Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

ayyy resmen miğdem bulandı..karşıdakini kışkırtmak için yaratılmış birisiniz bence...
zorla insanı çirkefleştiriyosunuz.iyikide benim kayınvalidem değilsiniz..gidip onu öpeceğim...

senin gibi olan o kadar çok varki..hep paracımı bunlar yahuu...
geçmiş olsun diyorum.umarım herşey gönlünce olur..

Konu hakkında düşündüklerimi ben de yazayım dedim.Çoğu arkadaş gibi ben de gelinim. Yaşanıyor bir sürü şey. Oralara hiç girmek istemiyorum, çünkü çok sinirlerim yıpranıyor.
Bana göre bu işin, yani gelin-kaynana sıkıntılarının tek bir çözümü var. Eşlerimiz anne ve eş sevgisini birbirine karıştırıp, yüzüne gözüne bulaştırmasa herşey yoluna girer. Eşim annesinin benimle alakalı düşüncelerini bana taşımasa kayınvalidem ne derse desin, ne yaparsa yapsın. Evliliğime yansımadığı sürece hiç bir önemi yoktur. Oysa hep bunun tersi olur değil mi? Gelinin hataları oğula anlatılır ve o oğul gelip size yapma-etme, bu böyle olmalı vs...gibi konuşmalar yapar. Bir pundunu bulup geliniyle aşık atan kaynana çoktur. ışte bunlara izin veren, kişiliğini-ağırlığını ne eşine, ne de annesine gösteremeyen erkektir.
Ben sorunun kaynağının erkek olduğundan eminim. Türk erkeği anne bağımlısı. Hal böyle olunca gelin kendinden daha fazla önemsenen ve değer verilen bir başka kadını hayatında istemiyor. Bir de bizim erkeklerimiz hiiç kusura bakmasınlar ama 2 yüzlüler. Flört döneminde küçük büyük ne kadar dağ varsa ben yarattım tavırlarında davranırlar. Evlendikten sonra bir de bakarsınızki anakuzusu...Malesef genel tablo böyle. O yüzden evlenmeyi düşünen arkadaşlar çok ama çoook iyi düşünsünler derim. Zira bizde 2 kişi değil, sülalece evlenilir. Kadın-erkek-yuva...kitaplarda çekirdek aile böyle anlatılır, ancak pratikte birsürü insan daha vardır bu çekirdeğin içinde.
Hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun ne deyim..sevgiler.

Son düzenleme:

canım aynen sana katılıyorum her kaynana aynı degıldır muhakkak ama cogunlugu tam senın anlattıgın gıbıdır bence oglunun mutlulugunun dusunen bır anne gelın ne kadar kotu olsa bıle ogluna yansıtmamalı .hıc kımsede bu dedıgıme ıtıraz etmesın her kaynanada bırazda olsa hırs vardır gelını ezme hırsı eger kocada annesının sozunu dınleyıp esıne yoksen boyle yapıyosun yok sen ole yapıyosun dıyosa ben o erkegın .....neyse kızdım sımdı benım kaynana aklıma geldıkötükedihüso bızde bırgun kaynana oluca zallah nasıp ederse ama sunu bılıyorum kı kaynanamın ban yaptıklarını ben gelınıme yapmıcam

kaynana iyi ise gelini fenadir, gelin iyi ise kaynana fenadir, bazen ikiside fena yada ikiside iyidir maalesef benim kaynanamda herseye karisanlardan eski zmanlarda bu boyleydi benim zamanimda boyleydi biz gezmedik sizde gezmeyin biz gitmedik sizde gitmeyin biz yapmadik sizde yapmayin diyip duruyor sinirimi bozuyor onun istegine gore yasayamam ki benim esim beni gezdirmek istiyor bende gezmek istiyorum oda peszi birakmiyor kizlarindan baska yere gitmemizi istemiyor sinama arkadaslar restorantlar ona ters o istemiyor ben gezmem ben gelmem diyor davet edilmis gibi esimde sen gelme ben askimi goturecem diyor oda deliriyor daha cok saldiriyor.
kayinvalide olacam ilerde ALLAH uzun omur verirse ben kayinvalidem gibi olmak istemiyorum ALLAH cumlemizi iyi insanlarla karsilastirsin

yinede şanslısın hiç değilse iki yüzlü değil birde ikiyüzlülerle uğraşanlara sor

bu yine kaynanın asil olanıymış
kaydirigubbakcemile2

bu eklemek istedim cunku benim kayin validem tam bir iki yuzlu beni sinir hastasi etti genc yasimda. bekarken iyi kayinvalide iyi gelin tablosuna bayilirdim ve hep derdimki kayinvalidemle ayni evde oturup guzel gecinmek isterim derdim ama evlendimki oyle degilmis ayri eve gelin geldim cok sukur nisanliyken cok iyiydi ama biliyordum boyle olacagini gozlerinden anlasiliyordu dugun sabahi kapi caldi tlfonlariniz kapaliymis annem sizi ariyor dedi kayinm nladimki cekecegim var o gundur bugundur sevmiyorum. iki yuzluluk yapmasa karismasa iyi davransa canim feda ama yok kendi istiyor boyle olsun keske kaynanam bize kusse zemuszemusya ne guzel olur

QUOTE=ema1;11979504]*başka akrabaların yanında seni karalamıyacak
*her işi sadece kendisi beceriyor gelin ise bir şeyden anlamıyor tavırlarına girmeyecek
*gelinin yanında da temizlikle uğraşmıyacak
*sürekli hafta sonu telefon edip gelmeleri için yalvarmıyacak
*gelinin yaptığı temizliğin ardında tekrar temizlemeyecek
*sürekli aynı kahvaltıyı önüne dayamıyacak
*eskilerden hep söz etmiyecek bugünü yaşamasını bilecek
*oğlanlarından hep para istemiyecek karı koca emekli olduğu halde (kendi evi olduğu halde)
*gelin rica ve saygı ile bu konulara karışma anne dediği zaman söylemesi gereken

tabi kızım siz bilirsiniz ,ben karışmayayım,her derdin sorunun içinde bulunması gerekmez
birde eğer bu karı koca arasında sorun ise !!!

şu an aklıma gelen bunlar[/QUOTE]

alkisalkisalkisalkisalkisalkisvereliniortak
sonuna
kadar
katılıyorum..

Burası kayınvalidelerin dertleşme topiği olarak açılmış ama, gelinler ele geçirmiş topiği yav..:jeyyar:kafamçokkarıştı

Burası kayınvalidelerin dertleşme topiği olarak açılmış ama, gelinler ele geçirmiş topiği yav..:jeyyar:kafamçokkarıştı

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 evet gerçekten öyle olmuş

madem kayınvalideler yazıcak buraya çok merek ettiğim birşeyi sormak istiyorum
kayınvalidelerin ve kayınpederlerin gelinlerini yanına almak gibi bir düşünceleri nasıl oluşuyor
bunu nasıl düşünebiliyorlar gelin bizimle yaşar rahat eder diye
ben hiç bir mantık yürütemiyorumda bu konuda:hulya:
üstelik etrafımızda birsürü bu konuda tartışmalar olduğunu görüyoruz duyuyoruz
buna rağmen hala böyle düşünceler var ...

kızlar size bişe söliim bnim gibi bekar olanlar nu tpici okusa kesin ewlenmekten vazgeçer benim gibi

ama bn kaynanamla ii geçinicem ava görümcemle hiç ii geçinemicem gibime gelio ya

sizler böyle düşünürseniz,,,o zaman kızmıycaksınız kayınvaldelere ,,baştan tavrınızı koymuşunuz ,,o zaman hakediyonuz size yapılanlarıı
biraz yasından basından utan nasıl annesın sen s0rgularız bız senın gıbılerı 0rnek 0lmaya calısıacagına tavırlarına dıkkat et bunuda bız gelınler mı 0gretıcez sızlere

öff keşke kk da kaynanaalrda olsada konuşabilsek dertleri ne niye gelinlere dünyayı dar ediyorlar sorun sadece kuşak çatışmasımı anlayabilsek....

inşallah böyle bir kayınvalidem olur ileride. kendim için de istemiyorum aslında,ben bir şekilde yapmam gerekeni yaparım,uyum sağlamaya çalışırım. nasıl bir insan olursa olsun iyi geçinmeye çalışırım ama istiyorum ki bana çok değer verilsin. eşim ,ailesi beni çok sevsin.yoksa annem,babam üzülür çocuğuma değer verilmiyor diye,benden daha çok üzülür.gözleri gibi baktılar,üzerime titrdiler. değer verilsin isterler,çok hem de.

nişanlı gelin adayı olarak kayınvalidemi çok seviyorum hep oğullarından önce kızım sen ne istersen öyle olsun demeleri bile yetiyor inşallah aramız hep böyle olur .:Saruboceq:

bu arada bir kayınvalide gelinini hiç sevmese bile iyi geçinmeli ki oğlu için bir gelin kayınvalidesiyle iyi geçinmeeli ki kocası için bunun bilincinde olan her insan orta yolu bulmaya çalışır. opuyorumnanaktan

kaynanalar için açılmıştı bu konu maşallah yine gelinler bastı odayı kaynanalara yazık fırsat bırakmadınız :))) hangi aklı başında kayınvalide buraya yazarki o bir yazsa siz gelinlerde bin cevap valla kaydirigubbakcemile

kayinvalidemi severim ama bilirimki agzimla kus tutsam onun gozunde buyuk eltim gibi olamam
oyle bile olsa severim, sevmemem icin nedenim yok zaten aslinda...
uc oglum var ilerde bende kayinvalide olucam, uc gelinim olucak yani :)
itiraf ediyorum bende cok iyi bir kayinvalide olamam herhalde :))

gelin kaynana ilişkisi olarak bakmayalımda insan ilişkileri açısından bakalım

bir insana çok değer verirsen kaybedersin....
hiç değer vermezsen yine kaybedersin..
yani ne ekersen onu biçersin durumu..

en iyisi saygılı ama mesafeli olmak...
bu benim fikrim tabi....

ya biraz da toplumdan kaynaklanıyor gelin kaynana rolleri... ben de saf bi gelindim başta, kafam basmıyodu sinsi planlara.. ama eltim kaynanamın yaptıklarını anlattı da anlattı, anlattı da anlattı.. ee noldu ben gittim sinirle konuştum, kavga ettik... eee sonra noldu, huzursuzluk.. eltimi severim ama keşke biraz çenesini tutsa.. herşeyin başı DEDİKODU! bilmeyiversem nolcaktı ki... ama şöyle bişi oldu şimdi, kaynanam biraz daha ayağını denk alıyo, ben de onu bunu dinlememeye duymamaya çalışıyom... bişi anlatmamaya da çalışıyom.. çünkü söylenen hiçbişi yerinde kalmıyo, herkesin kulağına gidiyo...

bilemiyorum ama ben bir kayınvalidenin gelinini gerçekten kendi kızı gibi göreceğini zannetmiyorum
yani henüz rastlamadım
benim kayınvalidem her fırsatta dile getirir sizleri (eltimle beni) kızımdan ayırıyorsam cennet nasip olmasın der bana yaptıklarından sonra
bakalım nasıl olsa ahirette görecez akıbetini inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…