Hala oluyorum ama yardıma ihtiyacım var :(

Yani gelininize sormuşsunuz,o da al yap dememiş.Bana sorsalar bende şunu al bunu al demem tabiki.
Siz atlayıp,bebek arabasını sakın almayın ben alıcam , yada diğer ihtiyaçları neyse artık ben alıcam diyip önlerine geçicektiniz.Yani sizinki de biraz sormazsam beni ayıplarlar.En azından sormadım olmasın gibi olmuş.
Abiniz sonuçta o sizin,doğacak çocuk yeğeniniz.Birşeyleri beklemeden yapmalısınız.
Doğmasına 3-4 gün kalmış çocuğun hastane çıkışı da hazırdır,bezi ıvırı zıvırı da hazırdır.
Sizin yapabilecğiniz en mantıklı şey gelininize hediye almak.
Ben olsam durumuma göre güzel bir bilezik takardım hastanede koluna,ihtiyacı olursa bozdurur kullanır.Hem de büyük bir jest yapmış olursunuz,bebeği değil de onu dünyaya getirirken ne zorluklar çeken anneyi önemsediğiniz için.Abinizin de gönlü mest olur.

doguma 1 hafta kalmış alış veriş yapmak için çok geç kalmışsın ,

- hastaneye çikulata bebek sepetlerinden yaptır ,

- bebeğe tüm bir altın tak ,

- ( borçlu kalmak stemıyorum dediğin için ) bankaya hesap açtır oraya bir miktar para yatır , bebek muvludu gunu annesine taktim et ,

Şahsen kendi ablama bile "şunu ben aldım" demem. Belki kendisi aldığım şeyin başka versiyonunu beğeniyor, nerden bilebilirim ki?

Konu Sahibi bebek arabası beğenin ben alcam ya da başka herhangi bir şeyi beğenin ben alcam deyin. Tabi bu zamana kadar çoğu ihtiyacı karşılanmıştır ama artık kalan neyse o. Yanında da yengenize bir eşofman takımı filan alabilirsiniz. Bazı arkadaşlar şampuan, bebek yağı filan demiş ama hangi şampuanın daha az zararlı olduğunu 3-4 gün araştırmış biri olarak gelen bu tür ürünleri kullanamayabilirdim muhtemelen.

Bir de ergonomik kangurular ve slingler filan bakabilirsiniz bence. Evde bile çok işini görür yengenizin.

Bizim ailelerimiz bebeğin ihtiyaçlarını kendi zevkimize göre alalim,hastane ve doğum masraflarımizi halledelim diye doğumdan önce bize para olarak yardım ettiler.Herseyi kendi zevkime ve ihtiyacına göre ama bu paradan karşıladım.

İsimli emzik zinciri yaptırabilirsin. Üzerine ismi nakşedilmiş bir bebek yastığı yaptırabilirsin, isimli mama önlüğü yaptırabilirsin, isimli bebek künyesi yaptırabilirsin. Bunların hepsi bebeğe özel hediyeler olur. Ya da hepsini birden yaptır bir sepete koy güzelce paketle al sana mis gibi halasından özel bir hediye.

Geline hediye fikri güzel. Bebeğe araba veya ana kucağı güzel olurdu ama alınmıştır sanırım. Mesela daha sonra kullanacağı mama sandalyesini de alabilirsiniz, hatta iyi sandalyeler tam yatıyor, ablam iş yaparken bebeği içinde uyurdu yanında yada annesini izlerdi.

Bence şimdi abiniz ve eşi dogum vs. olacak diye gergindirler. Bu çok normal sizde hamile olduğunuz için alıngan olabilirsiniz bence bu donemlerdeki yaşananlara çok takılmayin derim. Bazen insan herşeyden nefret ediyor bu dönemlerde. Hatta son zamanlarda stresten hiç birşey duymuyor insan sizde aynı seyleri yaşayacaksınız. Bende tüm kadınlara katılıyorum siz hediyenizi alın ve verin çok mutlu olacaktır emin olabilirsiniz. Cunku bebeğe alınan herşey anneleri mutlu eder. Siz yanında olmaya çalışın sadece... Allah her ikinize de hayirli kolay doğumlar nasip etsin

Bence hemen bugün başla bu hafta sonuna kadar yetişir belki. Netten sipariş verilir galiba bilmiyorum ben bu tür hediye yapmadım yeğenime. Sen de o ara güzel bir sepet ve kurdele falan ayarla.

Yengeniz söyleyemiyor olabilir. Ben de bana sorana direk söyleyemezdim şu lazım diye. Karakter meselesi. Ne alınacak diye sorup ben sayınca tamam şunu ben alayım derlerdi öyle kabul etmişimdir. Rahatsızım bu konuda :)

Abinize sorsaydınız abiniz eşinden öğrenip size söyleseydi de olurdu. Çok beklemişsiniz.
Beşiğini, ana kucağını vs. alabilirdiniz ama şimdiye alınmıştır.

Eğer maddi imkanınız el veriyorsa oto koltuğunu almayı teklif edin mesela. Eğer onların beğendiğini alırsanız çok minnete geçer. Kendimden biliyorum :)
Yanında da bir kaç parça kıyafet ve altın bitti gitti..

Geline pijama takımı alabikirsin çok güzel olur. Bebege de takımlar oluyor. Set falan. Dogunca da altını nı götürürsün.

Bence birşey e ihtiyacınız varmı fln diye abinize sorun. Abi birşeyler ima ediyorsa yenge tarafından doldurulmuş ihtimali var.

Arkadaşların dediği gibi gözle görülecek bie hediye hoş olabilir.

Mesela 500 tl ye fln oto koltugu alın.
Eşin ve sen birer yarım altın takın.
Şuan montlarda fln indirim var. Mont alın.
1 2 pkt prima alın.
Abinizede 500 tl fln hastane masrafı olmuştur diye para verebılırsınuz

Bebeğe oyuncak alabilirsin iyi bir oyun halısı müzikli şeyler sonuçta zıbın çok alınmıştır bebeğimden biliyorum... Bakmayın bir oyun halısı iyi olanlar 250 tl civarı yani doğumdan sonra kullanabileceği şeyler olabilir mesela sling yada kanguru bir kaç kıyafet bebeğe... Ayrıca ismi belliyse odasına yastıklar süsler ismine özel yaptıra bilirsiniz... Örgü battaniye patik yelek takım olarak yaptırabilirsiniz de...

Kararlilikta demek istedigim zaten sizin konu sahibine yazdiginiz sey gibi. Hani kimse gitsin kafasina gore alip gelsin demiyorum. Ama ben aliyim mi ihtiyaciniz var mi diye sormak yerine, besigini ben alacagim, siz begenin bana soyleyin, gibi. Hani ihtiyacin var mi diye sormakla, sununu ben alacagim demek cok farkli. Birisi bana o kadar kararli gelse ben zaten direk derim o zaman su model al diye.

Hayirli olsun abinizin bebisleri
Bence sadece altin alin. Gelin hanimin zevkini ve heveslerini bilemezsiniz. Ben sahsen gorumcemin aldigi bir seyi kullanamam zevkime uymazdi. Sizde de oyle olabilir

Hastane çıkışı almadılarsa eğer almayı teklif edebilirsiniz.Bir takım aldılarsa bir takım da senden olur.Bir takım yetmiyor çünkü.Hem sonrasında da giyiliyor.Bide iyi bir markadan yenidoğan şampuan,sabun,vücut yağı ve pişik kremi setini alabilirsiniz.Güzel yumuşak bir battaniye olabilir.Ilk doğdugunda giyebileceği gibi çorap ve patik v.s.Bunlar standart şeylerdir,alırsan yüklerini hafifletirsin.Onun haricinde kıyafet almıştır zaten ayrıca kendi beğenip almak isteyebilir.
Not:Konunun başında doğuma 1 hafta kaldı yazıyormuş ben 6 aylık filan sandım yanlış anlamışım.Artık herşeyi almışlardır,alınacak birşey kalmamıştır.Sadece altın takarsın bu durumda.Biraz erken davransan bebeğin yatağını v.s.alabilirdin.Hem abinin yaptıklarına karşılık gibi olurdu.

Son düzenleme:
Simdi acik konusmak gerekiyorsa kimse benim şuna ihtiyacım var demez her aile farklıdır başkalarını bilemem ama bizim ailede aile büyükleri bebeğin bebek odası, arabası, oto koltuğu gibi eşyalarını alır özellikle ilk çocukta
Mesela biz halalar olarak kız kardeslerimle birlikte ortak bebek odasını almıştık
Kardeşinde eşide kırılmakta haklı olabilir

İki bebegide allah sagsaglim sizlere kavustursun.. bizim halamiz hic sormamisti herneyse şimdi o dediklerinizi almis olma ihtimali var. Mesela ben pisik kremi sudocrem tercih ettim, bebek bezi huggies, islak mendil ilk donemde unibaby tercih ettim. Gorumcem doguma sepet hazirlamis ama bana hic danismadi hangi markalari kullancaksin diye. Can bebe bez almisti, dalin pisik kremi, kati sabun koymustu mesela onu ben kullandim. Alllah razi olsun dusunup yapmis ama bana danissaydi eksik olanlari alsaydi daha iyiydi. Bence siz geline deyin birlikte cikin alisverise hee gelmezsede haketmiştir kafaniza gore takilin. Yeni doganda en cok lazim eden bez ve citcitli badi. Sivi kaka yaptıkları icin kiyafetler surekli degisiyor.. sizde kucuk bi sepet hazirlayabilirsiniz dogumda gotuemeye. Ve 2500tllik bir butceniz varsa suan bir bebek magazasinsa acayip indirimler var. Oto koltugu alabilirsiniz. Misal simdi bize lazim keske keske hediye gelseydi

Birisi yazmis okudugumda sacma gelnisti ama abinizin size yaptigini okuyunca neden olmasin dedim anneye bilezik takabilirsiniz bebisede giyecek biseyler alirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…