hamileliğe hazırlık...

Merhaba Arkadaşlar bende 2,5 senelik evliyim daha evvel vajinusmus tedavisi gördüm 4 ay oldu yeneli şimdi bebeğim olsun istiyorum ama yumurtlama dönemini nasıl hesaplamalıyım doktoramı gitmeliyim acaba çünkü ben her adetimde 30 günü 1 hafta geçer öyle oluyorum mesela 21 ocakda oldum 27 şubatta oldum 2 nisanda oldum en son yani baya geç oluyorum n yapmalıyım sizce ?

internette hesaplayıcılar var son 3 adet gününü yazıyosun çıkıyo ama onlar hep tahmini yumurtlama günü

Yumurtlama gününü hesaplamak icin ovulasyon testi kullanabilirsin canim,bu sana yardimci olacaktir.Umarim hayirlisiyla hamile kalirsin:))))

diş doktoruna mutlaka gidilmesi gerekiyo mu? gerçi benim dişlerimde sorun bi tane bile çürüğüm yok

yani illaki gerekiyor mu bilmiyorum ama ben gidicem
normalde baktığımda benimde dişlerimde bir sorun yok
ama belki göremediğim ufak bir çürük vs bişey olabilir
bu da hamilelik sürecinde iyi olmaz en azından önceden tespiti ve tedavisi daha iyi bence

selam canım..cevapları okumadım muhtemelen benim yazacaklarım yazılmıştır ama yine de ben de bildiklerimi paylaşayım dedim.karar verir vermez folik asite başlamalı.yanında omega 3 ve hamileler için olan vitamin komplexlerinden alınabilir.ben bazen omega 3 alıyorum folik asitin yanında.ayrıca aldığınız folik asitin miligramı önemli.ben solgarınkini kullanıyorum.vitamin olarak ta elevit.ağrı kesici olarak minoset dışında kullanmamak gerek.ilaçların dışında mutlaka jinekolojik bir muayene ve smear testi şart.çünkü rahimde olası bir iltihap hamilelikte düşüğe kadar götürebilir.muayene koltuğu çok sevimsiz ama yavrumuzun ve bizim iyiliğimiz için 5 dakikalık bir muayene olmazsa olmaz.doktor hormonlara,tiroitlere de bakmak isteyebilir.uzun süredir bakılmadıysa bu testler yapılırsa güzel olur.ben de bu ay hamile kalmak istediğim için doktora gittim muayenemi,smearımı bi güzel yaptırdım çok şükür herşey temiz çıktı ama bu arada hamileymişim bilmiyordum.hamileyken alttan muayene olmak tehlikelimi bilmiyorum artık tekrar gidince anlayacağım umarım sorun olmaz..

merhaba canım ben ovülasyon testinden geçen sene almıştım tavsiye ederim.bi de adet tarihlerini mutlaka not et.aradaki günleri say.eğer hep aynı rakamlar çıkıyorsa bu test tam sana göre fiyatı da çok uygun.ama regl zamanlarında düzensizlik varsa bi doktora gitmen daha iyi olacaktır.korunmaksızın 6 aylık cinsel hayat sonucu hamile kalınamıyosa mutlaka doktora gitmek gerek..

kızlar bu gittigidiyordaki testler ne kadar sağlıklı sizce..fiyatlar eczanelerden çok daha uygun ve çok miktarda var
ok derseniz şimdi alıcam

bişey sorucam hani bazı kişiler diyolar ya hamilelikte bi diş kaybediyosun diye bu doğru mu acaba

diş kaybetmesini ben duydum 15 tane çocuk doğuran biri bütün dişlerini kaybedebilirmiş çünkü bebek karnınızda oluşurken bütün kalsiyumu çekiyomuş bu yüzden hamile olmadan önce kalsiyum depolayın dedi bi hemşire arkadaşım bana her akşam 1 bardak süt içmeye başlıcam ve bugün folik asitimi içmeye de başlıyorum bakalım hayırlısı :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…