Selam Arkadaşlar,
Size sormak ve anlatmak istediğim bi takım şeyler var.
Geçenlerde misafir ağırladım, (coronadan önce).
Kayınvalideye menüyü açıkladim. Ama şu olsun , yok bu olsun demişti. Menü hazır ya dedim, sen bişey yapma ben yaparim, kimse bişey yapmasın dedi kendisi. Hem senin mutfağın buharlanmasin dedi. Oda ne demek? Sadece o yapacak mış birde? Dedim ki yok, evimde yapılsın istiyorum, o zaman istersen sende şunu yap dedim kendisine (herzamanki gibi). Iyi dedi, bunuda yapim mi dedi üstüne? Konu kapanmıştı. (Illa dediği olacak)? yok o çok olur dedim, sakın yapma. Inadına yaptı ve burnumun direğine getirip, baaaak ne yaptım demez mi! Cidden yüzümün ortasına tuttu tabagi. Şimdi diyeceksiniz, ne var onda.
Ben şuna şaşırıyorum, ben hayır, veya çok olur, ziyan olur dediğim halde, neden benim istediğim olsun isterler? Sınırlarımızı belirttiğimiz zaman, söylediğimize ragmen, neden insanlar saygı duymazlar? Bi bildiği var demezler? Bende tamam deyip geçiyorum. O neden bunu basaramiyor? Sadece bu konu değil, NICE hayır 'lara karşı, karşı tarafın takmamasi hayretler içinde bırakıyor beni.
Başka bi konu daha...
Corona zamani olduğu için çocuğum miniübüse binmesini istemiyorumm. Istemiyorummm. Bindirme minübüse denildiğinde, insan neden bindirir? Birisi size dese, (bu 7 kat yabancı olsa bile), siz o çocuğu yinede bindirir miydiniz?
Madem gezdireceksin, ne gerek var. Yürüyün dolaşın. Halbuki mecbur değillerdi binmeye ve yinede binmisler. Çok üzüldüm gerçekten.
Diğer konu...
Ailecek kayınvalideye gittiğimiz zaman , durmadan çocuğumla yanlız dışarı çıkmak istemesi normal mi? Veya onlar ailecek geldikleri zaman, ben torunumla dışarı cikim demesi?
Size soruyorum, çünkü konu dışında olanlar bunları nasıl algıladığını fazlasıyla merak ediyorum.
Veyaaaa... Yemeğe oturuldugunda siz yiyin, ben sonra yerim, yani aynı sofrada oturmak istemediğini dile getirmese bile, his ettirmesi normal mi?
Geçenlerde çocuklarımı öğle vakti babaannelerine götürdüm, yemek yapmana gerek yok demistim. Neyse çocukları götürdüm, getirdigim yemeği şimdi yiyebilirler (acıkmak üzerelerdi), dün yapmıştım atılmasın dedim ve oradan ayrildim. Ne yaptı bilin? Cocuklara o yemeği değilde çorba yapmış yedirmis ve yolladığım yemekleri geri yollamıştı. Normal mi?
Cidden soruyorum, ben mi abartmıyorum. Amacı ne olabilir. Allah aşkına demeyin , yardım etmek istiyor sadece. Bunlar yardım değilde , sanki emrivaki mi? Daha fazla nasıl kışkırta bilirim diye mi uğraşıyor? Eğer öyleyse, neden? Kavga mı etmek istiyor? O "seviyeye" düşmek istemiyorum asla. Şunu belirtmek isterim, bu zamana kadar ne sesimi yükselttim, nede ters cvp verdim. Sen çirkin olmuşsun, pantolonun gzl değil, oğlumu şu veya bu kıza çok istemiştim demelerine rağmen "gülüp" geçtim.
Sadece kendime, seneler sonra artık istemediklerimi gzl bir şekile ifade etmeye söz verdim ve uygulamaya çalışıyorum. Buna rağmen tinlamiyor.
Çok önemli bi sorum daha..
Çocuklar yalan konuşur mu yada bişeyler uydurur mu? Umarım konuşurda ve uydururda ama çocuğumun bana, anne seni atmicam demesi şaşırttı beni. Niye atacakmissin dedim oda babaanne öyle dedi diyor. Annen gelmesin , sen gel diyormuş birde. Ne kadar doğru veya yanlış bilemiyorum. Korktuğum sadece çocuğumun piskolojisi bozulur mu, kayınvalide "şakaya" vursa bile? Burda acaba bu evlilik nereye gidecek diye korkmaya başlıyorum. Illerde çocuklarıma başka seylerde söyler , söyletir mi acaba? Eşim dünya iyisi insan. Ama annesine karşı bişey demez. öyle anne bosber veya hayır kısık bir ses tonuyla der . Ama daha çok hep sen söyle işte der. Konuş sen , yok sen yap vs... Bende söylüyorum ama yoruldum.
Okuduğunuz için tskler .