Hamile olduğumu öğrendim sevinenedim

Aynı fikirdeyim. Daha hamileliğin riskli mi değil mi o bile belli değil. Kendine dikkat et ama bana abartı geldi. Bende ayyy hamileyimmmm bennn modundaki kadınları sevmiyorum ama büyük konuşmayayım hamile kaldığımda düşüncem ne olur bilemem. Ben şu an da tamamen mantığımla yorum yapıyorum.

Marketten iki poşet taşıyınca bile kasıklarım ağrıyor hala. Mümkün olduğunca dikkat etmek gerekiyor. Hayır hamile olmasan da ağır kaldırma, erkek kuvvetiyle bizimki bir mi? Şu erkekler doğuracakları güne kadar anlayamayacaklar içinde bi canlı olmasının hassasiyet gerektiğini. Bunun nazla filan ilgisi yok

Bu hamilelik niye küçümseniyor ya da ben mi gözümde çok büyütüyorum?
Tamam prenses muamelesinden, dünyada sanki tek doğuranmış triplerinden bahsetmiyorum ama kadın hamile olduğunu öğrendikten sonra ekstra niye yatıp uzanma ihtiyacı hissetmesin ki?
Böyle zamanda insanın nazını kocası çekmeyecek de kim çekecek, niye evlendik biz?
Adam akşama kadar çalışıyor diye çayını, çerezini ayağına getirilmeyi hakediyor da kadınlar hamile kalınca bu istek niye çok oluyor?

Annesi tarafından gak dese herşeyi önüne gelen oğullar sonra böyle eşleri zor durumda kalınca merhametsizlikte iyice level atlıyorlar genel olarak.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah sağlıkla gelsin. Bence bi gün basbasa güzel bi vakit geçirin o arada durumunuzu güzelce anlatın anlayacaktır. Gerginken biraz zor.

Hamileligi abartip 9ay boyunca fanus muamelesi bekleyen hormonlarim diye esini etrafini canindan bezdirenlere bende acayip sinir oluyorum ama ilk zamanlarinda uyku halsizlik mide sorunlari buna bagli uzanma istegide herkeste oluyordur sanirim cok normal cok insani yani esiniz az odun
Bunlarin ilk birkac hafta olacagini ve bu tarz tutumlara girmemesi gerektigini acik acik net cumlelerle ifade edin kendine bir tabak yemek koydu veya o gun cayini kendi demledi diye olmez korkmasin

Ben her iki tarafı da haksız buldum. Adam zaten odun, ona diyecek birşeyim yok...

Ama konu sahibi de çift çizgiyi görür görmez tribe girmiş bence gerçekten.

Henüz düşük tehlikesi olduğu vs belli değil. Kendi kendine teşhis koyması mantıklı değil. Eğer gerçekten önemli derecede sancısı, düşük korkusu olsa zaten ben bi uzanayım demek yerine acile gider, daha önceye randevu almaya çalışır vs.

Hamileliği bu şekilde hastalık gibi görmemek gerek. Doğum sonrası, bebekle başbaşa kalmak, sütüm gelsin diye uğraşmak, gece uyuyamamak Doğumdan ve hamilelikten daha zor bir süreç bence. Şimdiden böyle olunca Doğum sonrasında çok daha fazla sorun yaşar...

Çay çerez meselesinde de yine konu sahibi haksız. Bu zamana kadar böyle alıştırmasaydı madem. Adamın eli var kolu var. Yok alıştırdıysa da ben artık hamileyim, yapamam demenin alemi yok.

Ben hamilelik de yaşamadım, çocuk da doğurmadım daha, tecrübeliler kadar bilemem.
Ama çizgiyi görür görmez tribe girmiş yorumları bana acımasız geldi ya.
Bazı şeyler psikolojiktir ya hani, iç güdüsel olarak kendini koruma altına almak istemiş olabilir.
Tüm gün yatıyorum da dememiş aslında, ne bileyim vücudunun yeni durumuna alışana kadar biraz yatıp tembellik etmek istemiş olsa bile ben normal karşılarım.

Ya konu sahibinin yazdigi anlasilmiyor mu? Kadin demis ki 'onceki düşüğümde de kasik ağrılarım olmustu o yuzden yine aynisi olur diye korktum ve doktora gidene kadar uzanmaya karar verdim, yapacak baska bir seyim yok çünkü'. Daha acik nasil anlatabilir allah aşkına hanimlar? Sanki doktor tehliken yok demis de ona ragmen 'ayh ben hamileyim bir prens/prenses dogurucam' diyip yatıyormuş gibi hemen herkes cefakar nene hatun gibi eleştirmeye baslamis. Hekim degilse bu anksiyeteyi yasamasi kadar dogal ne var?
Su durumda en dogrusunu yapıyorsunuz konu sahibi. Tehlikeli bir durum olsa kanamaniz olurdu, o acidan iciniz rahat olsun ama yine de boyle korkmaniz cok normal ve evet düşük tehlikesinde istirahat disinda yapilabilecek hicbir sey yok. Umarim doktor guzel haberler verir. Saglikli bir sekilde kucaginiza alin, hayirli olsun.
Esinizi de umursamayin. Gitsin kendi iskembesini kendi doldursun. Sinirlerimi bozdu. Boyle adamlarin urememesi gerekiyor aslinda ki soylari kurusun ama iste uruyorlar.

Acımasızlık değil ama gerçek bu. Gerçekten düşük tehlikesi varsa onun da çaresi var. Yakın arkadaşımın düşük tehlikesi vardı. İğne oluyordu ve görevine devam etti ki öğretmendi belli bir haftaya kadar nöbette tuttu. Başka arkadaşım hemşire. O da belli bir haftaya kadar çalıştı. Adam bunları görüyorsa der yani. Ben olsam ben de derim ama hamile kaldığımda farklı düşünürmüyüm onu bilmiyorum.

Evet, bir koruma psikolojisi oluyor insanda. Benim de hamileliğimin başında düşük tehlikem oldu, kasıklarımda sancı olunca hemen randevu bulabildiğim ilk kadın Doğum doktoruna gittim...

Doktor düşük tehlikesi için hap verdi, ben de işe döndüm, çalışmaya devam ettim. İşim de yoğun ve stresliydi ama birşey olmadı çok şükür.

Şimdi dinleneyim, birkaç gün sonra doktora giderim demektense doktora gidip gerekiyorsa ilacını kullansa daha iyi.

Onun sonu yok ki.
O zaman konu sahibi de hamile karısının suyunu bile ayağına getirip, hiç iş yaptırmayan erkekleri örnek gösterir.
Bu adamı haklı çıkarmaz yani, herkesin bünyesi, yaşadıklarıyla başa çıkma şekli farklıdır.
Biz kadınlar olarak birbirimizle yarışıyoruz bence bu problem, falan kişi şu kadar haftalıkken bile çalıştı, filan kişi hiç yatmadı vs.

Zaten konu sahibi de dün öğleden sonra öğrenmiş daha hamile olduğunu, randevu almış hafta içi gidecekmiş.
Çok zaman geçmemiş daha.
Tedbir amaçlı haftasonu yatıyor doktora gidene kadar. Ben öyle anladım.

Kadın ben prensesim moduna girmemiş ki,düşük yapmış korkması normal,psikolojisi de etkiliyor.
Konu sahibi doktorla görüşün bir an önce,durumu öğrenin.

Eşiniz için yorum yapmayacağım,hem eve bakıp hem çalışıp hem hamile olanları örnek vermiş,iyi de normal olan bu değil ki yıl 2018 olacak ya,laflara bak...

Düşük korkusu olan hemen gider bana göre. Yatmayla düşük riski sıfırlanmıyor.

Canım ne emarı :) uyu rahat rahat. Sonra çekilirsin şuan bebeğin için ne gerekiyorsa onu yap. Dinlen keyfine bak..

Ayrica esiniz size zorla hizmetci moduna sokulmus kadinlari ornek gösteriyorsa siz de ona hem aksama kadar kopek gibi calisip hem cocuguyla ilgilenip hem de karısına yardimci olan erkekleri ornek gosterin. Dunya hamile kadınların etrafinda donmuyorsa, sabah 8 aksam 5 calisan erkeklerin etrafinda hic dönmez.

Gerçekten düşük tehlikesi varsa onun da çaresi var. Yakın arkadaşımın düşük tehlikesi vardı. İğne oluyordu ve görevine devam etti

Düşük cesitleri vardir. Bazilarinin tek tedavisi istirahattir, bazilarina progesteron iyi gelir, bazilari kan sulandirici kullanir vs vs. Bazilarinin serviksi dikilir mesela, kucuk bir cerrahi operasyon geçirmek zorunda kalanlar olabilir. Bu yuzden dusuk tehlikesi var diye yatan her kadin bunu ikincil kazanca çeviriyor diye bir durum yok. Konu sahibi icin demiyorum ama bu isin çeşitli tibbi boyutlarinin oldugunu soylemek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…