Haksızmıyım? Siz ne yapardınız?

Butterfly456

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
37
10
18
40
Selam Arkadaşlar,
Size sormak ve anlatmak istediğim bi takım şeyler var.

Geçenlerde misafir ağırladım, (coronadan önce).
Kayınvalideye menüyü açıkladim. Ama şu olsun , yok bu olsun demişti. Menü hazır ya dedim, sen bişey yapma ben yaparim, kimse bişey yapmasın dedi kendisi. Hem senin mutfağın buharlanmasin dedi. Oda ne demek? Sadece o yapacak mış birde? Dedim ki yok, evimde yapılsın istiyorum, o zaman istersen sende şunu yap dedim kendisine (herzamanki gibi). Iyi dedi, bunuda yapim mi dedi üstüne? Konu kapanmıştı. (Illa dediği olacak)? yok o çok olur dedim, sakın yapma. Inadına yaptı ve burnumun direğine getirip, baaaak ne yaptım demez mi! Cidden yüzümün ortasına tuttu tabagi. Şimdi diyeceksiniz, ne var onda.
Ben şuna şaşırıyorum, ben hayır, veya çok olur, ziyan olur dediğim halde, neden benim istediğim olsun isterler? Sınırlarımızı belirttiğimiz zaman, söylediğimize ragmen, neden insanlar saygı duymazlar? Bi bildiği var demezler? Bende tamam deyip geçiyorum. O neden bunu basaramiyor? Sadece bu konu değil, NICE hayır 'lara karşı, karşı tarafın takmamasi hayretler içinde bırakıyor beni.
Başka bi konu daha...
Corona zamani olduğu için çocuğum miniübüse binmesini istemiyorumm. Istemiyorummm. Bindirme minübüse denildiğinde, insan neden bindirir? Birisi size dese, (bu 7 kat yabancı olsa bile), siz o çocuğu yinede bindirir miydiniz?
Madem gezdireceksin, ne gerek var. Yürüyün dolaşın. Halbuki mecbur değillerdi binmeye ve yinede binmisler. Çok üzüldüm gerçekten.

Diğer konu...
Ailecek kayınvalideye gittiğimiz zaman , durmadan çocuğumla yanlız dışarı çıkmak istemesi normal mi? Veya onlar ailecek geldikleri zaman, ben torunumla dışarı cikim demesi?
Size soruyorum, çünkü konu dışında olanlar bunları nasıl algıladığını fazlasıyla merak ediyorum.
Veyaaaa... Yemeğe oturuldugunda siz yiyin, ben sonra yerim, yani aynı sofrada oturmak istemediğini dile getirmese bile, his ettirmesi normal mi?

Geçenlerde çocuklarımı öğle vakti babaannelerine götürdüm, yemek yapmana gerek yok demistim. Neyse çocukları götürdüm, getirdigim yemeği şimdi yiyebilirler (acıkmak üzerelerdi), dün yapmıştım atılmasın dedim ve oradan ayrildim. Ne yaptı bilin? Cocuklara o yemeği değilde çorba yapmış yedirmis ve yolladığım yemekleri geri yollamıştı. Normal mi?
Cidden soruyorum, ben mi abartmıyorum. Amacı ne olabilir. Allah aşkına demeyin , yardım etmek istiyor sadece. Bunlar yardım değilde , sanki emrivaki mi? Daha fazla nasıl kışkırta bilirim diye mi uğraşıyor? Eğer öyleyse, neden? Kavga mı etmek istiyor? O "seviyeye" düşmek istemiyorum asla. Şunu belirtmek isterim, bu zamana kadar ne sesimi yükselttim, nede ters cvp verdim. Sen çirkin olmuşsun, pantolonun gzl değil, oğlumu şu veya bu kıza çok istemiştim demelerine rağmen "gülüp" geçtim.

Sadece kendime, seneler sonra artık istemediklerimi gzl bir şekile ifade etmeye söz verdim ve uygulamaya çalışıyorum. Buna rağmen tinlamiyor.
Çok önemli bi sorum daha..
Çocuklar yalan konuşur mu yada bişeyler uydurur mu? Umarım konuşurda ve uydururda ama çocuğumun bana, anne seni atmicam demesi şaşırttı beni. Niye atacakmissin dedim oda babaanne öyle dedi diyor. Annen gelmesin , sen gel diyormuş birde. Ne kadar doğru veya yanlış bilemiyorum. Korktuğum sadece çocuğumun piskolojisi bozulur mu, kayınvalide "şakaya" vursa bile? Burda acaba bu evlilik nereye gidecek diye korkmaya başlıyorum. Illerde çocuklarıma başka seylerde söyler , söyletir mi acaba? Eşim dünya iyisi insan. Ama annesine karşı bişey demez. öyle anne bosber veya hayır kısık bir ses tonuyla der . Ama daha çok hep sen söyle işte der. Konuş sen , yok sen yap vs... Bende söylüyorum ama yoruldum.

Okuduğunuz için tskler .

Selam Arkadaşlar,

Kayınvalideye menüyü açıkladim. Ama şu olsun , yok bu olsun demişti. Menü hazır ya dedim, sen bişey yapma ben yaparim, kimse bişey yapmasın dedi kendisi. Hem senin mutfağın buharlanmasin dedi. Oda ne demek? Sadece o yapacak mış birde? Dedim ki yok, evimde yapılsın istiyorum, o zaman istersen sende şunu yap dedim kendisine (herzamanki gibi). Iyi dedi, bunuda yapim mi dedi üstüne? Konu kapanmıştı. (Illa dediği olacak)? yok o çok olur dedim, sakın yapma. Inadına yaptı ve burnumun direğine getirip, baaaak ne yaptım demez mi! Cidden yüzümün ortasına tuttu tabagi. Şimdi diyeceksiniz, ne var onda.
Ben şuna şaşırıyorum, ben hayır, veya çok olur, ziyan olur dediğim halde, neden benim istediğim olsun isterler? Sınırlarımızı belirttiğimiz zaman, söylediğimize ragmen, neden insanlar saygı duymazlar? Bi bildiği var demezler? Bende tamam deyip geçiyorum. O neden bunu basaramiyor? Sadece bu konu değil, NICE hayır 'lara karşı, karşı tarafın takmamasi hayretler içinde bırakıyor beni.
Başka bi konu daha...
Corona zamani olduğu için çocuğum miniübüse binmesini istemiyorumm. Istemiyorummm. Bindirme minübüse denildiğinde, insan neden bindirir? Birisi size dese, (bu 7 kat yabancı olsa bile), siz o çocuğu yinede bindirir miydiniz?
Madem gezdireceksin, ne gerek var. Yürüyün dolaşın. Halbuki mecbur değillerdi binmeye ve yinede binmisler. Çok üzüldüm gerçekten.

Diğer konu...
Ailecek kayınvalideye gittiğimiz zaman , durmadan çocuğumla yanlız dışarı çıkmak istemesi normal mi? Veya onlar ailecek geldikleri zaman, ben torunumla dışarı cikim demesi?
Size soruyorum, çünkü konu dışında olanlar bunları nasıl algıladığını fazlasıyla merak ediyorum.
Veyaaaa... Yemeğe oturuldugunda siz yiyin, ben sonra yerim, yani aynı sofrada oturmak istemediğini dile getirmese bile, his ettirmesi normal mi?

Geçenlerde çocuklarımı öğle vakti babaannelerine götürdüm, yemek yapmana gerek yok demistim. Neyse çocukları götürdüm, getirdigim yemeği şimdi yiyebilirler (acıkmak üzerelerdi), dün yapmıştım atılmasın dedim ve oradan ayrildim. Ne yaptı bilin? Cocuklara o yemeği değilde çorba yapmış yedirmis ve yolladığım yemekleri geri yollamıştı. Normal mi?
Cidden soruyorum, ben mi abartmıyorum. Amacı ne olabilir. Allah aşkına demeyin , yardım etmek istiyor sadece. Bunlar yardım değilde , sanki emrivaki mi? Daha fazla nasıl kışkırta bilirim diye mi uğraşıyor? Eğer öyleyse, neden? Kavga mı etmek istiyor? O "seviyeye" düşmek istemiyorum asla. Şunu belirtmek isterim, bu zamana kadar ne sesimi yükselttim, nede ters cvp verdim. Sen çirkin olmuşsun, pantolonun gzl değil, oğlumu şu veya bu kıza çok istemiştim demelerine rağmen "gülüp" geçtim.

Sadece kendime, seneler sonra artık istemediklerimi gzl bir şekile ifade etmeye söz verdim ve uygulamaya çalışıyorum. Buna rağmen tinlamiyor.
Çocuklar yalan konuşur mu yada bişeyler uydurur mu? Umarım konuşurda ve uydururda ama çocuğumun bana, anne seni atmicam demesi şaşırttı beni. Niye atacakmissin dedim oda babaanne öyle dedi diyor. Annen gelmesin , sen gel diyormuş birde. Ne kadar doğru veya yanlış bilemiyorum. Korktuğum sadece çocuğumun piskolojisi bozulur mu, kayınvalide "şakaya" vursa bile? Burda acaba bu evlilik nereye gidecek diye korkmaya başlıyorum. Illerde çocuklarıma başka seylerde söyler , söyletir mi acaba? Eşim dünya iyisi insan. Ama annesine karşı bişey demez. öyle anne bosber veya hayır kısık bir ses tonuyla der . Ama daha çok hep sen söyle işte der. Konuş sen , yok sen yap vs... Bende söylüyorum ama yoruldum.

Okuduğunuz için tskler .
Ay ne var kadının içinde torunuyla gezmek , yemek , ona çorba yapmak heves varsa ?

Ne kadar değişik , takıntılı birisiniz.

Minibüs meselesi hariç , sizi haksız buldum.

Korona varken çocuğu oraya buraya göndermeyin ayrıca.

kadının ağzına terlikle vurasım geldi.
ben dayanamaz bunların hepsini yüzüne de söylerdim açık ol sevmiyorsun beni inadına yapıyorsun derdim.
ve herhalde çok ciddi bir şekilde uyarır, çocuğumu sana bırakmama getirirdim galiba.

Selam Arkadaşlar,

Başka bi konu daha...

Diğer konu...

Okuduğunuz için tskler .

Kv'niz normal degil ama torun torbaya karismadan once bu durumu yola koymaniz gerekirdi
Mesela misafiriniz oldugunda cagirmayin
Yaptigi ikramlari istemiyorsaniz masaya koymayin
Çocukları tek basina gondermeyin( bence anne babanin bu konuda hakki var)
Ya da yemek yedirio gönderin
Yani sinir olacaginiz seyleri yapmasina firsat vermeyin
Baska careniz yok gibi
Ayrıca çocuktan al haberi diye bir laf vardir, yalan soylemiyor olabilirler

Sizin götürdüğünüz yemeği yedirmeyip kendisi yeniden yapıp üstüne bir de size yemeğinizi iade etmesi, evinizde yemek pişirecekken aman sen yapma ben yapar getiririm demesi, çocuğunuza abuk subuk anneni at gibi saçma bir kelimeyi beynine yerleştirmesi, pandemiye rağmen minibüse bindirmesi, yemek yenirken aynı sofraya oturmak istememesi çok ama çok sinir bozucu. Oğlunu başka birisi ile evlendirmek istemesini çocuğunuz olmuş halâ dile getirmesini saymıyorum bile. Lakin verecek bir akıl da bulamadım çünkü elinizde 1 adet ailesine karşı pısırık bir koca 1 adette kendini bilmez kaynana var. Allah yardımcınız olsun ama çocuğunuz ile ilgili olan kısımlar hariç gerisine takılmayın bence. Sofraya oturmuyorsa oturmasın, yemeğinizi yemiyorsa yemesin, halâ başkası ile evlendirecektim çocuğumu diye hayaller görmeye devam etsin siz sadece çocuğunuzla olan kısıma odaklanın ve bu konuda da eşinizi annesi ile konuşmaya ikna edin ya da siz sert bir konuşma yapın. Ne dengesiz bir kadın.

Yemek konusunda haksızsınız bence işi inada bindirmişsiniz kimin dediği olacak diye. Bence çok gereksiz. Ne güzel misafir ağırlarken yemek yardımı etmek isteyen biri yani. Fazla gelirse birine filan verirsiniz ziyan etmek istemedikten sonra bir sürü yol var yani. Sizin amacınız ama kimin dediği menü olacak yarışı yapmak.

Minibüs konusunda haklısınız. İstemiyorsanız ve geçerli bir sebebiniz varken üstelik kararınıza saygı duyması gerekir. Ama kendi annelerimiz bile korona zamanı bir tuhaf davranıyorlar. O yüzden artık kimseye hiçbir şeyi çok görmemeye başladım. Kaç konu açıldı burada annem kısıtlamalara uymuyor filan diye.

Yalnız dışarı çıkmak istemesi de normal geldi bana. Neden çıkmasın ki? Belki kendi baş başa vakit geçirmek istiyor belki de size dinlenin diye zaman veriyor.

Masaya gelmeme konusunda da yine sizi haklı bulamadım. Bazı insan masa kurmayı yemek vermeyi filan seviyor. Annem de öyledir mesela. Sizin mantıkla annem bizimle ezelden beri masada oturmak istemiyor diye düşünmemiz gerek. Oysa annem bize yemek hazırlamayı sunmayı filan seviyor aslında veya hazırlarken atıştırıyor filan.

Diğer size yaptığı eleştiriler konusunda siz haklısınız hoş değil size söyledikleri. Çocuğunuzun söyledikleri de doğrudur büyük ihtimalle. Çocukların o tarz konular veya konuşma şekli akıllarına gelecek şeyler değil. Anne seni atmayacağım filan demek çok büyük insan konuşması.

Bir tepki ortaya koyacaksanız bir önceki paragraf için yapın. Her şeyi de böyle senin dediğin benim dediğim senin yemeğin benim menüm filan diye inada, yarışa çevirmeyin bence. İşime gelecek şeyleri avantaja çevirirdim ben doğrusu.

Selam Arkadaşlar,

Başka bi konu daha...

Diğer konu...

Okuduğunuz için tskler .
Sizi yok sayıyo bence. Sen ne dersen de ben bildiğimi yaparım kafasında.

Minibüs meselesi hariç diğer yazdıklarınızı abartı buldum. Karşılıklı inatlaşmaya dönmüş artık mesele. Madem yapıp getiriyor niye benim dediğim olsun tartışmasına çeviriyorsunuz ki bırakın yapsın getirsin. Kayınvalidem torunuyla baş başa çok dışarı çıkar hiç garipsemek aklıma gelmedi. Ne var ki bunda?

Çocuklar söylenenlerin şaka olduğunu anlamaz, gerçek zanneder ve korkarlar. Birisi ‘gel benim çocuğum ol, seni bize götüreyim‘ dediğinde gerçekten götüreceğini düşünürler. Bence bu dikkat etmeniz gereken bir konu. Siz yokken çocuklarınıza garip şeyler söylüyorsa, evlerine yalnız göndermeyin ve yalnız dışarı çıkmalarına müsade etmeyin. Bu sizin en doğal hakkınız. Çocuklar küçük yaşta ise bence zaten böyle olmalı. Anne nereye, çocuk oraya. Sizin yaptığınız yemeği yedirmemesi, yapma dediğiniz yemeği yapması vs takılacak şeyler değil, kayınvalideniz belli ki inatçı bir tip. Sınırlarınızın aşılmasını istemediğiniz yerde bildiğinizi okuyun ve müdahaleye izin vermeyin. Ama çocuklarınızı kayınvalidenize bırakıp gittiğinizde pek bir söz hakkınız olmuyor.

Minibüs meselesi hariç diğer yazdıklarınızı abartı buldum. Karşılıklı inatlaşmaya dönmüş artık mesele. Madem yapıp getiriyor niye benim dediğim olsun tartışmasına çeviriyorsunuz ki bırakın yapsın getirsin. Kayınvalidem torunuyla baş başa çok dışarı çıkar hiç garipsemek aklıma gelmedi. Ne var ki bunda?

Orda burda gelin pek yemek yapmaz diye anlattigi için, yaptığı "iyilikleri" konu komşuya anlattığı için. Yardım amaçla değilde, kendisi benimle aşık attığı icin. Ve bunlara rağmen birkere olsun inatlasmadim! Sadece sınır koyma cabasindayim, bu inat değil! Inatçı olamiyorum ki, keşke olabilsem. kendimi salak hisediyorum çünkü karekterime uygun değil. Sadece buraya kadar, gerisi bana kalmis moduna girdim artik. Bu inat değil yani! Ben hala nasıl doğru olur diye tartiyorum ve buda çok yorucu.

Kadının açısından bakarsanız "benim evime kendi yaptığı yemekleri yollamış, ben yemek yapamıyor muyum ya da pis miyim?" diye düşünebilir. Size yapılsa bu zorunuza gitmez miydi?
Benim yemek yapıp getirmemi istemiyor diye düşünebilir.
Bir insanın torununa yemek yapmak, onunla gezmek istemesinin nesi anormal?
Haksızsınız.

Bence siz kadına taktınız artık ne dese ne yapsa batıyor gibi geldi bana. Kayınvalideniz sütten çıkmış ak kaşık demiyorum ama yazdıklarınız tolere edilebilecek şeyler gibi geldi

Kadının açısından bakarsanız "benim evime kendi yaptığı yemekleri yollamış, ben yemek yapamıyor muyum ya da pis miyim?" diye düşünebilir. Size yapılsa bu zorunuza gitmez miydi?
Haksızsınız.
Malesef oturmaya geldiklerinde bize, kendi evime, kendisi çoğu zaman çocuklarıma yemek yapip getirir. Ben ilk defa, kalmış artiklarimi götürmüştüm, ki zaten bi gün öncesine yapılmış. Burda ben çocuklarımla birlikte yemek yollamis olmam mi (ilk kez) veya onun sürekli çocuklarıma yemek getirmesi mi dogru.

Haksızsınız.
Çocuklar küçükse büyüklerin yediği her şeyden yiyemeyebiliyorlar ya da alerji vs durumları olabiliyor. Annenin dikkat ettiği vermek istemediği bazı yiyecekler olabiliyor. Her şeyi tek tek anlatmak hem karşı tarafa hem anneye daha zor, yemek yapıp bırakmak daha kolay ve karşı tarafı da yormamış oluyorsun. Bu yüzden çocuğunu ya da bebeğini bıraktığın yere yemek bırakmanın doğru bir şey olduğunu düşünüyorum.

Malesef oturmaya geldiklerinde bize, kendi evime, kendisi çoğu zaman çocuklarıma yemek yapip getirir. Ben ilk defa, kalmış artiklarimi götürmüştüm, ki zaten bi gün öncesine yapılmış. Burda ben çocuklarımla birlikte yemek yollamis olmam mi (ilk kez) veya onun sürekli çocuklarıma yemek getirmesi mi dogru.
Torununuza yemek yapmak ister misiniz, istemez misiniz? Bana anormal gelmedi.

Orda burda gelin pek yemek yapmaz diye anlattigi için, yaptığı "iyilikleri" konu komşuya anlattığı için. Yardım amaçla değilde, kendisi benimle aşık attığı icin. Ve bunlara rağmen birkere olsun inatlasmadim! Sadece sınır koyma cabasindayim, bu inat değil! Inatçı olamiyorum ki, keşke olabilsem. kendimi salak hisediyorum çünkü karekterime uygun değil. Sadece buraya kadar, gerisi bana kalmis moduna girdim artik. Bu inat değil yani! Ben hala nasıl doğru olur diye tartiyorum ve buda çok yorucu.

E anlatsın çok mu önemli kayınvalidenizin komşusunun sizin için ne düşündüğü? Sizi komşusuna kötülese ne kötülemese ne? Gerçekten umrumda olmaz. O sınırı en başta koyacaktınız artık çok geç kalmışsınız, kayınvalidenize menü açıklaması yapmadan çok önce hatta evlenmeden önce. Siz doğrudan ziyade kim haklıyı sorguluyorsunuz ve her ne kadar inatlaşmadım deseniz de bence yaptığınız inatlaşmak. Kayınvalideniz karakteri bu değişmez, memnun değilseniz orta yolu bulmaya çalışmanız lazım. Bu da bazı şeyleri takmayarak, umursamayarak olur

Bana iki taraf da dediğim dedik geldi ve çocuklar üzerinden iddialaşıyorsunuz çocuklara yazık.

E anlatsın çok mu önemli kayınvalidenizin komşusunun sizin için ne düşündüğü? Sizi komşusuna kötülese ne kötülemese ne? Gerçekten umrumda olmaz. O sınırı en başta koyacaktınız artık çok geç kalmışsınız, kayınvalidenize menü açıklaması yapmadan çok önce hatta evlenmeden önce. Siz doğrudan ziyade kim haklıyı sorguluyorsunuz ve her ne kadar inatlaşmadım deseniz de bence yaptığınız inatlaşmak. Kayınvalideniz bu karakteri bu değişmez, memnun değilseniz orta yolu bulmaya çalışmanız lazım. Bu da bazı şeyleri takmayarak, umursamayarak olur

Tamam siz buna inat diyin, bende çizgi çizme diyorum . Bi orta yolunu deniyorum işte bu yöntemle. Ben ona karismiyorum ki, o benimle aşık atma havasında. Net değil mi?

Back
X