Hakaret..

Evet haklısınız aslında özünde kendini yormak demek, o nasılsa hatasını anlayacak düzeyde birisi değil.

Birde bu ülkede doktordan hemsireden çekinen bir ben miyim? VAlla ben haya ediyorum. Ben kimsenin pis vücuduna dokunmak istemezken onlar kanımıza kadar dokunuyorlar. Hiç iğğ diyenini görmedim .
Neler neler görüyoruz, artık psikoloji kalmadı öyle diyim yine de güler yüz göstermeye çalışıyorum ki ya birinin ahını alırsam ama Allahım böylelerini döve döve öldüresim geliyor.

Sonra saglik calisanlari yurtdisina gitmek istese insanlar sasiriyor. Bence hastane bu konuda calisanlarin arkasinda durmasa böyle seyler hep devam eder. Esim doktor. Biri calisanlarina terbiyesizlik etse ayar verip gönderiyor. Duruma göre bir daha gelmeyin de diyor. Kimse baskasinin hizmetcisi degil. Hele ki saglik sektörde.

Öyle doktorlar var zaten başka hastanede olsa taburcu ederdiler veya başka klinikte benim çalıştığım servis başlı başına bir fiyasko zaten, az kaldı inşallah anestezi teknikeri olarak atanacağım dakurtukacağın

Evet haklısınız aslında özünde kendini yormak demek, o nasılsa hatasını anlayacak düzeyde birisi değil.

aslında biraz üslup sanatında geliştirmesi gerekiyor insanın kendisini.
10 sene önce iş hayatına adımımı atarken bir büyüğüm bir hikaye anlatmıştı, kulağıma küpe olsun diye:

eski zamanlarda bir genç medreseden mezun oluyor ve bir an önce köyüne dönüp öğrendiklerini anlatmak istiyor. hocaları demiş ki "dur daha usul dersi almadın". ama genç o kadar heyecanlıymış ki hemen dönmüş evine.
camiye girmiş, köyün hocası o kadar yanlış şeyler anlatıyormuş ki, aşırı sinirlenmiş. hemen fırlamış "bu adam sizi kandırıyor, hepinizi dinden çıkarıyor" diye anlatmaya başlamış.
halk tabi o hocaya o kadar inanıyormuş ki bu gencin üzerine çullanmışlar, canını zor kurtarmış. dönmüş medreseye, usul dersleri almaya.
o dersler bitince gene dönmüş evine. aynı hoca, aynı yanlış bilgiler.
bu sefer çıkıp demiş ki "ey cemaat, bu hoca o kadar mübarek ki sakalından bir tel koparan cennetliktir."
cemaat o hocaya çullanmış tabi, hoca zor kaçmış, meydan da bizimkine kalmış.

iş hayatında biraz da böyle olmak gerekiyor.

ben sizi anladım, her doğruyu o an söylemek, hataya mahal vermemek istiyorsunuz. bir hastaya müdahale ederken elbette doğru. ancak aynı zamanda iletişim de sizin için çok kritik. bu yüzden bazen usulle ilerlemek kafanızı rahatlatır.

Şöyle demeli bence adam ruh hastasiydi .Normal insan bu sekilde davranabilir mi?Hayır.Bu tipler heryerde karsimiza cikiyorlar.Çok şukür en az zararla atlatmişsiniz.Bunlarin kafa atan versiyonları da var.Normal bir ulkede yaşamiyoruz vesselam.Onlar her zaman hemsirelerden iyi bilir hastasina gerekeni.Allahtan doktora danisiyorlar.

Insallah. Allah sabir versin. Gergin insanlar hep vardi, ama su pandemi basladiktan sonra iyice artti.

Sonuna kadar haklısınız ve mesleğiniz çok kutsal Maalesef ki böyle tipler iyice çoğaldı sağlık personeline şiddet,hakaret hepsine ceza olması gerekiyor.

Bir de doktor Onunla birebir ilgilense canım yanmaz bana söylüyor ben yapıyorum tüm kaprisi sıkıntıyı ben çekiyorum suçum ne bilmiyorum hemşire olmak mı

Kesinlikle haklısınız, bundan sonra da bana ders olsun asla umursayıp yorum yapmam

Siz mesleğinizi kimse için değil karşılığında para kazanmak için yapiosunuz.Hastanin davranışı asla kabul edilemez ama şunu da söylemeden gecemicem doktorundan hemsiresine devlet Hastanesi'nde hastalara nasıl davranildigini da gördüm.Hic de kibar diyemicem.Siz devlette misiniz bilmiorum ama bu üslup konusunda sağlık çalışanları da kendilerini gelistirmeliler.

Ben insanım, hasta yakını da olabilirim ki oldum da, çok haklısınız ama yemin ederim ben güler yüzlğ bir hemşire olmaya çalışıyorum. Tamamen insan olmak önemli.

Görmeyeyim de nereye kadar ? Bu kadar hakareti işitecek ne yaptım sanki
Siz birşey yapmadınız sakin olun.
Onun bağırması hakareti onun sorunu.
Onun yaşadıklarının dışa patlaması.
Siz olmasanız o an belki doktora patlardı o olmasa temizlikçiye.
Anlatabildim mi?
Bazısı öyle.
Ama siz böyleleriyle çok karşılaşacaksınız.
Bu kadar içselleştirirseniz işin içinden çıkamazsınız.
Erkenden çökersiniz.
Üstünüze alınmayıp işinize devam edin.
Siz iyi karşılık görmek için değil kendi işiniz için gönül rahatlığınız için inanıyorsanız da Allah rızası için yapın geçin.
Ayrıca Tülay Kök videolarını dinleyin derim.
İnsanların böyle davranması sizde birşeyleri tetiklediği için bu kadar içselleştiriyor olabilirsiniz.
Bunu aşarsanız sorun da yapmazsınız bu tür durumları.

Hoşt köpek demek varmış gerçekten bu zamanda insanlar çok daha asabi hatta kaba tabiriyle öküz oldu. Yani sinirlenmek, kavga etmek için bahane arıyorlar. Bu her yerde böyle inanın. Biz de elektrikçinin yaptığı hatadan dolayı kendisinden düzeltmesini rica ettik üstelik o kadar kibardım ki ama yanlışını da söylemek zorundayım. Öyle ukala öyle terbiyesiz cevaplar verdi ki ağzım açık aldı onu dinlerken kendimi suçlayacaktım neredeyse konuştu konuştu en sonunda da '' yalnız şunu bilin naz hanım bizlik hiiiiiç bir şey yok hatamız da yok biz neyse onu yaparız '' diyip pat diye suratıma kapattı apıştım kaldım hayır sanki küfür ettim sanki ne biçim iş yapıyorsunuz dedim eskiden kibar konuşana sinirli biri de olsa nezaketen kibar cevap verilirdi şimdi ise acizlik olarak görüyorlar

Aşırı şımartılmış cahil bir halk.. ve onların önüne yem olarak atılmış sağlık çalışanları.. seninle aynı şeyi düşünüyorum aynı şeyleri yaşıyorum ama çok emek verdim. Bu mental retardeler yüzünden ben neden ekmek kapımdan oluyorum. Onların düzelmesi gerekiyor. Ki sağlık sisteminin gittikçe özelleştigi bu dönemde akılları birkaç yıla başlarına gelir.

Meslek değiştirin

Doktorluk okumayı düşünmez misiniz ?

Yani her meslekte var böyleleri
Sadece bu tür insanlar gelmiyordur değil mi ?

Benim favorim de "Benim vergimle maaş alıyorsun". Sanki biz vergi kaçırıyoruz İnsanla uğraşan meslekler zordur, sizin de mesleğiniz zor. Binbir türlü insanla karşılaşıyorsunuz, arada böyle çürük elmalar mutlaka çıkacaktır. Meditasyon yapın, sevdiğiniz bir filmi açın izleyin. Yatmadan sesli biçimde şunu söyleyin: Ben değerliyim, değerimi başkaları değil ben belirlerim. Sabah kalktığınızda da ilk iş "Bugün çok güzel olacak" deyin.

üzülme lütfen bosver . o kendı terbıyesızlığı bılıyorum aynılarını bende yasadım. hemde kaç kez ağladım. ama ısımden soğumadım . yıllar geçti şimdi öyle guzel hakkından gelıyorum kı bu tarz ınsanların daha gözünden anlıyorum bana topluma saygısı var mı nasıl davranacak. sende özel algılama o sana yapmadı bu terbıyesızlığı kendıne hepımıze yaptı. nekadar üzülsen de boş onemlı olan sen mesleğını severek yapmaya devam et . bızler ınsan olmaya calısanlar sana ve sağlıkcılara hepsıne tum ıscılere mınnetarız, bu ulke hep ıscının sırtından gecındı. sırtımıza basa basa ezıyorlar ama dıyecek cok sey varda. son olarak sıkayet etsın, sıkayet etmeye yetecek kadar kelıme dağarcığının olduğunu sanmıyorum muhattap bırını bulamaz.

Bir sonraki aşama fiziksel şiddet. Onun için bu tarz hastalarla polemiğe girilmez. İlk hakaret sözcüğünü duyduğunuzda hemen beyaz kod verecektiniz. Sonrasında güvenliği çağırıp hastadan uzaklaşacaksınız.

Sizin başınıza gelen olayda beyaz kodu başkasının vermesini neden beklediniz ki? Böyle bir uygulama yok. Herkes kendi kodunu verir. O kodun hangi odadan ve kim tarafından verildiği esastır çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…