Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

vallaa istedikleri kadar ak kaşık olsunlarrrrr onlarda nasıl olsa ilerde kayınvalide olucaklarrrrrr...

her insanin kotu huylari olabilir benim de mutlaka vardir... bence niyetler cok onemli. ben kayinvallidemin ne dedigine cok takilmam niyetini anlamaya calisirim
herkes kayinvalidelerin ogullarini kiskandigini soyluyor ben tam aksini iddaa ediyorum bence gelinler kayinvalidelerini ve gorumcelerini kiskanip eslerin onlardan koparmaya calisiyorlar... cevremde ne kadar gelin varsa hepsinin bu yonde calismalari var.... yazik ya benim annem de kayinvalide ben istermiyim anneme kotu davranilsin

bence herşey karşılıklı biri digerinden daha ii degil
bu kaynana ve gelin dendimi zaten adı üstünde
iki tarafta bir birlerinn yaptıklarının söylediklerinn altında sürekli bir şey arar
belki ikisinnde kötü bir niyeti yoktur

benim kayınvalidem de iyi mi kötümü pek anlayamadım doğrusu biraz alıngan, biraz kırılgan,

çocuklarına her anne düşkündür ama bunun ki öyle de diil çok fazla onlara hayatta kıyamaz,

benim ailemden birinin bize yardımı

dokunsun o hiç göze görünmez ama kendi tarafından bi tahta kaşık alınsın( kendisi biz evlenirken bi

tahta kaşık almıştı da onu hala söyler abartmıyorum yani) defalarca söyler ve herkesler duyar, inatçıdır

dediğini öyle despotlukla yaptırmaz ısrarla tekrarlar ve artık lanet olsun der yaparsın...beynini yorar..

çok cimridir, 10 liralık bişi alsa onu da herkese söyler ben parasını vermek istiyorum dersen onu üzmüş

olursun çünkü o kötü niyetle bişi söylemez sadece heyecanından böyle abartıyodur bi de ağlamaya

başlar ki tamam sen o zaman en cani gelinsindir ama yine de iyidir işte bi de beni çok sever hep söyler

ama pek inandırıcı değildir..:))

kizlar Benim babaannem bu topige bir girse varya olay cikar zavalimin 6 gelini var Annem en buyuk gelin ve en cokta Annem kiymetlerini bilir tabi anneminde zamaninda kiymetini bilmisler ama diger gelinler geldikten sonra Annem birazdaha koşede kaldi halbuki iyi ve kotu gunlerinde annem onlarla beraber yasadi zorluklari ben kendimi bildim bileli annemin bir saygisizligini gormedim ama babaannem 3 kucuk geline daha cok kiymet verir ama onlar okadar takmazlar laflarini esirgemezler bazen haksizlk karsisinda dayanamayip babaaneme soylerim oda kizim Benim icin 6sinin yeri ayni der ama oyle degil hasta oldugu zaman once Annem basindadir nazi daha cok anneme gecer bu boyle degil boyle dedigi zaman annem 44 yasinda olmasina ragmen kirmaz onu ama ne hikmetse obur 3 ü torpili zaten bende hicbirzaman amcamin eşlerine karsi babaaneme okadar saygisizlik yapmslarina ragmen hic karismam işte boyle bazen şeytan olcak vallah bizim ailede kiymet verene kiymet verilmiyo zaten annemde alisti birsey demiyo yazik!!!!

herkes yerini bir bilse şimdi böyle bir topik olmazdı.
ben oğlumu mutlu eden onun kahrını çeken kıza minnet duyarım.
sevemesemde oğlum için iyi davranırım.
neden damatlarla kayın valideler iyi bilen varmı?
çünki,kız anneleri damat kıza iyi baksın baş kalkıncı etmesin diye hep aşağıdan alır şirin görünürler.ozamanda damat kaynanayı sever . oğlan anneleriyse geçmişteki gibi olacak sanır herşeyi. artık gelinlerin kapı arkasında beklediği günleri çok geride bıraktık kızınız kadar oğlunuzuda düşünün oğlanlar arada kalınca anneler üzülsün biraz.oğlunuzla eskisi kadar haşır neşir olmayın evlenince yoksa gelin haliyle gıcık olur size.lmaz:

alkisalkisalkis

kocam tek erkek olmasa eltim misin acaba die şüphelenebilirdim senden :)
ben de anlamıyorum ii mi kötü mü... eşime bahsettigimde annesine kırıldıgım bi noktayı o şöle şöle demek istemiş ii niyetinden demiş yanlış anlamışsın dio ve ben bi anda aa kadının günahını aldım ne şeytanım diyorum...
ben evlenmeden önce kayannama annecim dicem derdim ama olmadı olmuyor ne yazık ki... o bana "gelinimm" diye seslendikçe kuru bi "anne"den başka bişey cıkmıyor agzımdan... bana anne-kız gibi olalım dedi samimi davrandım onla halleştim -cok da özel bi konuydu- bunu gitti kız kardeşine anlattı...
nişanlıyken samimi davrandım anneme yapacagım espriyi ona yaptım butun gun surat edip eşime beni şikayet etti telefon acıp özur diledigimde " boyle saygısızca bi lafı senden beklemzdim dedi."
düğün istemiyoruz dedik duygu somurusu ile düğün salonu tutup dugun yaptı salonun parasını bizim düğün paramızı alıp ödedi.
araba aldık o arabanın yarısı onunmuş cünkü düğünde takılan altınları alması gerekirken almamış bize yardımı olsun die lütfedip onlara el koymamış....
3 gunluk evliyiz yatak odamıza daldı ben surat ettim kocam bana kızdı... ama hala odamıza dalmaması gerektigini ogrenemedi gelip kocamın üstünü ortuyor su getiriyor gece bize... (bunu gorup de ayy sen de bu kadından sikayet mi edion dien kayınvalideler yoktur heralde...)
dogum yaptım o da geldi annem de... Annemi hizmetçisi gibi kullandı... Annemin yaptıgı herşeyi kıskandı laf etti bu yemek sole olmuş yağlı olmuş bilmem ne dedi durdu. dayanamadım bigün tek bir cümle soledim (anne yedigin yemekler dokunuyor deyip duruyorsun alınıyorum artık ya) kapııyı cekip cıktım kendini balkona atıp aglamaya başladı "ben onun iyiliğini düşünüyorum kaynanaların adı cıkmış" bilmem ne die...
Belki gercekten kotu bi niyetle yapmıyorlar bunları "hadi geline sunu yapayım diyeyim de morali bozulsun" demiyorlar ama keşke "şunu demeyeyim tutayım kenidmi de morali bozulmasın" deseler... Her bildiklerini her yerde her şekilde soylemek DOGRU ve İYİ İNSAN olmak deildir bence...
ayy tutamıyorum kendimi... ama karar verdim Allahın yardımıyla yaz tatiline, onu gorene kadar unutacagım bunları...

neden bu kadar masraf yapıyosunuz, bi düğüne 30 milyar harcamak, çocuğunun evini alıp banka kredisi ödemek normal şeyler depil ki zaten. normal olmayan şeyler yaparsanız, tepkiler de anormal olur işte.

gereğinden fazla iyilik, kötülüktür.

kaydirigubbakcemile5 yok yok bu işte bi iş var bence biraz bilinçli yapıyorlar.
çocuklarım küçükken hiç utanmadan: ben çocuk bakamam diyen kadı ; geçen gün beni aradı (6 ay sonra) istersen gelip biraz kalayım sizde zorlanıyorsanız çocuklar okula gidiyorya yemek yaparım bari diyor.(en küçük çocukta 15 yaşında)18 sene önceydi o geçti artık zor günler. şimdi ona ihtiyacım yok. yok sağol canın gezmek istiyorsa gel yoksa biz artık başımızın çaresine bakıyoruz dedim.anlayana sivrisinek saz.......

ÇOĞU KAYINValideler o kadar eğitimsiz ki bilgisayar kullanamıyacak kadar cahil

onlar gelinlerle uğraşsın kendilerini geliştirmesinler buradada zaten kayınvalide yok hep yeni nesil ve çoğu gelinler
canları sıkıldığında hep bizlerle uğraşsınlar alsanaalsanasmile

şehnaz senin sözlerinden burada kayınvalideler yazar diye bekledim.ama gördümki burada bile diğer topikleri bitirmişler .yine gelinler gelmiş.burada veryansın ediyor kayınvalidelere.şaştım kaldım.hele EMA ya şaşırdım.
yok yok dünyayı gelinler almış ele.keşke zehir satışı serbest olsada zehirleyip kurtulsalar şu kocalarının analarını.
o zaman rahat edecekler bence.dünya onlara dar biz kayınvalideler olunca.
kıskanan, nefret eden, önyargı ile yaklaşan onlarmı yoksa kayınvalidelermi belli oldu.
diyorum.

valla kayınvalideler kusura bakmayın kıskanan ön yargılı olan sizlerden başkası değil.az elinizi vjdanınıza koyun.yaşınız gelmiş.bırakın gençleri hayatlarını biraz kendileri yaşasınlar.bizler genciz hayat mücadelesi veriyor çoğumuz,bırakın bizleri.rahat bırakın çıkın hayatımızdan.

hemokuyorum hemgülüyorum tamam aynı sorunlar bendede var ama burada bile gelinler kaynanalar bibirlerine girmiş hayatta olaz çokzor birbirimizi sevmemiz böyle çatışırken kimse altta kalmayı kabul etmez e altta kalanın canı çıksın oluyor en güzeli birbirimizden uzak durmak ben kayınvalidemden uzak duruyorum artık hep altta kaldım anım çıktı bıktımkaydirigubbakcemileeyvahedigeldismile:lepi::jeyyar:kötükedihüso:teytey:

neyse ben degisik bi yorum yapayim ben annemi cok seviyorum(kayinvaldemi )cocukla cocuk buyulk;e buyuk gencle genc olur hep bence bu tamamen anlayis meselesi karsilikli birbirimizi anlamali ve hissettiklerimizi dogru ifade etmeliyiz. bazi seyler olmazsa olmaz konusup karsi karafida kendimizide yormak gereksiz bence iki tarafta karsidakinin INSAN oldugunu unutmazsa daha kolay cozulebilir hersey

mesajınızdaki şu bölümün ne kadar üzücü olduğunun farkındamısınızmirmirmirmir
bilgisayar kullanan kayınvalidelerin başı göğe eriyo sanırımakannehir
ne kadar saygısızca bi yorum olmuş yasakkelime
ah vah yani ne büyük eksiklilk çok kızıyorum böyle şeylere
kayınvalideniz melektir demiyorum lmaz:
tabiki gelinlerle uğraşmasınlar hepsi azda olsa çokta olsa yapıyo bişeyler a.s
ama bilgisayar kullanmadığı için cahil sıfatıda çok absürd olmuşbenneyaptımki

Son düzenleyen: Moderatör:
fiyonk,neden bu kadar masraf yaptığımı sormuşsun canım.
ufak tefek şeyleri , karınca kararınca yapmaya çalıştık.yinede bu kadar harcandı.
düğünsüz olmaz bizde.düğün masrafı.
beyaz eşya almazsan olmaz, onu ekle.
mobilya dersen,şükür onu kendileri ödedi.gelin halaaa biraz bozuluyor ama.
perdeler bir milyar.
halılar bir milyar.
avize falan derken bunları ben ödedim.işte buldu o meblağı.ama elimde olmadığından hep borç aldım.
mürüvetini görmek isteyen biri olarak, hiç yükünsemedim.olsun öderim çalışırım.
ama ah keşke acık bilinseydi.o zaman gam yemezdim.
bütün derdim bu.manevi mutluluğum, maddi zorlukları bastırabilirdi diye düşünüyorum.
BANA GÖRE DEĞıL, NE YAPARSA YAPSINLAR DıYE GERı ÇEKıLEMEM BEN evlatlarıma.
AMA HAKLISIN, FAZLA ıYıNıYET DE ıYı DEĞıL MıŞ SANIRIM.ONDA SANA KATILIYORUM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…