♥haftalık kilo verme yarışması♥

canım tahıl beyin kitabını buldum,haftaya alıyorum,tavsiyen için teşekkür ederim.senden ricam azda olsa bahsedermisin nasıl beslendiğini,genel olarak neler yaptın? taydin

Son düzenleme:
Günaydın herkese dün tartıldım ama yazamadım iş yoğunluğundan 65.3 çıktım bu aralar çok kötüyüm hafif depresif hali yemeklerden sonra uyuma akşam erkenden yemeği yer yemez yatma cnm birşey yapmak istemiyor spora da başlayamadım üstelik yemek ye yat modundayım

spora bende başlayamadım, ruhumuz tembel

Öğle; 12:25 - Çeyrek kase ezogelin çorbası + 1 porsiyon taze fasulye + yarım kase (1 posiyon oluyor galiba) kısır + 1 kase yeşil salata(yağsız) - 238 kalori
Ara; 15:00 - 1 kupa sade şekersiz nescafe - 2 kalori
Akşam; 19:00 - 1 kase yoğurt çorbası + 2 ad. sultan kebabı + 100 ıce şeftali - 539 kalori
Ara; 20:00 - 1 ad. fırın sütlaç - 290 kalori

Toplam kalori: 1069

Niye öylesin acaba canım kan değerlerine baktır istersen

sbeden 1000 tane ip atladim
100 ayakta mekik
40 sumo squat
40 duvarda şınav
30 dağa tırmanış
100 yana eğilime 5 kg dambillarla

Maaşallah, gözlerim portledi okurken. :)

canım tahıl beyin kitabını buldum,haftaya alıyorum,tavsiyen için teşekkür ederim.senden ricam azda olsa bahsedermisin nasıl beslendiğini,genel olarak neler yaptın? taydin

Aslında ben Karatay kitapları ile başladım. Migren için değildi tabii ki. Ama malum Karatay beslenmesi de gluten ve şekerden uzak durmak üzerine kurulu. Okudukça araştırdıkça Glutenin ve şekerin etkilerini, vücudumuza girdiğindeki sistematiği en son Tahıl Beyin'i okudum. Ama tahıl beyine gelene kadar migrenden kurtulmuştum zaten. :) Ben insulin direncim, hasimato tiroidim için glutenden uzak dururken migreni de bitirdi. Bu arada insulin direnci degerim normale çok yaklasti, hasimato belirleyicisi antikorlarim ölçülemeyecek yüksek degerlerde iken doktorların olcelim dediğimde, antikorlar bir kere yukseldiyse dusmez ödemelerine rağmen, ölçülebilir değerlere düştü. Hasimato tiroidinde uzak durulması gereken şeyler de gluten ve kazein. İşte ben bunlarla ilgili araştırıp okuyup kendime bir yol cizmisken, tahıl beyin çıktı karşıma. Okuyunca farkettim ki ayda en azından regl döneminde tutan ve asla ilaç kullanmadan geçmeyen migrenimden eser yok uzun zamandır. Ustelik bu bilinç olmadığı için de öyle çok keskin glutensiz diyet de yapmamistim.

Öyle çok olağanüstü şeyler yemiyorum canım. Bu kitabın yazarı Karatayin Amerikan versiyonu aslında. Kitap çok çarpıcı bilimsel çalışmalar içeriyor. Hastalarından örneklerle gerçek hikayeler var.

Gluten içeren gıdalar, yani ekmek, makarna, pirinç,bugday,tahillar vs içeren gıdaları hayatından tamamen çıkarıyorsun. Bu dünyada bunlar dışında bir suru nimet olduğunun farkına varıyorsun Beynini resetleyip bir dilim tam buğday ekmekcileri tamamen aklında çıkarıyorsun. Sonrası sağlık, mutluluk, enerji.....

Bugün sabah kahvaltim ; 2 haşlanmış yumurta, peynir, en az 10 zeytin, domates, salata, biber, ceviz, çiğ antep fıstığı.

Tıka basa doydum üzerine sekersiz Turk kahvemi ictim. Akşama kadar su, çay, şekersiz Turk kahvesi ile devam ederim. Akşam yemeğinde de Allah ne verdiyse eve gidince birşeyler uydurucam. Yazarım onu da.

Dün akşam yeşil mercimek yemeği, zeytinyağlı barbunya, çoban salata, kuzu kavurma yedim mesela.

Glutenin bir handikapi yapışkan bir protein olması. Ben yapamadim ama daha önce bulgur , makarna pişmiş bir tencere ya da ekmek kesilmiş bir bıçak, börek pişmiş bir fırının dahi kullanılmaması gerekiyor ki sıfır gluten alınsın vücuda.

begum75 çok uzun oldu canım mesajım. Yine sordukca cevaplarım. Menulerimi kendi günlüğüm de olduğu için ayrı ayrı buraya da yazamiyorum. Fikir edinmek için bakabilirsiniz oraya da. Yeter ki bildiklerim ise yarasın, paylaşmaya hazırım canım..

aynen canım 2,5 kiloda ben aldım ve yerleşti,her gören kilo almışsın diyo
çokta şeetmemek lazım veririz yine,burda birbirimize destek olalım yeter,o kadar depresif olma aşırı kilomuz yok sonuçta
Verirken ayy çok kilo verdin diyenler alınca da hemen aldın diyolar

Çok kötü
Bende de var ama yatmıyorum kendimi mutfağa atıp biraz hareket edince uyku hali gidiyor çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…