- 26 Eylül 2011
- 470
- 228
- 323
- 39
- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
Bakın eski nesilin gebelikten utanması doğru demiyorum o zaman öyleydi diyorumYeni nesilde yetişen cogu gencten bende memnun degılım fakat gebeliğin ayıpsanacak bir nesli dönemi oldugunu sanmıyorum
Mesela ben cok sırt agrısı ceken bırıyım
Öncedende vardı ama hamılelıgımde daha bır ayyuka cıktı
Bır yerden ınıp cıkarken , otururken kendumı desteklemeden oturup kalkıp yuruyemıyorum .
Yıne bırı cıkıyor karnını sıvazlama ayıp !
Yanı hamilelipin nesli ve ayıbı olmaz
Yaşlı görmüş geçirmiş diyede kimsenın beni azarlamasına izin veremem .
Bir kadında gerceklesen het hamilelik döngüsü dahi farklıyken neden eski neslin beni öyle görmüş bilmiş diye azarlamasına izin vereyim ki ?
Pes.. Size diyecek hic bi sey yok.. Sizin gibi dusunmek veya teyzeye saydirmak zorundaydik sanirim? "O da oyle görmüş demek ki eski zamanlarda" demek suç oldu resmen şu an..Eski nesil yeni evlenen kadının altına sırf kız mı değil mi diye çarşaf serip , kapıda bekleyip o çarşafı çarşı pazar gezdirirken hiçbir şekilde ayıp değil .
Hatta yine bu eski nesile göre bu yapılan etik .
Biz hamilelerinse karnını belli edecek şeyler giymesi , elini beline karnına koyması , dışarı çıkması yine onlara göre etik değil .
Ortada süregelen ve sürü psikolojisiyle ilerleyen bir yanlış varken yükseldin demek bana saçma geliyor açıkçası .
Yani bu kadın böyle görmüş yetişmiş ama benim üzerimde hiöbir hakkı olmamasına rağmen aynı baskıyı banada yapıp benim moralimi indirgemeye çalışıyor .
Ee tamam yaşlı , öyle görmüş
Gezmeyiz biz artık .
daha yaşın genç. rezervlerin nasıl azalmış. doktor test mi yaptı nasıl anladı ?Bugün babamla telefonda konuşurken 'hiç yumurta rezervim kalmamış son vakitlerim insallah iş işten geçmeden iyi bir tüp bebek doktoru bulurum' dedim yaşım 25. Babam o benim. Derdimi sevincimi üzüntümü ona demeyeyim de kime diyeyim. Hamile kalsam başkası olmasa 9 ay yemeği mi yapacak sefkatte babam çok şükür. Ameliyat vs olunca da arar beni ister refakat için abimi bile istemez. Bazı gelenekler insana zarar veriyor. Babam o benim hamile kalsam önce eşim sonra babam bilir.
Adetin ikinci günü antral folikül görmüyor zaten aralık ayındaki tüp tedavimde tüm yumurtalar boş çıktı. Nedenini bilmiyorum ama çok sıkıntılı zamanlar geçirdim acaba stresten mi diye düşünüyorumdaha yaşın genç. rezervlerin nasıl azalmış. doktor test mi yaptı nasıl anladı ?
aaa ilk defa duydum. şaşırdım da. bu durum için yaşın gerçekten de çok küçük. stresten olabilir tabii ki. stres olunca insanın adeti bile kesilir ya. stresten nasıl uzak durulur bilmiyorum. bilsem ben de stresli yaşıyorum hayatı kötü oluyorAdetin ikinci günü antral folikül görmüyor zaten aralık ayındaki tüp tedavimde tüm yumurtalar boş çıktı. Nedenini bilmiyorum ama çok sıkıntılı zamanlar geçirdim acaba stresten mi diye düşünüyorum
Aslında forumda bana benzer durumu olan benim yaslarimda insanlar var. Şimdiki doktorum daha da elinden birşey gelmeyeceğini söyledi ben de istanbulda bir doktordan randevu aldim hayırlısı insallah. Stres ayrı ama anne babaların ergenlik döneminde çocuklarına dikkat etmeleri lazim kendi sorunlarını yansitmamalari....aaa ilk defa duydum. şaşırdım da. bu durum için yaşın gerçekten de çok küçük. stresten olabilir tabii ki. stres olunca insanın adeti bile kesilir ya. stresten nasıl uzak durulur bilmiyorum. bilsem ben de stresli yaşıyorum hayatı kötü oluyor
kesinlikle haklısın. benim de bi yıldır çocuğum olmuyor. tüp bebek için iki ay sonra yaptırmayı düşünüyorum. rezervlerime hiç baktırmadım belki benim de düşüktür bilmiyorum. çalışıyor musun. iş hayatı da stres yapıyor insanaAslında forumda bana benzer durumu olan benim yaslarimda insanlar var. Şimdiki doktorum daha da elinden birşey gelmeyeceğini söyledi ben de istanbulda bir doktordan randevu aldim hayırlısı insallah. Stres ayrı ama anne babaların ergenlik döneminde çocuklarına dikkat etmeleri lazim kendi sorunlarını yansitmamalari....
Benim sana tavsiyem hemen yarın bir profa gir ve sana doğru teşhis koysun. Ben ilk 1bucuk yıl yanlış teşhisten vakit kaybettim o zaman bu kadar kotu değildi durum. Bu işler önemli en basit şeyse bile doğru teşhisi bulkesinlikle haklısın. benim de bi yıldır çocuğum olmuyor. tüp bebek için iki ay sonra yaptırmayı düşünüyorum. rezervlerime hiç baktırmadım belki benim de düşüktür bilmiyorum. çalışıyor musun. iş hayatı da stres yapıyor insana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?