aranması ortalık yerde kucuk gormek bır ortamda bozmak bunlar cok ayıp seyler ve yasıyorum neden cunku ses cıkartmıyorum cıkartamamak gıbı bır ozellıgım var ama ıcımde fırtınalar kopmazmı uzulmezmıyım hemde nasıl aglamamk ıcın onların yanında zor tutarım evımde dokerım goz yasımı HIC KIMSE DOGURAN ANA GIBI OLMUYOR HIC KIMSE

Bende yakında eltı olacam suan bır gelınımız var kız yabancı ne ıs bılıyo ne guc ne yemek ama bananeeeeee o kocasıyla mutlumu tamam olay bıtmıstır gerısı benı ılgındırmez ama ben genede cok sevıyorum melek yengemı cunku ıcı temız varsın hıc bırsey bılmesın

benim kayınvalidem bana hiç bi şey yapmadı bi bilezik bile ama bilerek evlendiğim için bişey diyemem, eşyada almadı hala evimizi görmeye bile gelmedi ama biz bayramda yanlarındaydık neyse, kavgamız dövüşümüz yok kaldı ki insan annesiyle bile yeri geliyor anlaşamıyor, kayınvalide melek olsa kaç yazar...................................

wallahi ben kayınvalidemle çok iyi anlaşırım tabi hep sensin anneciğim-tamam anneciğim dediğim sürece kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 gerçekten Allah başımızdan eksik etmesin çok diktatördür kendisi Allahtan ben uzağım eşimde bir iki kere dinledi annesinin lafını baktı tek dayanağı benim eteklerimden ayrılmıyor
kayınvalidem dövmeye bile kalktı beni sırf misafirin yanında kitap okudum sohbete katılmadım diye laelaelaelaelae halbuki kendi kızı dengesizin biri ama lafların hepsi gelinlere nedense kafamçokkarıştı ben yine de çok seviyorum kayınvalidemi seslerini duymayınca rahat edemiyorum herşeyimizi kendimiz yaptık bir çöpleri dahi yok bu güne kadar hiç bi beklentim olmadı onlardan bana en büyük hediye eşimi dünyaya getirmişler zaten :roflol::roflol::roflol:

merhabalar ben hem kayınvalideyim hem de kayınvalidem var her ikisini deyaşıyorum yani kayınvalide olunca kaynanam ne kadar iyiymiş farkına vardım öncede pek hoşlanmazdım ama sonraları çok iyi anlaştık 8 yıl birlikte oturduk ancak oğlumu evlendirince olay farklı oldu ağzımdan şaka yollu çıkaan her şey bile problem olarak bana döndü neye uğradığımı anlamadım ayrıca kızlar kananlarını sevince etrafa bişşeyler oluyor nasıl sevebilir diye kışkırtmaya gidiyorlar paylaşmayı bilene bile karşı çıkıp gençler birbirini kışkırtıyor bence oysa kaynanalar aynı zamanda sizin anaeniz yani anneniz kardeşinizi evlendiriğinde karşı tarafın kaynanası ben çözemedim çözebilene aşkolsun inanmazsınız ama gelinime oğlum kadar aşığım çok seviyorum ama söyleyemiyorum yalaka der diye ayrıca kızların anneleride kaynanadan uzaklaştırmak için çok çaba sarfediyorlar

Vallahi hakkini vermek lazim, benim kayinvalidem ozu sozu birdir ama son derece asildir. Hem aile terbiyesi hem de aldigi egitimin harmani nacizane fikrim. Ama eltim ay nefret ediyorum ayol ben eltimden, zaten okuyan arkadaslarim bilir yorumlarimi kendisi hakkinda, buraya da yaziyorum.:) Aile icinde yasadigimiz tek tuk sikintilar (kayinvalidemlerle) hep bu ecinli tiksinc eltim igrencinden kaynaklandi. Kadin adeta kiskancligindan nifak sokuyor kimseye caktirmadan. Oh be rahatladim:))) :dance:

Yazdıkların bana Halil Cibran'ın bir şiirini hatılattı Tüm anneler, kayınvalideler ve kayınvalide adaylarının arada bir okuması gerek bence..

ÇOCUKLAR

Sizin diye bildiğiniz evlatlar gerçekte sizin değildirler,
Onlar kendilerini özleyen Hayat'ın oğulları ve kızlarıdırlar,
Sizler aracılığıyla dünyaya gelmişlerdir ama sizden değildirler,
Sizlerin yanındadırlar ama sizlerin malı değildirler,
Onlara sevginizi verebilirsiniz ama düşüncelerinizi asla,
Çünkü onların kendi düşünceleri vardır,
Onların bedenlerini barındırabilirsiniz ama Ruhlarını asla,
Çünkü onların Ruhları geleceğin sarayında oturur,
Ve sizler düşlerinizde bile orayı ziyaret edemezsiniz,
Kendinizi onlara benzetmeye çalışabilirsiniz,
Ama onları kendinize benzetmeye çalışmayın hiç ,
Çünkü Hayat ne geriye gider ne de geçmişle ilgilenir,
Sizler,evlatların birer canlı ok gibi fırlatıldıkları yaylarsınız,
Yayı gerenin elinde seve seve bükülün,
Çünkü oku atan O güç ,uzaklaşan okları sevdiği kadar,
Elindeki sağlam yayı da sever ....

kaynana olursam her şeye burnumu sokmam
oğlum ve eşi kendi seçimleriyle hayatlarını kuracak ve yaşayacak.
gereksiz naz yapıp onları sürekli meşgul etmicem.
yaşlılığımı garantilemek için gelin kızı yakınımda oturtmak için çabalamam,onun seçimi önemli..
bunları laf olsun diye söylemiyorum, hepsi mantıklı şeyler ve ben bizzat yaşıyorum nişanlı olmama rağmen.
kaynanalar bunlara dikkat ederse gelin-kaynana çekişmesi son bulur.
çünkü bu sorunun asıl sebebi kaynanın gençleri kontrol altında tutmak istemesi :lepi:

Kayınvalidelerinde bu gibi sitelerde olmasıda iyi.Ben buradaki tüm kayınvalideleri ve gelinleri açtığım konuyu okumaya davet ediyorum.Benimde kayınvalidemle sorunlarım var.Hemde daha 3 aylık evliyim ama evimde huzur ve mutluluk denen şey sağolsun kayınvalidem yüzünden kalmadı.Ve şimdi sizlerden ne yapmamla ilgili yada ne yapabilirim diyerek yardımcı olmanızı bekliyorum.

Konu başlığı , hayatı zehir edenler...

Ayy ben kaynanamdan hıÇ Çekmedım ama benden kÖtÜ kaynana olur galıba
ÇÜnkÜ sevdıklerımı Çok kıskanırım ben paylaŞamam kımseyle
ınŞ. Bu huyum deĞıŞır de gelınımın baŞını yakmam

ah bu kaynanaları napmalı bilmem hehelülülülülülü

kaynar kazana atmalı..
yandım dağlar dedikçe,altına odun koymalı :)
valla benim garib anamda kaynana olucak çok tatlıdır kendisi..
ama bazı şeyleri beğenmeyebilir ve insanlar hakkında peşin hükümlüdür..
ama huyuna gidince varyaa yemez yedirir,giymez giydirir..
inşallah gelinimiz olacak hanımefendiyle ççoookk iyi anlaşırlar..
ben her zaman haklının yanında olurum karşımda ki anam,babam bile olsa bu kesinlik le değişmez..:1closedeyes:

sayfaları teker teker okuyamadım ama bende okuyabildiğim kadar gelin arkadaşlarıma katılıyorum..
kaynanalar nasıl oğullarını el bebek,gül bebek büyütmüşse bizide ailemiz öyle büyüttü...
bir arkadaş demişti adını şu an hatırlamıyorum ; senin değerini senin beşiğini sallayan bilir..
çokta doğru..
onların oğulları nasıl mutlu olmak için evlendiyse, bizde mutlu olmak için evlendik..
ama yok bazıları oğullarına eş alınca üzerlerinde hakları varmış gibi zannediyolar, gelini hizmetçi,oğlunun parasını çar çur eden,neredeyse her yere birlikte gideceklerini düşünenen biri gibi görüyolar...
bunları şahsen benim kaynanam düşünüyo,
oğullarının yokluğunu çeken biz, ama varlığını göremeyecek olan yine biz..
bi kaynana nasıl bi gelin görmek istiyorsa karşısında, ona göre davranmalı...
bu dünyada her şey karşılıklıdır..
gelin baba evinden koca evine gelince bi gariplik çeker, rahat olamaz bu garipliğin ve rahatsızlığın giderilmesi kaynanaya düşer bence..
ben yeni evliydim her gün kaynanama gitmek zorundaydım nedense ??? oda ayrı bikonu..
ama her gidişimde evime aç gelirdim, onların evinde 2 öğün yemek yenirdi kahvaltıda çeşitte olmazdı kaynanamım tuzsus peyniri,zeytini kayınbabamın balı, kaymağı bide çay ekmek ALLAH yokluğnu vermesin bu nimetlerin ama yumurta kolesterol yapar reçel şeker yapar, derlerdi yapmazlardı bende yeniyim ya utanıyorum kayınbabamda cok acımasızdı balı kaymağı önüne koyardı azıcık onu yer kalkardı. öğle yemeği iş yapmaktan kaynanamın aklına bile gelmezdi...
akşam yemeğinde her şeyde erkeklere öncülük tanınırdı,masaya oturma yemeğin güzel yeri; çoğu bide kaynanam görümcemi çocuklarını çağırırsa masada yer kalmazdı, sonra masaya geçerdim eşim hadi sende gel deyince kaynanam biz sonre yeriz derdi bende: evet sonra yicem derdim eve bi gelirdim direk mutfağa ne bulursam yerdim..
demem oki sırf benmi bunları yaşadım ??? hayır daha niceleri var bence eşin anası kaynana olmayı değil anne olmayı denesin olamıyorsa kimseye karışmasın...

Allah herkese yardım etsin bu kaynana olaylarından.
Sadece bayanlara değil erkeklere de çünkü benim annem çocuğa daha sevgiliyken çektirmeye başladı. evlenince düşünemiyorum.

benim kaynanam her lafi bilir, iki kardesi birbirine düsürmeyide bilir, ama okuma yazma bilmez, o yüzden burda isi olmaz.. hahah

kaydirigubbakcemile
-tatlicadiarzu- kötükedihüso
klava: lmaz:
ooooooooooooooooooffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
ooooooooooooooooofffffffffffff
of diye gider bu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…