Haksızsam söyleyin. Siz ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okurken bile sinir oldum. Eşiniz resmen bağırıp çağırarak sizi sindirmeye çalışmış.

Hiç gurur yapıp da ne yaparsa yapsın demeyin, o parayı verirsen boşanma davasını açıyorum ben paranın da yarısını alıyorum mahkemede uğraş deyin. Zaten boşansanız bile zaten evin ödemeleri sizdeymiş, kaybınız olmaz hatta üstüne nafaka alırsınız. Birde o birikimin yarısını verirler , gerisini kocanız düşünsün. Siz boşanma lafını deyince iyice sinirden deliye dönebilir ama o parayı verdirmemeniz lazım. Ülkede kriz var, çocuklu bir ailenin 50 bin lira birikim yapabilmesi epey uzun bir zaman gerektiriyor. Sizde belki de yıllardır tasarruf yaparak bazı şeylerden kendinizi kısarak o parayı biriktirdiniz, o parada çocuklarınızın da hakkı var. Bu kadar niye yazıyorum çünkü geri alamayacağınıza kesin gözüyle bakıyorum. Alsanız bile toplu olarak alamayacaksınız ve parça pörçük geri aldığınız para da çarçur olup gidecek. Siz istediğinizde geri ödeyebilecekse kardeşi şimdi kredi çekip alsaydı arabasını. Ama kredi çekmez, niye faiz ödesin ki abisinin parasına konmak varken.

Eşinizin işine geldi kavga etmeniz, şimdi sizi susturup geri çektirdi. Meydan ona kaldı, istediğini yapacak. Ona istediğini vermeyin derim, ben razı değilim kabul de etmiyorum o parayı ben çalışmasam sen biriktiremezdin deyin. Madem maaşınızı küçümsüyor, o parayı kardeşine vermese bile eve maaşınızı artık harcamayın ki birikim yapamasın. Siz kendi maaşınızı biriktirin ona da benim param dersini ilerde. Suan gurur yapıp ne hali varsa görsün diyerek sessizliğe gömülmekle hata yapıyorsunuz, o para giderse kaç yıllık birikim havaya gidecek.

Çok mu sessizsiniz yapı olarak?

Eşinizin size sormadan böyle bir karar vermesi sonrasında karşı çıkınca sizi suçlaması, zaten evliliğinizde sorunlar olduğunu düşündürdü bana.

Direkt böyle bir konu olmamışsa da eşinizin sizin fikrinizi önemsemediği, sizin gerekli tepkileri vermediğiniz olaylar yaşanmış olması lazım ki bugün bunu da yaşıyorsunuz. Yoksa normal giden, karşılıklı olarak birbirinizin fikrini önemsediğiniz bir evlilikte bunun olması mümkün değil.

Bu olay bazı kararlar vermeniz içinde yol gösterici olur belki sizin için.

Keşke ama malesef mümkün değil böyle birşey... Yaptırmaz, üste bi yerde yazdım bir sürü harcama yapıp son bir haftada param bitiyordu, gizli gizli biriktirdiğim imalarında bulundu bana...
Neden bu kadar korkuyorsunuz?
Az kazanıp tüm masrafları karşıladığınız halde neden susuyorsunuz?
Psikolojik ve ekonomik şiddetin yanında fiziksel şiddet mi görüyorsunuz?

Ayyy pis herif,aman kurtulmussunuz,siz toparlanirsiniz da o sizin gibisini bulamaz,surunsun adi.
Laflara bak ayy,duvara carpacaksin ahlaksiz herif

Eve siz bakıyorsunuz ve o kendi parasını biriktirip dolaptaki peyniri bile kendi aldıgını mu soyluyor?
Bunca sene nasıl ve neden katlandınız bu adama gercekten merak ettim

Büyüye inansam büyü yapılmış diyeceğim. En baştan sindirildim galiba. Özgüven im Yok edildi.

Bu kadar yüklü miktarda borç işlerini hiç sevmiyorum. Hele keyfi bir şey olunca. Hadi ödememe ihtimalini geçtim de parça parça verilen para elinizde çar çur olur. Bence haklısınız.

Şu an bizim mevzu borç para işini çok çok aştı. Senelerin birikmişi var zaten. Bu da tuzu biberi oldu.

Neden bu kadar korkuyorsunuz?
Az kazanıp tüm masrafları karşıladığınız halde neden susuyorsunuz?
Psikolojik ve ekonomik şiddetin yanında fiziksel şiddet mi görüyorsunuz?

İşler çığırından çıktığında çenemi tutmasam oda olur, potansiyel var çünkü.

Tek kuruş vermez, işler çok çirkinleşir... Düşünemiyorum bile neler olur. Ama buradaki mesajlardan sonra gözüm açıldı ne kadar salak olduğumu gördüm.

İşler çığırından çıktığında çenemi tutmasam oda olur, potansiyel var çünkü.
Yani siz o az maaşınızla kocanızın ailesini ev araba sahibi yapmaya devam edeceksiniz.
Korkmayın.
Şiddete yeltenirse polis çağırırsınız.
Siz değil o korksun.

Sonuna kadar haklısın. Ya gitsin parası kadar araba alsın Allah aşkına ya ! Sakın verdirme.. Senin de onu affetmediğini bilsin. Bu erkeklerde ki hava nedir. Para varsa sadece kendilerine aitmiş gibi davranmaları falan...

Boşanın demek haddime değil ama bu adamı neden çekiyorsunuz? Evin her masrafı zaten sizin üzerinizdeymiş, devlet memuruymuşsunuz, ayrılsanız da zaten bunları ödemeye devam edeceksiniz ki en azından bu adamı çekmezsiniz.Çok mu seviyorsunuz , çok mu bağlısınız eşinize?Neden bu kadar ezilmeye razı geliyorsunuz?Yapmayın size de yazıktır.

5 bin fln olsa neyse dicem ama 50 bin nedir ya. Kardesinde para yoksa 50 binlik araba alsın 100 bin lik niye alıyor o paraya ev alınıyor. Kendinde olmayan para ile lüks araba alacak beyefendi. Neden kredi cekmiyor? Faizden kaçmak için heralde. E sizin faiz kaybınız ne olacak o 50 bini iki yılda mi ödeyecek 1000 1000 mi ödeyecek. Toplu para gibi olmaz ki geldikçe harcarsınız hiç bı bereketi kalmaz. Bence direk kardeşi ile konuş ben bu paranın verilmesine razı değilim lütfen alma de.

Tek kuruş vermez, işler çok çirkinleşir... Düşünemiyorum bile neler olur. Ama buradaki mesajlardan sonra gözüm açıldı ne kadar salak olduğumu gördüm.
Şu an da tek kuruşuz yok. Zaten size vermiyor ve siz geçindiriyorsunuz evi. Kaybedecek birşeyiniz yok gibi görünüyor.
Umarım değerinizi kısa sürede anlar eşiniz.

Gerçekten zor bir durum. Tepkinizi koymanız gerekiyor sanırım. Madem kime para verilip verilmeyecegine tek başına karar veriyor. O zaman evi de tek başına gecindirsin.

eşin hem bencil hem terbiyesiz ,
sana gelince yok kendi abisine gelince para var ,

allahım şu kayınlardan nefref ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…