Hamile kalmak isteyenler(kaç kişi kaldık?)

Çocukta mastürbasyon

Mastürbasyon gelişimin normal bir evresidir. Çocuğun ya da bebeğin cinsel organlarını keşfetmesidir. Erkek çocuklarda olduğu gibi kız çocuklarında da görülebilir. Erkek çocuklar genellikle kızlardan daha erken yaşta cinsel organlarını keşfederler. Kompulsif bir şekilde mastürbasyon yapması çocuğun duygusal bir sıkıntı yaşamasıyla ilişkili olabilir ve bu durumda bir uzmanla görüşülmesinde fayda var. 3-4 ay kadar küçük bebeklerde bile mastürbasyon görülebilir. Çocuğun cinsel organına dokunmasını erişkinlikteki gibi seksüel bir davranış olarak görmek yerine haz veren bir duyum olarak görebilmek önemlidir. Büyüklerin seksüel bir hazdan ayrımını yapmaları elbette zordur. Çocuğu cezalandırmamak, çocuğun dikkatini başka bir yöne çekmek gerekir. Ufak bir çocukta oynaması için başka bir şey vermek kolaylıkla çocuğun dikkatini başka bir yöne çekebilir. Mastürbasyonun onaylanmayan bir davranış olduğunu düşündüğünüzü belli etmemek gerekir. Bu gereksiz yere çocuğun dikkatini mastürbasyon üzerine çekebilir. Çocuk davranışınızın ebeveyn üzerinde neden sıkıntı yarattığını algılayabilecek düzeyde değildir henüz. Ebeveyn durumdan utanabilir ya da diğer insanların durumu fark etmeleri onları rahatsız edebilir. Ebeveyn toplumun ya da kendilerinin cinsellikle ilgili rahatsızlıklarını yansıtabilirler. Eğer ebeveyn bu durum nedeniyle fazla sıkıntı yaşıyorlarsa çocuktan önce ebeveynin bir uzmandan danışmanlık almalarında fayda var. Çocuğu azarlamak ya da davranışın kötü ya da günah olduğunu söylemek çocukta yersiz suçluluk duygularının uyanmasına neden olabilir. Genellikle okul yaşına geldiğinde çocuk yalnızca kendi başına olduğunda yapabileceği bazı şeyler olduğunu öğrenecektir. Tuvaletini başkalarının önünde yapmamak gibi. Algılayabilecek yaştaki çocukta bu davranışın diğer insanlar önünde yapılmaması gerektiğini söylemek gerekir. Bunu yaparken de yukarıdaki uyarıları dikkate almak gerekir. Eğer çocukta mastürbasyondan daha genel davranış bozuklukları görülüyorsa, ya da cinsel bir tacizden şüphelenilirse ya da diğer insanların önünde (elbette bunun ayrımını yapabilecek kadar küçük değilse) mastürbasyon yapmaya devam ederse yine bir uzmandan danışmanlık almak gerekir.
"Çocukluk çağında mastürbasyon yapılmasına engel olunmalı mıdır?"
Çocukluk çağındaki mastürbasyonun önüne geçilmesi gerektiği konusunda yanılıyorsunuz. Erişkin cinselliği üzerinde bilinen bir olumsuz etkisi yoktur. Eşlik eden başka sorun yoksa (kimi zaman çocuk psikolojik stres sonucu mastürbasyona yönelebilir ve bu durumda bir uzmanla görüşülmesi gerekir) endişe edilmesine gerek yok. Çocukluk çağında cinsel organlardan alınan hazla erişkin cinselliğinden alınan hazlar birbirinden farklıdır.

beryal nasılsın canım
doruuuuukkkkkkkkkkkkk teyzesinin güzeli sen nasılsın
teyzoşum yazdım az önce sana nasılsın özledim seni.ver bi dudakta keyfim yerine gelsin ŞenizŞeniz
beryal & dyd iyiyim canım çok iyiyim çok mutluyum isim koyduk oğlumuza =)))) sizler nasılsınız =) bebişimde iyi =))))

ne isism koydunuz şekerim hayırlısı olsun

tmm mercan hersey icin saol senin dediklerinden anladığım bırak rahatca yapsın diyosun

arkadaşım ayrıca sen yanlış yerde paylaştın sorununu sanırım.Başka bi başlık altında açsaydın veya açılmış bi başlık varmı baksaydın.Seninle aynı sorunu olanlar sanırım sana daha iyi cevap verirlerdi...

hayır canım ya babsıyla konuş bence oda senin gördüğünü söylemesin ama ona anlatsın bununla ilgili şeyleri seni anlıyorum çünkü sen bir annesin bebnim çocuğum yokki anlayayım seni:teselli::çok üzgünüm:

teyzoşum yazdım az önce sana nasılsın özledim seni.ver bi dudakta keyfim yerine gelsin ŞenizŞeniz

ne isism koydunuz şekerim hayırlısı olsun

bende iyiyim canım
kocamaaaaaaaaaaaaaan öptüm çapkın ördek seni
ŞenizŞenizŞenizŞeniz

KIZLAR BEK KESıN ÇIKIYORUM ARTIK

MELıKECıM UMARIM BENı YANLIŞ ANLAMAIŞSINDIR

HERKES KENDıNE ıYı BAKSINN:a015:

teyzelerı buda benım bıtanecık kuzum allahım hepınıze yasatsın bu mutlulugu

maşallah maşallah allah analı babalı büyütsün inş.
allahım banada nasip et lütfeeeeeeeeeeeeeennnn
şunun güzelliğine bak
maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…