Ayçiçek yağına konulan zeytin bozulmazmış onun için ayçiçek yağı koyarlarmış
oyy oyy oyyyGünaydın hayırlı cumalar yorgun uykusuz bir ben var benden içeri
oyy oyy oyyy
aynen bende öyleyim gece 1 di yattım sabah 5 te kalktım sonra ne zaman uyudum bilmiyorum alarma zor kalktım başım sersem gibi
doğum günüsü nasıldı?
Güzeldi canım bizde yaptık kutladık gece 1 gibi bayılmışım evi bu akşam gidip toparlayacağım yemekleri yapacağım. Dün ilkokul arkadaşlarım bu akşam buluşmak istediler yine ektim onları maalesef madem sen gelemiyorsun haftaya pazar biz sana gelelim dediler ve haftaya hafta sonu da belli oldu cumartesi epilasyon pazar misafir ağırlama sanırım ben böyle devam edeceğim
Bende yeni bir araya geldim uzun yıllardır konuşmuyorduk beni faceden bulmuşlar iletişime geçtik 10 kişi falan varız ama 2 tanesi uzağa evlenip gittiler geri kalanlarla buluşacağız artık müsaitlerseayy nehircim Allah kolaylık versin, gelmidiydi üst üste geliyolar ama ilk okul arkadaşlarıyla buluşmak onun keyfide bambaşka, ne mutlu sana çok şaslısın, 3 tane ilkokul değiştiren biri olarak birkaç arkadaşım dışında kimseyi hatırlamıyorum ve hatırladıklarımın hiçbirisinide sosyal medyada bulamadım tamamen koptuk
Cok guzel tebrik ediyorum seni böyle bişeyi iyi oturtmussun. Bende 5 senedir doğal yoğurt, peynir, cokelek sut ve tereyağı kullaniyorum. Normalde kahvalti icin aldigimiz dogal tuzsuz tereyagi oda sicakliginda eriyor esim gecen marketten kucuk paket tereyağı aldi balla yemek için sabirsizlandi. Koyden verdigimiz siparisi bekleyemedi ama o market yagi oda sicakliginda hiç erimedi. Marketler yalan :)Aynen canım kır ye, kavurma bence. Zaten çiğ kuruyemiş yemeye alışınca kavrulmuslar yanmis yağ tadı veriyor damağa.
Ben iki yılı geçti marketten birşey almayıp ordan burdan sağlıklı katkısız urunleri bulup getirttigim için bende öyle bir damak oldu ki. Geçen hafta annem pazardan zeytin almış, adam organik, katkısız demiş. Normalden de biraz pahalı tabi, tadı da annemin hoşuna gitmiş. Bana da tat bakalım dedi. Bir tane yedim. Tuzu fazla bir de ayçiçek yağında kurulmuş, zeytinyağı kullanilmamis deyiverdimSonra başladım gülmeye hay benim damagima diye Bunu satıcının yanında söylersem küfür ederdi herhalde, nereden çıktı bu kadin, nasıl da anladi diye.. Annem de biz seninle napicaz bir şey de begenmiyorsun illa bir şeyini buluyorsun diye. Dedim napicaz usulunce yapılmışini alicaz afiyetle yiycem ben de gelince..
2012 ekimden beri evde camasir suyu ve kimyasal deterjan da kullanmıyorum. Artık çamaşır suyu ve deterjan konularına tahammulum yok, az bir koksun öğürmeye başlıyorum hemen.
Kuzenimin bebeği geçen gün Avm de mecbur kalınca aldığı sebze puresini puskurtmus, eve gelince evdekini afiyetle yemiş. Oysa aldığı pure de organik diye satılanlardan. Benimki de o hesap kullanmadıkları yemeyip icmedikce kimyasalı hazır şeyleri, herşeyi reddeder oldum.
Canim bana o iki firmanin adresini ozelden atar misin. Bu arada yogundun yeni okuyorum mesajlari. Banyo sonrasi nemlendirme amacli sürdüğün hindistan cevizi yagi mi zeytinyağımiEvet canım. Ayçiçek yağı, mısırözü, marketlerdeki zeytinyağlar, margarin, marketteki tereyağı... Hiçbirini kullanmıyorum.
Ayçiçek, mısırözü, kanola, sızma ya da riviera zeytinyağı adı ne olursa olsun hepsi ısıl işlemden geçerek elde edildiği için, sağlıklı yağ olmaktan çıkıp trans yağa dönüşmüş oluyorlar. Sağlığa faydası değil zararı var bunların. Ben sadece soğuk sıkım sızma ve soğuk sıkım erken hasat olmak üzere iki çeşit zeytinyağı ve köy tereyağı kullanıyorum, onu da zeytinyağını marketten değil güvendiğim iki firma var, ki uluslararası yarışmalarda da ürünlerine madalya verilmiş firmalar bunlar, butik üretim yapıyorlar, oralardan kargo ile getirtiyorum. Tereyağını da sütçümden alıyorum, sivastan, karstan geliyor. nasıl denk gelirse.
Zeytinyağı; zeytin toplanır toplanmaz hiç vakit geçmeden 1-2 saat içinde 25 dereceyi geçmeyecek şekilde sıkılıp yağı çıkarılması gerekiyor. Ayrıca hiç hava almadan, ışık görmeden ve sıkıldıktan sonra 25 derecenin üstünde ısıya maruz kalmadan muhafaza edilip ambalajlanması, kullanılırken de bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlara dikkat edilmeyen , plastik ambalajlarda muhafaza edilen zeytinyağının "ilaç gibi" olma özelliği ortadan kalkıp kusurlu hale geliyor, markası ve fiyatı ne olursa olsun özelliği olmayan bir yağ satın alınmış oluyor. Kaldı ki marketlerde iyi marka diyebileceğimiz zeytin yağları da benim aldığımdan ucuz değil, hatta daha pahalı.
Tereyağı; markettekilerin köy teryağıyla ilgisi yok. Hatta ben artık iyice köy tereyağına alıştığım için marketten alınan bana bariz margarin ve aroma kokuyor. Ucuz marketlerin kendi markalarında dahi kilosu 20 TL nin altında değil. Ben 25-30 TL arasında taze yapılmış, bildiğim yerlerden satın alıyorum.
Hamur işi ve kızartma bizim evde çok nadir yapılmakla birlikte bunlara da tereyağı ya da zeytinyağı kullanıyorum. ve dahi aklınıza gelebilecek her türlü şeyde. Tatilde bile güneş yağı yerine zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı kullandık, şimdi de nemlendirici olarak banyo sonrası kullanmaya devam ediyorum.
Ay birakinca bosluga düşüyorum. Yalnızlıga gomuluyorum.. rengini açtım eskisi gibi demli icmiyorum. Saati de dedigin gibi uzatiyorum :)o çay illa içilecek diyon yani,ee sen bilirsin,o zaman arasını 3-4 saat yap bari
Canim ben bi kac sayfayi atlamisim. Gönülden tebrik ediyorum seni. Super ilerliyorsun. Maşallahsbeden 1000 tane ip atladim
100 ayakta mekik
40 sumo squat
40 duvarda şınav
30 dağa tırmanış
100 yana eğilime 5 kg dambillarla
Güzeldi canım bizde yaptık kutladık gece 1 gibi bayılmışım evi bu akşam gidip toparlayacağım yemekleri yapacağım. Dün ilkokul arkadaşlarım bu akşam buluşmak istediler yine ektim onları maalesef madem sen gelemiyorsun haftaya pazar biz sana gelelim dediler ve haftaya hafta sonu da belli oldu cumartesi epilasyon pazar misafir ağırlama sanırım ben böyle devam edeceğim
Cok guzel tebrik ediyorum seni böyle bişeyi iyi oturtmussun. Bende 5 senedir doğal yoğurt, peynir, cokelek sut ve tereyağı kullaniyorum. Normalde kahvalti icin aldigimiz dogal tuzsuz tereyagi oda sicakliginda eriyor esim gecen marketten kucuk paket tereyağı aldi balla yemek için sabirsizlandi. Koyden verdigimiz siparisi bekleyemedi ama o market yagi oda sicakliginda hiç erimedi. Marketler yalan :)
Bulursam kirilmamis alirim fındığı. Bende antep fistigina bayılıyorum. Onun kabugu var sıkıntı yok demi biraz tuzlamis oluyorya.
Canım deterjan olayini nasil çözdün. Ne kullaniyorsn camasira bulasiga tuvalete vs.bu arada bende sık kullanmiyorum camasir suyunu
Atayim canım bakarsın. Banyo sonrası kurulanmadan zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı, hangisi varsa ya da hangisi denk gelirse onu kullanıyorum. Hindistan cevizi yaginin kokusu daha hoşuma gidiyor.Canim bana o iki firmanin adresini ozelden atar misin. Bu arada yogundun yeni okuyorum mesajlari. Banyo sonrasi nemlendirme amacli sürdüğün hindistan cevizi yagi mi zeytinyağımi
Canim ben bi kac sayfayi atlamisim. Gönülden tebrik ediyorum seni. Super ilerliyorsun. Maşallah
Daha haftasonuna girmeden bir sonrakinin planı belli olmuş. Kolay gelsin canım..
Geçen haftalarda çiğ antep fıstığı vardı bizim pazarda. Ama sanırım senin dediğin kavrulmuş antep fıstığı.
Deterjan olayında tam 4 yıl önce doğal deterjan tariflerine bakarken denk geldim Ersağ firmasıyla. Üye olup kullanmaya basladim. O gün bu gündür eve başka deterjan, şampuan, duş Jeli, dış macunu girmedi. Son bir iki aydır bir tık ileri giderek, Ersağin bulaşık deterjanı, sampuan ve dus jelini de bıraktım. Bulaşıklar için elde yıkarken zeytinyağlı sabun, makinede ise karbonat, limontuzu, kaya tuzu, boraks,camasir sodası karışımını kullanıyorum. Banyo için de zeytinyağlı sabun kullanıyorum hem saça hem vücuda, saç kremi yerine de sirke kullanıyorum. Klozete arada limontuzu karbonat atıp ovaliyorum.
Markette deterjan reyonundan geçmeye tahammulum yok artık, birak eve alıp kullanmayı. Ama kağıt ürünleri genelde deterjan reyonlarina yakın oluyor ya alıp kalıyorum resmen. Bugun annem taşınacağı eve temizlik yaptirtti, normalde o da kullanmiyor çamaşır suyu ya da diğer deterjanlari, ama çıkan insanların çok pis bıraktığını görünce mecbur kaldı. Ben henüz gitmedim oraya, hele bir deterjan kokuları geçsin
Biraz merak edince Google amca herşeyi öğretiyor. Coluga çocuğa kendimize yazik. Kopurmeyince temizleme, kokmayinca temiz olmaz mantığını çoktan unuttum ben
Atayim canım bakarsın. Banyo sonrası kurulanmadan zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı, hangisi varsa ya da hangisi denk gelirse onu kullanıyorum. Hindistan cevizi yaginin kokusu daha hoşuma gidiyor.
Daha haftasonuna girmeden bir sonrakinin planı belli olmuş. Kolay gelsin canım..
günaydın canım,Maratona katılmış gibiyim
Felaket yoruldum Begüşgünaydın canım,nasıl gidiyo koşturmacalar?
Felaket yoruldum BegüşAkşam börek, poğaça, tatlı yaptım dolaba kaldırdım havluları bornozları yıkadım astım. Bulaşık makinesini doldurdum duşumu aldım uyudum Sabah evi süpürdüm silme suyunu hazırladım( gidince yapacağım tozları da kardeşime aldırmayı planlıyorum) Banyoyu lavaboları klozeti falan temizledim bulaşık makinesini boşaltıp işe geldim Askıdaki havluları alıp balkonu yıkayacağım bir de yatak örtüm değişirse hazırım demektir
Sağol kuzum önce evi sileceğim sonra sildiğim suyu balkona dökeceğim
Allah kolaylık versin
kalan işler belli,önce balkonu hallet,sonra yatağın örtüsü,en son salondan başlayarak sildinmiydibitti gitti,ışık hızında şıpır şıpır yaparsın sen
yanlız yaptıkların seni baya yormuştur az buz iş yapmamışsın, bende dün yufka aldım senin sirkeli börekten yapıcam bugün
tatlı ne tatlısın yaptın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?