Ben konuyu çok net anladım. Kadının oturduğu ev veya degil o önemsiz. Ev kv ait değil çünkü miras malı.Yukarı da cevap verdi.. kadının oturduğu evmiş
Amcalar pislik çıkarmış
Bu durumda sizin derdiniz yaşlılığında kv tek başınıza bakmak istemiyorsunuz. Konuyu böyle açsaydınız keske. Ben de bakmak istemezdim o yuzden çocuğuma da bakmasını istemezdim. Maalesef böyle seylerde karşılık bekleniyor. Bunu baştan düşünmeniz lazımdı. İnşallah elden ayaktan düşmez ne diyeyim.ben para istemiyorum siz de bunu anlamıyorsunuz., adil olsunlar açık olsunlar şeffaf olsunlar istiyorum. kadın yaşayabiliyor maaşla elektrik su doğalgaz eşimle ben hep yardım ettik ederiz de
çocuğumuza bakmadığında da ettik yine ederiz yeter ki ortada kalmasın
eşim kira para istemiyor annesi çalışmasın evinde sıcacık otursun derdi bu kayınımla eltim ek gelir yapma peşinde evet bu sebepten de kızgınız kim olsa kızar sizin annenizi bu duruma soksalar kardeşinize hanımına kızmaz mısınız.
çok dagüzel anlatıyorum anlayan insan çok ama siz beni yargılama peşindesiniz neden çalışmışım bananeymiş
benim evime yansıyor onların yaptığı haksızlık benim eşim uyuyamıyor gece anladın mı banane olmuyor o zman
verirse versin isterse sokağa atsın isterse çok afedersin poposunu silip tuvalete atsın banane ama söylemiyor hanımefendi söylememsinin sebebi evlat ayrımıdir siizn çocuğunuza baktı denilecek ilerde herşeyine eşim koşucak ben yardımcı olucak yumuşak huyluyuz biz güler yüzlüyüz ondan paramızda var çift maaşız ya bize yıkma peşindeler eltim kaynım kayınvalide
versin herşeyini versin yeterki açık net şeffaf adil olsun....
maksat minnetli bırakmak biizm onursuz olmadığımıızn bilincinde hepsi anladınız mı vermesine kızdığı o eşimin ana bana acımıyon mu diyo acımıyor demek ki
mecbur kaldılar bu şekilde almaya ki aldıktan sonrada kadın oturdu biz zaten evimiz diye düşünüp çöreklenmedik farkınfaysanız bu çirkefliği yapan eltimle kaynım biizm mücadelemiz herkes evine gitsin kadında evine otursun biz yşne yardım edeceğiz zaten bu kadın böyleydi öncedenSizin derdiniz başlıktan belli oluyor..
Kadına gelen vurmuş, giden vurmuş.. hakkı için 10 yıl savaşmış yine de hakkını tam alamamış.
Kadın yine de benim evim burası hayırdır demiyor..
56 dan 60 a size hizmet etmiş..simdi de diğer oğluna
Allah evlatlarının da hayırlısını versin.
Şimdi benim oturduğum eve ileri de Allah korusun eşim ölürse gelinlerim konuşma hakkı olacak öyle mi!!
Bir de lutufmus gibi bizim demedik diyorsunuz
Değil zaten sizin ne diğer oğlunun ne sizin bu ev!!
Amcalarının pislikleri, evlatlarının işine yaramış.
Ben konuyu çok net anladım. Kadının oturduğu ev veya degil o önemsiz. Ev kv ait değil çünkü miras malı.
Ben konuyu başından beri net sekilde okuyup gayet anladim ama siz bilirsinizAçık ve net sordum yukarı da evet dedi
Bende ilk sizin gibi anlamıştım
bakarım baktımda ama tek bir evlata yüklenilmez bu da evlat ayrımıdır bir sürü başlık var bu konuda biliyor sunuz kimin kime bakacağı belli olmaz asla demiyorum ki bakmam ama 3 ü bir olup böyle yaklaşmaları normal mi açık olsun onada sizede verdim desin bitsin. eşim ayrım yapıldığını hissediyor haksız da değilBu durumda sizin derdiniz yaşlılığında kv tek başınıza bakmak istemiyorsunuz. Konuyu böyle açsaydınız keske. Ben de bakmak istemezdim o yuzden çocuğuma da bakmasını istemezdim. Maalesef böyle seylerde karşılık bekleniyor. Bunu baştan düşünmeniz lazımdı. İnşallah elden ayaktan düşmez ne diyeyim.
mecbur kaldılar bu şekilde almaya ki aldıktan sonrada kadın oturdu biz zaten evimiz diye düşünüp çöreklenmedik farkınfaysanız bu çirkefliği yapan eltimle kaynım biizm mücadelemiz herkes evine gitsin kadında evine otursun biz yşne yardım edeceğiz zaten bu kadın böyleydi önceden
ben hiç bir söz etmiyorum benim kendi evimde var kendim aldım çalışarak ne zorlularla yapıldığını çok iyi biliyorum kayınvalidemin mücadelesine destek verdim her zman o onun hakkı biz bunu diyoruz ama diğer oğlu ve gelini demiyor
bu tepkinizde haklısınız benim de eşiminde kaynımında eltiminde hakkı yok o ev kadının ...
bu konuda aynı düşünüyoruz bizim gibi düşünmeyen kişiler var biz onlarla mücadele edemiyoruz anlatabiliyor muuym
benlik bir sıkıntı yok zaten ben mal milk değil derdim eşim sıkıntı yapıyor kardeşinin karısının umursamaz hali annesine laf geçiremiyor çalışma otur aklım sende diyor uyuyamıyor kardeşinin yüzüne söyledi daha napsın işte sorun buŞuan o zaman sizlik bir durum yokki
Ne yapıyorlarsa yapsınlar siz niye sıkıntı ediyorsunuz
Kayınvalideniz ölürse o zaman hakkınızın ararsınız
Onlar halinden memnun
Kadın evini verip, sizden destek de beklemiyor girmiş işe kendi çapında takılıyor
Kendince oğluna destek oluyor (oğlunun yaptığı doğru demiyorum ama sizlik bir konu yok)
benlik bir sıkıntı yok zaten ben mal milk değil derdim eşim sıkıntı yapıyor kardeşinin karısının umursamaz hali annesine laf geçiremiyor çalışma otur aklım sende diyor uyuyamıyor kardeşinin yüzüne söyledi daha napsın işte sorun bu
Evet su an tam olarak ne derdiniz oldugu anlaşıldı. Yok evsiz kalacak yok bu yaşta çalışıyor falan diye uzatmanıza ne gerek vardı? Tek fedakarlık bize yapıldı denilip üstümüze kalacak deseydiniz keske baştan.bakarım baktımda ama tek bir evlata yüklenilmez bu da evlat ayrımıdır bir sürü başlık var bu konuda biliyor sunuz kimin kime bakacağı belli olmaz asla demiyorum ki bakmam ama 3 ü bir olup böyle yaklaşmaları normal mi açık olsun onada sizede verdim desin bitsin. eşim ayrım yapıldığını hissediyor haksız da değil
Bakın tavrını koyabilir evinize gidin artık kardeşin hakkını yemeyin kiraya vermeyin evi diyebilir eşim buna kızıyor yaw ne işi var sundurma katta bu soğukta, ne işi var 60 yaşında tekstilde badrum katlarda sıcakta soğukta bu nasıl kardeş... çocuğumun stü yok diye ağlayacağına hanımın mesleği var sapasağlam onunla brçözüm bulsa yada annesini yanına alsa çözüm bu muYanlış anlamayın ama eşinizin de bu konuda çok konuşmaya hakkı yok
4 yıl da kendi çocuğunu baktırmış yine çalışmış.
Esiniz annenize evlat ayırıyor diye kızmasın hiç anne olarak iki tarafa da bir şeyler yapma derdine girmiş kaç yaşından sonra
Kardeşin sorumsuzluğu çok başka ama burada cidden en masum annesi
ortada ortak ev olmasa benim çocuğuma bakmış olmasa daydı da çalışmış olsay dı da bende eşim de yine istemezdik ki bu zamana kadar hep maddi yardım yaptık çalışmasın diye anlatabiliyor muuym bakma kısmı tabiki çok sonraki işEvet su an tam olarak ne derdiniz oldugu anlaşıldı. Yok evsiz kalacak yok bu yaşta çalışıyor falan diye uzatmanıza ne gerek vardı? Tek fedakarlık bize yapıldı denilip üstümüze kalacak deseydiniz keske baştan.
Bakmak istemiyorsanız bakmayın ileride. Kimseye hesap verecek haliniz yok. Çok istiyorsa esiniz gider bakar. Şimdiden neyi dert ediyorsunuz yahu.
Ya siz niye herkesin hayatı ustunde söz sahibi olduğunuzu sanıyorsunuz? Size ne ya? O çalışmasın bıraksın bu calissin falan. Size ne aaa. Satın evinizi çıkın ortaklıktan gerisi sizi ilgilendirmez. Çocuk mu var karşınızda salak mi var? Bırakın herkes nasil biliyorsa öyle yapsınortada ortak ev olmasa benim çocuğuma bakmış olmasa daydı da çalışmış olsay dı da bende eşim de yine istemezdik ki bu zamana kadar hep maddi yardım yaptık çalışmasın diye anlatabiliyor muuym bakma kısmı tabiki çok sonraki iş
ama bir annnenin herşeyi düşünmesi lazım , bir annenin en çok kendini düşünmesi laızm bir anne kendine en iyi şartlarda bakarsa evladını en çok seven annedir bence gerisi boş...
Bakın tavrını koyabilir evinize gidin artık kardeşin hakkını yemeyin kiraya vermeyin evi diyebilir eşim buna kızıyor yaw ne işi var sundurma katta bu soğukta, ne işi var 60 yaşında tekstilde badrum katlarda sıcakta soğukta bu nasıl kardeş... çocuğumun stü yok diye ağlayacağına hanımın mesleği var sapasağlam onunla brçözüm bulsa yada annesini yanına alsa çözüm bu mu
eşim yemek isteseydi yıllarca aynı manipülasyonu oda yapardı biliyor musunuz bırakın yemeyi kadın hakkın alsın diye avukat paraları verdi çalışmasın diye ev ihtiyacını aldı eşim gerçekten vicdanlı dürüst bir insandır asla öyle bir delirme yokYazdıklarınızla çelişiyorsunuz hanımefendi
Yasal olarak evet iki kardeşin evi orası ama zamanında dede olacak kişi kayınpederinize evi vermis olsaydi amcalara laf düşmeden o ev kayınpederiniz öldükten sonra kayınvalidenizin direkt olacaktı
Yıllarca kadının oturduğu ev şuanda vicdan olarakta ona aittir.
Kadın kendi oturduğu eve oğlunu almış gibi düşünün.
Yukarı da diyorsunuz ki ne benim hakkım var ne eşimin ne eltilerlimin şimdi de hakkı yenilmiş gibi hissediyor diyorsunuz.
Kayınvalideniz ölür ev zaten eşinizle kardesine kalır o zamanda eşiniz hakkını sonuna kadar alır.
Kardeşine kızmasın demiyorum ama annesine kızmaya hakkı yok!
Zamanında diğer kardeş deseydi annem gelmiş kaç yasına ne çocuk bakması ne deyecekti eşiniz.. ikisi de farklı renkler yani
4 yıl size geldiğinde de evinden olmuş kadın şimdi de.. sizdeyken karın tokluğuna çalışmış
Simdi ise maaşlı çalışıyor.. yine de helal olsun kadının çırpınışına
Kimseden para dilenmiyor kendi başının çaresine bakıyor
Acaba esiniz kardeşi kendi evinin kira yarısını size verseydi yine böyle üzülür müydü?
Durum ne biliyor musun ortaya bir pasta konulmuş aslında o pasta sizlere ait değil
Kardeş becerip, fazlasını yiyebilmiş esiniz yiyemediği icin deliriyor.
Yoksa derdi annesine üzülmek falan değil..
Evet Efes konu sahibinin eşi ve kaynının üzerine yarı yarıya, kv nin hakkı yok.Bu nasıl bir miras işi öyleBravo çözmüşsünüz. mahkeme amcayı haklı bulmuşsa ,demek ki amca bakmış anasına babasına,mahkeme de amcayı haklı bulmuş..Galiba eskilerden konusahibinin k.v,kp ,onun anası babası,amca hep beraber orda oturuyorlardı..amca 2 yeğenine bıraktıysa demek ki çocuksuz öldü,kendi kardeşi almasın diye direkt kardeşinin çocuklarına bıraktı.neyse bu ev sonuçta resmi olarak konu sahibinin eşi ve kayın üzerine, yani k.vnin hakkı yok doğru mu?
konu ev mi yani bu konu anlaşılınca ne çözülecek anlamıyorum. resmiyette eşimle kardeşinin ama biz kayınvalidemin diye bakıyoruz olaya eve ihtiyacımız yok evimizi kendimiz aldık çok şükür kimsenin evine çöreklenmedik...Evet Efes konu sahibinin eşi ve kaynının üzerine yarı yarıya, kv nin hakkı yok.
Amcanın kendi çocukları varmış, amcanın bir torunu vefat edince ( ne alakaysa) insafa geldi verdi diyor.
Yok canım senle eşinin en baştan beri ayrı evi varmış zaten, asla kimsenin evine çörekleklendiniz diye yazmadım yazmamda.konu ev mi yani bu konu anlaşılınca ne çözülecek anlamıyorum. resmiyette eşimle kardeşinin ama biz kayınvalidemin diye bakıyoruz olaya eve ihtiyacımız yok evimizi kendimiz aldık çok şükür kimsenin evine çöreklenmedik...
Amca,kendi evladı dururken neden yeğenlerine bıraksın ki?ilginç..Anadoluda kıza mal vermiyorlar ya,amcanın oğlu yoksa o yüzden vermiş olabilir..hatta belki konu sahibinin görümceleri de olabilir..öyle mi konu sahibi?Evet Efes konu sahibinin eşi ve kaynının üzerine yarı yarıya, kv nin hakkı yok.
Amcanın kendi çocukları varmış, amcanın bir torunu vefat edince ( ne alakaysa) insafa geldi verdi diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?