Hakkımda dava açcakmış nolur yardım edin

Herkes bişey çıkmaz, korkma v.s yazmış..Neden bişey çıkmaz onu anlamadım? Hele de yazılı hakaret ve küfürden?
Ceza kanununda alenen hakaret ve küfür suçtur.

Kız diyor ki ailem duymasın, siz hala bişey çıkmaz diyorsunuz. Yani olay sadece ceza ve para da değil..

Yüksek ihtimal korkutmak için söylemiştir, ama dava açarsa ceza alırsın, kısa ve net.
Ha o sana hakaret veya küfür ettiyse o da alır..Hapis ve adli para cezasıdır bu cezaların niteliği de..

TC numarası ile adres tespit edilir, müştekinin şüphelinin adresini bilmesine gerek yok. telefon kayıtları istendiğinde konu sahibi adına kayıtlıysa kimlik bilgileri çıkar zaten.
doğru, mernis adresinden tespit edilir tabi
teknik değil pratik yaklaşmışım
bir de konu sahibi zaten endişeli, müşteki şüpheli kayıt kimlik okudukça daha da endişelenicek : )

O başlattı diyosun asıl ben seni vericem mahkemeye de. Hakaret davası açıcam sanıyo musun ki kalır yanına falan de. Ve ayrıca tehdit de suç

Artik ses kayitlari pek bisey ifade etmiyor. Mahkemeninde boyle seylerle ugrasacagini sanmiyorum ki o kiside gidip dosya falan ugrasmaz korkman icin yapmistir

hakaret kanunda suçtur,şikayet edilirse gereken yapılır,mahkemelerin işi bu.
Sanki bahsedilen davalara beş yıldızlı ilgi var da diğerlerini kayırıyolar. Konuşuyolar işte. Kanunda olana aykırılık olursa şikayet de varsa işleme alınır. Avukat mısınnn yoksaaa

Hakaretten dava açılabiliyor normalde. Ama siz de izinsiz telefon konuşmanızı kaydettiği için karşı şikayette bulunabilirsiniz.

KK da herkes Hakim/Savcı mübarek.
İnsanları yanlış bilgilendirmeyin lütfen.

Çocuk bana hakaret edildi diye şikayette bulunursa konu sahibi hakkında soruşturma açılır. İlla elinde yazışmaların çıktısının olması da gerekmez.
Ayrıca çocuk mesajları silmiş olsa dahi kısa mesajların kayıtları gsm şirketlerince tutulduğu için kayıtlar istenebilir.
Aynı zamanda konu sahibinin bütün kimlik/adres bilgilerine sahip olması da gerekmez.
Şu telefon numarasını kullanan şu isimle tanıdığım şahıs bana hakaret etti diye şikayette bulunulabilir pekala.

Ancak ben de çocuğun konu sahibini korkutmaya çalıştığını, herhangi bir şikayetinin olmayacağını düşünüyorum.

Sanki savcılar dosya önüne gelince "bu değil, bu hiç değil, bunlar sıradan" diye eliyor kafadan. Adam şikayetçi olursa, haklı ya da haksız, savcı o dosyaya bakmak zorunda. Ha takipsizlik verir veya işleme alır o ayrı. Ama "buna mı bakacak" denemez. Bakacak.

kanun yoluna başvuracağını söylemek tehdit sayılmıyor.

Hani gösteririm ederim diyip herhangi bir talepte bulunursa diye söylüyorum. İlk sayfada arkadaşlar seni korkutmuş ilerde pis pis istekleri olur demiş ya. Diyelim ki gösteririm diyip -örnek veriyorum- "beraberliğe" zorladı. Tehdit olmuyor mu

Sanki bahsedilen davalara beş yıldızlı ilgi var da diğerlerini kayırıyolar. Konuşuyolar işte. Kanunda olana aykırılık olursa şikayet de varsa işleme alınır. Avukat mısınnn yoksaaa

şikayet durumunda işleme alınır, çoğu davayla uğraşmamak için şikayetçi olmuyor olabilir ama bu onun suç olma vasfını ortadan kaldırmaz. hukukçuyum.

mesajla ama oda bana o... gibi bişiler ima etti ona kızdım zaten bütün kızlar o... dedi bende mi varım dedim her gelenle yapıyosun o zmn sende ölesin falan dedi olay bu yani o sinirle sende o.ç sun o zmn yazdım

Her gelenle yapiyorsun mu dedi?
Seni bilmem de bu hakaretinden onun iyi bir ceza almasi lazim..

şikayet durumunda işleme alınır, çoğu davayla uğraşmamak için şikayetçi olmuyor olabilir ama bu onun suç olma vasfını ortadan kaldırmaz. hukukçuyum.
O zaman bir konu hakkında yardımınızı rica edelilir miyim vizem geliyo da mesaj atsam

o zaman şantaj olabilir ama hakaret suçu da varlığını korumaya devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…