o çay illa içilecek diyon yanimetal surmem yazacagima tahta yazmisim. Bala filan da hep tahta kaşık kullaniyoruz.
Bana hap mi yazayim yoksa icilenden mi deyince hangisi daha cok emiliyorsa o olsun dedim oda suruptan verdi.
Bakacam cay içerken 3 ayda ne kadar yukselcek.
Yorulmuşsun canım uyuman normalde bende öyle oluyorum işte dün kitabımı bitirdim onu tercih ettim bilseydim ev işi yapardım bulaşık makinesini boşalttım sadeceişlerim bitmiş uzanmış film izleme noktasında hep uyuya kalıyorum
misal dün akşam işler bitti oldu saat 8,30
spor yapıyım azcık dedim sporun bitmesi olsu saat 9,30
o sırada bulaşık mak.bitmiş onu yerleştirmem bu akşamki misafirler için tabakları masa örtüsünü hazırlamam saat 10
bu arada birtek yemek yerken oturdum arada başka dinlenme anı da yok haaa
ilacımı içtim uzandım filme bakayım diye ne zaman uyudum bilmiyorum bile herlade 10-15 dk içinde dalmışımdır
ne bilecen işte,çok basit gibi görünsede makinayı boşaltmak bile işten sayılıyo banaYorulmuşsun canım uyuman normalde bende öyle oluyorum işte dün kitabımı bitirdim onu tercih ettim bilseydim ev işi yapardım bulaşık makinesini boşalttım sadece
Evet bayağı zamanımı alıyorne bilecen işte,çok basit gibi görünsede makinayı boşaltmak bile işten sayılıyo bana
Hiç kavurmuyoruz canım çiğ yiyoruzcanım kabuklu alıp evde tavada kendinde kavurabilirsin,üzerinde ince kabuğu olan direk sert kabuktan çıkmış olandır,çiğdir kavrulmamıştır,kavrulanın dışında kabuk kalmaz kavururken dökülüyo
Kabuğu kırılan yemişlerin faydalı yağları yok olurmuşşO zaman bende ki kavrulmus bide güzel oluyor ki. Aslinda hic belli de değil. Ama ince kabugu olmadigina göre ....
Ben kabuklu alsam kirip yerim kavurmakla ugrasmam
Ayçiçek yağına konulan zeytin bozulmazmış onun için ayçiçek yağı koyarlarmışAynen canım kır ye, kavurma bence. Zaten çiğ kuruyemiş yemeye alışınca kavrulmuslar yanmis yağ tadı veriyor damağa.
Ben iki yılı geçti marketten birşey almayıp ordan burdan sağlıklı katkısız urunleri bulup getirttigim için bende öyle bir damak oldu ki. Geçen hafta annem pazardan zeytin almış, adam organik, katkısız demiş. Normalden de biraz pahalı tabi, tadı da annemin hoşuna gitmiş. Bana da tat bakalım dedi. Bir tane yedim. Tuzu fazla bir de ayçiçek yağında kurulmuş, zeytinyağı kullanilmamis deyiverdimSonra başladım gülmeye hay benim damagima diye Bunu satıcının yanında söylersem küfür ederdi herhalde, nereden çıktı bu kadin, nasıl da anladi diye.. Annem de biz seninle napicaz bir şey de begenmiyorsun illa bir şeyini buluyorsun diye. Dedim napicaz usulunce yapılmışini alicaz afiyetle yiycem ben de gelince..
2012 ekimden beri evde camasir suyu ve kimyasal deterjan da kullanmıyorum. Artık çamaşır suyu ve deterjan konularına tahammulum yok, az bir koksun öğürmeye başlıyorum hemen.
Kuzenimin bebeği geçen gün Avm de mecbur kalınca aldığı sebze puresini puskurtmus, eve gelince evdekini afiyetle yemiş. Oysa aldığı pure de organik diye satılanlardan. Benimki de o hesap kullanmadıkları yemeyip icmedikce kimyasalı hazır şeyleri, herşeyi reddeder oldum.
Kullanmıyoruz canım 1 kilo ayçiçeği 10 tl 1 litre ayçiçek yağı 5 tl sençe yağ ayçiçeğinden mi elde ediliyorayçiçektemi kullanmıyosuno sıvı yağ ama o neden
evlilik yıldönümünüz şimdiden kutlu olsun,nice nice senelere bir yastıkta erin inşallah
Ay sen yufkasını kendin mi açıyosunCanım bu börek biraz farklı yufkasına sirke falan koyuluyor o yüzden pişirmeden koyarsam çekebilir tadı kötü olabilir 1 gün pişirip dolaba atınca sonra ki gün kendilinden çözülüp ısıtılmadan yenince de aynı lezzette kalıyor artık çalışan insana geliyorlar ona da bakmasınlar
Yok kız o kadar becerikli değilimAy sen yufkasını kendin mi açıyosun
Ispanak, peynir, kıyma börek tercihlerim yufka içinde patates etik değilTarifi bu canım çıtır çıtır çok güzel bir tadı oluyor biz çok seviyoruz direk yapmam gerekiyorsa bu tarifi yapıyorum
Patatesli Börek için gereken malzemeler
İç Harcı için:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )
2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır.
Patates kavurmasına ben de nane koymamhımm beğendim, 1 kaşık sirkenin faydası oluyor demek vay bee
yanlız naneyi pek tercih etmiyorum patatesli börekte
şimdiden eline sağlık çok güzel olacağına eminim
Böreği sodalı da duymuştum denemedimBende nane kullanmıyorum canım pul biber, kimyon, karabiber ekliyorum sadece bir de çok az salça1 yemek kaşığından fazla olmasın iç harcına ekleniyor yufkaya sürülüyor yani fazlası olduğunda sirke kokusu olabiliyor ama silme 1 yemek kaşığı hiç farkedilmiyor ilk piştiği bir kaç saatte tüketilirse çıtır çıtır oluyor ben buzdolabına koyacağım çıtırlığı gidecek ama bayatlamayacak ve aynı lezzetli
Bunu ıspanaklı da yaptık yakıştı ama en güzel patatesli oluyor bende peynirli ıspanaklı severim ama bu böreği patatesli sevdikIspanak, peynir, kıyma börek tercihlerim yufka içinde patates etik değil
Sodalı da güzel oluyor ama en güzel sirkeBöreği sodalı da duymuştum denemedim
bende kavurmakla uğraşamam zaten, kırar kırar yerim,zaten eşimin önüne ne koysan öğütüyo kıracam kavuracam bide o kadar zahmete önüne koyacam dakkada öğütür o kadar işimin içinde uğraşamam doğrusuHiç kavurmuyoruz canım çiğ yiyoruz
Cevizim var da fındık almam lazım taze olduğundan emin olmak içinde yaş fındık almak lazımbende kavurmakla uğraşamam zaten, kırar kırar yerim,zaten eşimin önüne ne koysan öğütüyo kıracam kavuracam bide o kadar zahmete önüne koyacam dakkada öğütür o kadar işimin içinde uğraşamam doğrusu
Ba ba baa etik değilmişIspanak, peynir, kıyma börek tercihlerim yufka içinde patates etik değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?