En iyisi şimdilik biraz dinleneyim. Simdi yeni maceralara kalkismayim
Doktorlar sinirimi bozabiliyor. Ve kompleksli olanları denk geliyor bisey söylüyorsun hemen ne meralisiniz teshis koymaya vs vs
Tamam kahvaltıda tuketeyim ama kavrulmusla kavrulmamis fındığı ayiramiyorum. Kavrulmamis findik demek uzerinde incecik olan o kabuğu olan mi demek
Dediğin gibi Allah razi olsun öyle doktorlardan. Ve senin gibi bilgisini Esirgemeyip paylasanlardan :)
Duygusal açlıkla başetmenin en güzel yolu evde oturmamak canım işin varsa çalış yoksa da dışarı çık spor yap
Önemli olanları yazıyorum.
-DEMİR (fe) 13 normal degerler 37-193
- " bağlama kapasitsi 595 nrml deg. 250-450
-HGB 9.4 normal değerler 11.5-16.5
-Hct mcv mch bu değerler normalin altinda
-TSH normal
-ferritin 2.7 normal deger 13-150
-vitamin D 4.33 normal değerler 20-100
-b12 380 normal değerler 190-900
Dün gece 2 saati geçik araştırma yaptim karataycilardan. Taydin canim seninde Karatayci oldugunu bugün farkettim. Bundan sonra hayatima sirayla d sini b sini k2 sini omega 3 ünü beraberinde güçlü antioksidani belirlediğim iyi markalari sokacm.. D ve kan cok düşük malesef.
- doktor b12 ilac yazmicam. Gayet iyi dedi. Aslinda 149 du 6 ay kadar önce. Iyi yukselmis 380 e. Ben yine de istiyorum doktor bey fulleyelim bi oh be diyeyim kendime geleyim dedim yazdi.
-kan icin küçük siselerden verdi. Hergun bir şişe 3 ay boyunca icicem.
-D vitamini 4 ampul yazdi her ampul 300.000 İU . Daha sonra tahlil yapacak tekrar. Belki 3 ay sonra.
Duygusal aclik benim işim evde olunca hep :)sana yüzde 1 milyon katılıyorum (lise matematik öğretmenimizin lafıydı kulakları çınlasın-bu arada hayatımda hiç sevmediğim bikaç öğretmenden de biriydi)
boş kalmak,boş boş oturmak yemek yemeyi tetikliyo ama işin varsa yoğunsan aklına yemek falan gelmiyo
Ay beguss nasil rahatladim. Psikolojikmen cok iyi oldum. Sadece kan surubunu ictim saat 4 te cay saatime baya uzak bu saat . .diğerlerine sabah başlıcam. Dedigin gibi kendine faydasi olamayanin baskasina da olmadigi gibi zararı da oluyor. Su evimin işini dinc bi şekilde yapmak istiyorum :)
Bu arada kan ilaclari kilo yaparmis umarim cok almam direnicem
teşekkür ederimbegum75 cnm evde diyetle alakalı herşeyi temin ediyorum bulunduruyorum fakat dolabı açıp baktığımda elim gitmiyor misafirim vardı yatılı mutfaktan çıkamadım birde okul başladı çocuklara okuldan gelmeden ne biliyim işte keki poğçaydı börwki makarna patates muakkak bunlardan birini yapıyorum mecbur aç geliyolar bende bu ara 4 aydır fln dengem bozuldu ev taşıma olayı bir sürü stresli işler ondan heralde ama var bir dengesizlik aynen dediğin gibi ben hem lipo hemde karnımı gerdirdim yani okadar eziyet para çok üzülüyorum belli etmemeye çalışıyorum etrafıma eşime eşimde ufaktan dokunduruyor ama fazla üstüme gelmiyor oda farkında pskolojimin bozukluğunun zaten buraya gelmemiş sebebide kendimi toparlamam için desteğe ihtiyacım olduğunu düşündüm burda bulacağımı düşündüm bazı şeyler var konu komşunla arkadaşın akrabanla paylaşamıyosun burasıda bnm için gizli ve özel sizlerde öyle
Canım ya kuzucuklara da borek kek patates yaramaz, mümkün olduğu kadar yedirmesen.. bilindiği gibi beyin enerjisini şekerden değil proteinden alıyor. Unlu ve şekerli gıdalar aksine beyni uyusturuyor, direkt yağ olarak depolaniyor. Gluten morfin reseptorlerine bağlanıyor, bu nedenle sürekli yemek istiyoruz. Seker de çocuklarda alkole donuşuyor. Dr. Ümit aktaş cocugunuza rakı içirir misiniz? Öyleyse şeker de vermeyin diyor..
En iyisi şimdilik biraz dinleneyim. Simdi yeni maceralara kalkismayim
Doktorlar sinirimi bozabiliyor. Ve kompleksli olanları denk geliyor bisey söylüyorsun hemen ne meralisiniz teshis koymaya vs vs
Tamam kahvaltıda tuketeyim ama kavrulmusla kavrulmamis fındığı ayiramiyorum. Kavrulmamis findik demek uzerinde incecik olan o kabuğu olan mi demek
Dediğin gibi Allah razi olsun öyle doktorlardan. Ve senin gibi bilgisini Esirgemeyip paylasanlardan :)
Sağol tatlimoyy oyyy oyyyy çok geçmiş olsun canım benim
sende bendensin,ferritinim benimde 2,3 e düşmüştü 1 sene hapla 19 a yükseldi şimdi 3.tur tekrar başladım hapa
sana kan şurubuyla ilgili naçizane tavsiyelerim,dikkat edersen gerçekten değerin yükseliyor ve kendine geliyosun
- kendime eczaneden keçi boynuzu pekmezi aldım hergün akşamları 1-2 kaşık yiyiyodum (yanlız kaşık tahta olcak metal sürme)
- kan yapıcı,siyah kuru üzüm,dut kurusu gibi şeylerden ara ara alıp yedim (çok sık yeme kilo yapıyo
)
- kesinlikle çayı kahveyi azalt hatta mümkünse içme,ben kan hapını iştahımı açmasın diye akşam 10-11 de alıyodum,bu yüzden çayı sabah içiyodum öğleden sonra ve akşam hiç içmiyodum
- et,köfte,bulgur pilavı,ıspanak yersen yanında yoğurt/ayran yeme/içme çünkü yoğurt bu gıdalardaki demirin etkisini yok ediyor
- her sabah 1 haşlanmış yumurta ye
şimdilik bunlar daha aklıma geldikçe yazarım canım
ilaçlarını düzenli kullan, beslenmene de dikkat et,bütün değerler düzelir,ve mutlaka kontrol zamanın gelince kontrole git
O zaman bende ki kavrulmus bide güzel oluyor ki. Aslinda hic belli de değil. Ama ince kabugu olmadigina göre ....canım kabuklu alıp evde tavada kendinde kavurabilirsin,üzerinde ince kabuğu olan direk sert kabuktan çıkmış olandır,çiğdir kavrulmamıştır,kavrulanın dışında kabuk kalmaz kavururken dökülüyo
Sağol tatlim
Koca bir senede sadece 19 a gelmesi .. baya ugrastiriciymis. Eczaneden aldigim iki şişe soğuk pres keciboynuzu özüm var.tamam tahta kaşık sürmem. Benim evde neler yok ki..kan üzümü de var kus üzümü de. Keci boynuzi tozuda var zencefilde bunlarda cok faydaliama o bunalimli bitkin halimden ne yemek aklima geliyor ne de kizima yedirmek. Bundan sonra insallah daha iyi olcam..Cayi birakamiyorum malesef çocukluktan veri en sicak en samimi arkadasim olur kendisi
Ama mesela kan ilacini cok baska saatte kullanicam. Dun caydan 3 saat sonra kullandim. Hatta 5 saat sonra ikinci cayimi ictim. Normalde yemeklerden hemen sonra cay icmiyorum kahvalti haric malesef. Bir suredir dediğin gibi yogurt ayran kismina da dikkat ediyorum. Yumurta hep haslanmis yiyordum artik kokusu rahatsiz ediyor yagda pisiriyorum. Belki zamanla tekrar haslamaya baslarim
TEŞEKKÜRLER
Kavurunca sağlıklı yağlar trans yağa donuşuyor ama bunu unutmayalım canım..canım kabuklu alıp evde tavada kendinde kavurabilirsin,üzerinde ince kabuğu olan direk sert kabuktan çıkmış olandır,çiğdir kavrulmamıştır,kavrulanın dışında kabuk kalmaz kavururken dökülüyo
O zaman bende ki kavrulmus bide güzel oluyor ki. Aslinda hic belli de değil. Ama ince kabugu olmadigina göre ....
Ben kabuklu alsam kirip yerim kavurmakla ugrasmam
apartman günü, akşam oturmaları bunlar çok büyük sınavlarApartmanda gün başlattık, ben çalışıyorum ama musait olunca gidiyorum. Bugün de güne gidicem. Nasıl olacak bilmiyorum ama bir şey yemeden gelmek de olmayacak. Borek çörek bulunca yiyorum dayanamayıp. Allahtan ev hanımı değilim de bulma imkanım çok fazla olmuyor. Şimdiden stres bastı beni ben bugün kaçamak yapacak haberiniz olsunOrsa yedigimle kalırim, akşam yemeyerek telafi ederim..
Buradayım Begüşüm ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum çok yoğunum 4 gün boyunca yanehirnil111 nerlerdesin minnak kız?:)
Buradayım Begüşüm ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum çok yoğunum 4 gün boyunca yaBugün erkek kardeşimin doğum günü akşam bizde kutlayacağız eve giderken sipariş ettiğimiz pastayı alıp koşa koşa gideceğim sonrasında yarın ilkokul arkadaşlarımla buluşacağım davet ettiler akşam döndüğümde börekle tatlı yapmam gerek(gece yaparım herhalde) çünkü cumartesi günü eltimle annesi ve benim annemle kardeşim bize gelecekler gündüz oturması gerçekleşecek Pazar günü kuzenimin çocuğu için hediye bakmaya gideceğim akşama doğum günü var oraya davet etti ve sanırım kafamı kaşıyacak zamana ihtiyacım var
apartman günü, akşam oturmaları bunlar çok büyük sınavlar
onlarsızda olmuyo onlarlada olmuyo
zararsızını ye diycem öyle bişey yok tur zaten,çeşit çoksa seçmece yap, azsa hepsinden ufaklarından 1 er tane ye
Buradayım Begüşüm ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum çok yoğunum 4 gün boyunca yaBugün erkek kardeşimin doğum günü akşam bizde kutlayacağız eve giderken sipariş ettiğimiz pastayı alıp koşa koşa gideceğim sonrasında yarın ilkokul arkadaşlarımla buluşacağım davet ettiler akşam döndüğümde börekle tatlı yapmam gerek(gece yaparım herhalde) çünkü cumartesi günü eltimle annesi ve benim annemle kardeşim bize gelecekler gündüz oturması gerçekleşecek Pazar günü kuzenimin çocuğu için hediye bakmaya gideceğim akşama doğum günü var oraya davet etti ve sanırım kafamı kaşıyacak zamana ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?