Haksızlık var mı bu işte ?

Benim anam oğlancı , kayınvalidem kızcı yani benle kocamın hiç yeri yok. Kaynanamda ha gayret kızını kayırır. Yapmayın ya ana baba olmayı öğrenin önce . Anne baba hakkı varda evlat hakkı yok mu ? Yarın evlatlar da hesap soracak verilmeyen sevgiden, imkan varken yapılmayandan.

Bir ev almış bulmuşum bunuyormuşum da bilmemne . Ben kalkmışım verilen tepkiden kırıldım diyorum. Hep adaletten bahseden anne babalarımız neden adil davranmayı hatta düşünmeyi bile beceremezler onu düşünüyorum. Annem lafta bile hak vermiyor kızlarına. Canı sağolsun. Ama ben tepki koyamıyorum. Dediğim tek cümle o da sadece hatırlatma amaçlı gibi gayet uyumlu bizim evimizin ederi bu ama sen bukadarını verdin Nokta. Susturdu beni.

Düşkündü tabi , şehir dışında okumasından kaynaklı diye düşündük hep. Evden uzakta 19 yaşından beri.

yani bilmediğiniz bişey değil sonuçta.

yapacak bişey yok. kendi hakkını da ona vermek istemiş. boşverin bence yani herkes payını almış, evini almış. yapacak bişey var mı?

Çoğu Türk anneleri "oğlum bana bakar" kafasında kızına haksızlık eder, ama sonunda hep kızların eline kalıyorlar genelde. Kac kez şahit olduk.
Kv kızına düşkün oğlunu hep attı, valla başı dara düşse bakmam diyorum ama insan evladıyız bakarım ben. Ama bana yaptıkları yanına kar mı kalacak ayy

yani bilmediğiniz bişey değil sonuçta.

yapacak bişey yok. kendi hakkını da ona vermek istemiş. boşverin bence yani herkes payını almış, evini almış. yapacak bişey var mı?
Para vermesi değil maksatım ama bize yaptığı haksızlığı onu asla üzmeden anlayabilmesinin bir fırsatı olsun istiyorum.buna benzer olayı kp de yaptı bize . Çünkü onlarda kızlara düşkün. Onlarda anlamadı. Demekki bizim alnımızda salak yazıyor. Millet doymuyor vallahi bizi enayi yerine koymaya.birşey desen kötü biz olacaz . SusuyoruZ.

Sebebi ben söylüyorum size.

O erkek.

Erkek evlat 1 numaradır. Imkanlar onun için harcanir. Kiza mal verilirse "el oğluna para yedirmek" olur...

Bunun nesine bu kadar takıldınız ki...

Türklerin Araplardan etkilendikleri andan itibaren Türk toplumunda görülen bir hastalıktır bu ...

Yüzyıllardır erkek evlat ayrımı var dünyanın hemen her yerinde.

Siz bir kadın olarak daima sorunlu, daima zorunlu, daima zorundasınızdir bu toplumda.

Anneye, babaya,kv,kp bakmak sizin göreviniz ve zorunlulugunuzken hak talep etmeniz açgözlülük olacaktır. Size verilen malı elin oğlu yemiş olacaktır.

Gerçekten neye şaşırdınız anlamadım. Finlandiyadan mı düştünüz buraya. Hic mi duymadiniz bu toplumda kadınların neler yaşadığını. .

Anneniz gene size 250 bib vermiş. Çoğu onu da vermez buba inanin.

Kırıcı mı.. evet gercekten cok kirici. Ben olsam kırıtırdım . Ama neden diye sormazdın. Çünkü biliyorum nedenini.

Babamdan eminim ayrım yapmazdı da.. annemden hiç emin değilim.

Bence evet adalet olmalı kalp kırıklığınız böyle düşünmeniz normal. Geçmişte para vermişsiniz annenizdir boşverin ama bundan sonra da kendi kocanızın çocuğunuzun rızkını vermeyin.

Haklısınız ben olsam bende alınırdım. Cinsiyet ayrımcılığı yapmış anneniz.

Şoyle bir durum fark ettim. Genellikle bencil olan insanlarda goruluyor. Mesela benim KV örneği de oyle. Aliye vereyim vereceksem o erkek bana bakar ömür boyu ilerde evine de alır hayatım kurtulur diyor aman Ayşe'ye vermiyim damat yer zaten el oğlu diye bakıyor. Burda bile hesap var. Her şeyde önce kendi geliyor. Mesela benim görümcem anca kendine yetiyor. Eşi de çok kazanmiyor. Tam tersi olsaydı kızı çok para kazansaydi oğlu kendi yağında kavrulsaydi bence kızına daha cok yanasirdi. Maalesef bazı insanlar sadece dogurmayi, hiç ilgi sevgi göstermeden sans eseri başına kaza bela gelmeden kendiliğinden büyümüş çocuklarına yapmadıkları annelikleriyle bir de ömür boyu kendilerine bakılmayi (özellikle maddi) hak goruyor Tabii bunlar benim hikayenin kahramanları sizinkilerle genelleyemem ama bencillik, çıkar bazı insanlarda evlat sevgisinden önce geliyor

Kelimesi kelimesine doğru , kıza verilirse el oğlu yer nasıl bi mantıksa oğluna versin el kızı yesin sıkıntı Yok... ama anneye bakmak gene kız çocuğun işi... Allah ıslah etsin ne diyim.. bence konu sahibi yine şanslı bir çok kız evlat için utanılmasa başlık istenecek hala bu yy da...çeyizi bile zor yapılıyor bırakın mirası...

Benim eşimin ailesi gerçekten az buz değil baya varlıklılarmış ha ben bunu 10 yıl sonra öğrendim desem inanmazsınız. Yani varlıklılar tamam ama neleri var neleri yok yıllar sonra öğrendim. Ama yeminle varlık içinde yokluk çektiren para yemeyen insanlar.görümcem evlendi kaynanası yağdırıyor benimkilerin çeyreği gelirleri yok. Nasıl mutlu kp ve kv. Birde övünüyorlar ev aldılar kızıma, gümüş gondollar aldılar kızıma . Sen niye oğluna almıyorsun. Kızına pırlanta set istedi taktılar , birde üstüne kocamın sünnetlik altınlarıyla aldığı pırlanta bileziği taktı kızına. ben bir tane bileZik istedim alamam dedi evde eski bileziği vardı onu parlattırım takacam dedi. Yani varsa yoksa kızları . Oğulları dış kapının dış mandalı.

Başımıza gelmez diye düşünürdüm hep. Çünkü hem annem hem kayınpederim benim 6 yaşındaki oğluma dahi adaletli davranmayı öğretiyorlar kendileri öğrenememişler yazık. Biz her iki taraftanda kazık yiyen taraf olduk.

Ben sizi haklı buldum. Bir anne bile adaletli olmayacaksa bu hayatta kimse güvenelim? Zaten parayı verecek ama yaptığı şey bir anne olarak nasıl içine siniyor hiç anlamadım. Çok haklısınız.

Onun da sebebini ben söylüyorum size hemen:siz mal yiyecek kapasite ya da varlık gösteremezsiniz bu toplumda. Şöyle düşünün bi kedi beslerken ona para yedirmiş mi oluruz? Hayır.. teşbihte hata olmaz derler..
Biz kedi kadar yer kaplıyoruz toplum hayatında.

Bizi beslemek zorundalar. Neden damızlık olmanin yanında biz evde hizmet ederiz, namus koruruz, çocuk bakarız....

Sen kendini ne saniyorsun da para yiyeceksin. O saadet el oğluna haktır. Size değil.

Evet bizler bu toplumda tam olarak bu muameleye layık görülüyoruz. Buna itiraz edene, baş kaldırana da hemen isim takıyoruz: feminist.... evet hakkim olani istediğim için insanlar bana. -izm ile biten yakıştırmalarda bulunuyor.

Feminist filan değilim
Normal olan benim. Asil bu muameleyi kendine ve kız çocuğuna layık bulana -izm ile biten isimler koyulmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…