- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi mihribanbalik
-
Bizde de annem sever bürokrasiyi.Ama ben ezer geçerim.İlk ultrason resmini babama gösterdim oda bıdı bıdı diye sevdi.Annem kenara çekti beni napıyosun ayıp dedi.Bende doğunca sevmeyecek mi ee o zaman da ayıp dedim.Hiçç takmam ben bunları.Ama eşimin ailesinde kızlar bile annesine söyleyemez.
Ben de alyans takıyorum, o zamn alyansımı gören de kocamla ne yaptığımı düşünüyodur dimi???
Çocuk tekme atacak ben kocama söylemiycem niye ayıp.ne saçma.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bi kadın doğum doktorum da 'karınlarını öne doğru göstere göstere yürüyen hamileler gibi sakın olma,burda hamile kalamıyorum diye ağlayan o kadar hastam oldu ki demişti.. ' ( karnım hiç büyük değil lafıma istinaden )
Bir de şu bi gerçek ki çocuk sahibi olmak isteyip de olamamak... Rabbim kimseye vermesin bu sınavı...bence senin davranışın ayıp değil ama sadece biraz hassas bi konu..bu arkadaşlarımızı düşünüp ona göre davranmalıyız topluluk içinde.
Cinsel tabunun saçmalıklarından biri işte. Oldu o zamam düğün de yapmasınlar, düğünden sonra ne olduğu malum ne de olsaSağlıklı insanların sağlıklı cinsel hayatları olması gerektiğini bir türlü kabul edemedi bu toplum.
Kimisi karın ellenmez ayıp der, kimisi vay hamile kadın bacaklarını açıp oturdu der. Hamilelik yaşamamış birilerinin bunları konuşması ne saçma. Hamilelikte bütün vücut dengeleri, ağırlık merkezi değişiyor. Bunu diyenler hamile kaldıklarında bacaklarını kapatıp oturmayı denesinler bakalım.
Hamile bir kadının, neresini ellediği, nasıl oturup kalktığı, ne giydiği kimseyi ilgilendirmez. Bunu engellemek ayıp günah demek kimsenin haddine değil. Kadınlar hayatında 10 defa hamile kalmıyorlar, istedikleri gibi yaşamalılar bu mükemmel duyguyu. Bunu diyen zihniyet hamile kadınlar sokağa çıkmasın diyen zihniyetten farksız benim gözümde. Oldu olacak kadın sokağa çıkmasın, hatta yaşamasın ya ne haddine onun cinsel ilişkiye girip doğurmak!
ben hiç yayılıp oturmadım hamileliklerimde.malum birinde 4 erkekle beraber yaşıyordum.(kayınpeder,2 kaynım ve eşim)diğerinde ise yalnızdım ama gene yayıldığımı hiç hatırlamıyorum
28 haftalık hamileyim. zaten karnım çıkmış durumda. ben elimi oraya koymasam da içerde bebek olduğu aşikar.
artık öyle bi haldeyim ki refleks icabı elimi atıyorum karnıma. hemen tekmelese burdayım demek istiyorum dokunarak.
Tamam ama bunun tasvip edilmeyen bir davranış olduğunu belirtmek ne kadar doğru? Ben de yayılmadım ama bacaklarımı açmadan oturamazdım, ne de olsa her hamile farklı, her vücut tipi farklı. Hem istediği gibi oturur bu kimseyi ilgilendirmemeli.
Dusunuyorumda onceden hamileler bol giyinirdi karnini saklardi buyuklerin onunde karin ellenmezdi ama simdi hamileler en dar badyleri giyiniyor kesinlikle sakinilmiyor bikinilerle ordan oraya gidiliyor bizdede makul karsilanmaz ...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kendi acimdan söylüyorum bunu sadece, olay ayip ya da degil meselesi olmadi benim icin.
ben estetik bulmuyorum ya.kocaman bir karin, sismis ayaklar, yanaklar, kocaman bir burun.hatta yuzde lekeler vs vs.
yani hamilelik olayini hastalik gibi gorup sürekli naz yapmak da, ya da dunyada bir tek sen hamileymiscesine ortaya cikarip vurgulamak da bama gore degil.
hamileyken gobegi acik kiyafet giyen gordum, bence cirkin ( israrla vurguluyorum ben de anneyim)
sen,hamile kaldıklarında bacaklarını kapayıp oturmayı denesinler demişsin,ben de oturabildiğimi yazdım
Peki zayıf ve dış karnı büyük olup karnı 4 aylıkken bile belli olan kadınlar ne yapsın?
Benim 3,5 aylık bir bebeğim var onu nasıl saklamalıyım? Sonuçta hamilelik o dönemden ibaret değil, hamile kalamayanlar sadece hamileleri görüp iç geçirmiyorlar. Bunun doğumu var, bebeklik halleri var, çocukluk halleri var. Çocuk sahibi olamayan bir kadın bunları da görüp imrenir. Çocukları mı saklayalım, ne yapalım?
Evet hassas ama bu saklanacak bir şey değil ki. Bir arkadaş demiş kolu, bacağı olmayan var o zaman kolumuzu bacağımızı mı saklayalım. Çok doğru.
Bunu yapabilenlere o kadar çok imreniyorum ki...Koca karınlı dönemlerim kışa denk geldi ve benim en çok istediğim şeydi kocaman karnımla bikinilerimi giyip denizde yüzmek. Bir denizkızı olarak bunu yapamamak üzmüştü beni.
Giysinler dar badileri, bikinileri, yüzsünler bol bol. Onlar öyle yapınca toplumun genel ahlakı mı bozuluyor yani? Ah bu kadınlar ah her şeyin sorumlusu onlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?