HAK YEME ,EVLAT AYRIMI,SİNSİLİK...

Bu durumda sizin derdiniz yaşlılığında kv tek başınıza bakmak istemiyorsunuz. Konuyu böyle açsaydınız keske. Ben de bakmak istemezdim o yuzden çocuğuma da bakmasını istemezdim. Maalesef böyle seylerde karşılık bekleniyor. Bunu baştan düşünmeniz lazımdı. İnşallah elden ayaktan düşmez ne diyeyim.

mecbur kaldılar bu şekilde almaya ki aldıktan sonrada kadın oturdu biz zaten evimiz diye düşünüp çöreklenmedik farkınfaysanız bu çirkefliği yapan eltimle kaynım biizm mücadelemiz herkes evine gitsin kadında evine otursun biz yşne yardım edeceğiz zaten bu kadın böyleydi önceden
ben hiç bir söz etmiyorum benim kendi evimde var kendim aldım çalışarak ne zorlularla yapıldığını çok iyi biliyorum kayınvalidemin mücadelesine destek verdim her zman o onun hakkı biz bunu diyoruz ama diğer oğlu ve gelini demiyor
bu tepkinizde haklısınız benim de eşiminde kaynımında eltiminde hakkı yok o ev kadının ...
bu konuda aynı düşünüyoruz bizim gibi düşünmeyen kişiler var biz onlarla mücadele edemiyoruz anlatabiliyor muuym

bakarım baktımda ama tek bir evlata yüklenilmez bu da evlat ayrımıdır bir sürü başlık var bu konuda biliyor sunuz kimin kime bakacağı belli olmaz asla demiyorum ki bakmam ama 3 ü bir olup böyle yaklaşmaları normal mi açık olsun onada sizede verdim desin bitsin. eşim ayrım yapıldığını hissediyor haksız da değil

Şuan o zaman sizlik bir durum yokki
Ne yapıyorlarsa yapsınlar siz niye sıkıntı ediyorsunuz
Kayınvalideniz ölürse o zaman hakkınızın ararsınız
Onlar halinden memnun
Kadın evini verip, sizden destek de beklemiyor girmiş işe kendi çapında takılıyor
Kendince oğluna destek oluyor (oğlunun yaptığı doğru demiyorum ama sizlik bir konu yok)

benlik bir sıkıntı yok zaten ben mal milk değil derdim eşim sıkıntı yapıyor kardeşinin karısının umursamaz hali annesine laf geçiremiyor çalışma otur aklım sende diyor uyuyamıyor kardeşinin yüzüne söyledi daha napsın işte sorun bu

Yanlış anlamayın ama eşinizin de bu konuda çok konuşmaya hakkı yok
4 yıl da kendi çocuğunu baktırmış yine çalışmış.
Esiniz annenize evlat ayırıyor diye kızmasın hiç anne olarak iki tarafa da bir şeyler yapma derdine girmiş kaç yaşından sonra
Kardeşin sorumsuzluğu çok başka ama burada cidden en masum annesi

Evet su an tam olarak ne derdiniz oldugu anlaşıldı. Yok evsiz kalacak yok bu yaşta çalışıyor falan diye uzatmanıza ne gerek vardı? Tek fedakarlık bize yapıldı denilip üstümüze kalacak deseydiniz keske baştan.

Bakmak istemiyorsanız bakmayın ileride. Kimseye hesap verecek haliniz yok. Çok istiyorsa esiniz gider bakar. Şimdiden neyi dert ediyorsunuz yahu.

Bakın tavrını koyabilir evinize gidin artık kardeşin hakkını yemeyin kiraya vermeyin evi diyebilir eşim buna kızıyor yaw ne işi var sundurma katta bu soğukta, ne işi var 60 yaşında tekstilde badrum katlarda sıcakta soğukta bu nasıl kardeş... çocuğumun stü yok diye ağlayacağına hanımın mesleği var sapasağlam onunla brçözüm bulsa yada annesini yanına alsa çözüm bu mu

ortada ortak ev olmasa benim çocuğuma bakmış olmasa daydı da çalışmış olsay dı da bende eşim de yine istemezdik ki bu zamana kadar hep maddi yardım yaptık çalışmasın diye anlatabiliyor muuym bakma kısmı tabiki çok sonraki iş

ama bir annnenin herşeyi düşünmesi lazım , bir annenin en çok kendini düşünmesi laızm bir anne kendine en iyi şartlarda bakarsa evladını en çok seven annedir bence gerisi boş...

Ya siz niye herkesin hayatı ustunde söz sahibi olduğunuzu sanıyorsunuz? Size ne ya? O çalışmasın bıraksın bu calissin falan. Size ne aaa. Satın evinizi çıkın ortaklıktan gerisi sizi ilgilendirmez. Çocuk mu var karşınızda salak mi var? Bırakın herkes nasil biliyorsa öyle yapsın

Yazdıklarınızla çelişiyorsunuz hanımefendi
Yasal olarak evet iki kardeşin evi orası ama zamanında dede olacak kişi kayınpederinize evi vermis olsaydi amcalara laf düşmeden o ev kayınpederiniz öldükten sonra kayınvalidenizin direkt olacaktı
Yıllarca kadının oturduğu ev şuanda vicdan olarakta ona aittir.
Kadın kendi oturduğu eve oğlunu almış gibi düşünün.
Yukarı da diyorsunuz ki ne benim hakkım var ne eşimin ne eltilerlimin şimdi de hakkı yenilmiş gibi hissediyor diyorsunuz.

Kayınvalideniz ölür ev zaten eşinizle kardesine kalır o zamanda eşiniz hakkını sonuna kadar alır.
Kardeşine kızmasın demiyorum ama annesine kızmaya hakkı yok!
Zamanında diğer kardeş deseydi annem gelmiş kaç yasına ne çocuk bakması ne deyecekti eşiniz.. ikisi de farklı renkler yani

4 yıl size geldiğinde de evinden olmuş kadın şimdi de.. sizdeyken karın tokluğuna çalışmış
Simdi ise maaşlı çalışıyor.. yine de helal olsun kadının çırpınışına
Kimseden para dilenmiyor kendi başının çaresine bakıyor

Acaba esiniz kardeşi kendi evinin kira yarısını size verseydi yine böyle üzülür müydü?

Durum ne biliyor musun ortaya bir pasta konulmuş aslında o pasta sizlere ait değil
Kardeş becerip, fazlasını yiyebilmiş esiniz yiyemediği icin deliriyor.
Yoksa derdi annesine üzülmek falan değil..

eşim yemek isteseydi yıllarca aynı manipülasyonu oda yapardı biliyor musunuz bırakın yemeyi kadın hakkın alsın diye avukat paraları verdi çalışmasın diye ev ihtiyacını aldı eşim gerçekten vicdanlı dürüst bir insandır asla öyle bir delirme yok
.
kaynımda öyleydi inanın çünkü anneleri çok iyi bir kadın çok güzel yetiştirmiş
ama eltimin boşarım tehtidleri inadı bu hale getirdi durumu
para istemiyor zaten oda teklif ediliyor o diyorki herkes evine gitsin annem yerinde otursun benr ahat uyuyum. bizim yanımıza gelmeden öyleydi rahattı eşim parsını veriyordu , yanına gidiyordu evlatlık görevini yapmanın huzuru vardı.

bizim yanımızda zaten el üstünde tuttuk, yine rahattı
bu son durumda deliriyor evet ama para için değil istemiyor.... ya evlatlık yapamıyor yanına gidemiyor bile gitse kardeşiyle kavga edicek bir oda kadının yeri oturacak yer yok bile anlatabiliyor muyum. ben bayram sofrası iftar sofrası istiyorum annemle diyor derdi bu ...
eşim hakkındaki bu düşüncenizi kabul edemem haksızlık olur yoksa eşimde paragöz olsa derim eşime sende paragözsün anneni düşünmüyorsun diye bende anneyim çünki bende kadınım ama eşimden eminim ben...

Evet Efes konu sahibinin eşi ve kaynının üzerine yarı yarıya, kv nin hakkı yok.

Amcanın kendi çocukları varmış, amcanın bir torunu vefat edince ( ne alakaysa) insafa geldi verdi diyor.

Amcanın kendi çocukları varmış, amcanın bir torunu vefat edince ( ne alakaysa) insafa geldi verdi diyor.
konu ev mi yani bu konu anlaşılınca ne çözülecek anlamıyorum. resmiyette eşimle kardeşinin ama biz kayınvalidemin diye bakıyoruz olaya eve ihtiyacımız yok evimizi kendimiz aldık çok şükür kimsenin evine çöreklenmedik...

Yok canım senle eşinin en baştan beri ayrı evi varmış zaten, asla kimsenin evine çörekleklendiniz diye yazmadım yazmamda.
Sadece evde kvnin hakkı var mı yok mu onu merak ettik bu da normal,ilk başta kadına kendi kocasından kaldı diye düşünmüştük sadece bu.

Ay kadının maaşı var diyip durmuşsunuz da eşinizin kardeşi çalıştığı halde eve para yetiremiyor kira geliri peşine düşüyor. Kadının aldığı para para mıdır sanki?
Belki de artık çocuklar beni evlerindeki işe koşturmasınlar kendi kazancımı kazanayım dedi. Çalışmıyor olsa hem gitti hem boş oturuyor derdiniz. Bir elinizi çekin şu yaşını başını almış insanlardan ya

Amca,kendi evladı dururken neden yeğenlerine bıraksın ki?ilginç..Anadoluda kıza mal vermiyorlar ya,amcanın oğlu yoksa o yüzden vermiş olabilir..hatta belki konu sahibinin görümceleri de olabilir..öyle mi konu sahibi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…