Hala inanamasam da boşanıyorum!..

Aslında ben evime aynı şeyleri yaşayacaksam dönmemin anlamı yok önce terapi alalım dedim ama eşim ısrarla kabul etmedi evimizden gidelim diye. Olaylar da büyüyünce daha da çığrından çıkmasın diye döndüm. Yoksa sen sorumlusun git desem gitmezdi :)

Suan durum ne araniz nasil iletisiminiz varmi konusabildinuzmi sorunlari

Burada herkes psikolog derken? Napayım size diploma falan mı atayım, mesleğim psikologluk evet.

Ayrıca adamı ailesi olsa bu kadar aklamaya çalışmaz, sanki ufak tefek sorunlar varmış gibi akıl vermişsiniz. Adamda şiddet, tehdit, şantaj ne ararsan var. Konu sahibi zaten umut kırıntısı arıyor siz de arkasını düşünmeden tavsiye veriyorsunuz. Bu adamın ciddi sorunları var karısına hatta çocuğuna zarar vermeyeceği ne malum? Kadını hamileyken dövmüş ya, ötesi var mı?

Suan durum ne araniz nasil iletisiminiz varmi konusabildinuzmi sorunlari
Dün evime geldim ama kendimi mutlu hissetmiyorum. Soğumuş uzaklaşmış hissediyorum. İçim rahat değil. Aileme karşı da suçlu gibi hissediyorum onları üzdüğümü hissediyorum. Aslında hiç bu kadar yaklaşmamıştım boşanmaya. En kötü durumlarda bile adım atamazdım ama ilk kez ben de eşime boşanmaya dair cümleler kurabilmiştim. Korksam da mahkeme süreçlerini kafamdan geçirmiştim. Madem öyle neden boşanmadın derseniz sebebi gerçekten ileride kendimi suçlamak istemiyorum. Kendini değiştireceğine söz verdi tedavi olacağına söz verdi. Bunlara rağmen boşansaydım bu sefer de acaba denese miydim düzelir miydi diye suçlayacaktım. Kızımı huzursuz bir ortamda büyütmek istemediğim gibi babasız da büyütmek istemiyorum. Eğer huzuru kaçıracak hamleleri olursa ona göre boşanırım dedim. O da kırgın gibi haksız olsa da. Daha doğrusu durgun. 10 kilo vermiş yokluğumda. Ben bunları yazarken barıştı kocasını savunuyor demesin kimse lütfen. Olanları paylaşıyorum. Eskisi gibi şakalar yapmaya çalışıyor öpüyor falan ama ben çok iyi hissetmiyorum kendimi. Oturup ağlayasım geliyor. Sanki evcilik oynuyoruz da rolleri paylaşmışız gibi hissediyorum bazen. Bugün ev çok pisti temizlikle geçti. Yarın kv kp ziyaretinden bahsetti ben de istemedim gitmeyi. Kp de telefonda oğlunuza çeki düzen verin eniştemi aramış dediğimde bağırıp çağırmıştı, olmadık laflar etmişti, tansiyonu 17 Lere fırlamış falan sonra arayıp yarın geleceğim demişti (eşimin geldiği gün). Yani kimseyi görmek istemiyorum. Eşime de daha yeni geldim bir süre kendi halimize kalalım dedim tamam dedi. Genelde iletişimimiz kızımızı severken oldu. İnsan yeniden inanmaya korkuyor inançları yıkıla yıkıla...

Yo size degil lafim genel olarak kim ne konu acsa herkes bilmis bilmis yaziyor diye diyoeum kmse kimsenin aile icindeki yasantisini bileemz. Belki konu sahibi buraya bir hisimla sinirle geldi kocasini abarta abarta kotuledi kendini hakli cikarmaya cslisti bizler destek olalim diye vilemeyiz ki . yuva evet kolay degil kurmak ama evli cocuklu bi kadin icin siginti gibi yasamakta kolay degil. Anne babasida olsa insan yuk olmus gibi hissediyor. Barismis diye kizanlar olmus onlar ya bekardir ya da kocasi hayt huyt dediginde kedi gibi pusan kisilerdir . evine donmus sadece elbet sorunlar uzerine konusurlar bir kadin olarak eve donmek hemen canim cicim olacak dgil ya elbet icindeki burukluklari zaman alacak duzelmesini bekleyecek . ben seyi merak ettim kayinvalidenizle falan araniz nasil allah korusun bu adama muska falan yapilmis olmasin evinizin huzursuz olmasi icin valla bizim buralarda cok yaparlar boyle seylere inanmam normal

Allah yuvanizin huzurunu bozmasin ya bolbol dua et esin o senin elbet sinirlenirken kaybediyorux kendimkzk ama en bstan iyilikte ve KOTULUKTE diye baslayarak soz veriyoruz bizler bu yoldayolda birbirimize. Ben cocugumu huzursuz bi evde buyutmek istemiyorum diyin sounlari dosariya yansitmak istemiyorum aile baglarimin kotulesmesini istemiyorum diyinesinizde bunlara dikkat etsin . simdi birbirinie cok yabancisiniz ama insallah duzelirsinizde e yuvanizi kurtarirsiniz .

Yok kv evime döndüğüm için çok sevinmiş, eltime uzun zaman sonra uyuduğunu söylemiş. Boşanmamızı ailesi hiç istemiyor ondan eminim. Söylediklerinizde de haklısınız. İnsanlar iyiliğim için söylüyor anlıyorum ama ben bunu yapmazsam da ömür boyu acaba denese miydim diye düşünecektim. Belki onlar haklıdır bilemem ama ortada bebek varken insan her şeyi denetim diyor. Bilemiyorum. Allah kimsenin yuvasını yıkmasın, geçim versin inşallah..

Sağolun iyi dilekleriniz için. İnşallah... Bana burada bu sözlerimden dolayı kızanlar olacaktır ama dün eve geldiğimdeki sevincini görünce, ara ara gözlerinin dalmasını görünce yine de üzüldüm haline. Hem kendine yapıyor hem bana hem de çevremize dedim. İnşallah düzelir yazık etmez daha fazla...

Ay affetmişsiniz inanamıyorummmm size.
Kendi düşen ağlamaz, artık buraya gelip konu açmaya nasıl yüz bulacağınızı merak ettim.

Konuyu uzaktan ara ara takip ediyordum. Siz yine de çok inanmayın. Yani çok umutlanmayın. Tedavi olsun. Sonuç alın ondan sonrasında birşeyler bekleyin. Ve lütfen yaptığı hatalardan birini dahi yaparsa boşanacağınızın garantisini verin ki nasılsa eve döndü yine yaparım yine döner diye düşünmesin.

Koca sizin kocanız aile sizin aileniz kendiniz için düşündüğünüz en iyi kararı siz verirsiniz. Umarım herşey daha güzel olur sizler için...

Umut denemez de kırıntı denebilir bendekine. Döndüm ana her hareketini büyüteç altına aldığımı farkettim. En ufak bir hoşlanmadığım yere giderse anında müdahale edebilmek için adeta tetikteyim. Kırgınlıklarım çok fazla o yüzden üzgün hissediyorum. İnançlarımın yeniden sarsılmaması için inanmaya korkuyorum. Tedavi için bu hafta randevu almaya çalışacağım. Daha önce araştırdığım birkaç doktor vardı bakalım. Zaman gösterecek ne olacağını. Ama gerçekten korkuyorum ne olacaksa kızım küçükken aklı ermeden olsun diyorum. Eşimin ablasıyla konuştum kendisine söyledim son şans olduğunu. Eşim de anlamıştır sanırım bunca yaşananlardan sonra. İnşallah anlamıştır...

Bence de bir kere daha denemeliydin.ileride olmazsa en azından denemiş olursun.hakkında hayırlısı
Sağolun. Ortada bebek varken evlilik varken kapıyı çarpıp çıkmak her zaman kolay olmuyor. Kolaylaşması için çok şey yaptı eşim, boşanmam için bir sürü sebep vardı ama sırf dediğiniz gibi bunu da denemedim demeyeyim dedim. Vicdanım rahat olsun. Doktora gitse düzelir miydi tedaviyle diye ömür boyu kendimi suçlamak istemedim. Dediğiniz gibi hayırlısı olsun inşallah...

allah yardimciniz olsun ne zor bi durumdur bilirim bense annemin evine gittim gittim döndüm ne oldu sonuc yine ayni. 17 aylik bi oglum ve 9 aylik hamileyim hala esimle problemliyiz.

Her sabah uyandigimda kafamda bosanma dusuncesi olur ama gun icerisinde kendimi yatistirip boşanırsam herseyin daha zor olacagini azicik daha disimi sıkıp mantikki hareket etmem gerektigini düşünerek kalirim kaldigim yerde, mutsuzmuyum cookkk.

diyecegim eger mutsuzsaniz aileniz yaninizda ise gercekten bosandiktan sonra daha iyi hissedecekseniz bosanin ama keske dememek icin elinizden gelen herseyi yaptiginiza emin olun. pismanlilariniz olmasin bence hissettikleriniz sevgi degil alisilmislik.

Onceki konularinizada yazmistim bu konunuzada yazmistim. Geri adim atmamanizi tavsiye etmistim yanlis hatirlamiyosam. Oncelikle konunuza duzenlemeyle son durumu eklemenizi tavsiye ederim.
Yanlis anlamadiysam barismissiniz?

Eski cinsel hayatınızı annenize anlatan bi adama kıyamadığınızı, eve geldiğinizdeki sevincini gördüğünüzde haline üzüldüğünüzü yazmışsınız
Üstelik bu adam dövmüş de sizi
Böyle manyak bi ortamda çocuk büyüteceksiniz sırf babasız büyümesin diye
Bi de adam sarılıp öpüyormuş
Nasıl içini alıyo

İşte her insan evladına okuma yazmadan önce kendine değer verip sevmesi öğretilmeli, bu konu bunun özeti. Kadınların sahip olduğu biyoloji hormonlar, kültürün zorla yüklediği anaçlık yüzünden patolojik bir merhamet oluşabiliyor. Hatta zaman zaman mazoşizme varan bir kendinden ödün vermek, diğergamlık...

Konu sahibi, belki size bir fikir verir diye söylüyorum. Ben de boşanmış ebeveyn çocuğuyum, hep şükrediyorum boşandıkları için.

Bazı babalar uzakta daha iyi duruyor, inanın.

Ben diğer konularından haberdarım bu konu içinde yorum yapmıştım.
Son mesajlarını da okudum. Dönmüşsün ne olursa olsun kararını vermişsin.
Bence buradan da biraz uzaklaş, herkese bir şeyler anlatmaya çalıştığını görüyorum ama böyle kafanı toparlayamazsın.
Konunu kapatıp, biraz gerçekten kafanı dinle, kendini dinle, gelişmelere odaklan.
Tedaviye odaklan.
Ama olmazsa yapamazsan, otur ve kendin için bir karar ver olur mu ?
Ben bir kadın olarak yaşadıklarına çok üzülüyorum iyi olmanı istiyorum
Umarım şansın açık olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…