Haksızmıyım? Siz ne yapardınız?

Ben beklemiyorum,kendi gonluyle geliniyle ve torunlariyla bunlari paylasanlara imreniyorum sadece. Kvye al yap demem,ama elinde yemekle cikar gelirse cok sevinirim. Yemegini begenmesem de yapma demem, tesekkur ederim bu nezakettir. Torununa yemek yapip yediren bir kadina mudahaleci denmez,begenmiyorsaniz gondermezsiniz cocugu. Ama hem baktirayim hem de benim istedigim gibi baksin demek ikiyuzluluk oluyor biraz.

Siz beni tanimiyor olabilirsiniz,kvsinden is bekleyen kknin en son insani benimdir :KK66: o yuzden onceki mesajimi ayrintili yazdim izah etmek icin.
Katılıyorum, hem baktırayım hem benim dediğim olsun bence de olmaz.
Benim kayınvalidem de oldukça iyi niyetlidir, fazla da müdahaleci değildir. Doğumumdan önce eşimle kimse yardıma gelmesin, bebeğimize kendimiz bakarız diye konuştuk. Fakat kayınvalidem kendi istek ve arzusuyla gelince ona git diyemedik. Torunu olduğu için o kadar heyecanlı, o kadar heyecanlıydı ki, her şeyi ama her şeyi kendi yapmak istiyordu. Bebeğim ağlıyordu, kayınvalidem ve ben ikimiz aynı anda yerimizden fırlıyorduk. Ben bir kolunu giydiriyordum o diğer kolunu giydiriyordu. Emzirmek için yan odaya gidiyordum peşimden gelip yanımda bekliyordu. 🤦🏻‍♀️
Vallahi o kadar sıkılmıştım, o kadar gerilmiştim ki lohusalığımda size anlatamam. O yardım ettiğini düşünüyor mesela. Ama onun yüzünden bende ciddi bir lohusalık sendromu kaldı. Suçlamıyorum onu, ben kendimi açık ve net ifade edemedim ona o dönemde. Ama sonradan ciddi bir sınır çizmek zorunda kaldım, aksi halde alanıma iyi niyetle ciddi anlamda girmişti. Şu an hiç kimseye çocuğumuzu hiçbir şekilde bırakmıyoruz, ya babasındadır ya bende.
Dediğim gibi istenmeyen yardım can sıkıcı olabiliyor kimi zaman. Yapı meselesi de olabilir, oldum olası bireysel bir insandım, o yüzden biraz fazla yardımsızlığı seviyorum. Sağlıklı mı bilmiyorum.

Katılıyorum, hem baktırayım hem benim dediğim olsun bence de olmaz.
Benim kayınvalidem de oldukça iyi niyetlidir, fazla da müdahaleci değildir. Doğumumdan önce eşimle kimse yardıma gelmesin, bebeğimize kendimiz bakarız diye konuştuk. Fakat kayınvalidem kendi istek ve arzusuyla gelince ona git diyemedik. Torunu olduğu için o kadar heyecanlı, o kadar heyecanlıydı ki, her şeyi ama her şeyi kendi yapmak istiyordu. Bebeğim ağlıyordu, kayınvalidem ve ben ikimiz aynı anda yerimizden fırlıyorduk. Ben bir kolunu giydiriyordum o diğer kolunu giydiriyordu. Emzirmek için yan odaya gidiyordum peşimden gelip yanımda bekliyordu. 🤦🏻‍♀️
Vallahi o kadar sıkılmıştım, o kadar gerilmiştim ki lohusalığımda size anlatamam. O yardım ettiğini düşünüyor mesela. Ama onun yüzünden bende ciddi bir lohusalık sendromu kaldı. Suçlamıyorum onu, ben kendimi açık ve net ifade edemedim ona o dönemde. Ama sonradan ciddi bir sınır çizmek zorunda kaldım, aksi halde alanıma iyi niyetle ciddi anlamda girmişti. Şu an hiç kimseye çocuğumuzu hiçbir şekilde bırakmıyoruz, ya babasındadır ya bende.
Dediğim gibi istenmeyen yardım can sıkıcı olabiliyor kimi zaman. Yapı meselesi de olabilir, oldum olası bireysel bir insandım, o yüzden biraz fazla yardımsızlığı seviyorum. Sağlıklı mı bilmiyorum.
Yardimsizligi ben de severim laf aramizda ;) lohusalikta yasadiklarinizda o kadar haklisiniz ki, insan gereksiz bir durum icerisinde oluyor resmen ama kendi derdini de anlatamiyor karsi tarafa. Sınırları mecburen ben de hep sonradan cizdim. Kpim gorumcem ve kvme karsi. Simdi ne cocuk birakiyorum al bak diye ne de bir talebim oluyor. En guzeli bu ama hep icimde bir ses “ulan niye benim insan gibi bir kvm yok” deyip duruyor yani elimde degil ;) oyle yemek yapan,misafir hazirligina yardim eden, torununa elleriyle corba yapan bir kadin kotu yapmistir diyemiyorum. Sizin lohusalik haric aman o donem cok hassas bir donem

Yardimsizligi ben de severim laf aramizda :KK66: lohusalikta yasadiklarinizda o kadar haklisiniz ki, insan gereksiz bir durum icerisinde oluyor resmen ama kendi derdini de anlatamiyor karsi tarafa. Sınırları mecburen ben de hep sonradan cizdim. Kpim gorumcem ve kvme karsi. Simdi ne cocuk birakiyorum al bak diye ne de bir talebim oluyor. En guzeli bu ama hep icimde bir ses “ulan niye benim insan gibi bir kvm yok” deyip duruyor yani elimde degil :KK66: oyle yemek yapan,misafir hazirligina yardim eden, torununa elleriyle corba yapan bir kadin kotu yapmistir diyemiyorum. Sizin lohusalik haric aman o donem cok hassas bir donem
Of evet ya 🤦🏻‍♀️ Keşke bu lohusalıkla ilgili doktorlar bilinçlendirme çalışmaları yapsa, kampanyalar başlatılsa. Anneler kayınvalideler yeni anneye bebeğe karışmasa, yardım etmek isteyen yemek yapıp gitse. 🙊 Çok ilginç bir dönem çünkü, annelikte yeni olduğun için içgüdüsel olarak doğruyu bilsen de çevreden gelen müdahalelere net bir tepki koyamıyorsun. Ağlayan bebeğini almak istesen de alma bana ver diyemiyorsun aslında doğrusu o olsa da. Sanki herkes senden daha tecrübeliymiş bilirkişiymiş gibi davranıyor ve senin bebeğine alışmanı geciktiriyorlar. Lohusa depresyonu diye bir şey yok depresyona sokan insanlar var ülkede.
Neyse ben konu sahibinin konusunu daha fazla dağıtmayayım, sendromumu da alıp gideyim. 😢
Lohusalıkla ilgili ayrı konu mu açsam 😢

Yardimsizligi ben de severim laf aramizda :KK66: lohusalikta yasadiklarinizda o kadar haklisiniz ki, insan gereksiz bir durum icerisinde oluyor resmen ama kendi derdini de anlatamiyor karsi tarafa. Sınırları mecburen ben de hep sonradan cizdim. Kpim gorumcem ve kvme karsi. Simdi ne cocuk birakiyorum al bak diye ne de bir talebim oluyor. En guzeli bu ama hep icimde bir ses “ulan niye benim insan gibi bir kvm yok” deyip duruyor yani elimde degil :KK66: oyle yemek yapan,misafir hazirligina yardim eden, torununa elleriyle corba yapan bir kadin kotu yapmistir diyemiyorum. Sizin lohusalik haric aman o donem cok hassas bir donem

ben biraz hak veriyorum konu sahibine ya,

kesinlikle cocugu baktirarak tabi ki karsi tarafa soz hakki veriyor, bu yorumlarina katiliyorum ama.

Benim bir anim var kayinvalidem ile. Bende oldugu bir donem eve misafir gelecek, neyse ikramlik hazirliyorum, o da yardim ediyor sagolsun, tutturdu bu bademleri ikiye bolelim oyle koyalim tatliya diye, ya diyorum bademden mi kisacagiz, evde yeterince var ben butun koyacagim, neyse bu badem muhabbetine bir saat didistik. Sonra ben bir sey icin ust kata ciktim, 15-20 dakika oyalanmisimdir. Butun bademleri ikiye kirmis. Simdi bu iyi niyet midir :confused: :rolleyes:

Ben de gittim marketten yeni paket badem aldim geldim falan filan. Hani inatlasma mi inatlasma, cocukluk mu cocukluk belki de bilemiyorum.

O yuzden senin yorumlarina hak vermekle beraber boyle emrivakilere sinir oluyorum.

ben biraz hak veriyorum konu sahibine ya,

kesinlikle cocugu baktirarak tabi ki karsi tarafa soz hakki veriyor, bu yorumlarina katiliyorum ama.

Benim bir anim var kayinvalidem ile. Bende oldugu bir donem eve misafir gelecek, neyse ikramlik hazirliyorum, o da yardim ediyor sagolsun, tutturdu bu bademleri ikiye bolelim oyle koyalim tatliya diye, ya diyorum bademden mi kisacagiz, evde yeterince var ben butun koyacagim, neyse bu badem muhabbetine bir saat didistik. Sonra ben bir sey icin ust kata ciktim, 15-20 dakika oyalanmisimdir. Butun bademleri ikiye kirmis. Simdi bu iyi niyet midir :confused: :rolleyes:

Ben de gittim marketten yeni paket badem aldim geldim falan filan. Hani inatlasma mi inatlasma, cocukluk mu cocukluk belki de bilemiyorum.

O yuzden senin yorumlarina hak vermekle beraber boyle emrivakilere sinir oluyorum.
Benim sinirlerim alinmis zaar,kolay kolay gicik olmuyorum sanirim ;) kendi annem de abuksubuk seyler soyler yapar misal,ben gulerim oturup. Gecen hafta kamptan donuyoruz benim oglana donmus diyor ki sen bende kal annenle baban gelmesin ;) simdi bu cumle bence sakincali degil,konu sahibine soylense alinirdi ben alinmadim. Her insan degisik tepki veriyor tabii. Ben her seyi ciddiye alirsam yasayamam yav.
Senin kv normalmis yine,benimki olsa o pasta uzerindeki bademleri agziyla ikiye boler,yarisini yer kalan yarisini da yalaya yalaya pastaya dizerdi ;)

Benim sinirlerim alinmis zaar,kolay kolay gicik olmuyorum sanirim :KK66: kendi annem de abuksubuk seyler soyler yapar misal,ben gulerim oturup. Gecen hafta kamptan donuyoruz benim oglana donmus diyor ki sen bende kal annenle baban gelmesin :KK66: simdi bu cumle bence sakincali degil,konu sahibine soylense alinirdi ben alinmadim. Her insan degisik tepki veriyor tabii. Ben her seyi ciddiye alirsam yasayamam yav.
Senin kv normalmis yine,benimki olsa o pasta uzerindeki bademleri agziyla ikiye boler,yarisini yer kalan yarisini da yalaya yalaya pastaya dizerdi :KK66:

heh bu yazdigini da babam yapar,
cocuk guzel guzel oyun oynuyor, ogluuum sana dondurma alayim mi, sana cikolata alayim mi,
haydaaaa, sen niye oyun oynayan cocugun aklina boyle seyler sokuyorsun,
sonra ben olmaz diyecegim, cocuk aglayacak, babam da kis kis kis :KK70:
trollemek degil midir bu anne ile babayi.

neyse ben de artik troll diyorum bu tarz kisilere, kendimce hirsimi aliyorum, sonra senin gibi gulup geciyorum,
ama ilk zamanlar boyle degildi.

heh bu yazdigini da babam yapar,
cocuk guzel guzel oyun oynuyor, ogluuum sana dondurma alayim mi, sana cikolata alayim mi,
haydaaaa, sen niye oyun oynayan cocugun aklina boyle seyler sokuyorsun,
sonra ben olmaz diyecegim, cocuk aglayacak, babam da kis kis kis :KK70:
trollemek degil midir bu anne ile babayi.

neyse ben de artik troll diyorum bu tarz kisilere, kendimce hirsimi aliyorum, sonra senin gibi gulup geciyorum,
ama ilk zamanlar boyle degildi.
Kucuktuk yav eskiden
Artik buyuduk 😂simdi he he deyip gulme zamani

Maalesef bazı insanlar kendi çocuklarını ve onların eşlerini hala çocuk görüyorlar ve onların fikirlerine bu yüzden pek kulak asmıyorlar. Ben bilirim havasına giriyorlar. Bunu kötü niyetli olmadan da yapabiliyorlar. Ama inanılmaz sinir bozucu bir durum. Özellikle sizin fikirlerinize değer verildiği bir ailede büyüyüp, işinde gücünde, saygı gören biriyseniz sizin lafınızı zerre tınlamayan biri sizi kızdırır. Çözümü ne bende bilmiyorum kendim de bulamadım.

Selam Arkadaşlar,
Size sormak ve anlatmak istediğim bi takım şeyler var.

Geçenlerde misafir ağırladım, (coronadan önce).
Kayınvalideye menüyü açıkladim. Ama şu olsun , yok bu olsun demişti. Menü hazır ya dedim, sen bişey yapma ben yaparim, kimse bişey yapmasın dedi kendisi. Hem senin mutfağın buharlanmasin dedi. Oda ne demek? Sadece o yapacak mış birde? Dedim ki yok, evimde yapılsın istiyorum, o zaman istersen sende şunu yap dedim kendisine (herzamanki gibi). Iyi dedi, bunuda yapim mi dedi üstüne? Konu kapanmıştı. (Illa dediği olacak)? yok o çok olur dedim, sakın yapma. Inadına yaptı ve burnumun direğine getirip, baaaak ne yaptım demez mi! Cidden yüzümün ortasına tuttu tabagi. Şimdi diyeceksiniz, ne var onda.
Ben şuna şaşırıyorum, ben hayır, veya çok olur, ziyan olur dediğim halde, neden benim istediğim olsun isterler? Sınırlarımızı belirttiğimiz zaman, söylediğimize ragmen, neden insanlar saygı duymazlar? Bi bildiği var demezler? Bende tamam deyip geçiyorum. O neden bunu basaramiyor? Sadece bu konu değil, NICE hayır 'lara karşı, karşı tarafın takmamasi hayretler içinde bırakıyor beni.
Başka bi konu daha...
Corona zamani olduğu için çocuğum miniübüse binmesini istemiyorumm. Istemiyorummm. Bindirme minübüse denildiğinde, insan neden bindirir? Birisi size dese, (bu 7 kat yabancı olsa bile), siz o çocuğu yinede bindirir miydiniz?
Madem gezdireceksin, ne gerek var. Yürüyün dolaşın. Halbuki mecbur değillerdi binmeye ve yinede binmisler. Çok üzüldüm gerçekten.

Diğer konu...
Ailecek kayınvalideye gittiğimiz zaman , durmadan çocuğumla yanlız dışarı çıkmak istemesi normal mi? Veya onlar ailecek geldikleri zaman, ben torunumla dışarı cikim demesi?
Size soruyorum, çünkü konu dışında olanlar bunları nasıl algıladığını fazlasıyla merak ediyorum.
Veyaaaa... Yemeğe oturuldugunda siz yiyin, ben sonra yerim, yani aynı sofrada oturmak istemediğini dile getirmese bile, his ettirmesi normal mi?

Geçenlerde çocuklarımı öğle vakti babaannelerine götürdüm, yemek yapmana gerek yok demistim. Neyse çocukları götürdüm, getirdigim yemeği şimdi yiyebilirler (acıkmak üzerelerdi), dün yapmıştım atılmasın dedim ve oradan ayrildim. Ne yaptı bilin? Cocuklara o yemeği değilde çorba yapmış yedirmis ve yolladığım yemekleri geri yollamıştı. Normal mi?
Cidden soruyorum, ben mi abartmıyorum. Amacı ne olabilir. Allah aşkına demeyin , yardım etmek istiyor sadece. Bunlar yardım değilde , sanki emrivaki mi? Daha fazla nasıl kışkırta bilirim diye mi uğraşıyor? Eğer öyleyse, neden? Kavga mı etmek istiyor? O "seviyeye" düşmek istemiyorum asla. Şunu belirtmek isterim, bu zamana kadar ne sesimi yükselttim, nede ters cvp verdim. Sen çirkin olmuşsun, pantolonun gzl değil, oğlumu şu veya bu kıza çok istemiştim demelerine rağmen "gülüp" geçtim.

Sadece kendime, seneler sonra artık istemediklerimi gzl bir şekile ifade etmeye söz verdim ve uygulamaya çalışıyorum. Buna rağmen tinlamiyor.
Çok önemli bi sorum daha..
Çocuklar yalan konuşur mu yada bişeyler uydurur mu? Umarım konuşurda ve uydururda ama çocuğumun bana, anne seni atmicam demesi şaşırttı beni. Niye atacakmissin dedim oda babaanne öyle dedi diyor. Annen gelmesin , sen gel diyormuş birde. Ne kadar doğru veya yanlış bilemiyorum. Korktuğum sadece çocuğumun piskolojisi bozulur mu, kayınvalide "şakaya" vursa bile? Burda acaba bu evlilik nereye gidecek diye korkmaya başlıyorum. Illerde çocuklarıma başka seylerde söyler , söyletir mi acaba? Eşim dünya iyisi insan. Ama annesine karşı bişey demez. öyle anne bosber veya hayır kısık bir ses tonuyla der . Ama daha çok hep sen söyle işte der. Konuş sen , yok sen yap vs... Bende söylüyorum ama yoruldum.

Okuduğunuz için tskler .
Belki bazıları okuyunca kv haklı bulabilir. İşte torununa yapsın etsin fakat brn hiç de iyi niyet göremedim. Sen istediğini söyle, rica et ben bildiğimi okurum diyor. Resmen saygısızlık. İçten içe istemiyor sizi fakat bunu açık seçik yapmayı değil de kendince bu yollara başvurmuş.Psikolojisi bozuk bence. Bir anne virüs sebebiyle toplu taşımaya bindirmediği çocuğunu o gidiyor bindiriyor. Bence kv ile konuş. Açık açık söyle yüzüne. Anneleri olarak ne iyi ne doğru ben bilirim. Lütfen sende başına buyruk davranma anne diye uyar. Allah yardımcınız olsun.

Niye menüyü kayınvalidenize açıklama gereği duydunuz ki anlamadım gelir ne varsa o yenir yani belki içeriğini uygun bulmadı belki yanına şu iyi gider şöyle olsa iyi olur demek istedi hem yapsın ayrıca yemek ne olur ki niye taktınız yani yapmış getirmiş ne güzel yok tabağı burnuma soktu da inadına yaptı falan gereksiz yani eline sağlık der geçerim kalırsaa eşimle yerim niye atılsın?

minibüs olayına gelince coronadan dolayı zaten bindiremez yasak var gezmeler falan yapamıyordur öyle değil mi demek ki coronadan önce minibüse bindirmiş ee ne var bunda çocuklar toplu taşımaya binemez mi anlamadım ya da gittiğinizde dışarı çıkarmasında parka falan ne var ilgileniyor diye sevinirim kendi anneniz olsa hiç de aldırmazdınız yani.

Ayrıca kaynanaya giderken evden yemek götürmeniz de ayrı itici hani senin yemeğini yemez istemez ben evden getiririm gibi çok hoş değil. Evde atılmasın diye getirdimle ne alakası var akşam yerdiniz. Çorba yapmış özenerek onu içirmek istemiş hiç takılmazdım yediyse olay bitmiştir yemeseydi kendi yaptığınızı verirdiniz her şeyi inanılmaz büyütmüşsünüz kaynana olduğu için herşey batmış size. Anneniz size menüyle ilgili fikir verse değiştirmek istese birşey yapıp getirse bozulur muydunuz ya da kendi yaptığı çorbayı içirse hiç sanmam bende anneme gidiyorum çorba götürüyorum termosta yanımda şehir dışındalar ama annemde varsa onu içiriyorum

Ayrıca kaynanaya giderken evden yemek götürmeniz de ayrı itici hani senin yemeğini yemez istemez ben evden getiririm gibi çok hoş değil

bende anneme gidiyorum çorba götürüyorum termosta yanımda

Ee şimdi sizin yorum da çelişkili olmadı mı? 😀 İticiyse siz niye götürüyorsunuz annenize giderken?

Bana minibüs meselesi dışında bir sorun var gibi gelmedi. Torunu ile gezmek isteyebilir, yemeklerinden yesin isteyebilir. Çok normal.

“Sizi atması” şeklinde yaptığı şakaları çocuğunuz etkiliyor belli ki, bu konuda uyarabilirsiniz ama.

Çocuğunuza mı bakıyor, tam anlayamadım bu arada. Eğer öyleyse maalesef biraz da kayınvalidenizin tarzını, yemeklerini vs. kabullenmek durumundasınız. Beğenmiyorsanız bir bakıcı tutarsınız, tamamen sizin kurallarınız geçerli olur.

Yok biz sizinle anlaşamadık. Benim anlatmak istediğimi ya siz anlamıyorsunuz ya ben anlatamıyorum. Neyse iyi günler diliyorum size :)
Olsun :) Tşk ederim
Bana minibüs meselesi dışında bir sorun var gibi gelmedi. Torunu ile gezmek isteyebilir, yemeklerinden yesin isteyebilir. Çok normal.

“Sizi atması” şeklinde yaptığı şakaları çocuğunuz etkiliyor belli ki, bu konuda uyarabilirsiniz ama.

Çocuğunuza mı bakıyor, tam anlayamadım bu arada. Eğer öyleyse maalesef biraz da kayınvalidenizin tarzını, yemeklerini vs. kabullenmek durumundasınız. Beğenmiyorsanız bir bakıcı tutarsınız, tamamen sizin kurallarınız geçerli olur.
Hayır bakmıyor. Ben bakıyorum.

Selam Arkadaşlar,
Size sormak ve anlatmak istediğim bi takım şeyler var.

Geçenlerde misafir ağırladım, (coronadan önce).
Kayınvalideye menüyü açıkladim. Ama şu olsun , yok bu olsun demişti. Menü hazır ya dedim, sen bişey yapma ben yaparim, kimse bişey yapmasın dedi kendisi. Hem senin mutfağın buharlanmasin dedi. Oda ne demek? Sadece o yapacak mış birde? Dedim ki yok, evimde yapılsın istiyorum, o zaman istersen sende şunu yap dedim kendisine (herzamanki gibi). Iyi dedi, bunuda yapim mi dedi üstüne? Konu kapanmıştı. (Illa dediği olacak)? yok o çok olur dedim, sakın yapma. Inadına yaptı ve burnumun direğine getirip, baaaak ne yaptım demez mi! Cidden yüzümün ortasına tuttu tabagi. Şimdi diyeceksiniz, ne var onda.
Ben şuna şaşırıyorum, ben hayır, veya çok olur, ziyan olur dediğim halde, neden benim istediğim olsun isterler? Sınırlarımızı belirttiğimiz zaman, söylediğimize ragmen, neden insanlar saygı duymazlar? Bi bildiği var demezler? Bende tamam deyip geçiyorum. O neden bunu basaramiyor? Sadece bu konu değil, NICE hayır 'lara karşı, karşı tarafın takmamasi hayretler içinde bırakıyor beni.
Başka bi konu daha...
Corona zamani olduğu için çocuğum miniübüse binmesini istemiyorumm. Istemiyorummm. Bindirme minübüse denildiğinde, insan neden bindirir? Birisi size dese, (bu 7 kat yabancı olsa bile), siz o çocuğu yinede bindirir miydiniz?
Madem gezdireceksin, ne gerek var. Yürüyün dolaşın. Halbuki mecbur değillerdi binmeye ve yinede binmisler. Çok üzüldüm gerçekten.

Diğer konu...
Ailecek kayınvalideye gittiğimiz zaman , durmadan çocuğumla yanlız dışarı çıkmak istemesi normal mi? Veya onlar ailecek geldikleri zaman, ben torunumla dışarı cikim demesi?
Size soruyorum, çünkü konu dışında olanlar bunları nasıl algıladığını fazlasıyla merak ediyorum.
Veyaaaa... Yemeğe oturuldugunda siz yiyin, ben sonra yerim, yani aynı sofrada oturmak istemediğini dile getirmese bile, his ettirmesi normal mi?

Geçenlerde çocuklarımı öğle vakti babaannelerine götürdüm, yemek yapmana gerek yok demistim. Neyse çocukları götürdüm, getirdigim yemeği şimdi yiyebilirler (acıkmak üzerelerdi), dün yapmıştım atılmasın dedim ve oradan ayrildim. Ne yaptı bilin? Cocuklara o yemeği değilde çorba yapmış yedirmis ve yolladığım yemekleri geri yollamıştı. Normal mi?
Cidden soruyorum, ben mi abartmıyorum. Amacı ne olabilir. Allah aşkına demeyin , yardım etmek istiyor sadece. Bunlar yardım değilde , sanki emrivaki mi? Daha fazla nasıl kışkırta bilirim diye mi uğraşıyor? Eğer öyleyse, neden? Kavga mı etmek istiyor? O "seviyeye" düşmek istemiyorum asla. Şunu belirtmek isterim, bu zamana kadar ne sesimi yükselttim, nede ters cvp verdim. Sen çirkin olmuşsun, pantolonun gzl değil, oğlumu şu veya bu kıza çok istemiştim demelerine rağmen "gülüp" geçtim.

Sadece kendime, seneler sonra artık istemediklerimi gzl bir şekile ifade etmeye söz verdim ve uygulamaya çalışıyorum. Buna rağmen tinlamiyor.
Çok önemli bi sorum daha..
Çocuklar yalan konuşur mu yada bişeyler uydurur mu? Umarım konuşurda ve uydururda ama çocuğumun bana, anne seni atmicam demesi şaşırttı beni. Niye atacakmissin dedim oda babaanne öyle dedi diyor. Annen gelmesin , sen gel diyormuş birde. Ne kadar doğru veya yanlış bilemiyorum. Korktuğum sadece çocuğumun piskolojisi bozulur mu, kayınvalide "şakaya" vursa bile? Burda acaba bu evlilik nereye gidecek diye korkmaya başlıyorum. Illerde çocuklarıma başka seylerde söyler , söyletir mi acaba? Eşim dünya iyisi insan. Ama annesine karşı bişey demez. öyle anne bosber veya hayır kısık bir ses tonuyla der . Ama daha çok hep sen söyle işte der. Konuş sen , yok sen yap vs... Bende söylüyorum ama yoruldum.

Okuduğunuz için tskler .
Çocuklar yalan söylemez bence. En azından babaanneleri hakkında yalan söylemez. Size karşı söyledikleri çok çirkin.
Diğer tüm örnekleriniz için de diyorum ki: sadece dikkat çekmeye çalışıyor sanırım. Ben sonra yerim... aaaa olur mu şimdi ye demenizi bekliyor belki de

Konu sahibi anlamadim çocuğu baksin diye mi goturdunuz babaannesine yoksa sevsin diye mi. Buradaki bazi yorumlardan kafam karıştıda.

Olsun :) Tşk ederim

Hayır bakmıyor. Ben bakıyorum.

o zaman neden bu kadar müdahaleye izin

yani kv ye, hele de bu korona sürecinde çocuk vs bırakmam

acıktılar evden getirdim bunu yedir de gerçekten hoş değil

madem çıkmadan yedirseydiniz karşıdakinin huyunu biliyorsunuz

misafir geleceği zaman kv ye menüyü söylemem

senin evin duman olmasın ben hazırlayayım deyince neden benim yemeklerim kötü olur X e rezil mi oluruz derim

yani bunu teklif etmesi için bir gerekçe lazım

ille de ben yapayım demek için

mesela tırnaklarınız uzun mu (benimki uzun)

bunu şunun için yazdım bazı insanlarda bu tarz takıntılar var, misafirler böyle bir şey demiş olabilir mi

X yapmasın sen yap da bir şeyler yiyelim gibi kv demiş olabilirler mi

ya da yöreler farklı siz hep zeytinyağlı ya da siz hep etli onlar tersi mi

bunun dışında kv neden bana gelecek misafire yemek yapsın ki

Bazı ınsanlara laf anlatamazsın dunya bı yana gecse yıne kendı bıldıgınden sasmayan asla bı lafa aldırıs etmeyen ınsanlarda var oda oyle galıba ben oyle ınsanlara asla tahammul edemıyorum gorusmeyın olsun bıtsın en guzelı

Böyle bir zamanda gerek bile yokken dolmuşa bindirmesi ciddi anlamda sinir bozucu.

Yemek konusunu inada bindirmiş ıkı tarafta sanki.
Kv. sanıyorum " Benim yemeğim gibisi yok " diyor , sizde " hayır benim yemegimde " var diyorsunuz. Çocukları götürürken yemeğinizi goturecekseniz sizinde olduğunuz bir akşam olabilir, Ya da yemek yedirip goturebilirdiniz.

Boşuna tasimissiniz.

Peki bir anne ve eş olarak benim otoritem nerde? Dediğiniz gibi yaptım ki zaten hep, ama benim gücüme gidiyorsa ve gerçekten bunun ve şunun söyle olmasını istiyorsam veya öyle gerekiyorsa , bi bildigim varsa, neden ben alttan almak zorundayım? Inadi bi kenara koyalim bi.. yaşça küçük olduğum için mi? Saygısızlık mi olur benim istemediklerimi dile getirmek?
Otorite kurmak istiyorsanız mesafeyi kuracaksınız önce.
8 yıl oldu 1 gün çocuklarımı babaannelerine bırakıp eve dönmedim.
Hayatınıza müdahale edilmesin istiyorsanız önce kayinvalideden beklentinizi azaltmalisiniz.

Back
X