Hamile olduğumu öğrendim sevinenedim

A ooo diyesim geldi...
Bayağı ilginç...

Esine sor bakalim her insanin bunyesi bir miymis?hayret bisey ya kimi bulanti yasar kimi yasamaz kimi sanci ceker kimi cekmez karsilastirma yapilmasi en sinir oldugum olay siz dinlenin bosverin eksik kalsin beyin bakimi bisey derse benim bunyem boyle bir bebek daha mi dusureyim deyin

Eşine hizmet için demiyorum ama doktora gidersiniz o size soyler durumunuzu zaten ilk 3 ay dikkat etmeniz gerkiyor sonra bir sikintiniz olmazsa hayatınıza hamileliğin el verdiği sekilde devam edersiniz. Herşey yolunda olup kendinizi dinlerseniz 9 ay geçmiyor yaşadım biliyorum.

Neden? Eşiniz engelli mi? Eli ayağı yok mu?
Kalkıp bir çay demleyemeyen adama çocuk doğurmak niye?

Benim esimde hic bir zaman hamileliklerimde el bebek gul bebek yapmadi bana cok isterdim öyle bir adam olsun ama olmadi dogurduktan sonrada bir babalik gelir ki sorma. Sen bebegine odaklan birak istedigini söylesin dinlenmen gerekiyorsa dinlen agir kaldirma ister yardim etsin ister etmesin sen yapma isler yurumeyince mecbur yapacak. Benim ilk 3 ay riskliydi hic bir isede elimi atmiyodum yemek yapiyodum camasir seriyodum bu kadar. Dip kose temizlik yapmiyodumm. Bebegimden hic ama hic kimse degerli degil.

Doktorunuza bu durumu anlatın. Eşinizle daha sonrasında aynı anda odaya girdiğinizde doktor sürecin zor olduğunu bayana destek verilmesi lazım tarzında konuşma yapsın. Belki bu şekilde anlar. Esinizde acaba sevgi mi yok acıma duygusu mu yok. İlk kaybınız da ne kadar etkilendi

Yani her insanın tepkisinin aynı olmasını beklemiyorum , ama 3 düşüğüm var İnan 10. Haftaya kadar hamileyim diyemedim , gebelik testi pozitif çıktı diyebildim. Ve kalp atışına kadar evde konusu açılmadı üstelik tüp bebek.

Aşırı bulantı vs olup da halsiz olanı anlarım da , açıkçası test pozitif çıktı , artık elimi tek bir şeye sürmem triplerini yaşamadığım için anlamıyorum.

Eşim de tamamen eşin gibi düşünüyordu sen çok üstüne düştün o yüzden düştü diye saçmalamışlığı bile var çok şükür çok rahat geçiyor hamileliğim, daha önce düşük yaşadığımız için her an tetikte olmamızı gerektirecek bir durum yok. Sen de biraz rahatlamaya çalış bu anlamda. Ben misafir ağırladığın için bebeğini kaybettiğine kesinlikle inanmıyorum, Allah'ın takdiri , çok erken düşüklerde zaten ağır kromozomal bozukluk en sık sebep. Ağır Kromozomal bozukluğu olan bir gebelik ürününü De istediğin kadar yatsan da rahim kabul etmiyor çok şükür.

Eşin için hemen yüksek tepkiler bekleme. Kadınlar olarak biz çok daha hızlı moda giriyoruz ama erkek kucağına almadan anlamıyor durumu tam. Hasta değilsin , gebelik testin pozitif çıktı , inşallah bikaç hafta sonra sağlıklı bir bebeğin kalp atışlarını da duyarsın. O zamana kadar sen eşine çok fazla yüklenme

Takma bence onun dediğini. Bir yorumunda misafir peşinde koşmaktan düşük yaptım yazmışsın. Öyle düşünme eğer sağlıklı olsaydı tutunurdu her türlü. Demek ki sağlıksızdı o yüzden düşük yaptın.
Bende gündüz çoğu zamanımı uzanarak geçiriyorum. Bu gayet en doğal hakkın. Yemeğimi yapıyorum tabi temizlik de yormadan yapıyorum. Zaten ilk zamanlar halsiz olursun bunu ona açıkla,anlamıyorsa da umursamadan evet böyle geçecek de. Biraz zor alışıyorlar heralde benim de eşim ilk zamanlar sürekli uyuyorsun hasta olursun diyordu yavaş yavaş anladı. Hamileyim halsizlik yapıyor,hamileyim farkındaysan diye her gün usanmadan söyledim :)) 1 ay sonra anca anlayabildi :))))

BENİM yaptığımı yap!
Doktora kontrole gittiğim bi gün eve gelince dedimki " Kocacim doktor muayene etti dediki ilk bebeğimiz düşük olduğu için büyük riskin var. Cook dikkat etmen lazm gerekmediği sürece yat dedi " dedim.
Benimde ilki düşüktü araştırdm gerçekten 2. De düşük yüzdesi çoğalıyor 4 den sonra yüzde azalıyor diye biliyorum. dikkat et. Kocanı fazla umursama laf yapıp sinirini bozma boşuna

O bende isterim her an hizmetim görülsün.. çok kötü alıştırmışsın..

Kusura bakma ama kocan tam bir geri kafalı. Sen hamilesin canin isterse naz da yaparsin tembellikte sen evinde çalışan işçi değilsin işten kaytarma diyebilsin. Hiç canını sıkma içinden ne yapmak geliyorsa öyle yap lafını esirgeme sustukca uste çıkarlar

Bebeği kucağına alınca anlar ben çok takmıltım hiç umırsamıyodu ama dpgduktan sonra kucagından indirmeyecek nerdeyse üzülme tadını çıkar

Bir düşüğü olan biri olarak 37.haftama kadar yattım..
37.haftadan sonra yürüyüşe başladım..
Bence eşiniz istemiyor, isteseydi böyle demez dikkat edelim derdi..
Riskli hamilelikler her daim zor geçiyor

Pardon ama esiniz nereliii

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler yapıcı olsnlarda var kızanlarda :)
İnş sağ sağlim bir sorun yaşamadan atlatırım.
Aslında ben hafta başında testi yapıcaktım haftasonu akraba toplantısı gibi birley var oldukça kalabalık oraya gitmekten korktum açıkçası uzun süre ayakta kalıp servis yapmam gerekicekti oturmadan o yüzden testi erken yaptım. Bir düşük yaşadığım için biraz bu tarz şeylerden kendimi çekmeye çalışıyorum açıkçası ne kadar doğru bilemem ama kendimi yormak istemiyorum oraya gidersem aklım hep karnımda olucak.
Eşim de kabul etti yalnızca kendisi gidicek.
Umarım düşük riski yoktur doktorda belli olucak bakalım.

misafir peşinde koşmaktan düşük yaptım yazmadım Allahın takdiri olduğunu ayrıca belirtmiştim, benimde çok uykum geliyor uykudan uyanıp gözümü açamıyorum içim geçiyor tekrar uyuyorum bu uykular baş ağrısı yapıcak diyede korkuyorum. Migrenim var doktora gidicektim emar çekilmeye şuan emara girmem mümkün değil sanırım.

Biz çok badireler atlattık çok zor hamile kaldım ondanmıdır bilemem ama eşim suyumu bile ayağıma getiriyor
Sen taşıyorsan bende sana yardım etmek zorundayım diyor senin hayatını kılaylaştırmak için
Sadece senin sorumluluğunda değil bu bebek diyor
Normal bi bireyin düşünmesi gerektiği gibi düşünüyor eşim
Ama sizin yapabilecek hiçbirşeyiniz yok yapı meselesi

Bu konuda yapilan en akli basinda yorum.

Açıkçası siz biraz abartmışsınız ama eşiniz de çok öküz birisi. Gebelik bu hastalık değil ki yatıp duruyorsunuz

Düşük yasamış olabilirsin illa ki psikolojik etkileri olmuştur sende ama bismillah test pozitif çıktı ben yatayım modu bana çok mantıklı gelmiyo.
Tamam erkeklerin çoğu öküz, yardımcı olmaları gereken konular tabo ki var ama daha ilk günden bu kadar herşeyden elini ayağını çekersen beklediğin ilgiyi göremezsin zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…