Hadi bakalm sz sras Kaynvalidelerde..

inşallah bu düşünceniz değişmez,,ilerleyen zamanlardada cicim ayları geçtikten sonrada ,,her zaman başta her şey iyidir,,,
bu arada tebrik ederim sizi nişan için,,a.s.
teşekkür ederim...ondan bir saygısızlık görmediğim sürece değişeceğini sanmıyorum...sevgiler...

bazilari kizmis nisanda o bu yapilmadi diye..nisanliyken erkek tarafi herseyi almaya yapmaya mecbur degil hem dugunu yapsin hem nisani varmi boyle birsey..kizin ailesi rahatsiz olmaz mi sahsen ben rahatsiz olurum istemem..kaynana hevesliyse illa yapmak isterse tamam ama herseyi diyede kizmam..

Son düzenleme:
Bende bir erkek annesiyim dolayıslada allah nasip ederse bir kayınvalide adayıyım. Çok istemem rağmen bir kız evladım henüz olmadı bende hap allaha dua ediyorum " allah ım bana bir kız evlat nasip et ya da etyeceksen ,öylebir gelin nasip et ki ekız evladım gibi olsun " diye inşallah dualarım kabul olur.
Ben kayınvalidelik hiç görmedim .kayınvalidem hayatta ancak bazı sebeplrden dolayı sende bir kere ya görürüm ya da görmem( bednen kaynaklı değil)

Neyse sözün özü küçük küçüklüğünü bilir saygı gösteririse. büyükte büyüklüğünü bilip idare etmeyi anlayışlı olmayı bilirse . neden geçinemesin ki derim hep inşallah ilerdede böyle olur

aman mutlu olun siz ,kayınvaldenizle ,
banada ne mutluki,çok iyi gelinlerim varr,,sizin gibi gelini görünce
canım gelinlerim benimm ,bir tanedir onlarr
:1rolleyes: :1rolleyes: :1rolleyes: :1rolleyes:

laf yarışına girmedim ben buraya.insan insanlığını bilmeli önce, kıskançlığı köşeye itip şefkati ön plana almalı (benim düşüncem) kayınvalide büyüktür diye her kelimesi her davranışı doğru değil muhakkaki, gelinde cahildir küçüktür diye terbiyesizliği eline asla almamalıdır.ben kendimi bilirim ona göre konuşurum.nişanımın takıldığı gün annem ve babam 1 çift laf etti.Ata 2 değil 4 artıkonlara saygısızlık ettiğin vakit bizde yokuz diye.bizler bu şekilde yetiştitirldik korkuyla değil merhametle.Ana baba istediğini desin gelin olacak kız ile kayınvalide olacak kadın fesat olduktan sonra herşey boştur.

sözümün özü şudur ;

kayınvalideminde benim ortak bir düşüncemiz var, insanız hata bize mahsustur, önemli olan bunu kine dönüştürmemek herşeye konuşmayla çözülebir.kayınvalidem ban teşekkür eder, bende ona.herzaman derim siz oğlunuzu doğurmuş bugüne getirmişsiniz emekler vermişsiniz, hiçbir kadının hakkı yoktur oğulla anneyi ayırmay.ben sana kötü davransam yarın zaten önüme çıkar bu davranışlarım.allaha can vereceğim kötülüğüde gerek yok.eşimde kayınvalidemde hep der allah razı olsun başkaları gibi fesat değilsin kötülük düşünmezsin.kırılır arada surat yaparım ama hatalarınu anlamışlarsa 5 dk sonra yüzüm güler.çünkü onlarda annem babm.illaki öz evlatlarından farklıyız ama bence kayınvalide kayınpeder, anne babadan sonra en yakınıdır insanın.hala dayı amca kardeş hepsi onlardan sonradır.kayınvalide kayınpeder içinde gelinleri öyle, kardeşten yeğenden önce gelir yeri geldiğinde kızından bile öncedir çünkü ortak paydaları taşıdıkları soyadı.aynı soyadını taşıyanlar birbirine ihanet etmemeli kötü olmamalı.
Rabbbim herkesin yolunu açık etsin gönlünce versin herşeyi.çok şükür büyüğümüzüde biliriz küçüğümüzüde.en önemlisi allah bana vicdan vermiş şefkatle doldurmuş yüreimi, attığım adımda yarınımı düşünürüm, ya benimde başıma gelirse diye.

Allah herkese anlayış saygı sevgi huzur versin.mutlu hayatlar herkese....

Son düzenleyen: Moderatör:

neden sizinle daha önce tanışmadıkkaydirigubbakcemile3
ne kadar güzel düşünüyorsunuz
keşke benim kayınvalidemde böyle düşünse ama ne yazık ki tam tersi tam tersi:1no2:

işte herkes sizin gib değil...sizin gibi bi düşünebilseler...........allah bozmasın evlatlarınızla mutluluğnuzu:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

İşte budur...:lepi:

Kaynanadan cok gelinler yada gelin adaylari yazmis .
E bende yazayim :roflol:
Benim kayinvalidem aslinda iyidir yok kötüdür , hic karar veremiyorum:)
Eskiden cektiklerini - yasadiklarini ve kendi kayinvalidesinin ona yaptiklarini duyunca cok aciyorum ve kizamiyorum ona ama bazen öyle seyler yapiyorki sacini basini yolasim oluyor ama ginede kenari cekiliyorum - oda büyügüm oda annem gibi :)
Dügünümde karismadi hic birseyime .
Ev dösedigimde hic birseyime karismadi.
Evliligime karismadi - karismiyor .
Ama tabiki karismak isterrr o baska bir konu , karismaya calisiyor bizim moraller bozuk olunca kenari cekiliyor ozaman, arkadan kiziyla konusuyor:)
Benim asil kaynanam GÖRÜMCEM - herseyime karismak ister - evime karismak ister - hayatima karismak ister !!
Ama kaynanam yada görümcem burda olsalardi sunlari yazarlardi benim hakkimda eminim:
Kendi bildigini okur - laf söylettirmez ailesine - Bize hic gelmezler - Oglumu/Kardesimi bizden uzaklastiriyor ...
Ama takmiyorum artik - bu genc yasimda ilgilenmem gereken baska seyler olduguna inaniyorum... Hayat cok kisa..

kayınvalde gelinini ,baştan beğenmez,,sevmesse oğluna layık görmesze ,,fizik olarak ,kültür seviyesi olarak,,o gelini hayatı boyunca sevmezzzzzz,
ve bu durumda ilşkilere olumsuz olarak yansırr,gerek çiftlere gerekse ailelere

ama bu çok yanlış değilmi ? sadece ön yargı yüzünden bi yuvayı huzursuz yapmak ne kadar doğru..
ben bi tanıdığımdan biliyorum. kayınvalide gelini bi türlü sevemedi. bişi yapmadığı halde...
yani o gelin ağzı ile kuş tutsa yok onun için. nası bi mantık anlayamıyorum

Merhaba ben de 2,5 yıllık gelinim ama bu lafı sadece ülkemizde sıfat olarak kullanıldığı için kullanıyorum :))

Ben annemle çok şey paylaşamadım, kendi annem genç, ama biraz çocularıyla paylaşımı az olan bir insan. ıyi biri ama dertleşemiyorduk,paylaşamıyoruduk. sadece anne kız sıfatlarını taşıdık...

nişan,düğün her neyse gelin oldum:)) Lakin öyle güzel bir aileyle tanıştım ki, sırlarımı paylaşabileceğim, sorunlarımı anlatabileceğim, gerektiğinde akıl almak için başvuracagım, sevgi dolu, ismimi dahi güzel bir ses tonuyla kullanan bir aile konumuz kayınvalide ama ben o şahsa annem diyorum...

Gerçekten seviyorum onu.

Yaşı 62 ama ben onunla bir şeyler konuşmaktan zevk alıyorum çoğu genç yaşıtım insanla olan muhabbetlerden dahi sıkılırken onunla zevkle vakit geçiriyorum... aynı olayı görümce sıfatında ablamla da yaşıyorum da gerçek ablam gibidir, zaten yoğun çalıştığı için göremiyoruz ama ben fırsat yaratıyorum...

Kayınvalidem Objektif bir insandır,bu huyu da hoşuma gidiyor...Cicim ayı falan da değil, karakteri öyle bence...

Kişiliğin,insanlığın tam anlamıyla oturmasıyla ilgili kavram bence gelin ve kaynana modeli, ona oturmaya gittiğimde mesela en küçük örnek, çaylarımız boşalınca oda kalkabilir ben de yeri gelir onu hiç kaldırmam yerinden sürekli ben kalkar mutfağa getiririm, ama bazen de o bana doldurur getirir, yani bu gibi şeyler takılacak durumlar dahi değil. ama bu şekilde bir olayı büyütüp ....gelin(boşluğa ne gelirse artık) tabirini düşünen insan gelininin insan olduğunu unutan, kendisini onun sahibi sanan insanlara mahsustur.

Bana göre sıfat önemli değil gelin, kaynana, görümce bu kavramlara sığınıp insanlara eziyet yapan yaşamı zulüme çeviren işiler zaten kendi çocuklarına da kötüdürler... Ben onların içinde kötülük var bastırılmış bu duygularının bu şekilde açığa çıktığını düşünüyorum. Bize bakıp imrenen çok evet ben şanslıyım diyorum, çünkü bana çok yakın olan arkadaşlarım da kayınvalidelerinde gerçekten çekiyorlar, bunlarda gözümün önünde oluyor...üzülüyorum.

Ben 2 yıllık evliyim, evlenirken kayınvalidemde görümcemde hiç bir şeyime karışmadı, Düğünüm oldu çok takı takamadılar kayınpederim emekli başka gelirleri yok büyütmedim eşim ben sana sonra ne istersen alırım dedi Allaha şükür o yönden şanslıyım eşim ne istersem alır imkanı olursa. Görümcem işitme engelli normal insanlar gibi değil eğer benim durumumda yada ailesinde özürlü olan varsa bilir, yaşı benden çokca büyük olmasına ve sadece duymamasına rağmen (Allah şükür ki cin gibi aklı herşeye erer, lüksüne düşkündür, gazete okur tv seyreder spor yapar vs) çok kaprislidir çok uyanıktır. ben çalıştığım yer vesilesi ile ücertsiz ürün verir işyerim bende bizde çok olduğundan kayınvalideme götürürüm görümcem alamayacak olup olmadığımızı bilmeden şunuda getir bunuda getir der. Sinir olurum zaten ben yaparım o söyledikce bana hiç yapasım gelmiyor. Zaman geçti biz eşimle bebek istedik olmadı tedavi gördüm kayınvalideme herşeyi detayıyla anlattım sesi çıkmadı ama onca şeye rağmen arada "işte komşuda konuşuyorduk sizde torun yokmu diye soruyor" felan deyince benim sinirler yine zıplar üstelik bana belim hasta bakamam çocuğunuza dediği halde gıkım çıkmaz zaten bende baktırmam yeterince sorunu var başında..
gezmeye gideriz eşimle görümcem işte benide götürsünler diye kayın validem i dürtükler gittiğimiz yere götürsem bi daha ister para yetiyomu yetmiyomu düşünmez bunları dile getirsem eşimde kayınvalidem de mazur gör normal insanlar gibi değil derler ama aslında görümcemin aklı herşeye erer herşeyin en pahalısını alır, en kalitesini bilir zevkine boğazına düşkndür...
bu arada benim anacım benden gram bişey beklemez iyi olun mutlu olun ister. Annem de kayınvalide abimin çocukları var, yengemin annesi 1 ay kaldı doğumlarında yoruldum dedi çekti gitti annem hiç yalnız bırakmadı yemeğini ütüsünü yaptı evini temizledi, abimlerin canları sıkılmasın yengemin canı sıkılmasın nefes alsın diye gitti çocuklarına baktı onlar rahat gezsinler dolaşsın diye..
halada hafta 3 gün gider mutlaka bakar... üstüne başına almaz torunlara bize alır bana ne alsa aynını yengeme alır üzülmesin diye bu arada yengemin annesi gram yardım etmez hasta olsalar gelmez bakmaz bile..... Ama yengem kıymet bilmez teşekkür etmez özel gün bilip aramaz hediye bile almaz... İşte gelin var kaynana var....

işte kayınvalide görüşleri pokacım, çok doğru ama katılıyorum bu görüşe, ama kaç gelin anadan ayırırki oğulu, yazık ya onu düşünene.gencecik kız elindeki en değerlisini saklıyo onun oğluna,kızlığını veriyo kadın oluyo,ki bizim ülkemizde çok değerli bu kızlık davası.ona rağmen o analar oğullarına eşlerinide boşatıyolar ( aslında çok basit gelin kayınvalide ilişkisi, biraz empati gerkiyo ama kıskançlıktan empati kuramıyolar gerek kayınvalide gerek gelin
Ben 2 yıllık evliyim, evlenirken kayınvalidemde görümcemde hiç bir şeyime karışmadı, ışte gelin var kaynana var....

yani kısacası gelinde kötü olabiliyo kayınvalidede, tek gelinlere has değilmiş değilmi ?

harika düşnceleriniz var tebrik ederim

bence biraz gelinlerdede var hata günümüzde eskisi kadar çamur kaynanalar fazla kalmadı kadın cocugunu mutlu olmak mürvetini görmek için yetiştiriyo evlendiriyo kadının istediği (tabi çogunun) oğlunun gülen gözlerini görmek karısıyla uyumunu v.s..... gelin bu mutlu tabloları kaynanaya göstermezse kaynana bunu zorla isteyecektır

ya bide bu gelin kaynanalar nişanlılıkta süperler evlendiği andan kavgaya başlıyolar birbirini sevmemeye yemin ediyolar sanki

O benim canım....Nişanda beklemedim o kadar;ama düğünde de kendi üstlerine düşen şeyleri yapsalardı memnun olcaktım belki;ama onu bile yapmaya acizlerdi...Ben yine saygımı bozmadım onlara karşı.Ben de yüzsüz gibi istemedim..Onlar yapmaları gerektiğini bilselerdi yeterdi bana...

güneş ablacım şu yorumuna kadar her söylediğine katılıyordum
asil bir insan oğlum sevmiş beğenmiş
mutlu olacağına inanmış der ve gelinin orası söyle burası söyle diye
bahaneler bulmaz iki kişinin arasını bozmaya çalışmaz
cünkü rahatsızlık verdiği insanlardan biride değerli oğludur
ayrıca gelinde kaynananayı beğenmezse kendine layık görmezse
hiç bir zaman kendi annesiymiş gibi davranmaz herseyi laf olsun diye yapar
içinden gelmeyerek öylesine adet yerini bulsun diye

teyzecim sizde sanki 15-20 lik çıtırlar gibi yazmışsınız, 50 yaş civarı kadınların yazışma şeklide değişmiş, ee tabi farklı kayınvalide farklı yazı şekli öyle değilmi ???

yani kayınvalideyim demeseniz yazınıza konuşma şeklinize bakarak sizi bekar görümcelerden sanardım naniknanik lülülülülülü naniknanik

al benden de okadar alınyazım. güneş teyzenin yazış stiline bakılcak olursa gayet modern.. ama gelgelim gelin kayınvalide ilişkilerinde daha bi başkaaa..

acaip tezat geldi banada. bu kelimleri kullannan bi kayınvalideden ben farklı fikirler beklerdim:uhm:

Merhaba bende hep merak etmişimdir nedirr bu sorun bazı kaynanalar illet olurken bazende gelinler fena olabilyor Etrafımda hiç böyle bişey yaşamadım kaynanasını kötüleyen gelin yada gelinini kötüleyen kaynana aile içimde

ama merak etmişimdir İlerde de kulağıma küpe olsun nasıl davranmalıyım kaynanama ben mesela çok sıcak kanlıyımdır gidip onu şapur şupur öpmek isterim. anne değil annecim demek isterim.Tabi bana bi kötülüğü olmaz ise olursada eşimin annesi der seviyeli davranırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…