Netim sık kopuyordu canım yeni düzeldisbeden mesajın boş gelmiş..
Ispanak sanıldığı kadar demir içermiyor diye duymustum ama yine de arastircam bu kuru canım sagol. Bu kan ilaçları bakalım bana ne kadar kilo aldircak yine de direnicem.* Demir düşük, ilaç yazmış zaten. Kansızlık için Saraçoğlunun ıspanak kereviz kürü var, mevsimi de geliyor tavsiye ederim. İlaçlardan daha etkili..
* B12 tabletler pek yükseltmiyor, bir markanın dil altı pastili var, onun dışında bir de iğne var. Reçetesiz yaptırabilecek tanığın varsa iğne yaptırmanı, yoksa dil altı pastili kullanmanı tavsiye ederim.
* Dvit3 4 ampulu hangi aralıklarla verdi? Annemin de benzerdi sonucu. Maalesef D vitaminin yerlerde sürünüyor. Depresif olman gayet doğal.. Aslında sonuca şaşırmadım diyebilirim. Annemde 6 ampulu gün aşırı kullandıktan sonra 15 te bir bir ampul olarak kullanıyoruz şimdi. Dvit değeri onun da 70 in üstünde devam ediyor şimdi.
Ispanak sanıldığı kadar demir içermiyor diye duymustum ama yine de arastircam bu kuru canım sagol. Bu kan ilaçları bakalım bana ne kadar kilo aldircak yine de direnicem.
Annem igne yapmayi biliyor canim. Kışın gelince b12 ve d iğnesi yaptiririm. Bide yazlari gidince. Kar kardir. B12 nin dil altisi daha cok mu emilim sağlıyor.
Devit 3 haftada 1 kere kullanicam sadece 4 hafta. 6 ampulu gun aşırı kullanmissiniz ya 300.000 IU luk muydu. Baya yüksek ve gün aşırı dikkatimi çekti. Bide 15 günde 1 olan 10.000 lik mi ?
Senin ki kacta canim
Diger arkadaslara yazdıklarını da okudum canım. Yeri geldiğinde ve ne zaman istersen bilgilerini deneyimlerini bizimle Paylaş :)
Dvit iğne olarak yaptırmak en etkilisi, ama reçetesiz iğne yaptirmak zor, reçeteli ise ayda bir yaptıracak şekilde reçete yazdırmak neredeyse imkansız. Bu didismelerle uğraşmamak için ben 15 te bir 1 ampulu bir çorba kaşığı zeytinyağının içine kırıp iciyorum. Dvit yağda cozundugu için enjeksiyon yaptiramiyorsaniz yag ile içmek en iyi emilimi sagliyor.
Dipnot ekleyeyim:
-Grip vs hasta olduğunuzda vücut hemen dvit depolarını boşaltır, soğuk algınlığı grip olduğunuzda 3-4 ampul gün aşırı içilebilir.
- Dvit in kalsiyumu yükseltmemesi için K2 vitamini almak gerekir. K2 dışarıdan takviye olarak alınabilir. Günlük fermente gıdalar tüketilerek de alinabilir. Ev yapımı sirke, tursu, kefir, yogurt gibi.
Eki Görüntüle 1890395
Sağlıklı yaşıyoruz sayfasından alıntıdır, Canan Hocanın önerdiği tahlillerdir
Canim ben o tahlili reklam sandimsbeden canım yukarıda etiketlemeyi unuttum, bakarsın tahlillerde Dr a gitmeden.
Ay beguss nasil rahatladim. Psikolojikmen cok iyi oldum. Sadece kan surubunu ictim saat 4 te cay saatime baya uzak bu saat . .diğerlerine sabah başlıcam. Dedigin gibi kendine faydasi olamayanin baskasina da olmadigi gibi zararı da oluyor. Su evimin işini dinc bi şekilde yapmak istiyorum :)ya varya süpersininşallah dertlerine deva olur o doktor,sende rahat edersin,sonuçlarını alınca yaz bizede
hacamatın işe yaramasına da sevindim canım,bazen hayat telaşına kapılıp insan kendini ihmal ediyo ama ihmal etme her sene yaptır o zaman,çünkü kendini iyi hissetmeyen kişi çevresinede hayrı dokunmuyo,önce senin sağlığın
Diger arkadaslara yazdıklarını da okudum canım. Yeri geldiğinde ve ne zaman istersen bilgilerini deneyimlerini bizimle Paylaş :)
Ben bu ara nezleydim yeni iyilestim gibi belki de ondan bu kadar dipteydi..
Yogurtta k2 var yani buna sevindim. Ev yapımı 5 kiloda sirkem var bir yıllık .
Tursuyuda ilk defa yapacam bu sene insallah. Bolca lahana vs lahana iyiymis unuttum ama neye iyi geldiğini..
Canim ben o tahlili reklam sandimyeni farkettim reklam değilmiş ..
Açlık kan şekerim normal çıktı. Tsh normal. Önceden trioid icinde bakilmisti o da tsh ile başlıyordu. Normaldi. Calsiyum demeyi unuttum.neyse simdikik bu kadar yeter rahatladi kafam :)
Hiç kan ilacı kullanmadım ama tek başına kilo yapacağını sanmıyorum canım. Sen beslenmeme dikkat et kullanırken, ilaç kullanıyorum iştah açıyor vs diye salarsan kendini, kilo almak kaçınılmaz olur bence..Ay beguss nasil rahatladim. Psikolojikmen cok iyi oldum. Sadece kan surubunu ictim saat 4 te cay saatime baya uzak bu saat . .diğerlerine sabah başlıcam. Dedigin gibi kendine faydasi olamayanin baskasina da olmadigi gibi zararı da oluyor. Su evimin işini dinc bi şekilde yapmak istiyorum :)
Bu arada kan ilaclari kilo yaparmis umarim cok almam direnicem
Oooo cok iyiymis dil alti alırım bi daha kine. Yeterli gelmez heralde annemi yilda iki kere görüyorum genelde .zaten doktora yazdirmam canım kendim alırım .d ampulleri de çok ucuz.Sanslisin yaptır iğneleri annene, hapla uğraşma. B12 iğne ucuz bir sey, yaptıracak adamın var madem, Dr yazmasa da al vurdur. Evet dil altı iğneyle aynı emilim. Ama iğne ayda bir, dil altı pastil günlük. Günaşırı 300.000 lık normal dvit3 ampul canım. Anca toparliyor. 15 te bir de 300.000 lik. Vücut bunu sürekli kullaniyor. Günlük doz asgari 10.000 den hesaplanıyor. Ama tr de günlük doz sprey yeni çıktı 10.000 lik o da 30-35 tl falan. Ampul 2.5 tl. Benim de tahlillerde >70 olarak çıkıyor devlet hastanesinde ama tam değeri bilmiyorum. 71 de olabilir 200 de daha fazla da. Sorun yok dvit den korkmayın. Bütün depo dolu olsa bir nezle ile dibe vuran birşey dvit. Hasta olacak olsam hemen ekstra dvit iciyorum. Sana iğne olarak mı dedi dr, icmeni mi söyledi?
Cok sagol taydisimK2 fermente gıdalarda var canım. Ama yine de garantilemek için tablet alıyorum ben. Dvitim yüksek olmasına ragmen kalsiyum değerim yüksek çıkmıyor böylelikle. Günlük xay bardaginin dibine bir parmak kadar sirke köy ustune su doldur iç madem ev yapımı sirken var. Ben de yaptım olgunlaşmasını bekliyorum. Elma sirkesi de yapicam. Turşu mevsimi de geldi, kolları sivayacagiz.. Lahananın turşu halinde değil de sauerkraut olarak geçen bir fermente usulü var. Sadece bu usulle yapıldığında b12 içeriyor, bitkisel kaynaklı tek b12 bu şekilde alınabiliyor. Onun dışında lifli olması benim bildiğim.
Aklına bir şey dustugunde sor canım, ben de yeri geldikçe, aklıma geldikçe paylasirim bildiklerimi.
Hay Allah iyiliğini versin
Neyse kopyala o fotoyu bir kenarda dursun. Ama kilo vermekte zorlanıyorsun, mutlaka insulin ve insulin direncini, magnezyumu da ölçtür. Onları zaten sağlık ocağında olcmuyorlar. Büyük hastanelerde yapılıyor benim bildiğim.
Hangi sehirdesin sen?
Haklısın hem en fazla ne kadar aldirabilir ki dikkat edicem. Bu ara sağlıklı diye findik fistiga ozellikle antep fistigina daldım. Hic artis olmadi . Zaten sağlıklı yaglar kilo aldirmaz diyorlar. Kalp damar sağlığı icinde bire bir. Pek yemezdim kalorili diye .artik saha sık yerimHiç kan ilacı kullanmadım ama tek başına kilo yapacağını sanmıyorum canım. Sen beslenmeme dikkat et kullanırken, ilaç kullanıyorum iştah açıyor vs diye salarsan kendini, kilo almak kaçınılmaz olur bence..
Oooo cok iyiymis dil alti alırım bi daha kine. Yeterli gelmez heralde annemi yilda iki kere görüyorum genelde .zaten doktora yazdirmam canım kendim alırım .d ampulleri de çok ucuz.
Ben iğne olarak istedimde vermedi. Icmeli ampul 300.000 olan..sprey kac kullanımlık acaba iğneyle es deger mi yani emilimi.
Yine de bu tarz seylere halkimiz alışık değil. Ürkek ürkek ilerlicem. Düzenli k2 vitamini tukemtiyorsan evde ki yogurda vs güvenip d vitini fazla yükseltme. ALLAH korusun damarlarda plak filan yapmasın.
Ben sunu anlamadim.
Simdi bana yazdigi devit 3 ya neden 3 rakamı var. D vitamini ve devit 3 farkı ne.
teşekkür ederimcanım geldin sanırım sonuçlar ne zaman çıkıyor?sbeden
Cok sagol taydisimBende ki de elma sirkesi canim.uzum yok. Su fermente olayiyla ilgili bilgim yok ama ogrenirim nettem arastiriyim detaylica. Lahananin b12 deposu olmasi hatta bitkisel kaynakli tek olmasi benim icin cok iyi bilgi edinimi oldu anneme de diyim
Büyük şehirdeyim..magnezyum parali dedi doktor. Şimdi dahiliye ye gidip magnezyum ve insülin direncimi olcturmek istiyorum desem ne zirvalar bilmiyorum artik bakmazlar heralde . Elazg.
Sen yine de günde en az bir çay bardağı dolusu ama özellikle kahvaltıda tüketmeye çalış çerezleri ve Kavrulmamış olsunlar. Kavrulmuş olanlar trans yağa donusmus oluyor. Akşam tv izlerken yime yaniHaklısın hem en fazla ne kadar aldirabilir ki dikkat edicem. Bu ara sağlıklı diye findik fistiga ozellikle antep fistigina daldım. Hic artis olmadi . Zaten sağlıklı yaglar kilo aldirmaz diyorlar. Kalp damar sağlığı icinde bire bir. Pek yemezdim kalorili diye .artik saha sık yerim
Bunu dün gece okudum. Fakat doktor ve eczaciya soylememe ragmen farketmez gerek yok siz ekmege dökün dediler. Tabi dikkate almadim.kaliteli zeytinyağim yok.. bu ara masrafimda cok oldu alamam. Yemeklik zeytinyağıyla icsem olur mi sonucta yag. Ama o siteden sonra yagda alirim. Devit3 esittir = d iyi oldu soru isaretlerim kalkti..benim tek urktugum damarda plak ve karacigeri filan yorma konusu..k2 hapi ve diger seyler insan düşünmeden edemiyor karaciğerim bobregim nasil etkilenir diye. Ben zaten doktorun dedigi o 4 haftayla kalmam. Kendisine bundan sonra ayda iki alip icsem simdi yukselse bile yine dusecek sonra dedim. Onermedi kullanmayin dedi kafaniza göre. Sene de bi tatile denize gidin guneslenin dedi esimde vardiYok canım indirimden toplu k2 mi aldım gergin bir tablet alıyorum.
Devit 3 D vitamininin piyasaya sunum sekli. Birbirinden farkı yok. 300 bin ünite ya o anlamda 3 denilmiş olabilir, neden 3 konusunda net bilgim yok. Ama devit3 = D vitamini.
Mutlaka kaliteli bir zeytinyağı ile iç. Ekmeğe dökün falan diyorlar. D vit yağda çözünür, emilimi artar.
Dvit değerin bu kadar dusukken 4 ampul haftada bir alirsan muhtemelen 30_40 falan olur. Canan hoca 70-100 olcak en az diyor..
Haa biz toplum olarak içinde ne olduğunu bilmediğimiz seyleri yiyip içmekten hiç urkmeyiz, ama iş sağlık için olan şeylere gelince urkek yaklasiriz
teşekkür ederimbegum75 cnm evde diyetle alakalı herşeyi temin ediyorum bulunduruyorum fakat dolabı açıp baktığımda elim gitmiyor misafirim vardı yatılı mutfaktan çıkamadım birde okul başladı çocuklara okuldan gelmeden ne biliyim işte keki poğçaydı börwki makarna patates muakkak bunlardan birini yapıyorum mecbur aç geliyolar bende bu ara 4 aydır fln dengem bozuldu ev taşıma olayı bir sürü stresli işler ondan heralde ama var bir dengesizlik aynen dediğin gibi ben hem lipo hemde karnımı gerdirdim yani okadar eziyet para çok üzülüyorum belli etmemeye çalışıyorum etrafıma eşime eşimde ufaktan dokunduruyor ama fazla üstüme gelmiyor oda farkında pskolojimin bozukluğunun zaten buraya gelmemiş sebebide kendimi toparlamam için desteğe ihtiyacım olduğunu düşündüm burda bulacağımı düşündüm bazı şeyler var konu komşunla arkadaşın akrabanla paylaşamıyosun burasıda bnm için gizli ve özel sizlerde öyle
Bunu dün gece okudum. Fakat doktor ve eczaciya soylememe ragmen farketmez gerek yok siz ekmege dökün dediler. Tabi dikkate almadim.kaliteli zeytinyağim yok.. bu ara masrafimda cok oldu alamam. Yemeklik zeytinyağıyla icsem olur mi sonucta yag. Ama o siteden sonra yagda alirim. Devit3 esittir = d iyi oldu soru isaretlerim kalkti..benim tek urktugum damarda plak ve karacigeri filan yorma konusu..k2 hapi ve diger seyler insan düşünmeden edemiyor karaciğerim bobregim nasil etkilenir diye. Ben zaten doktorun dedigi o 4 haftayla kalmam. Kendisine bundan sonra ayda iki alip icsem simdi yukselse bile yine dusecek sonra dedim. Onermedi kullanmayin dedi kafaniza göre. Sene de bi tatile denize gidin guneslenin dedi esimde vardiben kapalıyim hic bisey farketmez . .
En iyisi şimdilik biraz dinleneyim. Simdi yeni maceralara kalkismayimBüyük eğitim araştırma hastanelerinde ölçülüyor. Hic para odemedim ekstradan. Benim gep HA1C yani uç aylik şeker ortalaması olculurdu. Yüzümde ve vucudumda iltihaplı sivilceler cikinca cildiyeye gittim. Dr hemen şeker var mı dedi. Dedim ölçülüyor şeker yok ama insulin ve insulin direnci hic ölçülmedi. Onları da ölçtür mutlaka en kısa zamanda deyince dahiliye Dr una gittim. Cildiyeci ölçtür dedi dedim. Olcturunce de yüksek çıktı ve ilaca başladı. Asıl Karatay hikayem böylelikle başladı. Sonra tip2 diyabet olan annem, senin bebekliginde bende de çok çıbanlar sivilceler çıkardı dedi. Yine diyabet olan komşumuzun da cibanlardan sivilcelerden çok çektiğini söyledi. Aklınızda olsun kızlar ardı arkası kesilmeyen tekrarlayan iltihaplı sivilce ve çıbanlar şeker hastalığının erken belirtisi olabiliyor. Hafife almayın gerekli tetkikleri yaptırmakta fayda var. Allah razı olsun benim de cildiyeci dusurdu aklıma. Yüksek çıkınca dahiliyeci de bu değerlerle kilo vermekte zorlanirsin falan demişti.
Sen yine de günde en az bir çay bardağı dolusu ama özellikle kahvaltıda tüketmeye çalış çerezleri ve Kavrulmamış olsunlar. Kavrulmuş olanlar trans yağa donusmus oluyor. Akşam tv izlerken yime yani
O formlarına dikkat edicem ekran görüntüleri almıştım baktiklarimdan.Sen elindeki yağla iç, ictigin ise yarasın. Önümüzdeki ay indirimden alırsın içecek yağını. Ben her gün bir iki yudum kahvaltıda iciyorum erken hasat soğuk sıkım yağı.
Yanlış hatırlamıyorsam benim kullandığım k2 nohuttan elde ediliyor. Omega 3 trigliserit formunda olmalı vs. Yani kullandığın takviyenin formu ve hammadesi önemli dediğin yan zararlarla karşı karşıya kalmamak açısından.
Aynen öyle hasemayla dvit sentezleyemezsin. Ancak İslami bir otel olacak ki rahatça guneslenebilesin. O da bütün gün guneslensen de vücut 20 dk bir sentezleme yapıyor onun da bir had safhası var. Yani öyle bir haftada yıllık depolamak imkânsız. Datcada bodrumda yaşayanların bile eksikliği olduğunu dusunursek, senin orada ve kapalı bir bayan olarak imkânsız. Allah bu doktorlara akıl fikir versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?