Hamile kalmak isteyenler(kaç kişi kaldık?)

Gelişim dönemlerine göre ipucu olabilecek bir kaç beden dili tercümesi

• Yeni doğan bebek henüz ağlamayı bilmediği için refleksif olarak ağlar. Annesinin onu okşaması rahatlatır ve kendini iyi hissetmesini sağlar.

• Sallanmak çok hoşuna gider. Çünkü anne karnındaki ortamla özdeşleştirerek bilinçaltında kendini rahatlatır.

• ılk defa banyo yapan bebek kollarını açar ve dilini dışarı çıkarır. Böylece düşme korkusundan kurtulmaya çalışır.

• Çocuğun elini yada herhangi bir şeyi emmesi, ısırması onun zor durumda olduğunu merakla daha çok şey bilmek istediğini gösterir.

• Canlı gözler ilgili ve harekete hazır olduğunu gösterir.
• Annemin dikkatini nasıl çekebilirim? Diye düşünen bir çocuk parmağını göstererek acıdığını anlatmaya çalışarak aslında annenin onunla ilgilenmesini istediğini ifade eder.

• Kulakları kapatmak.. çevreden gelen sesleri duymak istemediğine yada duymak istemediği konuşmalarda gösterir.

• Karşılıklı oyun oynayan anne ve çocuğun oyun esnasında kendini geri çekmesi annenin fazla müdahaleci olduğunu çocuğun aktif oyunu devam ettirmekte engellediğini gösterir.

• Kolları açarak gelme sevgi ve güven duygusu istediğini gösterir.

• Suçlandığı zaman omuzu yukarıda, baş geridedir. Bu durumda suçlandığı şey hakkında red etme yada kabul etme arasında gidip gelmektedir.

• ıtiraf eden çocuk eliyle iter. ıstediğini aldın artık beni rahat bırak mesajı verir.

• Aşağı sarkan eller vazgeçildiğine işaret eder.

• Kendi kendine boyama yapan çocuk gayet ciddi bir yüz ifadesi takınırken vermek istediği mesaj önemli olan sonuç değil kazanılan tecrübedir.

• Ayakların iç kısımlarının birbirine dönük açık olması çocuğun gerçek dünyadan uzak olduğunu gösterir.

• Oyuncak ayısı yada bebeği ile oynarken annenin ona davranış şekillerini oyuncağına uygular.

• Bacakları açık, elleri belinde olan çocuk kendine güvendiğini ve savunmaya geçtiğini gösterir.

• Gözlerini sıkı sıkı kapatan çocuk gerçeklerle yüzleşmek istemeyen ve çok fazla zorlandıklarında gösterdikleri tepkidir.
• Sınıfta öğretmeninde söz isteyen öğrenci kalemini kaldırarak kendini göstermeye çalışırken, elini yumruk yapmış diğer bir çocuk pes ettiğini umudu kalmadığını ifade eder.

• Oyun hamuruyla oynayan iki çocuğun biri önündekine odaklanmış ve etrafıyla ilgilenmez görünürken gerçek dünyadan kopmuş tamamen işine yoğunlaşmıştır. Diğer çocuk hamuruna şekil verirken diğerininkine sürekli bakıyorsa “ Diğer çocuk ne yapıyor? Benimkinden mi?”

• Dudaklarını ısırarak çapkın bakışlarla gülümseyen bir kız çocuğu “Beni tamamen sevene kadar sana açılmayacağım..” mesajı vermektedir.

• Dolap yada masa üzerine çıkmış gururla duran bir çocuk “ Ben çoookkk büyüğüm. Hepinizden daha büyükk…” der..

Çocukların beden dili yetişkinler kadar karmaşık ve zengin değil basit ve yalındır. Çocuk 10-12 yaşına gelene kadar 1=1 formülü geçerlidir. Bir şeyi istemediklerinde kaçarlar. ıçten gelen dürtüye göre hareket ederler. Çocuk için yetişkinin davranışları çok karmaşık ve zordur. Yetişkinler çocukların gönderdiği sinyalleri tam anlamıyla anlamlandıramadıklarından dolayı aralarındaki iletişim karmaşıklaşır.

10-12 yaşından sonra soyut düşüncenin başlaması sosyal oyun kurallarını kabul edebilir hafif çekingenlik karışım bir beden dili sergilemeye başlarlar. Ebeveynin çocuğunun beden diliyle gönderdiği mesajları algılayarak onu anladığını ifade eder bir iletişim kurması çocuğun kendini güvende hissetmesini, daha az korkmasına dolayısıylada daha az saldırgan olarak bilinçli ve kendini ifade edebilen bireyler olabilirler.

Pozitif Gelişim Özel Eğitim ve Aile Danışmalığı Merkezi
Çocuk Gelişimi Uzmanı Şenay Yılmaz

bebekler üzerine kızlar bebişimiz yok ama sonuçta öğrenmemiz gereken bir şey ben birde bebişim olursa tabi eve klasik müzik almayı düşünüyorum arada bebişime dinletmek istiyorum o bana huzur veriyor ve çoğu yerde okudum böyle şeyler anne karnında iken bile bebişe etkisi çok büyükmüş

evet cnm onu bende duymuştum.

evet cnm onu bende duymuştum.
ben arada dinliyorum evde insan huzur buluyor umarım bu dediğimi yapabilirim .
slm kızlar nasılsınız bayadır yoktum neler oldu kımler hamıle kaldı son gelişmeler neler

hoş geldin canım hlymms sessizdeniz ve sevgi arkadaşımız hamile muallakta olanlar ise canım melike nilüfer ve vildancığımız oda çok acayip bir şekilde oldu bu arada nilüfere negatif ve pozitifleri göstereyim derken negatif testin ikinci çizgisini gördük hemen az regli olmuş bir kaç gün sonra birdaha test yapıcak oda anacım bu arada senden ne haber şekercim bakem ne diye gelemiyordun he klava:klava:

escales cnmm işe başladım ya onla ugrastım cok şükür başladım.işte ev iş derken tam alışamadım.anam kız nülüde hamiş yaa tek ben kalıcam valla :))bu ay berekeltı anacım galıba.benim sansım azaldı cnmmm iş cok yoruyor bakalım hayrlısı bu ay olamam zaten ıstdan yenı geldım adete 1haftam var yaram vardıya ılac kullanmıştım hasta olayım doktora gidicem gecmişmi dıye

işe başladığına sevindim canım umarım yakın zamanda bebiş sahibi olursun cancağızım ben bu ay pek umutlu değilim geçen ay hüsrana uğramıştım 5 gün geçmişti son adetimden bu ay pek beklemiyorum. umarım gelecek aylarda bebişim olur ve beni çok bekletmez . :CüvCüv:

aman esca boşver acelemiz yok bacım.valla olsada ben bakamam ailemd eburda değil olsada dert benım kısacası:))hakkımızda hayırlısı hiç olmaya bişeyımız yok çok şükür herseyın bası saglık.seker kız sen nekadarlık evlisin

kızlar bıyerde okudum 4 senedır hamıle kalamıyormuş tedvı goruyormuş1 aylık ara vermışler tedavıye dınlenme surecın hamıle kalmış bu kuru uygulamış belkı gormuşsunuzdur ama

kızlar tarif şu:
akşamları 5-6 tane inciri 2 bardak suda 5 dk kaynatıyor.soğuyana kadar bekliyordu.akşamları yemekten önce bir bardak.sabhta kahvaltıdan önce bir bardak.soğumadan süzmeyin.büyükliüğüne göre 7-8 tanede koyabilirsiniz.21 gün bunu uygulayıp 7 gün dinleniyor.adet bitiminden başlıyordu.
eşi içinde her akşamları 1 bardak olcak kadar suda 5-6 keçiboynuzunu ufak parçalara ayırıp 3 dk kaynatıyordu soğuyunca süzüp gece yatmadan içiyordu.. oda 3 ay aralıksız devam etti
ve mucizemiz geldi.
rabbim tüm isteyen arkadaşlarımın bebiş haberlerini burda duymayı nasip etsin..
ibrahim saraçoğlunun önerdiği kür arkadaşlar...

8 aylık cnm ve 6 aydır bebış ıstıyoruz

canım bu dediğin incir kürü nilüfer uyguluyor bende regli olduktan sonra uygulamaya başluycam birde adaçayı dedi adetten sonra 10 gün boyunca içmiş bende yapmayı düşünüyorum cancağızım
:Saruboceq:bende hamile kalamıyorum
hoşgeldin aramıza canım sen ne kadarlık evlisin caanım ve ne zamandan beri istiyorsun bebiş şekercim:CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…