teşekkür ederim...ondan bir saygısızlık görmediğim sürece değişeceğini sanmıyorum...sevgiler...inşallah bu düşünceniz değişmez,,ilerleyen zamanlardada cicim ayları geçtikten sonrada ,,her zaman başta her şey iyidir,,,
bu arada tebrik ederim sizi nişan için,,a.s.
:1rolleyes: :1rolleyes: :1rolleyes: :1rolleyes:aman mutlu olun siz ,kayınvaldenizle ,
banada ne mutluki,çok iyi gelinlerim varr,,sizin gibi gelini görünce
canım gelinlerim benimm ,bir tanedir onlarr
Sağol canım...kıskanacak ne var ki...o benim oğlum her zaman da oğlum olacak...tabii ki bir eşe ihtiyacı var...Ben çocuklarımı nasıl emek verip te yetiştirdiysem,,,bu durum kız tarafı için de geçerli...kaydirigubbakcemile5
Sağol canım...kıskanacak ne var ki...o benim oğlum her zaman da oğlum olacak...tabii ki bir eşe ihtiyacı var...Ben çocuklarımı nasıl emek verip te yetiştirdiysem,,,bu durum kız tarafı için de geçerli...kaydirigubbakcemile5
Bende bir erkek annesiyim dolayıslada allah nasip ederse bir kayınvalide adayıyım. Çok istemem rağmen bir kız evladım henüz olmadı bende hap allaha dua ediyorum " allah ım bana bir kız evlat nasip et ya da etyeceksen ,öylebir gelin nasip et ki ekız evladım gibi olsun " diye inşallah dualarım kabul olur.
Ben kayınvalidelik hiç görmedim .kayınvalidem hayatta ancak bazı sebeplrden dolayı sende bir kere ya görürüm ya da görmem( bednen kaynaklı değil)
Neyse sözün özü küçük küçüklüğünü bilir saygı gösteririse. büyükte büyüklüğünü bilip idare etmeyi anlayışlı olmayı bilirse . neden geçinemesin ki derim hep inşallah ilerdede böyle olur
işte kayınvalide görüşleri pokacım, çok doğru ama katılıyorum bu görüşe, ama kaç gelin anadan ayırırki oğulu, yazık ya onu düşünene.gencecik kız elindeki en değerlisini saklıyo onun oğluna,kızlığını veriyo kadın oluyo,ki bizim ülkemizde çok değerli bu kızlık davası.ona rağmen o analar oğullarına eşlerinide boşatıyolarama bu çok yanlış değilmi ? sadece ön yargı yüzünden bi yuvayı huzursuz yapmak ne kadar doğru..
ben bi tanıdığımdan biliyorum. kayınvalide gelini bi türlü sevemedi. bişi yapmadığı halde...
yani o gelin ağzı ile kuş tutsa yok onun için. nası bi mantık anlayamıyorum
Ben 2 yıllık evliyim, evlenirken kayınvalidemde görümcemde hiç bir şeyime karışmadı, ışte gelin var kaynana var....
Ben de kayınvalide oldum diyebilirim...Oğlum 15 gün önce nişanlandı...Benim şöyle bir felsefem var; kayınvalidemin bana yaptıklarını yapmayacağım, yapmadıklarını yapacağım'örnek vermek gerekirse, ben kayınvalidemden hiç bir hediye almadım, ben gelinime çok alacağım, kayınvalidem arkamdan konuştu, ben konuşmayıp bir şey varsa kendisine soracağım'...nişanlığını ayakkabısını, çantasını biz aldık...kuaför parasını kardeşi ve annesi de dahil olmak üzere ben ödedim...Elimden geldiğince nişan bohçası,söz bohçası hazırlayıp götürdüm...Sözde giyeceği elbiseyi ve ayakkabıyı da aldık (Benim var giyeceğim, almayın dediyse de)Sözde yaptırdığımız çukulata ve çiçekleri bizzat seçtim...konacakları vazo ve tabağı takım olarak almıştım ki kullanabilsin diye...Nişan bohçası için güzel bir valiz aldım...kalıcı olsun diye...daha bugün abiye bir bluz aldık birlikte...bayramda takmak üzere kol saati aldım...şimdilik böyle...kendisi de hakkediyor ama...daim olur inşallah...:Saruboceq:her şey karşılıklı tabii ki...benim görüşüm böyle...oğlumla mutlu olsunlar, onu sevsin yeter...kimse annesiyle babasıyla yaşlanmayacak...
bazilari kizmis nisanda o bu yapilmadi diye..nisanliyken erkek tarafi herseyi almaya yapmaya mecbur degil hem dugunu yapsin hem nisani varmi boyle birsey..kizin ailesi rahatsiz olmaz mi sahsen ben rahatsiz olurum istemem..kaynana hevesliyse illa yapmak isterse tamam ama herseyi diyede kizmam..
kayınvalde gelinini ,baştan beğenmez,,sevmesse oğluna layık görmesze ,,fizik olarak ,kültür seviyesi olarak,,o gelini hayatı boyunca sevmezzzzzz,
ve bu durumda ilşkilere olumsuz olarak yansırr,gerek çiftlere gerekse ailelere
kayınvalde gelinini ,baştan beğenmez,,sevmesse oğluna layık görmesze ,,fizik olarak ,kültür seviyesi olarak,,o gelini hayatı boyunca sevmezzzzzz,
ve bu durumda ilşkilere olumsuz olarak yansırr,gerek çiftlere gerekse ailelere
bence biraz gelinlerdede var hata günümüzde eskisi kadar çamur kaynanalar fazla kalmadı kadın cocugunu mutlu olmak mürvetini görmek için yetiştiriyo evlendiriyo kadının istediği (tabi çogunun) oğlunun gülen gözlerini görmek karısıyla uyumunu v.s..... gelin bu mutlu tabloları kaynanaya göstermezse kaynana bunu zorla isteyecektır
ya bide bu gelin kaynanalar nişanlılıkta süperler evlendiği andan kavgaya başlıyolar birbirini sevmemeye yemin ediyolar sanki
teyzecim sizde sanki 15-20 lik çıtırlar gibi yazmışsınız, 50 yaş civarı kadınların yazışma şeklide değişmiş, ee tabi farklı kayınvalide farklı yazı şekli öyle değilmi ???
yani kayınvalideyim demeseniz yazınıza konuşma şeklinize bakarak sizi bekar görümcelerden sanardım naniknanik lülülülülülü naniknanik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?