♥haftalık kilo verme yarışması♥

Tamam canım hazır moralin duzelmisken bozmaya gerek yok, önce dviti hallet gerisi sonra gelsin. Olmadi direk laboratuvar a gidip ücretli yaptırırsan daha sonra.

Cevizi fındığı kabuklu alıyorum canım. Ayird edemiyorsan sen de öyle al. Zamanla ayird edersin zaten. Ayrıca ceviz fındık önceden kırıldığında bazı yağları uçuyor, yiyecekken kırmak en güzeli.

Hadi iyi geceler, Allaha emanet..

Duygusal açlıkla başetmenin en güzel yolu evde oturmamak canım işin varsa çalış yoksa da dışarı çık spor yap

sana yüzde 1 milyon katılıyorum (lise matematik öğretmenimizin lafıydı kulakları çınlasın-bu arada hayatımda hiç sevmediğim bikaç öğretmenden de biriydi )
boş kalmak,boş boş oturmak yemek yemeyi tetikliyo ama işin varsa yoğunsan aklına yemek falan gelmiyo

oyy oyyy oyyyy çok geçmiş olsun canım benim
sende bendensin,ferritinim benimde 2,3 e düşmüştü 1 sene hapla 19 a yükseldi şimdi 3.tur tekrar başladım hapa

sana kan şurubuyla ilgili naçizane tavsiyelerim,dikkat edersen gerçekten değerin yükseliyor ve kendine geliyosun
  • kendime eczaneden keçi boynuzu pekmezi aldım hergün akşamları 1-2 kaşık yiyiyodum (yanlız kaşık tahta olcak metal sürme)

• kan yapıcı,siyah kuru üzüm,dut kurusu gibi şeylerden ara ara alıp yedim (çok sık yeme kilo yapıyo)

• kesinlikle çayı kahveyi azalt hatta mümkünse içme,ben kan hapını iştahımı açmasın diye akşam 10-11 de alıyodum,bu yüzden çayı sabah içiyodum öğleden sonra ve akşam hiç içmiyodum
  • et,köfte,bulgur pilavı,ıspanak yersen yanında yoğurt/ayran yeme/içme çünkü yoğurt bu gıdalardaki demirin etkisini yok ediyor

• her sabah 1 haşlanmış yumurta ye

şimdilik bunlar daha aklıma geldikçe yazarım canım

ilaçlarını düzenli kullan, beslenmene de dikkat et,bütün değerler düzelir,ve mutlaka kontrol zamanın gelince kontrole git

Duygusal aclik benim işim evde olunca hep :)

kan ilacı iştah açabilir ama ben akşamları yatmadan 1-2 saat önce alıyorum gündüz açlığıma etkisi olmuyo
bide kendine geldikçe sporada başlarsın,biliyosun ben geçen sene gıdım gıdım kilo verdim o sırada kan hapı kullanıyodum ve kilo verdim

canm belli ki seni üzen bazı sıkıntıların var,gerekise yardım al yada güvendiğin akraban,annen,kardeşin komşun birisiyle paylaş rahatla,bide bazı şeylerin ilacı zaman sabret ve herşeyin düzene girmesini bekle
yada burda güvendiğin birisiyle özelde dertleş inan sen kendini iyi hissetmezsen ne kendine ne eşine ne çocuklarına faydan olmaz

kilo konusunda kendinide salma salarsan herşey dahada kötüye gider ve her defasında dahada ümitsizliğe kapılırsın,zararın neresinden dönersen kardır bugünden başla kendine yeni bir beslenme düzeni kur

çocuklarada bişey yapıyosan çeşit çeşit yapma,hergün tek çeşit olsun yada direk okuldan gelince bi çorba içir yemek yedir illaki kek börek şart mı? onları arada bir yap,biz bunları yapmayı iyi bişey sanıyoruz ama bu iş sadece kilo işi değil aynı zamanda sağlık işi,hem çocuklarının beslenme şeklinide sen belirleyeceksin o yüzden arada yersen daha iyi olur

dün aynısını karatay hocada dedi meyvayı sağlıklı diye bol bol yiyiyoruz fazlası karaciğere alkol etkisi yapıyor dedi

ayrıca ekmek (makarna,pilav,kek,börek,, vs... hepsini düşünebiliriz) sizi doyurmaz çabuk açıktırır dedi ve çok çok haklı

canım kabuklu alıp evde tavada kendinde kavurabilirsin,üzerinde ince kabuğu olan direk sert kabuktan çıkmış olandır,çiğdir kavrulmamıştır,kavrulanın dışında kabuk kalmaz kavururken dökülüyo

Sağol tatlim
Koca bir senede sadece 19 a gelmesi .. baya ugrastiriciymis. Eczaneden aldigim iki şişe soğuk pres keciboynuzu özüm var.tamam tahta kaşık sürmem. Benim evde neler yok ki..kan üzümü de var kus üzümü de. Keci boynuzi tozuda var zencefilde bunlarda cok faydali ama o bunalimli bitkin halimden ne yemek aklima geliyor ne de kizima yedirmek. Bundan sonra insallah daha iyi olcam..Cayi birakamiyorum malesef çocukluktan veri en sicak en samimi arkadasim olur kendisi
Ama mesela kan ilacini cok baska saatte kullanicam. Dun caydan 3 saat sonra kullandim. Hatta 5 saat sonra ikinci cayimi ictim. Normalde yemeklerden hemen sonra cay icmiyorum kahvalti haric malesef. Bir suredir dediğin gibi yogurt ayran kismina da dikkat ediyorum. Yumurta hep haslanmis yiyordum artik kokusu rahatsiz ediyor yagda pisiriyorum. Belki zamanla tekrar haslamaya baslarim
TEŞEKKÜRLER

O zaman bende ki kavrulmus bide güzel oluyor ki. Aslinda hic belli de değil. Ama ince kabugu olmadigina göre ....
Ben kabuklu alsam kirip yerim kavurmakla ugrasmam

yanlış anladın canım tahta kaşıkla ye pekmezi,metal sürme

hapla ancak bu kadar yükseldi ama sana şurup vermiş daha çabuk fayda eder gibime geliyo

sağlığını düşünüyosan vazgeçemem diye bişey yok,çayı azaltacaksın yoksa ilacın içindeki demiri kullanamıyo vücut boşuna karaciğerini yormuş olursun,başkada bişey olmaz

haptan önce ve sonra 4 saat çay içme bence ama yinede sen bilirsin?demir şurubunu ne zaman alıyosun?

O zaman bende ki kavrulmus bide güzel oluyor ki. Aslinda hic belli de değil. Ama ince kabugu olmadigina göre ....
Ben kabuklu alsam kirip yerim kavurmakla ugrasmam

Aynen canım kır ye, kavurma bence. Zaten çiğ kuruyemiş yemeye alışınca kavrulmuslar yanmis yağ tadı veriyor damağa.

Ben iki yılı geçti marketten birşey almayıp ordan burdan sağlıklı katkısız urunleri bulup getirttigim için bende öyle bir damak oldu ki. Geçen hafta annem pazardan zeytin almış, adam organik, katkısız demiş. Normalden de biraz pahalı tabi, tadı da annemin hoşuna gitmiş. Bana da tat bakalım dedi. Bir tane yedim. Tuzu fazla bir de ayçiçek yağında kurulmuş, zeytinyağı kullanilmamis deyiverdim Sonra başladım gülmeye hay benim damagima diye Bunu satıcının yanında söylersem küfür ederdi herhalde, nereden çıktı bu kadin, nasıl da anladi diye.. Annem de biz seninle napicaz bir şey de begenmiyorsun illa bir şeyini buluyorsun diye. Dedim napicaz usulunce yapılmışini alicaz afiyetle yiycem ben de gelince..

2012 ekimden beri evde camasir suyu ve kimyasal deterjan da kullanmıyorum. Artık çamaşır suyu ve deterjan konularına tahammulum yok, az bir koksun öğürmeye başlıyorum hemen.

Kuzenimin bebeği geçen gün Avm de mecbur kalınca aldığı sebze puresini puskurtmus, eve gelince evdekini afiyetle yemiş. Oysa aldığı pure de organik diye satılanlardan. Benimki de o hesap kullanmadıkları yemeyip icmedikce kimyasalı hazır şeyleri, herşeyi reddeder oldum.

Apartmanda gün başlattık, ben çalışıyorum ama musait olunca gidiyorum. Bugün de güne gidicem. Nasıl olacak bilmiyorum ama bir şey yemeden gelmek de olmayacak. Borek çörek bulunca yiyorum dayanamayıp. Allahtan ev hanımı değilim de bulma imkanım çok fazla olmuyor. Şimdiden stres bastı beni ben bugün kaçamak yapacak haberiniz olsun Orsa yedigimle kalırim, akşam yemeyerek telafi ederim..

apartman günü, akşam oturmaları bunlar çok büyük sınavlar
onlarsızda olmuyo onlarlada olmuyo
zararsızını ye diycem öyle bişey yok tur zaten,çeşit çoksa seçmece yap, azsa hepsinden ufaklarından 1 er tane ye

nehirnil111 nerlerdesin minnak kız?:)
Buradayım Begüşüm ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum çok yoğunum 4 gün boyunca ya Bugün erkek kardeşimin doğum günü akşam bizde kutlayacağız eve giderken sipariş ettiğimiz pastayı alıp koşa koşa gideceğimsonrasında yarın ilkokul arkadaşlarımla buluşacağım davet ettiler akşam döndüğümde börekle tatlı yapmam gerek(gece yaparım herhalde) çünkü cumartesi günü eltimle annesi ve benim annemle kardeşim bize gelecekler gündüz oturması gerçekleşecekPazar günü kuzenimin çocuğu için hediye bakmaya gideceğim akşama doğum günü var oraya davet etti ve sanırım kafamı kaşıyacak zamana ihtiyacım var

oyy oyy oyyy
harbiden pek bi yoğunsun
bu akşamı atlatırsında yarın akşam gezmeden dönünce tatlını yaparsın,böreğini sararsın dolaba atarsın, cumartesi sabah ta erken kalkıp şöyle bir evi süpürüp silersin üstten üstten pratik şekilde bide salata tarzı bişey de yapabilirsin,ama cumartesi sabahtan yapsan iyi olur.

bide ne yapacağına karar ver evde eksik malzemen olmasın alışverişi bugünden yap,araya biyere sıkıştır.

Zararsız atlatmak çok zor da en az zayiatla kurtulmaya bakıcam, ya da yiyip akşam yemiycem birşey, 4-5 gibi yediğimi sabaha kadar halletmeye çalışıcam..

Asıl problemim ben artık böyle şeyler yemediğim için, margarin ayçiçek yağı falan kullanmadığım için midem hep unuttu bunları. Bulunca yiyorum sonra sindiremeyince pişman oluyorum..

Maaşallah bu ne yoğunluk, Allah yardımcın olsun. Sağlık güzellik olsun da bir nevi tatlı telaşlar bunlar.. Cumartesi evlilik yıldönümümüz, annemlerin ev taşınacak, kardeşimin doğum günü, aynı zamanda gecesi hicri yılbaşıymış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…