hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

Ya valla milletin yaninda esinin elini karnina koymasi tuhaf olur. Akrabalarin yaninda falan olmaz. Ama sen elini istemsizce sik sik karnina gituruyosundur yani. Bunun icin kendini strese sokma. Bosver.

Hamilelik neden ayıp birşey olsun ki? Allah'ın en güzel mucizelerinden biri bence. Elini karnına götürmüş olman, bebeğinin tekmelerini hissetmesi için eşinin elini karnına götürmen de benim için çok doğal. Sonuçta her gün hamile kalmıyor kadınlar ve bu mucizenin en güzel ayrıntılarını eşiyle paylaşmak istemesi de bence en doğal hakkı bir kadının. Eşinin ailesi öyle yetişmiş olabilir, onların yanında biraz daha dikkat edebilirsin problem olmaması açısından. Çünkü maalesef onların düşüncelerini değiştiremezsin. Ama yeni gelecek nesillerin bu şekilde düşünmesini mantıklı açıklamalarla değiştirebiliriz hepimiz. Çünkü hamile olmak asla ayıp olarak nitelendirilecek bir durum değil. Hayırlı doğumlar diliyorum. :)

Merak ettim kime soyluyolar. Anne sorarsa anlarsa mi evet deniyo :)

Ben de alyans takıyorum, o zamn alyansımı gören de kocamla ne yaptığımı düşünüyodur dimi???

Benim yazımı alıntılamışsınız ama, ben böyle birşey söylemedim ki, toplum açısından hoş bakılmayan bir davranış dedim, bunu diyen benim yazımı (hararetle) alıntılayıp yorum yapan bir arkadaş

Son düzenleme:
Dusunuyorumda onceden hamileler bol giyinirdi karnini saklardi buyuklerin onunde karin ellenmezdi ama simdi hamileler en dar badyleri giyiniyor kesinlikle sakinilmiyor bikinilerle ordan oraya gidiliyor bizdede makul karsilanmaz ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayatımda böyle saçma bişey daha duymamıştım sanırım ://
Elinle karnını , bebeğini seviyorsan bundan kime ne ki ? Niye ayıp olsun yani. Zaten hamile olduğunuz ortada.
Eşinin elini çekmesi de hoş olmamış .
Bilmiyorum bizim ailede de hiç böyle tuhaf , adına 'saygı' denilen , tamamen cahilce olan kısıtlamalar yoktur.
Ben yaşamadım , yaşamakta istemem

Peki zayıf ve dış karnı büyük olup karnı 4 aylıkken bile belli olan kadınlar ne yapsın?

Benim 3,5 aylık bir bebeğim var onu nasıl saklamalıyım? Sonuçta hamilelik o dönemden ibaret değil, hamile kalamayanlar sadece hamileleri görüp iç geçirmiyorlar. Bunun doğumu var, bebeklik halleri var, çocukluk halleri var. Çocuk sahibi olamayan bir kadın bunları da görüp imrenir. Çocukları mı saklayalım, ne yapalım?

Evet hassas ama bu saklanacak bir şey değil ki. Bir arkadaş demiş kolu, bacağı olmayan var o zaman kolumuzu bacağımızı mı saklayalım. Çok doğru.

ben hiç yayılıp oturmadım hamileliklerimde.malum birinde 4 erkekle beraber yaşıyordum.(kayınpeder,2 kaynım ve eşim)diğerinde ise yalnızdım ama gene yayıldığımı hiç hatırlamıyorum

Eşin haklı ulu orta yer de fazla yapmamaya çalışın , açıkçası ben de dışarı da çok dar giyinmiş hamile görünce hoşlanmıyorum .

ben hiç yayılıp oturmadım hamileliklerimde.malum birinde 4 erkekle beraber yaşıyordum.(kayınpeder,2 kaynım ve eşim)diğerinde ise yalnızdım ama gene yayıldığımı hiç hatırlamıyorum

Tamam ama bunun tasvip edilmeyen bir davranış olduğunu belirtmek ne kadar doğru? Ben de yayılmadım ama bacaklarımı açmadan oturamazdım, ne de olsa her hamile farklı, her vücut tipi farklı. Hem istediği gibi oturur bu kimseyi ilgilendirmemeli.

Sizin için soylemiyorum ama bazilarinda gerçekten cok itici duruyor sanirsin sadece o yapabiliyor bebegi ☺ is yerinde bir arkadaşımız var hamileligini ilk öğrendiği andan itibaren el karnında, tamam arada oksarsin karnini bu gayri ihtiyari bir durum olabilir ama karni hic belli degilken bile el surekli karnında gezince inanin hos durmuyor. . Ben farketmistim bu durumu baktim diger arkadaslarda farketmis tuhafimiza gitmişti. İnsan birşey de soyleyemiyor ama inanin hoş bir görüntü değil. .Tabii bu benim gorusum..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kendi acimdan söylüyorum bunu sadece, olay ayip ya da degil meselesi olmadi benim icin.
ben estetik bulmuyorum ya.kocaman bir karin, sismis ayaklar, yanaklar, kocaman bir burun.hatta yuzde lekeler vs vs.
yani hamilelik olayini hastalik gibi gorup sürekli naz yapmak da, ya da dunyada bir tek sen hamileymiscesine ortaya cikarip vurgulamak da bama gore degil.
hamileyken gobegi acik kiyafet giyen gordum, bence cirkin ( israrla vurguluyorum ben de anneyim)

Bence cok şirin oluyorsunuz öyle..sonuçta içerde bir yavru var onun da sevilmeye hissetmeye ihtiyacı var :)

sen,hamile kaldıklarında bacaklarını kapayıp oturmayı denesinler demişsin,ben de oturabildiğimi yazdım

Bunu yapabilenlere o kadar çok imreniyorum ki... Koca karınlı dönemlerim kışa denk geldi ve benim en çok istediğim şeydi kocaman karnımla bikinilerimi giyip denizde yüzmek. Bir denizkızı olarak bunu yapamamak üzmüştü beni.

Giysinler dar badileri, bikinileri, yüzsünler bol bol. Onlar öyle yapınca toplumun genel ahlakı mı bozuluyor yani? Ah bu kadınlar ah her şeyin sorumlusu onlar...

Her cumlenize katiliyorum.
Ne guzel yazmissiniz.

Dikkat ederseniz cümlemde 'karınlarını öne doğru göstere göstere yürüyen ' hamilelerden bahsetmiştim.( daha doğrusu Dr um bahsetmiş )
Dış karnı büyük olanlar biraz daha bol giyip saklayabilir tabiki bu şekilde saklanmıyor orada bi bebek olduğu aşikar ama en azından gözünüze sokmuyorum mesajı vermek gerekir bence.
Bebek sahibi olmak isteyenler genelde hamilelere ve yeni doğmuş bebeklere odaklanır.Sanki etraf bi anda hamile dolmuş gibi gelir ona. Bu kıskançlık değil gıpta etmektir aslında sadece.Bu yüzdendir ki hamileler biraz daha hassas davranırsa daha iyi olur...
Ben bir düşük yaşamıştım zamanında , ondan sonra anladım bu durumun hassasiyetini, şimdi bebeğimin kıyafetlerini balkon ipime bile asmıyorum çünkü balkonumun karşısındaki dairede bebek sahibi olmayı çok isteyen bi komşum var.
Tekrar söylüyorum bebek sahibi olmak hamile olmak kesinlikle ayıp değil aksine gurur verici bişey.
Ama biraz hassasiyet lütfen

katiliyorum..hayatta 1-2-3 en fazla 4 kere basimiza geliyor hamilelik...daha fazlasida var ama genelde 1-2 ..evli degilim ama eger birgun hamile kalirsam bikini de giyerim karnimida oksarim.cok hos bir goruntu bence saklancak birsey yokki dogal surec...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…