- 13 Ekim 2014
- 2.151
- 2.035
- 133
- Konu Sahibi KumkatNedir
-
Bebek kizsa kunye ile birlikte bir bohca hazirlayabilirsin, erkeksede yine onun degerinde altin ve bohca bu guzel olurGünaydın kızlar, umarım mus mutlu bir gün geçirirsiniz ..
Konuma gelirsek abimin eşi şu an hamile son haftasında bugün yarın Allah'ın izniyle Doğum yapacak :)
Bende 6 aylık evlı ve 2,5 aylık hamileyimson zamanlarında beraber bişeyler yapalım ihtiyacın varmı diye kaç kere sorsamda açıkça sunu yapalım şu lazım demedı hiç bi zaman ama kendi bişeylerle uğraşıyormuş sanırım .. tabi bu süreçte benım ilk aylarım oldukça bulantı ve halsizlıkle gectıgı için gidip çokta üstüne düşemedim ısrarcı olamadım ..
ne beklediler bilmiyorum ama abim banada annemden imalı laflar bakışlar felan yaptı alındım sonuçta kaç kez sordum zorla olmadık ıhtıyacı varsa soylemelı düye düşünüyorum dışarda tutuyo bizi .
Üstelik evlerimizde uzak ve geçen haftaya kadarsa çalışıyordu 2senelık evliler annem babam toplasan bi elin parmağını geçmez beraber gittiğimiz zaman gitsek memnun olmazlar gitmesek yük olmayalım hamıle diye beklerler kırılırlar ...
Abim benım düğünümde bana bulaşık makinası elektrik süpürgesi ve bi yarım birde çeyrek taktı hepsi toplam 2,500 civarında tuttu .
Altta kalmak istemiyorum.isterdimki begendıgı hosuna güden bişey alayım sonuçta alacağım işine yarasın içinde kalmasın diye düşündüm ama elimden bişey gelmiyor kendım alısveriş yapacağım ,
elbisedir zıbın vs ne almam gerekir sizce hiç bi bilgim Yok neler yapmalıyım elınden örgü gelmez öten bırıne yaptırabilirim .
Banayardımcı olur musunuz ? Neler yapmalıyım ki sonrasında laf olmasın ?
Sevgili kk bayanları bi el atıverın şu konuma
benim gorumcem de bana surekli diyor beraber cikalim alalim vs diye. Ama ben ozellikle atlatiyorum onu her seferinde tek basima hallediyorum. Gercekten yardim etmek isteyen, bir seyler almak isteyen insan sormaz çunku. Direk icraata gecer. Su lazim mi? Bunu alayim mi doye sormak bana cok sacma geliyor. Karsinizdaki insan yuzsuz degilse veya asiri samimi degilseniz al demez cunku. Benim de cevremde herkes soruyor su lazim mi diye. Esim asgari ucretle calisiyor ve evimiz kira herkes biliyor bunu. Ve evet her sey lazim. 3-5 kurusla bir sey alinmiyor cunku. Ama kimse de sunu bu ben aliyorum diye kararli durmuyor. Anca ustlerinden yuk atmak icin soruyorlar. Neden? Cunku ilerde sizin yaptiginiz gibi “ biz elimizden geleni yaptik ama onlar istemedi “ diyecekler. Gercekten kararli olsaydiniz doguma 1 hafta kalaya kadar beklemez, yigeniniz icin gercekten bir sey yapmak istiyorduysaniz yapardiniz.
Böyle şeyler önceden alınır. Ben arkadaşlarıma dahi önceden aldım hediyelerini. Bütçe konusunda da tavsiyem şöyle olacak size. Örneğin Abinize diyin ki analizi/anakucağı aldınız mı? Üç beş model bütçenize göre belirleyip linklerini gönderin. Bunlardan hangisini alayım diyin.Gerçekten kararlı olmasaydım bunu dert edıp buraya konu açmazdım tekrar söylüyorum bilmiyorum ne eksik ne aldılar ben bebek arabası vs seyleri kendıleri secsinler nasıl bişey alcaklar bilmiyorum ko sunuda ben alacağım demekte maddıyatına güvenmek demek ve ya beğenilmeyen büççeme uygun bırsey alacağım yada onların ne istediğni bana uyar uymaz bilmeden ben riske girmek istemiyorum daha yüzeysel ama ise yarar şeyler . Altını ve kıyafetler alınmak doğduğundan sonra eksiğini görür beraber alırız diye düşündüm .. siz gibi düşünemeyeniliriz sonuçta bu dönemlerden geçen sizsiniz . Alışverişe gidecek çalıyorsun müsait olunca gıdelım beraber demek evet elinden geleni yapmak karşındakı seninle gitmiyorsa ihtiyacı varken söylenmiyorsa pardon ama ben nerden bilebilirim ?
Simdi acik konusmak gerekiyorsa kimse benim şuna ihtiyacım var demez her aile farklıdır başkalarını bilemem ama bizim ailede aile büyükleri bebeğin bebek odası, arabası, oto koltuğu gibi eşyalarını alır özellikle ilk çocukta
Mesela biz halalar olarak kız kardeslerimle birlikte ortak bebek odasını almıştık
Kardeşinde eşide kırılmakta haklı olabilir[/QUOTE
Canım ben anlamayandım iste sorun orda ben hamıle kaldım o 6bucuk aylıktı o ara kendı derdımden unuttum herşeyi hatta bebek arabası felan bebek doğunca alınıyor sanıyorum konudan okadar uzağımoda takımını kız tarafı aldı zaten arabayıda bu hafta almışlar haberımiz yok çtu bende araba düşünüyordum sanırım en mantıklısı güzel bı sepet haZırlamak nişandaydı öyle yapmıştım kıyafetler bez bakım urunlerı vs . Anneye hediye ve yarım veya tüm altın takmak :)
Yani gelininize sormuşsunuz,o da al yap dememiş.Bana sorsalar bende şunu al bunu al demem tabiki.
Siz atlayıp,bebek arabasını sakın almayın ben alıcam , yada diğer ihtiyaçları neyse artık ben alıcam diyip önlerine geçicektiniz.Yani sizinki de biraz sormazsam beni ayıplarlar.En azından sormadım olmasın gibi olmuş.
Abiniz sonuçta o sizin,doğacak çocuk yeğeniniz.Birşeyleri beklemeden yapmalısınız.
Doğmasına 3-4 gün kalmış çocuğun hastane çıkışı da hazırdır,bezi ıvırı zıvırı da hazırdır.
Sizin yapabilecğiniz en mantıklı şey gelininize hediye almak.
Ben olsam durumuma göre güzel bir bilezik takardım hastanede koluna,ihtiyacı olursa bozdurur kullanır.Hem de büyük bir jest yapmış olursunuz,bebeği değil de onu dünyaya getirirken ne zorluklar çeken anneyi önemsediğiniz için.Abinizin de gönlü mest olur.
Yengeniz söyleyemiyor olabilir. Ben de bana sorana direk söyleyemezdim şu lazım diye. Karakter meselesi. Ne alınacak diye sorup ben sayınca tamam şunu ben alayım derlerdi öyle kabul etmişimdir. Rahatsızım bu konuda :)
Abinize sorsaydınız abiniz eşinden öğrenip size söyleseydi de olurdu. Çok beklemişsiniz.
Beşiğini, ana kucağını vs. alabilirdiniz ama şimdiye alınmıştır.
Eğer maddi imkanınız el veriyorsa oto koltuğunu almayı teklif edin mesela. Eğer onların beğendiğini alırsanız çok minnete geçer. Kendimden biliyorum :)
Yanında da bir kaç parça kıyafet ve altın bitti gitti..
Konu sahibi bana darılma ama ben de bir hamilelik süreci geçirmiş ve kızı 3 yaşına gelmiş bir anne olarak sürekli ne alayım, ne edeyim diyenlere birşey diyemem. Öyle çok soranlar zaten hiç birşey almıyor. Bütçe de bayağı varmış. "Ana kucağı, bebek arabanızı ben almak istiyorum. Hangi marka, hangi model düşünüyorsunuz" diyebilirdiniz. Veya bir çorap bir zıbın alıp götürseniz "doğsun neler neler alacağım yeğenime" deseniz, anne adayının hoşuna giderdi. Orada maddi şeylerden çok halanın, teyzenin, işte her kim ise hevesli olması anneyi mutlu eder. Siz de hamilesiniz. Anlarsınız.
Siz bence ne yapın biliyor musunuz? Hiç bebeğe kıyafet işine girişmeyin, oto koltuğu vb şeyleri de almayın çünkü ya almışlardır ya da aldıklarınızı kullanışlı bulmayabilirler.Gerçekten kararlı olmasaydım bunu dert edıp buraya konu açmazdım tekrar söylüyorum bilmiyorum ne eksik ne aldılar ben bebek arabası vs seyleri kendıleri secsinler nasıl bişey alcaklar bilmiyorum ko sunuda ben alacağım demekte maddıyatına güvenmek demek ve ya beğenilmeyen büççeme uygun bırsey alacağım yada onların ne istediğni bana uyar uymaz bilmeden ben riske girmek istemiyorum daha yüzeysel ama ise yarar şeyler . Altını ve kıyafetler alınmak doğduğundan sonra eksiğini görür beraber alırız diye düşündüm .. siz gibi düşünemeyeniliriz sonuçta bu dönemlerden geçen sizsiniz . Alışverişe gidecek çalıyorsun müsait olunca gıdelım beraber demek evet elinden geleni yapmak karşındakı seninle gitmiyorsa ihtiyacı varken söylenmiyorsa pardon ama ben nerden bilebilirim ?
liste gayet güzel ama annelerin önceden belirledikleri markalar olabilir. o yüzden riskli bir hediye
Bunlar alınmıs ta olabilir.
Ben kızimda ilk gidip bunları almıstım. Hepsi vardı elimde.
Teşekkür ederim.
Yaa çok güzel :) En gerekli seyleri koymussunuz bravo
Günaydın kızlar, umarım mus mutlu bir gün geçirirsiniz ..
Konuma gelirsek abimin eşi şu an hamile son haftasında bugün yarın Allah'ın izniyle Doğum yapacak :)
Bende 6 aylık evlı ve 2,5 aylık hamileyimson zamanlarında beraber bişeyler yapalım ihtiyacın varmı diye kaç kere sorsamda açıkça sunu yapalım şu lazım demedı hiç bi zaman ama kendi bişeylerle uğraşıyormuş sanırım .. tabi bu süreçte benım ilk aylarım oldukça bulantı ve halsizlıkle gectıgı için gidip çokta üstüne düşemedim ısrarcı olamadım ..
ne beklediler bilmiyorum ama abim banada annemden imalı laflar bakışlar felan yaptı alındım sonuçta kaç kez sordum zorla olmadık ıhtıyacı varsa soylemelı düye düşünüyorum dışarda tutuyo bizi .
Üstelik evlerimizde uzak ve geçen haftaya kadarsa çalışıyordu 2senelık evliler annem babam toplasan bi elin parmağını geçmez beraber gittiğimiz zaman gitsek memnun olmazlar gitmesek yük olmayalım hamıle diye beklerler kırılırlar ...
Abim benım düğünümde bana bulaşık makinası elektrik süpürgesi ve bi yarım birde çeyrek taktı hepsi toplam 2,500 civarında tuttu .
Altta kalmak istemiyorum.isterdimki begendıgı hosuna güden bişey alayım sonuçta alacağım işine yarasın içinde kalmasın diye düşündüm ama elimden bişey gelmiyor kendım alısveriş yapacağım ,
elbisedir zıbın vs ne almam gerekir sizce hiç bi bilgim Yok neler yapmalıyım elınden örgü gelmez öten bırıne yaptırabilirim .
Banayardımcı olur musunuz ? Neler yapmalıyım ki sonrasında laf olmasın ?
Sevgili kk bayanları bi el atıverın şu konuma
gercekten cok dusunceliymissinz biran gorumcemle kiyasladim da.gelininz cok sansliE bu kadar imaya karşılık Doğum ha oldu ha olacak zamanını beklemeniz çok enteresan gerçekten.
Gelip gitmek gerekmez böyle seyler için.
Uzaktan da olur sonuçta Doğumun oldugu gün hastaneye gideceksiniz.
Neler yapabilirsiniz bilmiyorum, neler yapabilirdiniz?
5 aylık halayım. Hala olacağım haberini aldığımda ben de 2 aylık hamileydim.
Bebek haberini ilk aldığımda anneye hamile üstü, Bebek için de Beyaz bir tulum, Body, çorap falan aldım.
Kız oldugu belli olunca 4-5 takım kıyafet, 1 battaniye, Bebek şampuanı, pişik kremi, kulaktan ateş ölçer termometre vs bir sürü bir şeyler daha aldım.
Oda yaptırdıklarında pikeli Bebek nevresim takımı aldım.
Şu örme bebeklere meraklıyım ama iki oğlum oldugu için onlara degil yeğenime aldım :)
Hastanede oda süslemeyi istiyordu gelinimiz.
Orası için çikolatalarını yaptırdım, Gelenler için de hediyelik mumlar yaptırdım.
İkisini de WhatsApp tan haberleşerek birlikte seçtik. Yanyana falan değildik.
Mevlidinde de hediye altınını taktım.
Aldığım her şeyde gelinimizin fikrini sordum.
Bazısı içim ben şuna bakmıştım o olsa olur mu dedi mesela. İşimi kolaylaştırdı sagolsun.
İnsanın yeğenine 9 ay kayıtsız kalması çok zor degil mi?
Abinizin dugunde yaptığına karşılık düşünmeniz de gereksiz. Ben böyle şeylerin karşılığı oldugu düşünmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?