- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Canım cumartesi 1e kadar çalışıyorum eve gelmem 2 eltim 4 gibi geliriz dedi eve geldiğimde aslında pek bir şey yapmak istemiyorum tabakları hazırlamam benim toparlanmam ancadır. Cumartesi sabah işe gitmeden ev işini halledeceğim cuma gün ki randevu netleşirse tatlıyı ve böreği pişirip kaldıracağım annem de gelirken mercimek köftesi yapıp yetirecek sanırım çeşit olarak yeter bir kahve içmeye geliyoruz dedileroyy oyy oyyy
harbiden pek bi yoğunsun
bu akşamı atlatırsında yarın akşam gezmeden dönünce tatlını yaparsın,böreğini sararsın dolaba atarsın, cumartesi sabah ta erken kalkıp şöyle bir evi süpürüp silersin üstten üstten pratik şekilde bide salata tarzı bişey de yapabilirsin,ama cumartesi sabahtan yapsan iyi olur.
bide ne yapacağına karar ver evde eksik malzemen olmasın alışverişi bugünden yap,araya biyere sıkıştır.
Maşallah sende çok yoğunsun canımZararsız atlatmak çok zor da en az zayiatla kurtulmaya bakıcam, ya da yiyip akşam yemiycem birşey, 4-5 gibi yediğimi sabaha kadar halletmeye çalışıcam..
Asıl problemim ben artık böyle şeyler yemediğim için, margarin ayçiçek yağı falan kullanmadığım için midem hep unuttu bunları. Bulunca yiyorum sonra sindiremeyince pişman oluyorum..
Maaşallah bu ne yoğunluk, Allah yardımcın olsun. Sağlık güzellik olsun da bir nevi tatlı telaşlar bunlar.. Cumartesi evlilik yıldönümümüz, annemlerin ev taşınacak, kardeşimin doğum günü, aynı zamanda gecesi hicri yılbaşıymış..
Zararsız atlatmak çok zor da en az zayiatla kurtulmaya bakıcam, ya da yiyip akşam yemiycem birşey, 4-5 gibi yediğimi sabaha kadar halletmeye çalışıcam..
Asıl problemim ben artık böyle şeyler yemediğim için, margarin ayçiçek yağı falan kullanmadığım için midem hep unuttu bunları. Bulunca yiyorum sonra sindiremeyince pişman oluyorum..
Maaşallah bu ne yoğunluk, Allah yardımcın olsun. Sağlık güzellik olsun da bir nevi tatlı telaşlar bunlar.. Cumartesi evlilik yıldönümümüz, annemlerin ev taşınacak, kardeşimin doğum günü, aynı zamanda gecesi hicri yılbaşıymış..
Canım cumartesi 1e kadar çalışıyorum eve gelmem 2 eltim 4 gibi geliriz dedi eve geldiğimde aslında pek bir şey yapmak istemiyorum tabakları hazırlamam benim toparlanmam ancadır. Cumartesi sabah işe gitmeden ev işini halledeceğim cuma gün ki randevu netleşirse tatlıyı ve böreği pişirip kaldıracağım annem de gelirken mercimek köftesi yapıp yetirecek sanırım çeşit olarak yeter bir kahve içmeye geliyoruz dediler
Canım bu börek biraz farklı yufkasına sirke falan koyuluyor o yüzden pişirmeden koyarsam çekebilir tadı kötü olabilir 1 gün pişirip dolaba atınca sonra ki gün kendilinden çözülüp ısıtılmadan yenince de aynı lezzette kalıyor artık çalışan insana geliyorlar ona da bakmasınlarcumartesileri buraya pek uğramıyosun ya seni çalışmıyo gibi algılıyorum hep
tatlıyı pişirde böreği hazırla onlar gelmeden fırına sür daha iyi olur sanki
oo mercimek köfteside varsa tamamdır bu iş,başka şeye gerek yok
Canım bu börek biraz farklı yufkasına sirke falan koyuluyor o yüzden pişirmeden koyarsam çekebilir tadı kötü olabilir 1 gün pişirip dolaba atınca sonra ki gün kendilinden çözülüp ısıtılmadan yenince de aynı lezzette kalıyor artık çalışan insana geliyorlar ona da bakmasınlar
sen bu işte ustasın ne dersen o
neymiş böreğin adı pazargünü geziye gidicem benimde börek kek yapmam lazım
hımm beğendim, 1 kaşık sirkenin faydası oluyor demek vay beeTarifi bu canım çıtır çıtır çok güzel bir tadı oluyor biz çok seviyoruz direk yapmam gerekiyorsa bu tarifi yapıyorum
Patatesli Börek için gereken malzemeler
İç Harcı için:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )
2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır.
Bende nane kullanmıyorum canım pul biber, kimyon, karabiber ekliyorum sadece bir de çok az salçahımm beğendim, 1 kaşık sirkenin faydası oluyor demek vay bee
yanlız naneyi pek tercih etmiyorum patatesli börekte
şimdiden eline sağlık çok güzel olacağına eminim
Bende nane kullanmıyorum canım pul biber, kimyon, karabiber ekliyorum sadece bir de çok az salça1 yemek kaşığından fazla olmasın iç harcına ekleniyor yufkaya sürülüyor yani fazlası olduğunda sirke kokusu olabiliyor ama silme 1 yemek kaşığı hiç farkedilmiyor ilk piştiği bir kaç saatte tüketilirse çıtır çıtır oluyor ben buzdolabına koyacağım çıtırlığı gidecek ama bayatlamayacak ve aynı lezzetli
ayçiçektemi kullanmıyosuno sıvı yağ ama o neden
evlilik yıldönümünüz şimdiden kutlu olsun,nice nice senelere bir yastıkta erin inşallah
Kimyon yoksa eklemene gerek yok karabiber başlı başına yetiyor şimdi acı gelmesin sanapatatesli börekte hiç kimyon denemedim,bu sefer yapayım bu tarifi merak ettim
tamam canım anladım, 1su bardağı sıvı yağ,un bide sirke 3 ü karıştırılıp sürülen harç oluyor
Evet canım. Ayçiçek yağı, mısırözü, marketlerdeki zeytinyağlar, margarin, marketteki tereyağı... Hiçbirini kullanmıyorum.
Ayçiçek, mısırözü, kanola, sızma ya da riviera zeytinyağı adı ne olursa olsun hepsi ısıl işlemden geçerek elde edildiği için, sağlıklı yağ olmaktan çıkıp trans yağa dönüşmüş oluyorlar. Sağlığa faydası değil zararı var bunların. Ben sadece soğuk sıkım sızma ve soğuk sıkım erken hasat olmak üzere iki çeşit zeytinyağı ve köy tereyağı kullanıyorum, onu da zeytinyağını marketten değil güvendiğim iki firma var, ki uluslararası yarışmalarda da ürünlerine madalya verilmiş firmalar bunlar, butik üretim yapıyorlar, oralardan kargo ile getirtiyorum. Tereyağını da sütçümden alıyorum, sivastan, karstan geliyor. nasıl denk gelirse.
Zeytinyağı; zeytin toplanır toplanmaz hiç vakit geçmeden 1-2 saat içinde 25 dereceyi geçmeyecek şekilde sıkılıp yağı çıkarılması gerekiyor. Ayrıca hiç hava almadan, ışık görmeden ve sıkıldıktan sonra 25 derecenin üstünde ısıya maruz kalmadan muhafaza edilip ambalajlanması, kullanılırken de bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlara dikkat edilmeyen , plastik ambalajlarda muhafaza edilen zeytinyağının "ilaç gibi" olma özelliği ortadan kalkıp kusurlu hale geliyor, markası ve fiyatı ne olursa olsun özelliği olmayan bir yağ satın alınmış oluyor. Kaldı ki marketlerde iyi marka diyebileceğimiz zeytin yağları da benim aldığımdan ucuz değil, hatta daha pahalı.
Tereyağı; markettekilerin köy teryağıyla ilgisi yok. Hatta ben artık iyice köy tereyağına alıştığım için marketten alınan bana bariz margarin ve aroma kokuyor. Ucuz marketlerin kendi markalarında dahi kilosu 20 TL nin altında değil. Ben 25-30 TL arasında taze yapılmış, bildiğim yerlerden satın alıyorum.
Hamur işi ve kızartma bizim evde çok nadir yapılmakla birlikte bunlara da tereyağı ya da zeytinyağı kullanıyorum. ve dahi aklınıza gelebilecek her türlü şeyde. Tatilde bile güneş yağı yerine zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı kullandık, şimdi de nemlendirici olarak banyo sonrası kullanmaya devam ediyorum.
ayy sen bize alış kız biz arada böyle muhabbetlere giriyoruzsbeden başkanım çabuk yetiş
begum75 le nehirnil111 birlik olmuş börek tarifi veriyolllaarr
kilo verme yarışmasındayız biz yahuNeettiniz kızlar.. Şimdi herkes sırayla tarif vermeye kalkarsa pazartesi nice olur halimiz
Kimyon yoksa eklemene gerek yok karabiber başlı başına yetiyor şimdi acı gelmesin sanaAynen iyice birbirlerine yediriyorsun önce bir katına sürüyorsun sonra 2.ci katına sürüyorsun iç harcını kouyuyorsun sigara böreği gibi biraz kalınca 2 katlı şekilde sarıyorsun
tamam canım ilkinde bencede kimyon eklemiyim,ağır bi baharat zaten sonra mırın kırın etmesinler
tarifi anladım canım çok sağol,bu cumartesi işte çalışmıyorum,ama sanırım evde çalışacağım
uff iş hiç bitmiyo,eşimden beni maaşa bağlamasını istesem kaç çeşit küfür eder acaba
tamam canım ilkinde bencede kimyon eklemiyim,ağır bi baharat zaten sonra mırın kırın etmesinler
tarifi anladım canım çok sağol,bu cumartesi işte çalışmıyorum,ama sanırım evde çalışacağım
uff iş hiç bitmiyo,eşimden beni maaşa bağlamasını istesem kaç çeşit küfür eder acaba
işlerim bitmiş uzanmış film izleme noktasında hep uyuya kalıyorumAhahha bende hep çalışıyorum ya böyle iş yaparken hayal kuruyorum işlerim bitmiş çerezimi alıp film açmış izlemişim ne güzel olur diye
yanlış anladın canım tahta kaşıkla ye pekmezi,metal sürme
hapla ancak bu kadar yükseldi ama sana şurup vermiş daha çabuk fayda eder gibime geliyo
sağlığını düşünüyosan vazgeçemem diye bişey yok,çayı azaltacaksın yoksa ilacın içindeki demiri kullanamıyo vücut boşuna karaciğerini yormuş olursun,başkada bişey olmaz
haptan önce ve sonra 4 saat çay içme bence ama yinede sen bilirsin?demir şurubunu ne zaman alıyosun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?