hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

Yani cidden cok sacma. Istersem karnim acik gezerim ne varmis bunda ya alt tarafi elini karnina koyuyosun. Ne kadar geri kafali insanlar var.

Ben cok duygulanirim hamile bi' kadin karnini oksayinca cok tatli bi'goruntu bence. Ayipsa dogunca saklayin cocugu malum nasil yapildigi belli tovbe tovbe

Katiliyorum.Daha guzel birsey olamaz hem nispetle ne alakasi varsa

Millet Ay'a gitti, Mars'a gitme planları yapılıyor. Biz hala örf adet bilmem ne. Konu da hamile kadının karnını ellemesi. Böyle örf adet tanımıyorum ben ya. Saçma sapan şeyler. Evet bunlar benim için alenen cahildir.

Hamilelik çok büyük bir şey diye soğunmayacak mı nedir?
Size mucize gelebilir bana sıradan bir olay gibi gelir.
Hamile kalmadık diye hiç mi hamile görmedik, rahatsızlık bir kenara hamileliğini abartılı yaşayanlar olduğu gibi sanki bir tek kendisi hamile kalabilmiş başka kimse beceremezmiş gibi triplere gireni de gördük.
He hamilelik ayıp mıdır değildir elbette ama çekilen sıkıntılara göre davranılması ve mahrimeyetinin de sağlanması gerekir diye düşünüyorum.
Günlerde çekinmeden, sırtını dahi dönmeden, sakınmadan memesini çıkarıp cok cok emziren kadın ne kadar iticiyse karnını açıp bebeğinin hareketini gösteren de aynı konumdadır gözümde. Ama bakarsan ikisi de olayın masumiyetinden mucizesinden bahseder, çok normaldir.
Siz annelere öyle olabilir ama bu dünyada sadece anneler yaşamıyor ben gibilere garip geliyor.
He bana bir zararı var mı yok elbette, isteyen kocasıyla kafede karnındaki bebeği sevebilir, isteyen memesini çıkarıp emzirebilir. Herkesin tamamen kendi değer yargılarıyla, büyüdüğü ortamla ilgili. Ben "aaa terbiyesize bak" diyemeyeceğim gibi kimse de mahremiyet düşüncemden dolayı "cahil" yaftası yapıştırmamalı.

Son düzenleme:
bebek isteyen biri vardır ortamda ve sende bunu bilirsin ve sürekli karnını ellersen hava atıyor gibi olabilir. yada belki sen istemsiz de yapsan karşındaki üzülebilir durumuna o açıdan dikkatli olmak gerekebilir. ama onun dışında bence ayıpla hiç ilgisi yok. ne alaka yani? karnını ellemesen bile orda bebek olduğu belli zaten. art niyetli insanlar bazen hamile kadın gördüklerinden bebeğin nasıl yapıldığı falan akıllarına geliyorlar herhalde. kendi iğrenç fantazileriyle de seni ayıpp diyerek sınırlandırıyorlar. şahsen hamile bir kadın gördüğümde karnını elliyorsa falan da çok duygusal gelmiştir bana, çirkinlik yada ayıp gibi düşünceler hiç aklıma gelmez. doğrusuda bu bence!

Bizde de annem sever bürokrasiyi.Ama ben ezer geçerim.İlk ultrason resmini babama gösterdim oda bıdı bıdı diye sevdi.Annem kenara çekti beni napıyosun ayıp dedi.Bende doğunca sevmeyecek mi ee o zaman da ayıp dedim.Hiçç takmam ben bunları.Ama eşimin ailesinde kızlar bile annesine söyleyemez.

ovunulen tum doktorlari denedim kadin erkek degilde dediginiz gibi guvenebilecegim bi doktor.
aynen utanma filan kalmadi dogumdan sonra kv gorumce ebe hemsire annem esim herkesin icinde emzirmeye calistim goguslerim ulu orta kabile reisi gibi en son drum gelip gogus uclarin iyiymis bebek neden kapamadi ugras ugras diye payladi

tabiiki soguyabilirsin, ama Rabbim oyle imtihan ediyorki bazen insani...hemencecik isiniveriyorsun geri..

insan gercekten herseye alisiyor…hani genc kizken neden bu kadar utaniyormusuz diye dusunuyorum..ben annemin yaninda uzerimi bile degismezdim cunku…her seferinde ilk gunku gibi utana utana gidilse kontrole doktora kalp kalmaz zaten…cok heyecanlanmistim cunku….

tabiiki soguyabilirsin, ama Rabbim oyle imtihan ediyorki bazen insani...hemencecik isiniveriyorsun geri..

kusura bakmayın da herkes de öyle ısınıvermiyor. Bebeğini aç bırakanlar, çöpe atanlar da var. Yani her annelik kutsal, her hamilelik mucizevi değil benim gözümde. Bu olayların çok da abartılmaması gerektiğini düşünüyorum o yüzden...

ben o yonden bakmadim, o cocugu deli gibi istiyorsan zaten bu dediklerin olmaz...kazara hamile kalip aldiramayanlar bu sekilde oluyor genelde...once merhamet vicdan diliyorum o insanlara...Allah kimseyi ne o annelerin ne de o cocuklarin yerine koysun...

herneysee...

Çok saçma bence düşünceleri olan var olmayan var demişler ama olmayan bebis doğduktan sonra sevmesin madem ama eşinin de bi suçu yok canım ya yetistirilme tarzı öyledir basbasayken buna bir şey demiyorsa sorun yok bence

Hamileler refleks olarak ellerini karınlarına getirirler.Tabi sürekli eli karnında gezmek tuhaf olur.Ama dışarıda yemekte herkesin içinde olduğu bir ortamda,eşinin elini karnına götürmen çokta hoş olmamış.Yni insan hamile veya evli diye her hareketi rahat yapamaz.Bir de herkesin bakış açısı yetiştirilme tarzı çekingenliği girişkenliği farklıdır.

Ben de alyans takıyorum, o zamn alyansımı gören de kocamla ne yaptığımı düşünüyodur dimi???

Tatlım bencede oksaman da hicbir sorun yon ne guzel bebegin sevgini hissedior. Ancak eşin ne kadar ince düşünceli bir adammis oyle oksama olan var olmayan var üzülebilir die düşünerek. Belki bulunduğunuz bir ortamda biyle kisiler vardi oda rahatsiz olmustur. Ama tabikide sev bebegini kime nee

Ben takiyorum. Yani kurala uymak zorundayim mecbur. Amaaaan saglikli olsun da. :)))

Benim çocuğum var cok sukur, cocugu olmayan anlamaz gibi yorumlar yapilmis o sebeple belirtiyorum.
ihtiyactan ötürü dokunmalara lafim yok, kasinir, kasilir vs vs
ama sokakta eli her daim gobegini destekleyen, sanki dusecekmis de tutuyormus goruntusu veren anneler hosuma gitmiyor benim de.
evinde oksa.sev ama diger turlu carsida pazarda oynayip durma diyesim geliyor.
hele hele baskalarinin yaninda tekmeledi diye esinin elini karnina koymaya calismak benim icin absurt bir görüntü. Esinize hak verebilirim bu bakimdan.
bu arada benim kizim 4 kilo dogdu(kilo belirten arkadaslarnicin yaziyorum bunu da).son haftaya kadar hic oyle tutmazsam dusecekmis hissi yasamadim.o tamamen psikolojik bir sey.son hafta ise elimle desteklemeden oturup kalkmakta zorlandim sadece.yoksa bir yere dusmez zaten yeri saglam onlarin)

2 çocuğum var ve ilk hamileliğim eşimle birlikte 4 erkeğin arasında geçti.bizde de bazı şeyler mahremdir. diğer 3 erkeğin yanında eşim karnıma hiç dokunmadı,dokundurtmadım ama gece sabaha kadar eşimin eli karnımda uyurduk.bazıları hamileliklerini gerçekten abartıyorlar

Cinsel tabunun saçmalıklarından biri işte. Oldu o zamam düğün de yapmasınlar, düğünden sonra ne olduğu malum ne de olsa Sağlıklı insanların sağlıklı cinsel hayatları olması gerektiğini bir türlü kabul edemedi bu toplum.

Kimisi karın ellenmez ayıp der, kimisi vay hamile kadın bacaklarını açıp oturdu der. Hamilelik yaşamamış birilerinin bunları konuşması ne saçma. Hamilelikte bütün vücut dengeleri, ağırlık merkezi değişiyor. Bunu diyenler hamile kaldıklarında bacaklarını kapatıp oturmayı denesinler bakalım.

Hamile bir kadının, neresini ellediği, nasıl oturup kalktığı, ne giydiği kimseyi ilgilendirmez. Bunu engellemek ayıp günah demek kimsenin haddine değil. Kadınlar hayatında 10 defa hamile kalmıyorlar, istedikleri gibi yaşamalılar bu mükemmel duyguyu. Bunu diyen zihniyet hamile kadınlar sokağa çıkmasın diyen zihniyetten farksız benim gözümde. Oldu olacak kadın sokağa çıkmasın, hatta yaşamasın ya ne haddine onun cinsel ilişkiye girip doğurmak!

Son düzenleme:
Biz biraz arada kalmış kuşak olduk bayanlar

Bi yandan modern yaşam bi yandan da ananelerimiz,gelenek göreneklerimiz,elalem ne der diye düşüncelerimiz...

Bizim aile pek muhafazakar değildir ama annemler hamileyken sakın dar giyip de karnını iyice belli etme diye sürekli uyarırlardı( ki ben zaten dar giyinmeyi sevmem)

Bi kadın doğum doktorum da 'karınlarını öne doğru göstere göstere yürüyen hamileler gibi sakın olma,burda hamile kalamıyorum diye ağlayan o kadar hastam oldu ki demişti.. ' ( karnım hiç büyük değil lafıma istinaden )

Benim kayınvalidem büyükdedemizden saklamış hamile olduğunu aynı evde olmalarına rağmen..( ayıpmış söylemek çünkü ) ve ben de büyük dededen (eşimin dedesi ) saklamak durumunda kalmıştım

Yine annemle babam bizi dedelerin yanında hiç sevemezmişler ...

Canım senin durumun farklı tabiki, birçoğumuza normal gelebilir bu durum ama büyüklerimiz henüz hazır değil bu durumlara.

Bir de şu bi gerçek ki çocuk sahibi olmak isteyip de olamamak... Rabbim kimseye vermesin bu sınavı...bence senin davranışın ayıp değil ama sadece biraz hassas bi konu..bu arkadaşlarımızı düşünüp ona göre davranmalıyız topluluk içinde.

Çocuk tekme atacak ben kocama söylemiycem niye ayıp.ne saçma.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…