hayatım ben çok iyi bir kayınvalideyim,,sevilip sevilmediğimi siz bilemessinizz,,oğullarımız tabiki bize el pençe olacaklarr,onları büyüten bu yaşlara getiren biz anneleriz ,peki sizi yaşınıza yakışıyormu bu sözler,,siz benim yaşımla uğraşmayın
sizden akıl alıcak değilim,annenizin düşüncesi,de beni ilgilendirmez ,örnek vermenize gerek yok,,hayat bu düşünceyi gerektirmiyorr: ayrıca
benimkiler evlenirken kayınvalide kayınpeder değillerdi
ikimizde çalışıyoduk evimizi biz kurduk düğünümüzü biz yaptık
şimdi kıymete bindi
özlüyolar duramıyolar
gelip günlerce kalıyolar
eeeeeeeeeeeeee
borç bitince döndüler rollerine
sevmiyorum işte hele annem gibi aslaaaaaaaaaaa
şu an da bizdeler 15 güne geliyo
ve biz çalışıyoruz
bir an önce gitmelerini istiyorum
yüzsüz uyanık sinsi insanları sevmiyorum çünkü
kendimi kullandırmak istemiyorum
Konu hakkında düşündüklerimi ben de yazayım dedim.Çoğu arkadaş gibi ben de gelinim. Yaşanıyor bir sürü şey. Oralara hiç girmek istemiyorum, çünkü çok sinirlerim yıpranıyor.
Bana göre bu işin, yani gelin-kaynana sıkıntılarının tek bir çözümü var. Eşlerimiz anne ve eş sevgisini birbirine karıştırıp, yüzüne gözüne bulaştırmasa herşey yoluna girer. Eşim annesinin benimle alakalı düşüncelerini bana taşımasa kayınvalidem ne derse desin, ne yaparsa yapsın. Evliliğime yansımadığı sürece hiç bir önemi yoktur. Oysa hep bunun tersi olur değil mi? Gelinin hataları oğula anlatılır ve o oğul gelip size yapma-etme, bu böyle olmalı vs...gibi konuşmalar yapar. Bir pundunu bulup geliniyle aşık atan kaynana çoktur. İşte bunlara izin veren, kişiliğini-ağırlığını ne eşine, ne de annesine gösteremeyen erkektir.
Ben sorunun kaynağının erkek olduğundan eminim. Türk erkeği anne bağımlısı. Hal böyle olunca gelin kendinden daha fazla önemsenen ve değer verilen bir başka kadını hayatında istemiyor. Bir de bizim erkeklerimiz hiiç kusura bakmasınlar ama 2 yüzlüler. Flört döneminde küçük büyük ne kadar dağ varsa ben yarattım tavırlarında davranırlar. Evlendikten sonra bir de bakarsınızki anakuzusu...Malesef genel tablo böyle. O yüzden evlenmeyi düşünen arkadaşlar çok ama çoook iyi düşünsünler derim. Zira bizde 2 kişi değil, sülalece evlenilir. Kadın-erkek-yuva...kitaplarda çekirdek aile böyle anlatılır, ancak pratikte birsürü insan daha vardır bu çekirdeğin içinde.
Hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun ne deyim..sevgiler.
yinede şanslısın hiç değilse iki yüzlü değil birde ikiyüzlülerle uğraşanlara sor
bu yine kaynanın asil olanıymışkaydirigubbakcemile2
Burası kayınvalidelerin dertleşme topiği olarak açılmış ama, gelinler ele geçirmiş topiği yav..:jeyyar:kafamçokkarıştı
İYİ KAYINVALİDE:gelinine kötü gözle bakmayan, kızı gibi gören, oğlunun yanında gördüğünde gurur duyan, ne kadar yakıştıklarını düşünen.o severek yemek yediğinde kendi duyoyormuş gibi olan, o hastalancak diye titizlenen, onun evinde eksik varken, kendine bir bardak bile almayı çok gören, onu bunaltmamaya çalışan, özelini anlayan,sıkboğaz etmeyen,hizmet beklemeyen (hörmet hariç, çay ikramı,gibi),mümkünse ona bilmediklerinde yardım eden, zor hamur işleri gibi, yemek gibi.hazırlayıp götüren,özel günlerinde olsun, normal günlerde olsun hediyeyle onu mutlu eden.sürekli oğluna iyi nasihatler verip, geçimleri için oğlunun yanlışlarını görüp eleştiren, oğlunu uyaran.(geçimleri için) YOK SORUNLARI YOKSA , MUTLULUKLARI İÇİN ALLAHA DUACI OLAN.
BEN KAYINVALİDEYİM GÖREV BİLDİKLERİMİ YAZDIM VALLA
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?