- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.454
- 198
- Konu Sahibi meraklimelahatbirisi
-
Birde bu ülkede doktordan hemsireden çekinen bir ben miyim? VAlla ben haya ediyorum. Ben kimsenin pis vücuduna dokunmak istemezken onlar kanımıza kadar dokunuyorlar. Hiç iğğ diyenini görmedim .İnsanın olduğu her sektörde ne yazık ki…
Evet haklısınız aslında özünde kendini yormak demek, o nasılsa hatasını anlayacak düzeyde birisi değil.bu tip sorunlar her sektörde, her iş yerinde var. insanlarla iç içe olduğumuz sürece de hep olacak.
zamanla tecrübe kazanıp nerede ne şekilde konuşmamız gerektiğini; ne zaman susup ne zaman müdahale etmemiz gerektiğini çözüp sıkıntıyı minimize edebiliyoruz sadece.
misal ben ilk dakika beni tersleyen o hasta hemen peşinden doktorla konuşmaya çalışırken asla araya girmezdim.
1. bence asla doğru bir tutum olmasa da halinden belli ki hemşireye değil doktora itimat ediyor ve derdini onunla halletmek istiyor.
2. zaten ortada bir sıkıntı var, bir kere laf etmiş, üstelersem peşi gelecek.
3. her zaman her yerde doğru olanı atılıp söylemek zorunda değiliz.
asla sizi haksız bulmuyorum, aksine siz şikayet etseniz %1000 kazanacağınız bir dava. fakat minimum problemle çalışmak istiyorsak bazı trickleri uygulamak, bazen bazı şeyleri çok da umursamamak zorundayız.
Neler neler görüyoruz, artık psikoloji kalmadı öyle diyimBirde bu ülkede doktordan hemsireden çekinen bir ben miyim? VAlla ben haya ediyorum. Ben kimsenin pis vücuduna dokunmak istemezken onlar kanımıza kadar dokunuyorlar. Hiç iğğ diyenini görmedim .
Öyle doktorlar var zaten başka hastanede olsa taburcu ederdiler veya başka klinikte benim çalıştığım servis başlı başına bir fiyasko zaten, az kaldı inşallah anestezi teknikeri olarak atanacağım dakurtukacağınSonra saglik calisanlari yurtdisina gitmek istese insanlar sasiriyor. Bence hastane bu konuda calisanlarin arkasinda durmasa böyle seyler hep devam eder. Esim doktor. Biri calisanlarina terbiyesizlik etse ayar verip gönderiyor. Duruma göre bir daha gelmeyin de diyor. Kimse baskasinin hizmetcisi degil. Hele ki saglik sektörde.
Evet haklısınız aslında özünde kendini yormak demek, o nasılsa hatasını anlayacak düzeyde birisi değil.
Öyle doktorlar var zaten başka hastanede olsa taburcu ederdiler veya başka klinikte benim çalıştığım servis başlı başına bir fiyasko zaten, az kaldı inşallah anestezi teknikeri olarak atanacağım dakurtukacağın
Bir de doktor Onunla birebir ilgilense canım yanmaz bana söylüyor ben yapıyorum tüm kaprisi sıkıntıyı ben çekiyorum suçum ne bilmiyorum hemşire olmak mıŞöyle demeli bence adam ruh hastasiydi .Normal insan bu sekilde davranabilir mi?Hayır.Bu tipler heryerde karsimiza cikiyorlar.Çok şukür en az zararla atlatmişsiniz.Bunlarin kafa atan versiyonları da var.Normal bir ulkede yaşamiyoruz vesselam.Onlar her zaman hemsirelerden iyi bilir hastasina gerekeni.Allahtan doktora danisiyorlar.
Kesinlikle haklısınız, bundan sonra da bana ders olsun asla umursayıp yorum yapmamaslında biraz üslup sanatında geliştirmesi gerekiyor insanın kendisini.
10 sene önce iş hayatına adımımı atarken bir büyüğüm bir hikaye anlatmıştı, kulağıma küpe olsun diye:
eski zamanlarda bir genç medreseden mezun oluyor ve bir an önce köyüne dönüp öğrendiklerini anlatmak istiyor. hocaları demiş ki "dur daha usul dersi almadın". ama genç o kadar heyecanlıymış ki hemen dönmüş evine.
camiye girmiş, köyün hocası o kadar yanlış şeyler anlatıyormuş ki, aşırı sinirlenmiş. hemen fırlamış "bu adam sizi kandırıyor, hepinizi dinden çıkarıyor" diye anlatmaya başlamış.
halk tabi o hocaya o kadar inanıyormuş ki bu gencin üzerine çullanmışlar, canını zor kurtarmış. dönmüş medreseye, usul dersleri almaya.
o dersler bitince gene dönmüş evine. aynı hoca, aynı yanlış bilgiler.
bu sefer çıkıp demiş ki "ey cemaat, bu hoca o kadar mübarek ki sakalından bir tel koparan cennetliktir."
cemaat o hocaya çullanmış tabi, hoca zor kaçmış, meydan da bizimkine kalmış.
iş hayatında biraz da böyle olmak gerekiyor.
ben sizi anladım, her doğruyu o an söylemek, hataya mahal vermemek istiyorsunuz. bir hastaya müdahale ederken elbette doğru. ancak aynı zamanda iletişim de sizin için çok kritik. bu yüzden bazen usulle ilerlemek kafanızı rahatlatır.
Ben insanım, hasta yakını da olabilirim ki oldum da, çok haklısınız ama yemin ederim ben güler yüzlğ bir hemşire olmaya çalışıyorum. Tamamen insan olmak önemli.Siz mesleğinizi kimse için değil karşılığında para kazanmak için yapiosunuz.Hastanin davranışı asla kabul edilemez ama şunu da söylemeden gecemicem doktorundan hemsiresine devlet Hastanesi'nde hastalara nasıl davranildigini da gördüm.Hic de kibar diyemicem.Siz devlette misiniz bilmiorum ama bu üslup konusunda sağlık çalışanları da kendilerini gelistirmeliler.
Siz birşey yapmadınız sakin olun.Görmeyeyim de nereye kadar ? Bu kadar hakareti işitecek ne yaptım sanki
Hoşt köpek demek varmışMerhaba, çok kısa anlatacağım.
Hemşireyim, ne yazık ki..
Bugün klinikte çalışırken bir hasta yakını ile tartışma yaşadık kendisi doktora hastamın ağrısı var dedi ben de size verdiğim ilacı uyguladınız mı hastaya dedim (yakının uygulayacağı bir ilaçtı) yüzüme bakıp doktora döndü yani seni kale almıyorum sana sormadım tarzında. Sonra ben de sinirlendim ve doktora biz gereken herşeyi yaptık ağrı kesicisini taktık diye bi cümle kurdum. Adam çıldırdı, gerizekalı hayvan sen bana hizmet etmek zorundasın vs. Çok zoruma gitti, akşamdan beri canım çok sıkkın yarın işe gitmek istemiyorum, bir de sonradan geldi adımı aldı şikayet edecekmiş, şikayet etmesinin sebebi ona hakaret etmemmiş hakaretim de şu: saygısızlık etmeyin.
Ben böyle insanlar için 16 saat boyunca nöbet tutmak istemiyorum, hakkıma girdi hakkımı helal etmiyorum. İçimi dökmek istedim.
Meslek değiştirinDüşünüyorum ama, inanın şok yıprandım 4 senedir artık nankörlükten bıktım daha ne yapalım bilmiyorum aldığımız üç kuruş maaş onu da bize fazla görüp yapacaksın edeceksin ben ödüyorum senin maaşını diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?