Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

MUTLUYUM ARKADAŞLAR
ŞÜKÜRLER OLSUN.
gelinim arayıp duruyor, anne onu yapmak istemedim, bunu yapmak istemedim.hadi yemeğe gel.
şu an gitmiyorum. mesafeliyim biraz , korkuyorum yakınlaşmaya.
ama onun böyle girişimlerde bulunması bile , beni sevindirdi.
hep ümitliyim zaten,
bir gün beni daha iyi anlıcak, anne olunca.benim yaşıma gelince.
belki bir on sene sonra , kendide pişman olcak yaptıklarına.
gençlere, sabretmeli, yaptıklarına üzülmemeli sanırım.
kayınvalidelere çok kötü şeyler söyleselerde, beğenmeselerde.ne biliyim.
sonu mutlulukla biter inşallah.çünkü ortak olan , onun kocası , benim oğlum.bir bağ var aramızda.o istemesede.

kardel ablacım sevindim aranızın düzelmeye başlamasına anlattıklarınızı hatırlıyorum

haddime düşmez ama kayınvalidesiyle sorun yaşayan gelin olarak şunu söyleyeyim siz yine de mesafenizi koruyun ve ister kavga etsinler ister boşanalım desinler konuyla ilgili yorum yapmayın bundan sonra suç size kalır muhtemelen ben de istemem evde olan her şeyin kayınvalideme aksettirilmesine ve onun da iyi niyetle de olsa yorum yapmasına hoş benim kayınvalidem ne maddi ne manevi hiç yanımızda olmadı onun da etkisi var ama ister önyargı deyin ister başka bşi siz büyüksünüz gençlerin bilemediği yerde siz ağır olun elbet anlar

benimkiler evlenirken kayınvalide kayınpeder değillerdi
ikimizde çalışıyoduk evimizi biz kurduk düğünümüzü biz yaptık
şimdi kıymete bindi
özlüyolar duramıyolar
gelip günlerce kalıyolar
eeeeeeeeeeeeee
borç bitince döndüler rollerine
sevmiyorum işte hele annem gibi aslaaaaaaaaaaa
şu an da bizdeler 15 güne geliyo
ve biz çalışıyoruz
bir an önce gitmelerini istiyorum
yüzsüz uyanık sinsi insanları sevmiyorum çünkü
kendimi kullandırmak istemiyorum

teşekkürler canım
çok doğru yazmışsın.
aynen o karardayım.ben biraz ağır duruyum diyorum.çünkü ne yapsam ters anlaşılıyor.
teklif ondanda gelse, sonunda bir sorun mutlaka çıkıyor.
hayırlısı

Birileri iyi kayınvalide ne demektir neler yapınca iyi olur, kötü kayınvalide ne demektir neler yapınca kötü olur bir tarif edebilirmi acaba.

Son düzenleme:
İYİ KAYINVALİDE:gelinine kötü gözle bakmayan, kızı gibi gören, oğlunun yanında gördüğünde gurur duyan, ne kadar yakıştıklarını düşünen.o severek yemek yediğinde kendi duyoyormuş gibi olan, o hastalancak diye titizlenen, onun evinde eksik varken, kendine bir bardak bile almayı çok gören, onu bunaltmamaya çalışan, özelini anlayan,sıkboğaz etmeyen,hizmet beklemeyen (hörmet hariç, çay ikramı,gibi),mümkünse ona bilmediklerinde yardım eden, zor hamur işleri gibi, yemek gibi.hazırlayıp götüren,özel günlerinde olsun, normal günlerde olsun hediyeyle onu mutlu eden.sürekli oğluna iyi nasihatler verip, geçimleri için oğlunun yanlışlarını görüp eleştiren, oğlunu uyaran.(geçimleri için) YOK SORUNLARI YOKSA , MUTLULUKLARI İÇİN ALLAHA DUACI OLAN.

BEN KAYINVALİDEYİM GÖREV BİLDİKLERİMİ YAZDIM VALLA

*başka akrabaların yanında seni karalamıyacak
*her işi sadece kendisi beceriyor gelin ise bir şeyden anlamıyor tavırlarına girmeyecek
*gelinin yanında da temizlikle uğraşmıyacak
*sürekli hafta sonu telefon edip gelmeleri için yalvarmıyacak
*gelinin yaptığı temizliğin ardında tekrar temizlemeyecek
*sürekli aynı kahvaltıyı önüne dayamıyacak
*eskilerden hep söz etmiyecek bugünü yaşamasını bilecek
*oğlanlarından hep para istemiyecek karı koca emekli olduğu halde (kendi evi olduğu halde)
*gelin rica ve saygı ile bu konulara karışma anne dediği zaman söylemesi gereken

tabi kızım siz bilirsiniz ,ben karışmayayım,her derdin sorunun içinde bulunması gerekmez
birde eğer bu karı koca arasında sorun ise !!!

şu an aklıma gelen bunlar

Bu yazdıklarınızın bir tanesini bile görmedim kayınvalidemde demek ki benim kaynana harbi kötü, boşuna küsmemişim

Kayınvalideler şu yazdıklarınızı uygulasa ne biz üzülsek ne onlar üzülse ne de eşlerimiz arada kalmasalar mutlu mesut kocaman bir aile olsak iyi olmaz mıydı

Daha önce başka bölümlerde de bahsettiğim gibi benim kayınvalidem beni istemedi. Kendi istediği biri vardı oğlu beni seçince ne istemeye geldi, ne düğüne ne de evleneli 3 sene oldu evime geldi. Bazılarınız ohhh ne güzel keşke bizimde öyle olsaydı diyebilir ama inanın bende çok büyük eksiklik hissediyorum. Eşimin tarafından görüştüğüm birtek Teyzesi var gerçi onada kayınvalidem ambargo koydu görüştürmüyor şu sıralar ama bende isterdim Kayınvalidemle tatlı sert atışayım annem gibi onunlada derterimi paylaşayım 3 yıl oldu ümidimi kesmedim kimbilir belki birgün barışırız :)))))

yinede şanslısın hiç değilse iki yüzlü değil birde ikiyüzlülerle uğraşanlara sor

bu yine kaynanın asil olanıymış
kaydirigubbakcemile2

bana yazdığınız güzel sözlere teşekkürler arkadaşlar
MORGELİNLİK
senin sözüne benim görüşümü yazayım.
ben de çok aktif bir insanım.evimde bir an durmam.hep iş yaparım.hamurişleri.ev işleri falan.aşırı temiz , titiz değilim ama.evlatlarıma bir lokma yapıyım, değişik bir şeyler yesinler diye çırpınırım.gelinim içinde aynı düşünürüm.oda evladım.
onun evine gittiğimde de kişiliğimi değiştirmem gerekmiyor sanırım.aynı kendi evim gibi, canım kanım o benim diye düşünürüm.nerde ne işi varsa yaparım.ama onun gönlünü okşayan şeyleri.mesela ütüyü sevmez, hep ima eder yapamadım diye.özellikle ütüsünü yaparım.sonra balkon pek yapamıyor sanırım.yıkarım falan.bolca yemeklerini yaparım.(marketten döner, kıyma alır giderim)yaparım yani.
ama acaba odamı kızıyordur.neden yapıyor diye.bazende böyle yanlış anlamalar oluyor bak.
ben iyilik olsun diye yapıyorum.ondan da birebir konuşurken duydum aslında, ben yapamıyormuşum gibi geliyor demişti bana .sen yapınca öyle hissediyorum demişti.
yanlız asla yatak odasına girmem.karışmam.özel dolap içlerini falanda düzeltmem.dikkat ederim.
BENCE KARŞILIKLI İYİ NİYET OLMALI.İLLE DE KAYNANA YARDIMCI OLURKEN SEN BECERİKSİZ SİN Mİ DEMEK İSTER YAAA ARKADAŞLAR.

herşeyden önce insan karşısındakini sevmeli gerçekten sevmeli ama .
sevdiğin birine art niyetle yaklaşamazsın çünkü.
okadar art niyetle yaklışılıyoki kayınvalidelere yardım etmelerinde bile bi kötülük arayan gelinler var...seni sevmese düşünmese neden yardı etsin ki oturur ayağına hizmet ettirir.kayınvalidenin kötüsü böyle olur işte.

benim kayınvalidem bana geldiği zaman sanki evin kadını o...
bana iş yaptırmaz ben yaparım anne derim .biliyorum canım yaparsın ama ben yapacam der.hele de bulaşık hiç yıkatmaz niye ???? ellerin bozulmasın benimki zaten bozulmuş der.ben bulaşık yıkayamam mı diyehiç düşünmedim..
annemden ayırmadım çünkü.
sağolsun o da beni kızından ayırmadı.

kardel ablacım kayınvalidem benim beceriksiz olduğumu da düşünebilir...ne var ki bunda.hiç gocunmam.
çünkü annem düşünmekle kalmaz yüzüme de söyler ama hiç kırılmam
kayınvalideme de ben derim amaaan elimden pek bişi gelmez derim
o da bizim elimizden geliyormuydu sanki zamanla öğrenirsin der

Bence bir insan ne kadar verici olursa o kadar kaybediyor maalesef:hulya:.

Son düzenleme:
Çok gÜzel
allah geÇımınızı daım etsın ınŞallah
ıyılık karŞılıklıdır,zaten
Önemlı olan hoŞgÖrÜ.

Belki bu konu söyle 10-20 sene sonra KK da tavan yapar....:teytey:

Ama suan icin bilgisayar cagini sökmüs kactane kayinvalide var acep diye sordum kendime.... CADIARZU

benim kayınvalidemin malum sosyalleşme sitesinde üyeliği bile var :)

Bana göre iyi kayınvalide;

Eşlerin arasında sıkıntı bile olmayan, çok rahat şekilde karar alabildikleri konularda bile karışmamasını bilen kayınvalidedir. Bizim hiç sıkıntımız olmadığı halde, birçok konuyu tartşmaya bile gerek duymadan ortak noktada buluşabildiğimiz halde, nedense kayınvalide için daha sıkıntı olup bizimle bu konuları tartışma gereği hissedebiliyor. Bizim için sıkıntı olmayan şey , onun için niye sıkıntı oluyor anlayamadım.

aman canım boşver gelmesin de zaten. kendi istediğiymiş! başlarım istemesine manavdan armut mu beğeniyo sanki! ne cahil insanlar var ya acayip sinir oluyorum. sen de boşver canım görmemek istemesi gereken tek kişi var o da sensin..

gerçekten hep gelinler yazmış:)
benim çocukluğumdan beri rahmetli babannemden dolayı hep bir kayınvalide fobim vardı..rahmetli babannem annemi pek sevmezdi sanırım,hep laf söylerdi,eleştirirdi,babamla kavgaları eksik olmazdı..annemin söylediğine göre eve geldiğinde toz var mı diye hep etrafı parmakla kontrol edermiş bile..yaşlandı,değişecek gibi oldu,artık söyledikleri komik geliyordu hepimiz büyümüştük,annem de kafasına takmamayı öğrenmişti ama 30 sene geçmişti o şekilde..
eşimle çıkmaya başladığımız dönemlerde eşime hep sorardım,hep senaryolar yazardım,şimdi şöyle bişey olsa annen napar ne der gibi..eşim de bana hiç anlam veremezdi annemden neden korkuyorsun derdi hatta:)..o kayınvalidelik yapmaz derdi..
evlendik,ve gerçekten gördüm ki öyle..benim kayınvalidem(nazar değmesin:)çok rahat..kesinlikle laf söyleme kaygısı yok,esprilerime güler,üşüdüğümü anlarsa patik-battaniye ne varsa verir,illa mutfakta iş yap diye ısrar etmez hatta beni içeri yollamaya çalışır git dinlen der,ama ben gidemem tabi o sırada bişey yoksa bile yanında dururum..bazen kayınpederim-eşimin abileri ona yemekle ya da başka bişeyle ilgili eleştiri yapar saçma da olsa,ben hep onu korurum,o onlara bile laf yetiştirmez..iki eltiyiz,bizi hiç kıyaslamaz,kimseyi kıyaslamaz daha doğrusu,bazen eltim ona laf söyleyecek gibi olur,içimden üzülürüm..şu an bekar bir kaynım var onun evleneceği kişi ile ilgili bazen ailecek yorum yaparız,biz iki elti onu sınava sokacağız ev işlerinden falan deriz,kayınvalidem kahkaha atar,bizimle geyik yapar..annemle-babamla-ailemle ilgili hiç eleştiri yapmaz,kimseyle ilgili kötü konuşmaz,olaylarla ilgili yorum yapmaz sessiz kalır,bize evimize karışmaz,benim evimde de bana yardım eder..
kısacası benim kayınvalidem yılların üstümde bıraktığı fobiyi silmiştir,inşallah ömür boyu böyle gider...inşallah da bir gün ben de gelinim olursa şayet,onun gibi bir kayınvalide olabilirim:)..yok olamam ya kıskanırım ben oğlumu valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…