Maaşallah, gözlerim portledi okurken. :)
Aslında ben Karatay kitapları ile başladım. Migren için değildi tabii ki. Ama malum Karatay beslenmesi de gluten ve şekerden uzak durmak üzerine kurulu. Okudukça araştırdıkça Glutenin ve şekerin etkilerini, vücudumuza girdiğindeki sistematiği en son Tahıl Beyin'i okudum. Ama tahıl beyine gelene kadar migrenden kurtulmuştum zaten. :) Ben insulin direncim, hasimato tiroidim için glutenden uzak dururken migreni de bitirdi. Bu arada insulin direnci degerim normale çok yaklasti, hasimato belirleyicisi antikorlarim ölçülemeyecek yüksek degerlerde iken doktorların olcelim dediğimde, antikorlar bir kere yukseldiyse dusmez ödemelerine rağmen, ölçülebilir değerlere düştü. Hasimato tiroidinde uzak durulması gereken şeyler de gluten ve kazein. İşte ben bunlarla ilgili araştırıp okuyup kendime bir yol cizmisken, tahıl beyin çıktı karşıma. Okuyunca farkettim ki ayda en azından regl döneminde tutan ve asla ilaç kullanmadan geçmeyen migrenimden eser yok uzun zamandır. Ustelik bu bilinç olmadığı için de öyle çok keskin glutensiz diyet de yapmamistim.
Öyle çok olağanüstü şeyler yemiyorum canım. Bu kitabın yazarı Karatayin Amerikan versiyonu aslında. Kitap çok çarpıcı bilimsel çalışmalar içeriyor. Hastalarından örneklerle gerçek hikayeler var.
Gluten içeren gıdalar, yani ekmek, makarna, pirinç,bugday,tahillar vs içeren gıdaları hayatından tamamen çıkarıyorsun. Bu dünyada bunlar dışında bir suru nimet olduğunun farkına varıyorsunBeynini resetleyip bir dilim tam buğday ekmekcileri tamamen aklında çıkarıyorsun. Sonrası sağlık, mutluluk, enerji.....
Bugün sabah kahvaltim ; 2 haşlanmış yumurta, peynir, en az 10 zeytin, domates, salata, biber, ceviz, çiğ antep fıstığı.
Tıka basa doydum üzerine sekersiz Turk kahvemi ictim. Akşama kadar su, çay, şekersiz Turk kahvesi ile devam ederim. Akşam yemeğinde de Allah ne verdiyse eve gidince birşeyler uydurucam. Yazarım onu da.
Dün akşam yeşil mercimek yemeği, zeytinyağlı barbunya, çoban salata, kuzu kavurma yedim mesela.
Glutenin bir handikapi yapışkan bir protein olması. Ben yapamadim ama daha önce bulgur , makarna pişmiş bir tencere ya da ekmek kesilmiş bir bıçak, börek pişmiş bir fırının dahi kullanılmaması gerekiyor ki sıfır gluten alınsın vücuda.
begum75 çok uzun oldu canım mesajım. Yine sordukca cevaplarım. Menulerimi kendi günlüğüm de olduğu için ayrı ayrı buraya da yazamiyorum. Fikir edinmek için bakabilirsiniz oraya da. Yeter ki bildiklerim ise yarasın, paylaşmaya hazırım canım..
Ben geçen yaz ve sonbaharda nerdeyse hiç ekmek pilav makarna yemiyordum ve kış boyu iç grip olmamıştım 8-9 aydır yiyorum ve 1 ayda 2 kez grip oldum maalesefyok uzun olması önemli değil bir çırpıda okudum canım,aslında karatay hocayı çok severim ama alışkanlıkları bırakmak çok zor
bulgurdamı yemiycez
ben kitabı alayımda okudukça öğrenirim
benim migren normalde özel günlerimin başında yada sonunda oluyodu artık o bitiyo ondan 1 hafta sonra 10 gün sonra olmaya başladı ve ara ara şiddetleniyo,bu seferki en fenaydı pazar akşamından beri az az ağrıyodu dün gece tavan yaptı ve şuanda hala ağrıyo
Ben geçen yaz ve sonbaharda nerdeyse hiç ekmek pilav makarna yemiyordum ve kış boyu iç grip olmamıştım 8-9 aydır yiyorum ve 1 ayda 2 kez grip oldum maalesef
yok uzun olması önemli değil bir çırpıda okudum canım,aslında karatay hocayı çok severim ama alışkanlıkları bırakmak çok zor
bulgurdamı yemiycez
ben kitabı alayımda okudukça öğrenirim
benim migren normalde özel günlerimin başında yada sonunda oluyodu artık o bitiyo ondan 1 hafta sonra 10 gün sonra olmaya başladı ve ara ara şiddetleniyo,bu seferki en fenaydı pazar akşamından beri az az ağrıyodu dün gece tavan yaptı ve şuanda hala ağrıyo
Ben geçen yaz ve sonbaharda nerdeyse hiç ekmek pilav makarna yemiyordum ve kış boyu iç grip olmamıştım 8-9 aydır yiyorum ve 1 ayda 2 kez grip oldum maalesef
o zaman canan hocanın kitabıyla başlıyayım,tabiki tv den internetten az çok biliyoruz ama kitabını alıp okumak farklı,peki hangi kitabını almalıyım hocanın?düşününce zor geliyor canım. ama okudukça, öğrendikçe, uygulayıp artılarını görünce inan yiyen insanların elinden alasın geliyor.
Tahıl Beyin'de daha çok etkileri anlatılıyor. Uygulama için Karatay'ı okumakta fayda var. Sözüm meclisten dışarı, Karatayla dolu dolu 3 gün geçirme şansına sahip olmuş biri olarak söylüyorum, forumlarda, sosyal medyada çok yanlış Karatay uygulamaları görüyorum. Sonra sonuç alamayıp bu da işe yaramadı diyenler oluyor.
Yarın Zahide'nin programını imkanın varsa izlemeni tavsiye ederim. Kilo verme ve sağlığa kavuşma açısından en güzel sonuçları almış iki kişi de çıkacak Canan Hocamın yanında.
Aynen canım, glutensiz ve şekersiz beslenme bağışıklık sistemini güçlendirip kalıcı denilen otoimmün hastalıklardan kurtarıyor, soğuk algınlığı , grip gibilerinin de ne olduğunu unutturuyor.
Sanırım psikolojik kızımın okul başlangıcında yaşadığımız kararsızlıklar, 2.bebek için 1.5 sene oldu bekliyoruz onun etkisi vs.Niye öylesin acaba canım kan değerlerine baktır istersen
İlk önce bilimsel gerçeklerle kilo vermenin abc si, sonra yaşam boyu sağlık, rehber olması açısında Karatay mutfagi... Ben yenisi çıktıkça aldım hepsinio zaman canan hocanın kitabıyla başlıyayım,tabiki tv den internetten az çok biliyoruz ama kitabını alıp okumak farklı,peki hangi kitabını almalıyım hocanın?
zahidenin programı saat kaçta ve hangi kanalda canım?
sende doktormusun?canan hocayla 3 gün mü çok şanslısın
guluteni bilmiyorumda şekersiz/k.hidratsız beslenme gerçekten vücut direncini artırıp insanı enerjik yapıyo
Olabilir canım insanın psikolojisi çok önemli keyifsizsem bende uyumak isterim sanki uyuyunca herşey geçecek gibiSanırım psikolojik kızımın okul başlangıcında yaşadığımız kararsızlıklar, 2.bebek için 1.5 sene oldu bekliyoruz onun etkisi vs.
Aramıza hosgeldin canım geçmiş olsun. ALLAH tekrarindan korusun.sbeden
kilom 82.4
boy 1.74
ilk hedef 70
olursa 65 i gormek istiyorum
her ptesi kilo bildirimi ve aktif olmayı kabul ediyorum.. 96 kg dan 70 e inmiştim daha önce hamile kaldım ne yazıkkı bebeğim karnımda öldu bocaladım baya ve bugun 82.4 gördümkabul edersen burada devam etmek istiyorum..
diyet olarak intermittent fasting e basladım daha öncede yaptım cok memnun kalmıstım.. spora önce yürüyüş yapacam 75 e inincede pilates tekrar hamilelik düşünüyorum o yuzden zayıflamak zorundayım..
28 yaşındayım 7 yaşında bir oğlum var
Yukseltmeyi düşünmüyor musun canimNormal standart kağıtta 20-70 arası yazıyordu bende 5.6 çıktı
İlk önce bilimsel gerçeklerle kilo vermenin abc si, sonra yaşam boyu sağlık, rehber olması açısında Karatay mutfagi... Ben yenisi çıktıkça aldım hepsini
Zahide'nin programı sabah 09.30 da Show TV de.
Hayir canım doktor değilim avukatimAma o kadar çok şey okudum ki son 2 yılda hepsi değil tabii ki ama birçok doktor benim okuduğum kadarını okumamistir kendini güncellemek adına.
Geçen yıl Dr insulin direnci için metformin içerikli şeker ilacı verdi. Sabah akşam 1 tane dedi ama mideme dokunduğu için bir haftadan fazla kullanamadım. Karatay ve yuruyus ile epey bir dusurdum. Canan hocayla gorusunce sordum günde yarımla başlamalıydin yoksa herkese dokunur dedi. Öyle deyince tekrar başladım ama unutuyorum sürekli içmeyi. En son dr a gittigimde iyi dusuyor değerler aynen devam dedi. Oysa ben ilk gittigimden bu yana 9 kutu ilacı bitirmiş olmam gerekçesine rağmen henüz 3. Kutuya başlamıştımTamam dedim Dr a. İlacı düzenli kullanmaya çalışıyorum ama beni bu hale getiren ilaç değil Karatay beslenmesi. İlacı nerede bırakmak gerektiğini de biliyorum, az kaldı. Canan Hocanın dediği değere dussun hemen kurtulucam ilaçtan. Dr lara kalsa annem babam şeker hastası, eninde sonunda ben de olup ilacı omur boyu kullanicam.
Damla verdi canım onu kullanıyorum her gün 23 damla civarı damlatıyorum bir kaç kutu bitti folik asit içiyorum hapını kullanıyorum aynı zamanda işte Ekimin sonuna doğru bitecekler tekrardan randevu alıp kontrole gideceğim o eksiklikler beni mahvettiYukseltmeyi düşünmüyor musun canim
Yukseltmeyi düşünmüyor musun canim
Canim ben dogumdan sonra cok değiştim. .3 seneye yakindir. Hep bitkinlik bikkinlik sinir vs var. fazla ses kaldiramiyorum.insanlari fazla dinleyemiyorum uzun sürerse bunalima giriyorum resmen kapasitem yetmiyor. . Kansizlik çok b12 eksikliği zaten basli basina bir sebep bunlara . Bu arada haplarla hamilelikte kanim tavam yapmıştı ama hapsiz yine alt seviyelerde. D vitamini eksikliği ile demir eksikliğinin bagintisini da biliyorum. Devlet hastanesinden sogudum. Yarim yamalak is yapiyorlar bana denk gelenler arti b12 149 eksik işte ilac yazsana ya da oneri de bulunsana yok!!D vitamini konusunda yazmışsınız, alıntı yapmayı atlamışım o nedenle buraya yazıyorum. Benim D vitamini seviyem 1 yılı geçkin zamandır 70 in üstünde. Şükürler olsun ki millet gripten kırılırken, salgınlardan başını kaldıramaz sürekli tekrarlarken ben hiç grip olmadım. Bir iki defa hafif nezle oldum, onu da hiç yatmadan bir iki günde savuşturdum. 15 günde 1 D-vit3 ampul içiyorum bir kaşık soğuk sıkım zeytinyağı ile. D vitamini yağda çözülen bir vitamin, bu nedenle yağ ile birlikte alınması en uygunu.
Kilo vermede D vitamini, magnezyum, omega 3, eksiklik varsa demir takviyesinin önemi büyük. Ben günlük K2 içeren multivitamin, magnezyum, omega3 takviyesi, ayda iki de D vit3 ampul kullanıyorum. Bir de B12 iğne. Referansım Canan Karatay hocam. diğerlerinin değil onun belirttiği referans değerlerini baz alıyorum.
simdi mesaj yazdim arkadaşa oku canim. Inan cok rezil bi hayat yasiyorum. Yaşlılar benden daha canli. Bi mutfakta yarim saat is yapsam bedenen ve zihnen bitiyorum . Annemde yarin git diyor ozele. Neye baktirmak istiyorsan madde madde yaz doktora uzat diyor. Acaba muayene harici tahlillerden ucret aliyorlar mi akiyorlarsa ne kadar olabilir. Benim de bütçem sinirlisbeden sende acil kansızlığın için git sağlık ocağına ihmal etme
kansızlık sinir,asabiyet,kilo vermede zorluk ve başka hastalıklarıda tetikliyo bilgin olsun
Canim ben dogumdan sonra cok değiştim. .3 seneye yakindir. Hep bitkinlik bikkinlik sinir vs var. fazla ses kaldiramiyorum.insanlari fazla dinleyemiyorum uzun sürerse bunalima giriyorum resmen kapasitem yetmiyor. . Kansizlik çok b12 eksikliği zaten baski basina bir sebep bunlara . Bu arada haplarla hamilelikte kanim tavam yapmidti ama hapsiz yine alt seviyelerde. D vitamini eksikliği ile demir eksikliğinin bagintisini da biliyorum. Devlet hastanesinden sogudum. Yarim yamalak is yapiyorlar bana denk gelenler arti b12 149 eksik işte ilac yazsana ya da oneri de bulunsana yok!!
Annem bende gidip baktiriyim diyo en iyisi ozele gidelim diyor. Muayene harici tahlillere para almiyorlar diyor Dogru mu acaba
Bu sefer ignesini sor ayda bir iki kere yaptırmak yeterli geliyormuş hemde emilimi daha cok oluyormus direk kaslara gidiyormus filan filan yarim yamalak bilgiler.nasil mahvetti beynen mi bedenen mi en cokDamla verdi canım onu kullanıyorum her gün 23 damla civarı damlatıyorum bir kaç kutu bitti folik asit içiyorum hapını kullanıyorum aynı zamanda işte Ekimin sonuna doğru bitecekler tekrardan randevu alıp kontrole gideceğim o eksiklikler beni mahvetti
canım o dediğin halsizlik,bitkinlik bende de vardı,hepsi kansızlıktan,b12 eksikliğinden ilaç kullan ama düzenli ve herşeye uymaya çalış o zaman inan kendine geliyosunsimdi mesaj yazdim arkadaşa oku canim. Inan cok rezil bi hayat yasiyorum. Yaşlılar benden daha canli. Bi mutfakta yarim saat is yapsam bedenen ve zihnen bitiyorum . Annemde yarin git diyor ozele. Neye baktirmak istiyorsan madde madde yaz doktora uzat diyor. Acaba muayene harici tahlillerden ucret aliyorlar mi akiyorlarsa ne kadar olabilir. Benim de bütçem sinirli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?