Hakkımda dava açcakmış nolur yardım edin

İyi akşamlar. Öncelikle sakin olun. Olan olmuş. Siz ona hakareti whatsapp tan gondererek yaptınız sanırım değil mi. Peki karşı taraf hakaretle cevap verdi mi. Ya da hakaretvari bir söz sarfetti mi?

1. maddenin tıpatıp aynısını kendi yaptı eski sevgilimle geçmişimi ortaya koydu ben terbiyesizsin dedim hatta sonra kızdım o.ç oluyosun o zaman dedim aslında bu maddelere göre bende dava açabilirim ama tek korkum olayın aileme intikal etmesi durumu açıklayamam ki

Hukukcuysanız o zaman böyle birşey yaparsa ben napabilirim yani dava falan mı açmam lazım maddi tazminat isterim 30 binden baslıyomuş diyo gerçek midir

onun size öncesinde attığı mesajlar varsa onları delil gösterebilirsiniz, o beni tahrik etti önce, ben de bir anlık sinirle yazdım dersiniz.
olay sebebiyle maddi zararı yok,manevi tazminat talep edebilir isterse,ceza almanız halinde,o kadar tazminata hükmedilmez ama. ceza alsanız bile sabıkanız da yoksa büyük ihtimal hükmün açıklanması geri bırakılır, 5 yıl başka suç işlemezseniz ceza düşer yani. ama bu kişinin göz korkutmak için söylediğini düşündüm ben de...

İyi akşamlar. Öncelikle sakin olun. Olan olmuş. Siz ona hakareti whatsapp tan gondererek yaptınız sanırım değil mi. Peki karşı taraf hakaretle cevap verdi mi. Ya da hakaretvari bir söz sarfetti mi?
Hayır öncesinde hakaretvari konuştu uyardım dinlemedi sonra o.ç diyince dava açıcam bunların çıktısını alıp dedi

Hiç dava edilmedim daha önce hemen avukatı aradım dedi bilmiyorum doğru mu hem maddi hem manevi acarım demiş avukat ama gerçekten beni o kışkırttı uyardım kaç kere

Bir küfürden mahkemelik olunsaydı ülkedeki 10 kişiden 9 u mahkemeye verilmiş olurdu.

Hayır öncesinde hakaretvari konuştu uyardım dinlemedi sonra o.ç diyince dava açıcam bunların çıktısını alıp dedi
Arkadaşım bak ben avukatım. Burada her kafadan bir ses çıkıyor. Haklı olanlar da var, haksız olanlar da. Siz sakinlesip bana sadece karşıdaki kişinin hakareti konuşurken mi yoksa yazisirken mi yaptığını söylemeniz yeterli.

Allahım ya hapis mi

Hakaret
Madde 125- (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat
eden (...) (1) veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya
adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek
işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada
belirtilen cezaya hükmolunur.
.
.
.

Haksız fiil nedeniyle veya karşılıklı hakaret
Madde 129- (1) Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte birine kadar
indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
(2) Bu suçun, kasten yaralama suçuna tepki olarak işlenmesi halinde, kişiye ceza verilmez.
(3) Hakaret suçunun karşılıklı olarak işlenmesi halinde, olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri
hakkında verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.

Ben telefon konuşması sanmıştım sizi korkutmak için yaptığını düşünüyorum
gerçi sevgiliniz mi kız arkadaşınız mı kim dava açacak olan okuyamadım geçmişi
Uzun zamandır arkadaş olarak konuştuğum bi erkekti bana gerçek gibi geliyor bilmiyorum hiç bu yüzünü görmemiştim

Avukat değilim ama hakaret davaları açılabileceğini ve tazminat ödeneceğini biliyorum, savcılığa suç duyurusunda bulunursa kağıt gelir evinize.

Bu sebeple herkes özellikle sanalda söylediklerimiz havaya gidiyor diye düşünmesin, forumlarda edilen hakaretlerde dava ediliyor.

Whatsapptan

Tazminat mı

Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek
işlenmesi gerekir.
Bu ne demek 3 kişiyle falan

Hiç dava edilmedim daha önce hemen avukatı aradım dedi bilmiyorum doğru mu hem maddi hem manevi acarım demiş avukat ama gerçekten beni o kışkırttı uyardım kaç kere

maddi tazminat açsa bile reddedilir. manevi tazminat da ceza davasının sonucunu bekler.
whatsapp ta o da öncesinde size mesaj attıysa, ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ikiniz de ceza almayabilirsiniz.

Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek
işlenmesi gerekir.
Bu ne demek 3 kişiyle falan

maddeyi bölmeyim diye silmemiştim onu.onun dışındaki cümleler sizi ilgilendiriyor.

Harika şimdi sorunuza geliyorum. Tek tek. Size hakaret davası açabilir mi bu kişi evet açabilir. Çünkü yazılı delili var ve bu delil yasa dışı değil. Kendi telefonuna gelmiş. Siz kendinizin atmadığını iddia etseniz dahi hakim bunu dinlemez, yalana hiç kaçmaya gerek yok. Haksız tahrik demiş bazı arkadaşlar evet haksız tahrik var bu durumda ama kullanmaya dahi gerek yok. Çünkü karşılıklı hakaret durumu kişisel cezasilik sebebidir, kanunun ayrık hallerinden biridir. Siz de savunmamızı yaparken gerekirse hakarete ugradiginizi belirtirsiniz ya da karşı dava açıp birlestirebilirsiniz. Karşılıklı hakaret olduğu için beraat değil, ceza verilmesine yer olmadığı kararı çıkar. Her iki taraf da suçlu olduğu için karşılıklı tazminat davası acamayacaginiza göre, tazminat kısmını unutun lütfen. Birebir böyle davaları çok gördüm muhtemel sonuç da adlı para cezasına hukmedilmek ve ertelenmek olur ya da karşılıklı hakaretten ceza verilmesine yer olmadığı kararı. Anlamadığımız bir şey ?

Para cezası mı alırım 30 binden başlatırım demiş avukat sizce doğru mudur eğer öyle bi durum varsa bende karşı dava açarım çünkü ağır tahrik var ve ben sadece o.ç diyerek bu iki harfi yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…